» »

GoPro

GoPro

x4en0n ::

Pozdravljeni!

Namen imam kupiti kamero GoPro in me par stvari zanima.
Prvo kot prvo me zanima kakšna je sploh razlika med GoPro Hero in Hero2 ter ali obstaja še kakšna druga GoPro kamera?
Kamera bi se uporabljala za snemanje potapljanja, smučanja, vožnjo z motorjem, vožnjo z čolnom ipd. Torej, če obstaja več vrst GoPro kamer, katera bi bila najprimernejša.
In pa še zadnje vprašanje. Videl sem, da se da kupiti veliko razlićnih nastavkov ipd. za to kamero. Zanima me, če se jih da kje kupiti posebej?

Hvala
L,p

jype ::

Hero lahko snema v 1080p samo s FOV 127 po diagonali in 170 stopinj pri 720p, medtem ko lahko Hero 2 snema 1080p z 90 stopinjskim kotom, 130 stopinjskim kotom in 170 stopinjskim kotom po diagonali, pa 480p lahko snema s 120fps (pri 170 stopinjski diagonali), kar je tudi nice.

Hero2 ima tudi malce prijaznejši meni.

x4en0n> In pa še zadnje vprašanje. Videl sem, da se da kupiti veliko razlićnih nastavkov ipd. za to kamero. Zanima me, če se jih da kje kupiti posebej?

Ja, povsod jih prodajajo, poglej na njihov site, kjer imaš pakete. Na mimovrste in pri Mlacomu prodajajo praktično vse, kar je na originalnem sajtu.

videograpp ::

živjo, pred tednom sem kupil go pro 2 in me sedaj zanima kako naj posnetk obdelam. Ta kamera snema v mp4 formatu in me zanima kakšen program naj uporabim? Rad bi da ima program več stez. Uporablal sem že premiere in mi je bil kar logićen. o programih je bilo že dosti prahu kateri je dober, kateri ne, tako da me zanima le podpora čimveč formatov in normalna cena. Kakšne morajo biti specifikacije računalnoka da bi lahko full hd tudi obdelal v normalnem času. Vkratkem bom nabavil tudi nov računalnik a to bo v drugem planu, najprej se bom mučil na prenosniku z 2GB procesorjem katerega imam.

Hvala za odgovor. Gregor

sennheiser ::

Heh odvisno kaj je zate normalen čas. 8gb+ rama, vsaj i5, raje i7 procesor. Grafična odvisno če boš še špile. Določeni programi podpirajo video editing s pomočjo grafične, tako da tudi tukaj se ti splača dati kakšno višjega cenovnega razreda. Če hočeš dokaj hitro stvar računaj kakšenga jurčka€+

jype ::

videograpp> živjo

A to boš počel na Windows?

videograpp ::

Do zdaj sem delal samo na windovsih

videograpp ::

Bi mi ustrezal kak program z več kot eno stezo, priporočljivo je da podpira tudi psd fajle, pa spremembe hitrosti videa. Pa celo premoženje ne mislim dat zanj. Gledal sem premiere elemens, pa sony vegas pro, ali nekaj takega, ki stane okoli 100 usd. Če kdo ve za kako konfiguracijo računalnika, bi se priporočal. Eni so mi priporočali celo prenosnik, a jaz nisam prav navdušen nad to rešitvijo.

jype ::

Jaz video editiram na i7 s kdenlive (ki omogoča poljubno število stez in spreminjanje hitrosti videa, psd datotek pa ne), nimam pa nobenih izkušenj z njim na Windows. Dobre rešitve so načeloma precej drage in jaz brez Premiere na Windows precej hitro izgubim živce (obstaja pa cel kup drugih programov, ki jih ne poznam, a so v bistvu funkcionalno zelo podobni Premiere). Izvažam v vse žive formate.

CrustyDOD ::

Jest sem kupil sony vegas platinum za cca $100.. Mi je kar všeč za moje potrebe. Če se ne motim imaš preizkusno verzijo tako, da jo lahko probaš in boš videl ali ti všeč ali ne. PSD naj bi pa tudi podpiral.

videograpp ::

verjetno si bom kar sony vegas omislu, za provat pa bo kar bo, hvala za info.

