» »

Razdalja od stanovanja do faksa

Razdalja od stanovanja do faksa

šejk ::

Kaj od tega bi raje izbrali:

a) povprečno stanovanje 500 m od faksa ali
b) zelo lepo stanovanje 5 km od faksa

(cena je približno enaka)

?

lonewolf_ ::

Raje grem peš.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

borut_p ::

šejk je izjavil:

Kaj od tega bi raje izbrali:

a) povprečno stanovanje 500 m od faksa ali
b) zelo lepo stanovanje 5 km od faksa

(cena je približno enaka)

?

sigurno prvo. v stanovanju ne boš veliko - zato pa boš več zunaj. učiš se lahko še vedno na faksu ali knjižnici

slotech5 ::

5km ne moreš peš, zato bi izbral prvo.

spam321 ::

Prvo... čas porabljen za pot je stran vržen... + se zna zgoditi, da boš imel kaj na faksu na hitr in se ti že le zaradi poti ne bo ljubilo iti... 500m prehodiš v 5min... definitivno bi vzel 1.stanovanje.

Tody ::

Če najemas 1. Če kupuješ 2.

Ok, kaj pa, če stanovanji izgledata takole:

a)

a)

b)

b)

[img]http://shrani.si/f/2i/uC/3imea66o/001.j...

[img]http://shrani.si/f/1E/i5/2dVEoGrk/002.p...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: šejk ()

forplan ::

Defenitivno b) če je na liniji javnega prevoza
da se strinjam

Lonsarg ::

Zakaj to sploh primerjaš, to ne more biti v istem cenovnem razredu :)

otago ::

c.) študentski dom za 1/4 omenjenih opcij a in b

otago je izjavil:

c.) študentski dom za 1/4 omenjenih opcij a in b

Opcije c ni, izbiraš lahko samo med a in b.

HotBurek ::

Definitivno prvo, "skromno" stanovanje; manj za pospravlat, enostavno, imaš tisto kar potrebuješ, ni TV-ja (to je +).

Potem pa še to, da imaš 500m jutranjega sprehoda.

Vezm prvo.

p.s.: Slik ti ne prikaže, ker so na HTTP. Morajo bit na HTTPS.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

HotBurek je izjavil:

Definitivno prvo, "skromno" stanovanje; manj za pospravlat, enostavno, imaš tisto kar potrebuješ, ni TV-ja (to je +).

Potem pa še to, da imaš 500m jutranjega sprehoda.

Vezm prvo.

p.s.: Slik ti ne prikaže, ker so na HTTP. Morajo bit na HTTPS.

Aha hvala, sem dal na Imgur, zdaj dela.

a)

a)

b)

b)

A110 ::

še en glas za študentski dom. sem bil prvo leto študija v super lepem stanovanju 3,5km od faksa (bus pred nosom, cca 20-30min z busom) z cimri ki smo se vredu razumeli in poznali že od prej. ampak nikjer nisem dobil toliko poznanstev (ki pridejo tudi za kariero marsikdaj prav), zabave, spominov, lepih trenutkov,... kot v 3mx4m sobici študentskega doma :D da tega da sem imel do faksa manj kot 300m ne omenjam. problem je nastal da še tistih redko ko sem bil na faksu sem med 15min odmorom marsikdaj šel za 1h domov in se potem nisem vrnil. v 1. letniku ko sem imel pol ure do faksa se je to dogajalo zelo redko. če pa že izbiraš med a in b mi pa tudi a deluje več kot dovolj dobro za študentsko življenje. razni kavči, tvji in podobno so samo potencialna stvar ki jo lahko poliješ, uničiš,...

Matevz96 ::

Odvisno na kateri faks hodiš. Ne bo tole univerzalni odgovor ampak naprimer Strojna ima ponavadi obvenosti v enem kosu tako, da rabiš iti samo enkrat dnevno tja zato bi v tem primeru vzel opcijo b. Če govorimo o filofaksu kjer je urnik raztreščen čez celoten dan z ogromno luknjami bi vzel opcijo a ker greš brez težav domov med luknjo.

