» »

prenosnik vs. namiznik

prenosnik vs. namiznik

«
1
2

Fr33man ::

Torej sm v veliki dilemi. Rabm uporaben in zanesliv računalnik, ne morm pa se odločt al naj kupm prenosnik ali namizni računalnik ( en namizni comp že mam; amd 3500+, 1 gb ddr ram, 64 mb grafika integrirana-delim si ga z ostali člani familije).
Zdej računalnik bi rad uporablal vsaj ene 2-3 let, mogoče še več. Rabu bi ga predvsem za študij, nobenga navijanja, občasno kako igro, programiranje, splet, filmi, glasba,... Zanj sem prpravlen dat od nekje 1500-1800 evrov ( namizni+monitor ali pa prenosnik).
Torej kaj bi bilo pametneje kupit? Dobrodošli so tudi predlogi zakaj namizca oziroma zakaj prenosca, prednosti enega in drugega,...
Če je kaka taka tema že odprta se opravičujem.

KandazaR ::

Vzemi prenosnega. Je mobilen (idealen za študij), na njem lahko delaš vse kar rabš.

Pesimist ::

navadnega ce mas plac in je racunalnik mislen kot stacionarni doma. Jaz sem se zaj 3 dni jebo na laptopu ker nisem mel graficne v namiznem za popizdit sploh ker ga nisem mel kam dat in pustit :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Fr33man ::

Glih to mene matra. Stacionarni bo najbrš kr tistle zgoraj opisan k ga že mam. Mal se nagibam k prenosniku, je le uporabn da ga lhk neseš na fax. Sm ponavad so tile laptopi švohnej od namiznih računalnikov. Čeprov mislm da se za 400 bivših jurjov dobi zelo konkurenčno zverinico.

KandazaR ::

Novi prenosniki le še zmanjšujejo razliko v performancah med namizniki in prenosniki.

Fr33man ::

Ja to sm tut sam opazu. Še kako mnenje?

Turtle ::

Če ga mislš več kot 3x na teden okol nost potem prenosnika...če bo vedno na mizi stacionarnega.....

dosy ::

Po intenzivni uporabi prenosnika skoraj 4 leta, je situacija naslednja:
90%za namizni računalnik in le 10% za prenosnik. Prenosnik ima le to prednost da ga prenašaš in še to s časoma dobro premisliš, kdaj to res rabiš.
Prav smešno je videt, da imajo ljudje prenosnike, potem pa so-le ti fiksirani na mizah in se jih transportira zgolj na dopust :\ . Ker ni ga boljšega, kot da imaš fiksen kotiček kjer je računalnik vedno prikljopljen in pripravljen za uporabo.

Pa še to, če se le odločiš za prenosnika, plačaj za 3 leta garancije;)

zee ::

prenosnik je bistveno tišji od kateregakoli namiznika.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Fr33man ::

No js sm nameraval neki tazga kupt. Najbol se nagibam k hp-ju. A se tem da podalšat garancijo? Ja prenašal bi ga kr precej, bil bi moj primarni računalnik, velikrat nažgan od jutra do večera, zato bi tut rt da bi bil zmogliv, pa za dolg cajta.

Turtle ::

v osnovi se da HP z t.i. carepackom podaljšati na 3 leta garancijo.....

kixs ::

Ce izrecno ne rabis prenosnika, potem definitivno desktop mashino.

Ce jo pa ze imas, potem pac enega notesnika.

Sam imam sicer oboje, vendar prenosnika skoraj nikoli ne uporabljam. Se ko grem kam, se mi ga ne da vlacit s sabo.

Notesnik se nikoli ne bo mogel primerjat z desktop mashino (razen v prenosljivosti). ;)

lp

Fr33man ::

Ja tistle zgornji HP kr solidno nadomesti namizni računalnik, ki je druga opcija. Edin še eno ram palčko bi kupu, da mam 2gb rama. Se pa strinjam, da cenejši prenosniki težko dohajajo namiznike.

kixs ::

Ce ze govorimo o cenah in zmogljivostih. Za isto ceno dobis 2X boljso desktop mashino.

Fr33man ::

Ja to je tut res, zato sem med drugim tut v dilemi. Prov bi mi pršlo, da bi lahko comp sabo nesu, fajn bi blo met pa tut oreng namiznika.:\

kixs ::

Vse je odvisno od potreb. Osebno si sam nikoli ne bi kupil prenosnika.

Pac nimam teh potreb.

