Forum » Loža » Izpit za voditelja čolna
Izpit za voditelja čolna
borut_p ::
'Splaca' se, ce rabis. Ze za vodni skuter rabis tecaj za vaditelja. Vhf postaja je mogoce nepotrebna, ce ne bos vozil takega colna
bm1973 ::
Če boš jemal čarter, moraš imeti GMDSS tečaj/izpit opravljen.
Za vsako plovilo, ki ima obvezo imeti tako postajo. Ponavadi ne vprašajo, če imaš, ampak ob pizdariji zavarovalnica nič ne krije, če je nimaš.
Za vsako plovilo, ki ima obvezo imeti tako postajo. Ponavadi ne vprašajo, če imaš, ampak ob pizdariji zavarovalnica nič ne krije, če je nimaš.
Ales ::
Daniel ::
Pojdi na tečaj, je zelo uporaben.
Še bolj uporabne bi bile praktične vaje na vodi a tega ni, razen, če si sam plačaš kje.
Kar me spomni, da moram čimprej menjati plastificirane dokumente za kartice...
Še bolj uporabne bi bile praktične vaje na vodi a tega ni, razen, če si sam plačaš kje.
David Mayer ::
Ni to nekje do 2028?
So govorili podobno za avto-izpite, da so potem prestavili za nedoločen čas - tistim, ki so menjali predčasno, da bi se izognili gneči, pa middle-finger...
So govorili podobno za avto-izpite, da so potem prestavili za nedoločen čas - tistim, ki so menjali predčasno, da bi se izognili gneči, pa middle-finger...
Stara potrdila ostanejo v veljavi. Imetniki jih bodo lahko zamenjali z novimi polikarbonatnimi potrdili med 1. oktobrom 2023 in 1. oktobrom 2028.
Daniel ::
Je. Sicer ne bomo testirali kaj se dejansko zgodi, če prekoračiš tale zakonsko določen rok :)

gruntfürmich ::
Pojdi na tečaj, je zelo uporaben.
ne da bi bile bolj uporabne, to bi MORALO biti NUJNO POTREBNO.
razumeš da imam jaz izpit za čoln že cca 11 let in imam 0-ZENO-NADA-NIX izkušenj s čolni, kaj šele s 24m mrcino ki si jo lahko legalno sposodim!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
hunter01 ::
Pri meni je pa ravno obratno, po 15 letih jadranja ( z drugimi ) se tudi sam lotevam izpita. Praktičnih izkušen se je že kar nekaj nabralo, tako da me bolj zanimajo (in čakajo) predpisi in teorija.
Se pa strinjam, da narediš v eni pisarni izpit, potem pa lahko 24m mrcino najameš in se smatra, da boš pa kar obvladal ... Vsak, ki ima resen namen, naj mogoče raje kakšen jadralski klub kontaktira imajo 1-2 dnevne "dogodke", pa tudi spinaker (verjetno še kdo drug) ima praktične tečaje. To narediš zase ne zaradi "predpisov".
Se pa strinjam, da narediš v eni pisarni izpit, potem pa lahko 24m mrcino najameš in se smatra, da boš pa kar obvladal ... Vsak, ki ima resen namen, naj mogoče raje kakšen jadralski klub kontaktira imajo 1-2 dnevne "dogodke", pa tudi spinaker (verjetno še kdo drug) ima praktične tečaje. To narediš zase ne zaradi "predpisov".
David Mayer ::
No, recimo teoretično, praktično kar ne, najbolj odvisno od zavedanja tveganja s strani tistega, ki ti (iz)posodi in kako se zavaruje. Pa mislim, da ni prav veliko najemov 24m plovil, ki bi bile zelo prijazne normalni denarnici, en strah manj :D
Tečaji so tako, tako.
Veliko bolje je najti družbo, kjer 1, 2 znata, pa ostali pomagajo.
Tako se najbolj naučiš.
Drugače pa cene čarterjev konkretno padajo na Hrvaškem, ker je preobilje le teh.
Veliko bolje je najti družbo, kjer 1, 2 znata, pa ostali pomagajo.
Tako se najbolj naučiš.
Drugače pa cene čarterjev konkretno padajo na Hrvaškem, ker je preobilje le teh.
zodiak ::
Mene zanima koliko stane ta izpit čolna in kako dolgo se ga opravlja? Če vzameš 1 teden dopusta ga narediš ? Hvala...
link_up ::
hehe, en ali dva, ki znata ... mhm, pomorske vescine!
ampak izpit ima tudi druge predmete. ;)
itak.
ampak izpit ima tudi druge predmete. ;)
Mene zanima koliko stane ta izpit čolna in kako dolgo se ga opravlja? Če vzameš 1 teden dopusta ga narediš ? Hvala...
itak.
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Najem čolna - HrvaškaOddelek: Loža | 1446 (923) | Go-ahead |
| » | Čoln za morske užitke (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21635 (11068) | Invictus |
| » | Izpit za voditelja čolna (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34246 (20709) | Invictus |
| » | Morje + čolnOddelek: Loža | 4878 (4193) | SaXsIm |
| » | Kako do izpita za voditelja čolna?Oddelek: Loža | 8336 (8032) | projektor |