Če sta to slučajno dve potencialni stanovanji, preveri koliko časa *dejansko* potrebuje javni prevoz od lokacije b, ker se zna zgoditi da bo v jutranji/popoldanski konjici vozni čas dvakrat daljši kot je napisan. Aja pa pičke bodo bolj za opcijo b :D
#hooldthedoor

Cruz ::

Ne nasedaj, pičkam je vseeno, dokler je urejeno/pospravljeno. Prej je a) še boljša opcija, sploh če boš kakšno zahaklal na faksu ali fešti in bo stanovanje dosti bližje. :)

Jaz bi se odločil za opcijo a), tudi če bi oboje bilo v bližini faksa. Fajn majhno, cozy, domače. B) mi deluje preveč... preveč vsega za neko študentsko stanovanje.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

Invictus ::

Vzameš tisto stanvoanje, ki ima več študentk v okolici ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Glugy ::

b) 5km zato da še nekaj sprot zase naredim na poti do faksa; hodim ali pa kolesarim. To tud pomaga možgančkom ; namreč zmerna telesna aktivnost.

otago ::

Predlog, stanovanje v blizini fakultete je velika prednost. Ce imas v blizini se PST oz. Roznik se bolje. Ziveti blizu centra je tudi fajn, ce si druzaben, hodis na koncerte, zabave.

O koliko $ govorimo?

10-15 let nazaj, se je nasploh gledalo na stroske, studentski dom je bil financno in z vidika druzbe najboljsa izbira. Bonus feature, v okolici Rozne se je dalo zastonj parkirati. Morda me daje nostalgija, pisano za Lj. Bodocemu studentu pa obilo uspeha.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Matevz96 ::

Cruz je izjavil:

Ne nasedaj, pičkam je vseeno, dokler je urejeno/pospravljeno. Prej je a) še boljša opcija, sploh če boš kakšno zahaklal na faksu ali fešti in bo stanovanje dosti bližje. :)

Jaz bi se odločil za opcijo a), tudi če bi oboje bilo v bližini faksa. Fajn majhno, cozy, domače. B) mi deluje preveč... preveč vsega za neko študentsko stanovanje.

Odvisno ali gleda samo za eno noč ali daljše obdobje.
#hooldthedoor

A110 ::

za daljse obdobje ravno take, ki gleda samo stanovanje ne rabis. sicer pa v (prvih par) studentskih letih se se vsake slejkoprej navelicas

sinko999 ::

No popravek , verzija A
ti si šel študirat verjetno ne pa uživati , verjetno ti je cilj nareti fax v minimalnem času...
stanovanje je vseeno kakšno je , postelja kuhinja , kopalnica to je važno da imaš pa da je v bližini tvojega faxa ker so bo zgodilo da boš moral leteti nazaj do njega po papirje, nalogo, etc...
Ni? ni ve?no !

MIHAc27 ::

Jaz bi verjetno upošteval še, kaj je v bližini A in kaj B. Če imaš trgovino pred nosom je to veliko več vredno, kot če je 2-3km stran.
Pa kateri kraj je bolj miren ponoči...pa še kak drug faktor.

Ampak če je vprašanje samo razdalja.. bi šel vseeno v A. 5km ni veliko če so avtobusi, ne pada dež in greš lahko z kolesom. Ampak 500m je le 500m.

freesty ::

Fejst je odvisno kaj je v okolici faksa. Hipoteticno. A) imas blizje faks, vendar je center in vso dogajanje 5km dalec. B) Imas vse blizu samo faks dalec. Potem ziher B. Sklepam pa, da je vse na dosegu nog pri stanovanju A. Torej absolutno A. Prisparas na avtobusu(taksijih, ko hodis z zurov), folka si ne mores povabit nikoli, ker noben ne bo hodu nekam v vukojebino. Ce pozabis kaj doma, mas spet hassle. Jaz dlje kot 1km stran ne bi sploh gledal.

A v obeh stanovanjih bi sam stanoval? Potem spet izberem A. Ponavadi lepse stanovanje cimri lepse vzdrzujejo.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentski dom VS Privatna soba

Oddelek: Šola
134436 (3688) galu
»

Študentsko življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5619606 (15156) K3kec