Prenosnik imam sluzben in ga imam samo za sluzbene zadeve. Lahko bi ga nosil domov in se kam. Vendar ni potrebe. Morda ga ene parkrat na leto res malo okrog nosim.

Odlocit se bos moral pa sam. Tvoje potrebe (zahteve) in tvoj denar ;)

lp

trek@s ::

Jaz sem pred dobrimi dvem leti kupil prenosnika in zvesto zatrdil, da nikoli več namiznega. No, sedaj po dveh letih sem že drugačnega mnenja. Jezi me, da ne morem nič nadgraditi (kolikor se je dalo, sem že), takrat sem dal zanj 300k bivših sit, danes bi dobil malo več kot 100k (se mi ga sploh ne splača prodajat). Tako da sem se odločil, da je moj naslednji definitivno desktop, ker bom za 30% nižjo ceno dobil dosti boljšo konfiguracijo, ki jo bom lahko čez leto nadgradil in bo računalnik še vedno špica. Jaz ti svetujem, da dobro premisliš, ali potrebuješ mobilnost oz. ali ga boš sploh rabil na faks nosit? Odvisno za kateri študij gre, saj večina faksov ima računalniške učilnice za delo.

prenosnik je bistveno tišji od kateregakoli namiznika.


Sploh ne. Sem že slišal zelo "tuleče" prenosnike. Če imaš kaj "žilice", si lahko desktopa neverjetno utišaš.

Ce izrecno ne rabis prenosnika, potem definitivno desktop mashino.


Podpis pod tole, ja. Sem že zgoraj omenil.

Če te pa že tako "tišči" denar, bi pa jaz se tem denarjem kupil enga močnega desktopa za 1400€ pa enega rabljenga notebooka za 400€ za potrebe prenosljivosti. Da bi pa dal 1800 € za notebooka, mi pa na kraj pameti ne pride, ker bo v dveh letih zgubil več kot pol cene, pa še nemo boš lahko gledal, kako je konfiguracija iz dneva v dan slabša, nadgradnja bo 2x dražja kot pri desktopu (če bo sploh možna).

Fr33man ::

Odvisno za kateri študij gre, saj večina faksov ima računalniške učilnice za delo


Letos gimnazija, jesen FRI (držim pesti).

Ja to je žal značilno za računalnike, da zgublajo ceno 100 na uro, pa naj gre za prenosnik al pa namiznik. Že moj trenutn namiznik je kr čez noč zastaral, nimam več kej z njim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fr33man ()

kulSMS ::

pa ni ta računalnik (amd 3500+, 1 gb ddr ram, 64 mb grafika integrirana) spet tako zastarel (razen mogoče grafike), da ne bi imel kaj z njim počet. Eno novejšo grafično daš noter pa je stvar spet OK.

BTW: Pa če greš na FRI, ni hude potrebe, da bi kupoval prenosnika. Jaz ga še vedno nimam pa sem že absolvent na FRI (mogoče bi ga ene 3x potreboval pri kakih seminarskih, sicer pa ni sile)

Fr33man ::

Pravjo da je pametno poslušat starejše in izkušenejše.
Pol si pa morebiti res sestavm namiznika. V mojga trenutnga pa dam eno AGP grafiko, pa ga ma preostanek familije.:D

Eru ::

"prenosnik je bistveno tišji od kateregakoli namiznika.

zee"

To pač ni res. Obstajajo fanless desktopi, prenosnika pa še nisem videl. Ja pa te geeki z laptopi na fri pa fe, pa cel faks pc-jev...

Tic ::

prenosnik je bistveno tišji od kateregakoli namiznika.

Moj pc je tišji od kateregakoli prenosnika iz trgovine. Brez modifikacij.
persona civitas ;>

opeter ::

Se strinjam z vsemi, ki pravijo, da je vredno razmisliti o namizniku. Sicer ima moja sestra enga prenosnika, ampak vedno ko želim nekaj konkretnega naredit ne njem, me mine volja do dela. Ali je morda to zaradi ločljivosti zaslona (1024x768 pik), ne vem. Saj bi se dalo privezat zunanji monitor, ampak kje je potem prenosljivost? :\

Za to, da pa boš imel doma na mizi 3-4 leta prenosnik in ga ne boš premaknil niti centimeter, pa se po mojem ne splača investirat v prenosnik. No ja, mogoče pa se nekateri radi postavljajo pred sosedi, znanci, da zdaj pa imam najnovejšega, najdražjega, naj-naj-naj... prenosnika... na mizi. :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

trek@s ::

Moj pc je tišji od kateregakoli prenosnika iz trgovine. Brez modifikacij.


