Forum » Loža » Komplet žarnic v avtu - obvezen?
Komplet žarnic v avtu - obvezen?

Old Spice ::
Se že nekaj časa sprašujem, pa nisem uspel preverit. Pred časom sem ob nakupu avta dobil poleg klasičen set žarnic za avto (v tisti plastični škatlici), katerega naj bi sicer vsak imel v avtu, kot rezerve (baje). Glede na to, da ima avto LED luči, tudi če bi želel, nobene od teh žarnic ne morem vgradit. Ali sem dolžan to še vseeno vozit s sabo? Ima kdo informacije iz prve roke?

kuglvinkl ::
A LEDice tolk zavzamejo, da nimaš placa za tisto škatlco?
Your focus determines your reallity

Old Spice ::
Ma ne
Itak jih vozim s sabo, sam se mi zdi dost neumno. Pač še ena škatlica, ki se vozi sem in tja in je sama sebi namen.

111111111111 ::
Se že nekaj časa sprašujem, pa nisem uspel preverit. Pred časom sem ob nakupu avta dobil poleg klasičen set žarnic za avto (v tisti plastični škatlici), katerega naj bi sicer vsak imel v avtu, kot rezerve (baje). Glede na to, da ima avto LED luči, tudi če bi želel, nobene od teh žarnic ne morem vgradit. Ali sem dolžan to še vseeno vozit s sabo? Ima kdo informacije iz prve roke?
Žarnice so obvezne. Z žarilno nitko. :D
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Drugače pa vprašaj pri tehničnem pregledu, ti bodo povedali iz prve roke.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

kuglvinkl ::
Ma neItak jih vozim s sabo, sam se mi zdi dost neumno. Pač še ena škatlica, ki se vozi sem in tja in je sama sebi namen.
To sem to hotu rečt. Rukn jih nekam, in to je to. Če je nov avto, te tko ne bodo nikol vprašal po opremi. Mene niso že leta, pa ne vozim glih nov avto.
Your focus determines your reallity

UganiKdo ::
Kolikor vem so zarnice so obvezne pod pogonem, da je zarnico zarnico mozno menjat (pri tem ni bistveno ali je to 2 minuti dela, ali moras razdret cel avto). Ce je res ful led, potem zarnic ne rabis

feryz ::
Avto ti morajo prodati tehnično izpraven. Kar pomeni, da mora imeti tudi prvo pomoč, varnostni trikotnik in, če potrebuje, tudi rezervne žarnice.
V kolikor jih pri novem avtu ni, niso potrebne.
V kolikor jih pri novem avtu ni, niso potrebne.

HotBurek ::
I bet, da nepopolna obvezna oprema avta ne naredi tehnično neizpravnega. Policaj ti napiše kazen, naprej se pa vseeno lahko pelješ.
Če te dobi z tehnično neizpravnim avto, lahko pobere dol tablice.
Am i right? Am i? I bet i am.
Se pravi, da bi ti v trgovini načeloma lahko prodali tehnično izpraven avto brez obvezne dodatne opreme.
Če te dobi z tehnično neizpravnim avto, lahko pobere dol tablice.
Am i right? Am i? I bet i am.
Se pravi, da bi ti v trgovini načeloma lahko prodali tehnično izpraven avto brez obvezne dodatne opreme.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()

Jure14 ::
V kompletu naj bi imel toliko različnih žarnic, kot jih je na eni polovici avta (levi ali desni, ne spredaj-zadaj).
Ko so se pojavili razni xenoni in LED pa laser luči, se je v zakon dodalo še "..ki jih lahko sam zamenjaš".
Ker pri nekaterih avtih v navodilih za uporabo piše, da lahko recimo v sprednjih lučeh žarnice menja le servis. In ti jih torej ni treba v rezervi prevažat.
Ko so se pojavili razni xenoni in LED pa laser luči, se je v zakon dodalo še "..ki jih lahko sam zamenjaš".
Ker pri nekaterih avtih v navodilih za uporabo piše, da lahko recimo v sprednjih lučeh žarnice menja le servis. In ti jih torej ni treba v rezervi prevažat.

feryz ::
Koliko časa misliš, da bi prodajal tehnično neizpravne avte?
Če imaš še malo do penzije, potem to nekako pije vodo. Če bi pa rad delal na daljši rok, potem je treba kar po reglcih delati.
Če imaš še malo do penzije, potem to nekako pije vodo. Če bi pa rad delal na daljši rok, potem je treba kar po reglcih delati.

HotBurek ::
Treba je ločit tehnično neizpraven ter brez obvezne dodatne opreme.
Jst pravim, da avto brez žarnic (ali trikotnika, štrika, 1.pomoči, gume/pene) le-tega ne naredi tehnično neizpravnega (na cesti).
Jst pravim, da avto brez žarnic (ali trikotnika, štrika, 1.pomoči, gume/pene) le-tega ne naredi tehnično neizpravnega (na cesti).
root@debian:/# iptraf-ng
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()

mancini ::
Koliko casa pa prodajajo kolesa brez luci. In to ne pomeni da lahko ponoci vozis brez. In kazni ne placa proizvajalec ali prodajalec, pac pa voznik.
Ce imas led, potem ne rabis imeti v rezervi H4 ali H7 zarnic. A ni to edino logicno
Ce imas led, potem ne rabis imeti v rezervi H4 ali H7 zarnic. A ni to edino logicno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obvezne rezervne luči v avtomobilu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34575 (32061) | roli |
» | Prva pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20274 (19071) | šernk |
» | Mnenje o prekršku (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20099 (17372) | strup121 |
» | Okvare na rabljenem avtomobiluOddelek: Na cesti | 2863 (2255) | Super Sonic |