» »

Kombuča

Kombuča

metsis ::

Ali kdo pije kombučo in kakšna se mu zdi?

Danes sem jo prvič kupil, od slovenskega proizvajalca. Zdi se mi kar ok.
https://www.facebook.com/Mamaterra.Bio....

metsis ::

Med drugim sem sicer kupil tudi veganski sojin kerfir in sojin jogurt in nimam pripomb. Sta pa malo dražja od običajnega.

Badwolff ::

Jo delam sam. Men super, ostalim doma odvisno od tega, kak okus naredim.

metsis ::

Badwolff je izjavil:

Jo delam sam. Men super, ostalim doma odvisno od tega, kak okus naredim.


Super so blagodejni zdravilni učinki ali kaj drugega?

Badwolff ::

Baje so. Drgač pa fajn pijača za poletne dni.

c3p0 ::

Delal včasih sam, dobra pijača, iz trgovine preveč vodena in draga kot žafran.

metsis ::

Ja, draga je. Saj če sam delaš, imaš s tem toliko opravka verjetno, da tudi ne bi prodajal za nekaj deset centov, ne?

Sem kupil z okusom pomaranče, precej vodena, ampak verjamem, da je zdrava pijača.

Kvinta ::

Jaz rajši jem svoje vložene kumare pa kislo zelje pa kislo repo mam več od tega kombučo naj majo indijanci v Indiji al od kod je že to prišlo :))
A.C.A.B

Badwolff ::

metsis je izjavil:

Ja, draga je. Saj če sam delaš, imaš s tem toliko opravka verjetno, da tudi ne bi prodajal za nekaj deset centov, ne?



Vsako nedeljo ene pol ure. Četrt evra za cukr, pa četrt evra za čaj.

Vodena? Ni, pač fermentiran čaj. Ti je ledeni čaj voden?

Scer pa, a si to naredil kombucha bash topic?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Badwolff ()

FoxKnox ::

Poizkusil Kombučo. Meni se zdi kot domači jabolčni kis pomešan z vodo s kančkom arome sadja. No, saj postopek zorenja je isti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FoxKnox ()

c3p0 ::

metsis je izjavil:

Ja, draga je. Saj če sam delaš, imaš s tem toliko opravka verjetno, da tudi ne bi prodajal za nekaj deset centov, ne?


Nimaš dosti dela niti doma, kaj šele industrijska pridelava. Prodaja se hype.

Moram nekje "scoby" spet dobit, se mi je spet zluštala, je tema vsaj za nekaj dobra.

tone31 ::

to namesto jogurta dobro ker ima pune probiotikov, tak ko kefir recimo, samo da se ima neke bakterijske kulture poleg kvasovk

kultur je svega i svasta tak da se zmenis s kom ki to doma dela da ti gobo posodi, itak vsakic zraste ena, pa potem se kateri okus ti se dopade se odlocas jaz sem v glavnem posuseno lipo notri tlacil samo niti ni nekaj veliko co2 pridelalo ali pa kakega resnega okusa, bolj je da so vlaknine in sladkori da kultura zraste in potem imas to nekako kot piti donat za prebavo in kislost reguliras s dolztino zorenja

metsis ::

Kombuča mi je všeč. Mislim, da je zdrava. Kupil danes v DM Carpe Diem Kombucha Tea Drink Classic, 500 ml v plastenki
https://ch.openfoodfacts.org/produkt/90...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: metsis ()

metsis ::

A kdo redno pije to pijačo? Jaz sem jo kupil sedaj tretji dan zapored in mi je top.

tone31 ::

predrago je da bi kupoval to

skuhas 10l caja notri das gobo in sladkor in cakas zdaj poleti v tednu ze je prebavljena vecina sladkorov

metsis ::

tone31 je izjavil:

predrago je da bi kupoval to

skuhas 10l caja notri das gobo in sladkor in cakas zdaj poleti v tednu ze je prebavljena vecina sladkorov


Kombuča v DM je nekje evro in pol, kar ni tako drago.

c3p0 ::

Ni drago, ampak domača je enostavno boljša, sveža, ogromno možnih variacij.

rdecaluc ::

Sam ne pozabit da je domača lahko rahlo alkoholizirana. Da ne boste pol napihal ;)
Est modus in rebus. ,typos

metsis ::

c3p0 je izjavil:

Ni drago, ampak domača je enostavno boljša, sveža, ogromno možnih variacij.