No, to se pa spet nebi strinjal. Pri centrino prenosnikih se pri majhni porabi cpu sliši samo disk in nič drugega, ki je že po defaultu tišji od onega v desktopu, tam imaš pa še ventilatorje... Npr. moj notebook je tja do ~50% cpu praktično neslišen.

BigWhale ::

... pri majhni porabi. Jaz, ko gonim, gonim do kraja. ;>

Meni je prenosnik pogojno uporaben. Prenasa se okrog po stanovanju in lahko ga dvignes nad glavo, da ga mulca ne dosezeta. :)

Sem sel v nabavo zgolj zaradi pomanjkanja prostora.

buttcrack ::

kot je že en pred mano napisal...

konkreten desktop+đabe notebook!

pisarniški stuff, net, filmi ipd. palijo že na precej običnih notebookih.

Fr33man ::

Mene glasnost ne mot tok, razn če tul k reaktivc. Ne predstavlam pa si da bi mel recimo prenosnika cel dan pržganga, al pa čez noč, da mam pa svoj namiznik pržgan ves čas mi je pa že čist samoumevno.

murmur ::

Se strinjam z vsemi, ki ti priporocajo desktop masino, sploh ker ga rabis za studij in ne poslovno. Sam imam prenosnik, ker je sicer precej problematicno delat na vec razlicnih lokacijah.
Ce ti denar ni ovira ga kupis z veseljem, sicer pa po moje ni potrebe.

Tic ::

trek@s

Hahaha. Verjel al pa ne, tule v glavni mašini mam C2D in 7600gt, v prenosniku pa Centrino 173 in x600 in je prenosnik glasen za 3, 4 statične računalnike. ;)
persona civitas ;>

trek@s ::

A maš Tronote? >:D Kaj je pa potem tako glasno?

Tic ::

Nič ni extra glasno, samo moj računalnik je lepo tih.

Toshiba Satellite
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

KandazaR ::

Tisti hp ki si ga navedel ni nevem kako prenosen. Če ga želiš nositi naokrog ne sme imeti večji zaslon kot 15.4 (pa še to je preveč). Vsi prenosniki z večjim zaslonom so namenjeni bolj stacionarnemu delu. Tak da razmisli. Moje mnenje je sicer da je boljše kupit prenosnika (s tem ne mislim zverin z 17+ zasloni) in pa tudi prihodnost je v prenosnosti. Z nobenim (prenosnikom ali namiznim) pa ne boš velik falil. Pa upam da računaš da za namiznega potrebuješ še zaslon,... Ker nekateri te stvari pozabijo prišteti k ceni potem se pa čudijo kak je lahko nov comp ( v resnici samo škatla ) pol ceneje kot pa prenosnik. No pa še en primer zelo dobrega (moje osebno mnenje) prenosnika za razumno ceno. link

samix ::

no jst sm tut oktobra uzeu prenosnika..in mi ni tut mau žou..sicr je bl low end ampak ok..dela uredu..mislu sm d bo bl glasn pa ej čist uredu..mam pa še stacionarca k je čist solidn( atlon 3000+, ram512mb, x700 grafa, 160 gb..tko in se da use delat na njemu..:D
najbol je vrjanta en kul desktop pa en low end prenosnik:D

nurmaln ::

Najboljša rešitev je prenosnik+docking station+lcd monitor

kakšna taka kombinacija:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?dept_id=401&pf_id=609223
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?pf_id=505050&dept_id=499
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?pf_id=511016&dept_id=558

sicer je malo več kot si planiral ampak ne prov dost

zadeva je zmogljiva, prenosna, tiha, varčna, praktična...

nurmaln ::

@Tic

Lej sej ti vrjamem, da je tvoja tošiba tiha, tako kot so na primer HP desktopi. Ampak da je tišja kot en dober laptop me pa ne boš nikol prepričal. Prenosnik je lahko res neslišen, pri tvojem desktopu se pa vsaj napajalnik malo sliši.

