» »

Iz klime kaplja - elektronika

Iz klime kaplja - elektronika

sm4rt4ss ::

Pozdravljeni,

v zadnjih parih dneh se mi je iz notranje enote klime dvakrat vsipala voda. Mogoče kak deci, celo manj. Nato je kilma cel dan laufala bp. Mogoče ne bi klime smel laufat na high in 22, kar je cca 10 stopinj razlike, pa še vlažnost je bila zunaj 80%. Nato sem dal na low in na 25 in ni več nič kapljalo. Je pa res, da je že pri montaži nastal problem, ker živim v bloku (2010) in se je klima priklopila na predpripravljeno loputo, zaradi katere je monter jamral sto na uro, da ni dovolj prostora, da odvodno cev za kondenz napelje pod kotom v skupni odtok, plus tega so zunanje enote nameščene na strehi. Ker je hitel je že prvi dan kondenz vsekal nazaj. Nato je prišel popravit in klima je do zdaj delala bp, razen zadnja dva dni, ko je bilo res malo bolj vroče. Po vsej verjetnosti je spet nek problem z odtokom oz. to cevjo, ker filtre sem pregledal in so čisti. Možno, da se je cev spet premaknila in da ni pod kotom oz. ni dovoljšnjega padca, lahko pa da je tudi zamašen skupni odtok. Zanima me samo, če lahko to kapljanje poškoduje elektroniko v klimi ali je to zaščiteno? Vsekakor pa bom v kratkem poklical servis, da pogledajo kaj se dogaja oz. naredijo redno vzdrževanje.

Do takrat pa bom klimo laufal na low in na max 5 stopinj razlike med notri in zunaj. Malo dlje bo trajalo, da ohladi ampak upam, da ne bo spet kapljalo.

Anney ::

Včasih se zgodi, da klima zamrzne, če je nastavljena na prenizko temperaturo, in potem se vsuje voda ker se sama odtaja. (se zagreje, da izgine led)

To se nam v službi dogaja na klimah.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

starfotr ::

Če se ti to zgodi je problem v zamaseni cevi. Preventivno je treba nalit noter natrijev hipklorit in nato s curkom vode sprati ven. To isto moraš sedaj naredit.

MadMax ::

Bo Anney-ev odgovor bolj pravi.
Nekatere klime imajo tovrstni dogodek pojasnjen v navodilih.

Če bi bila odtočna cev zamašena bi klima kozlala nonstop.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

sm4rt4ss ::

Še enkrat zdravo.

V zadnjih parih dneh se spet dogaja nekaj zanimivega s klimo. Cel popoldan laufa na 25 in na low bp, okrog pol 10h zvečer pa začne iz notranje enote kapljat kondenz. Tri dni zapored. Včasih na strani, včasih v sredini. Če dam na high se še bolj vsipa, tako da zdaj sumim odtok. Je možno, da imajo vsa stanovanja v petih nadstropjih isti odtok (prepripravljene lopute za montažo) in vsi laufajo klime pred spanjem in je overflow? Ker res ne štekam. Če bi bil odtok zamašen, bi teklo non stop. Zmrznit zdaj ne bi smelo več, če razlike med notranjo in zunanjo temperaturo praktično ni. Je pa res, da so zunanje enote na strehi, kar še doda par stopinj zraven.

Kakšna ideja? Lahko kaj storim sam ali raje pokličem servis naj preveri obe enoti?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4117 118 119 120 )

Oddelek: Kaj kupiti
59791162289 (2157) darck
»

Odvod kondenza-klima

Oddelek: Loža
365490 (4623) Reaper
»

Lastna montaža klime v hiši

Oddelek: Loža
3846154 (16584) Magic1
»

Preko klime udarila voda

Oddelek: Loža
173703 (3123) Spajky

Več podobnih tem