Nisem še tam, v prihodnje pa čisto možno, da bom sam delal.

A to redno pijete vsak dan?

c3p0 ::

Sam jo trenutno (spet) iščem. Ko pijem, jo par mesecev redno pijem, nato me mine in zadeva "crkne". Čez par let me spet prime in krog se zaključi.

Se pa jo baje da zamrznit in tako shranit za dalj časa.

Nekaj alkohola kombuča vsebuje, kot tudi sokovi. Mislim, da do vol. 1.2% ne rabijo označevat niti industrijskih sokov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

tone31 ::

vse kar sladkor notri zavre lahko in se alkohol naredi samo to je tak malo da nic ni

Gagatronix ::

c3p0 je izjavil:

Mislim, da do vol. 1.2% ne rabijo označevat niti industrijskih sokov.


"Brezalkoholno" steje do 0.5%

metsis ::

Badwolff je izjavil:

metsis je izjavil:

Ja, draga je. Saj če sam delaš, imaš s tem toliko opravka verjetno, da tudi ne bi prodajal za nekaj deset centov, ne?



Vsako nedeljo ene pol ure. Četrt evra za cukr, pa četrt evra za čaj.

Vodena? Ni, pač fermentiran čaj. Ti je ledeni čaj voden?

Scer pa, a si to naredil kombucha bash topic?



Fermentacija je tisto ključno. Dobro za prebavo in verjetno kar splošno zdravje.

Badwolff ::

Našel sem najboljšo kombinacijo za poletje.

Vodni kefir, lubenica, ingver, meta.
Sam sicer mal pogoljufam in vse skupaj zmiksam, precedimo, ustekleničim. Vodni kefir se naredi v tej vročini do večera, tako da lahko vsak dan mal po eksperimentiram.
Sekundarne fermentacije se pa poleti izogibam, razen dokler se ne popije v hladilniku, ker se mi je da vsak teden stropa belit.

barakus ::

Kje dobiti zacetno kulturo?

Badwolff ::

Sam sem oboje kupil. Eno na fermentarnica.com, drugo na kefirko.com.

Kombucho najbrž lahko narediš sam, ampak traja, moja kultura se ne veča ne vem koliko.

Vodni kefir pa raste kot zmešan, sam ga dajem naokrog ali pa mečem proc/zmiksam v smoothie.

Dzuro10 ::

Fuj.

buttcrack ::

na bolhi en prodaja gobo za 10€... a je to legit?

sicer sam nimam neki namena tega pit, zna pa taščo zanimat.

Badwolff ::

Zna bit, ne tvegaš dost. Sam sem dal 15€ pri kefirku.

buttcrack ::

kefirko ima trenutno ceno 45€, ta mi je mal brutalna...

Kvinta ::

Kaj bi tvegal ? če misliš da boš dobil neke patogene jo malo v kis namočiš pa prvo rundo pustiš tak moj svak pravi kupo pa jo je na ebayu za 5€ :)
A.C.A.B

buttcrack ::

čudil sem se ker jo kefirko prodaja za 45, ta pa za 10...

res pa je da ne piše koliko je gobe.

Badwolff ::

Slabi ste gledali, kefirko je po 15.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kava? Zeleni čaj? Črni čaj? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19046447 (710) mojsterleo
»

Fermentirana hrana

Oddelek: Loža
383555 (2318) Master_Yoda
»

Ovseni kosmiči (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11514972 (12047) kjut
»

Kako pomnožiti probiotike doma?

Oddelek: Loža
426677 (2659) fosil
»

Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609513 (7831) Jakka

Več podobnih tem