-žiga- ::

Odločam se za nakup kamere GoPro, ali neke pametne alternative.
Uporaba: amaterska, šport (smučanje, kolo), zelo pomembna pa mi je funkcija time-lapse.

Kolikor sem gledal opise, za mojo uporabo ni neke ogromne razlike med Hero 1, 2 in 3. Hero 3 z vso potrebno opremo mi je predraga, sploh zato, ker je možno, da se zadeve naveličam in ne bo veliko v uporabi. Zato sem gledal tudi rabljene - tu pa ne vem, ali sem preveč zahteven, ali prodajalci pričakujejo preveč za zastarelo kamero, brez garancije.

Zanima me predvsem, naj raje zberem denar za novo, ali iščem dobro ponudbo rabljene kamere - v tem primeru bi želel komplet kamere z dodatno opremo, in koliko bi bili vi pripravljeni plačati za rabljeni Hero 1 in Hero 2 kameri (polovica cene nove Hero 3 za Hero 1 se meni zdi preveč).

AndrejS ::

Hero3 ima 3 različne modele, in najosnovnejši model je slabši kot HERO2. Nima pa Hero2 WiFija.

http://gopro.com/product-comparison-her...

ru7 ::

Žal Hero 1 so od nekje 120-150€, odvisno od dodatne opreme (ki je včasih nujna (baterije itd), ne pa vedno - vsak zase presodi (npr. display je hudo uporaben a je rabljen ~70€)). Ko gledam koliko sem dal za dodatno opremo je bila kamera še "poceni" (vsaj 170€ sem odštel za vso dodatno opremo).

V "grobem" pri Hero 3 je osnovni model vbistvu obični Hero z nekaj bonbončki in manjšim ohišjem, srednji model je kot Gopro 2, Black pa je itak drag :) Presodi če kaj nujno potrebuješ od dodatne opreme (npr Wifi adapter, display, ....)

Če ne rabiš ravno jutri počakaj, da se na bolhi prikaže kaka ugodna enka (jst sem ful zadovoljen s svojo, laufa že kako leto ko šus, pa sem isto kupil rabljeno).

Veliko sreče pri iskanju, z alternativami žal nimam izkušenj.

Machete ::

v aktualnem Jokerju imaš popis gopro kolekcije in nekaj konkurenčnih primerov

-žiga- ::

Hvala za odgovore.

Kolikor sem na bolhi gledal so cene povečini kar precej nad 150, tudi za Hero 1 in to brez neke posebne dodatne opreme. Ne potrebujem nekaj veliko dodatkov, se mi pa zdi, da je LCD skoraj nujen. In predvidevam, da niso kompatibilni z novejšimi modeli? (Če bi se recimo čez nekaj časa odločil za novo kamero, bi moral kupiti tudi nov LCD?).

Se mi res ne mudi, tako da lahko čakam, imam pa trenutno malo več prostega časa in bi se lahko malo poigral s tem.

Se bo ta test iz Jokerja pojavil tudi kje na internetu, ali bo treba iti po revijo?

ru7 ::

LCD paše na 1,2 ali 3.

Pred cca mesecem ali dvema je bil oglas za 120, tudi ponudbe je bilo več (po spominu okrog 10 oglasov).

EDIT: LCD ne paše na osnovni model pri Hero (torej 960 model, tisti ki ne snema 1080p ter predpotopni Hero, ki ima še kukalo). Pač paziš da imaš na zadnji strani port za dodatke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ru7 ()

-žiga- ::

Aha, super. To mi je pa zelo všeč :)
Hvala za informacijo, ru7.

Killermode ::

Si bom tle mal sposodu temo. Ima kdo mogoče kakšno informacijo kje se bi dal Gopro hero 3+ black najceneje trenutno kupit?

Invictus ::

ebay.co.uk
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

subby ::

jaz sem svojo kupil pri nemškem amazonu, so kar ugodni

_pobesneli_ ::

Gregor

Killermode ::

A je že kdo naročval iz electronic4you?

Pixy222 ::

Pozdravljeni,

odločam se za nakup rabljene gopro kamere, vendar sem bolj zelen kar se teh tehnikalij tiče. Uporabljal bi ga večinsko za snemanje različnih športov. Torej nameravam kupiti rabljen model do nekje 200€ oz. lahko tudi nov konkurenčen proizvod če kdo pozna kakšno dobro izbiro. Zanima pa me na kaj naj bom pozoren, kaj mora biti sploh zraven... Ali morda zadošča že hero, ali nujno vsaj hero2?

Hvala za vse nasvete in predloge!

Primož

yellowbe34 ::

kakšna je razlika med UK version in DE version gopro silver kamere?

a_x_e_l ::

Razen tega, da se ena prodaja v UK in druga v DE je kakor jaz vem ni.
GoPro je gopro in imaš verzije Hero, Hero4 silver in black, ter mogoče še kje zaloga Hero 3+ silver, kar se novih tiče

gasperxp1 ::

Pred dnevi sem nabavil GoPro Hero4 black sedaj pa bi dokupil še kakšno baterijo ter polnilec... Ve kdo kje dobit kvalitetno baterijo? Sem že gledal ebay in nekatere slovenske strani vendar bi iz prve roke želel vedet kaj se splača nabavit. Je kopija sploh kakšna ok al je bolje kar original?

;-) ::

če imaš original gopro dvomim da boš dodatno baterijo sploh rabil kdaj.

DrSergioDJ ::

zakaj dvomiš? hero 4 ne zdrži po podatkih niti 2 uri (v najslabši možni kvaliteti), kar je precej malo...
...

Roadkill ::

;-) potem praviš, da nisi še nikoli imel goproja?
Ü

;-) ::

goproja še nisem imel, imel sem "konkurenco" jaz bi ji rekel ponaredek, bat. je držala tam do 1ure, kolegu go pro 2-3x dlje. Itak ne snemaš z zadevo porok, pogrebov in rojstnodnevnih zabav, ampak ima zadeva svoj namen, dvomim da potrebuješ uro in pol snemanja v dnevu...

gasperxp1 ::

DrSergioDJ je izjavil:

zakaj dvomiš? hero 4 ne zdrži po podatkih niti 2 uri (v najslabši možni kvaliteti), kar je precej malo...


točno tako, 2 urci max in to ni prav veliko, če si recimo cel dan na terenu. Mislim, da bo najbolše da reskiram 50e original baterijo in polnilec. meni se zdi, da baterija eno uro totalno brez veze in čisto premalo...

[D]emon ::

Zato ima vecina folka, ki se resno ukvarja s snemanjem z GoPro vsaj 3 baterije na snemanje... :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

PacificBlue ::

gasperxp1 je izjavil:

DrSergioDJ je izjavil:

zakaj dvomiš? hero 4 ne zdrži po podatkih niti 2 uri (v najslabši možni kvaliteti), kar je precej malo...


točno tako, 2 urci max in to ni prav veliko, če si recimo cel dan na terenu. Mislim, da bo najbolše da reskiram 50e original baterijo in polnilec. meni se zdi, da baterija eno uro totalno brez veze in čisto premalo...


Ne serji ga, raje nabavi tole, dobiš dve bateriji plus polnilec, pa povrhu še za manj denarja.

http://fotoshop.si/?2155,jupio-gopro-he...

enake baterije in polnilec tudi jaz uporabljam, ker ena baterija drži uro in pol približno, tako da sta 3 baterije za celodnevno športno aktivnost vsaj minimum..

gasperxp1 ::

Super. Hvala za nasvet @PacificBlue! Že naročam...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero akcijsko kamero kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23956787 (5242) Jebac18
»

GoPro "alternativa"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12937269 (12280) BivšiUser2
»

Hervis zahteva nazaj GoPro? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11217961 (11689) joze67
»

Garmin se postavlja po robu GoProju

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
4014826 (10438) ProGo

Več podobnih tem