Fr33man ::

Ja tkole je, al bom 3-4 leta vse delu na prenosniku, al pa na namizcu.Zdej zbiram predloge kaj bi se bol splačal kot PRIMARNI. Drgač pa za prenosnik sploh ne pride v poštev manj kot 17 col. Kot sm že prej sicer napisal mam en srednje dobr namizc že doma, mogoče mi pr eni firmi šenkajo še enga. Se prav pride v poštev po tem takem:
- neki spodnji srednji razred namiznik + profi prenosnik
ali pa
- neki spodnji razred namiznik + še en profi namiznik

dilema:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Tic ::



Lej sej ti vrjamem, da je tvoja tošiba tiha, tako kot so na primer HP desktopi. Ampak da je tišja kot en dober laptop me pa ne boš nikol prepričal. Prenosnik je lahko res neslišen, pri tvojem desktopu se pa vsaj napajalnik malo sliši.


No, za primerjavo mam še Della (Centrino), IBM (Centrino) in HP z Athlonom Mobile in vem kje se ziblje glasnost notebookov. Očitno me niti nisi razumel kaj ti govorim. Tošiba ni nič posebno tiha ali glasna, pri desktopu se pa ne sliši 0. Ko sem ga prvič vzgal, sem mislil, da ne dela. :)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

KandazaR ::

Če ne pride v poštev manj kot 17 col potem ne kupuj prenosnika, saj stem prenosnik izgubi prenosnost.

iskra ::

Sicer sem strojnik ampak pred par leti sem resno razmišljal, da bi nabavil prenosnika za na faks (predvsem zaradi poročil in seminarskih). Moji izsledki?

Želel sem zapraviti okrog 350 kSIT, lahko do 400k.

Prenosnik bi moral biti 13" max, ker bi sicer moral nabaviti kosmodisk. Edina opcija, da dobim za male pare 13" prenosik, je bila Apple. Ta prenosnik pa nima moči in bi v času, ko bi zagnal kak 3D modelirnik, že skočil s faksa domov in tam use porihtal na stacionarcu. 13" je tudi neuporaben za delo "na terenu", ker ima majhen zaslon (resolucijo). CAD in ostale profi aplikacije torej v večini primerov odpadejo. Naslednja alternativa v rangu 13-14" so IBM-i ampak ti stanejo dva gležnja in ducat ledvic. Ogledoval sem si tudi tablične računalnike ampak s tem si nimaš kaj pomagati. Pa še 4x dražji so od komponent, ki so noter (CPU, brez graf. kartice, ...).

15 in 15,4" prenosniki že vagajo tri kile (s torbo, mišjo in napajalnikom) in jih je kar muka nositi okrog, čeprav samo 300 m, kolikor imam do faksa. Tam me potem čakajo še stopnice in tudi na mizi v predavalnici ali kje drugje (ker so pač ekonomsko odmerjene odlagalne površine) nimam kam z njim. Za resolucijo, ki bi mi prišla prav za 3D delo bi moral tudi doplačati premium ceno. O grafični kartici niti ne bom izgubljal besed.

17" prenosnik ni prenosnik, ker potem ostaneš doma zaradi bolečin v hrbtu in postane naposteljnik ali namiznik (odvisno od teže pač). Morda se bo HP nekega dne povezal s Samsonite-om in bodo zmontirali kolesca na te škatle.

Ta raziskava o trgu prenosnikov za "power userje" je trajala kako leto in pol. Vmes je centrino postal core duo, AMD je začel basat X2 procesorje v prenosnike, Apple je pocukal Intel za rokav in še vedno se prenosnik za 1800€ ne more niti okvirno kosati z namiznikom. Za ta denar dobiš vsaj:
- 7600 GT (če ne 8800 GTS) grafiko,
- 2 GB DDR2 RAM,
- Athlon X2 4600 ali C2D neki,
- odličen 500 W PSU,
- SATA II diska da boli glava,
- fankrastično hlajenje, ki ga ne slišiš dokler se škatla ne zabaše s prahom,
- 20"+ monitor v rangu 500€,
- Windowse dobiš na faksu.

Moj nasvet: poišči stanovanje blizu šole, zbaši noter stacionarno mrcino in ko boš krvavo rabil računalnik, boš lepo skočil domov, kjer te bo čakal prižgan stroj.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

mihec87 ::

Tic bi se dalo posneti glasnost toshibe ker me zanima ce je res tak glasna..zaradi zanimanja za toshibe..

Fr33man ::

Sm glih tok odaljen od lublane, da je najemanje stanovanja nesmisel, ob enem pa ne morem zato hitr domov skočt. Kako je s težo pa prenoslivostjo takih zverin ne vem, kr še nism meu prenosnika, vaga pa mislm da okol 3,5 kg nek spodobn 17 col prenosnik. Težko si je zamislt kako bi se tak laptop obnesu pri mojem delu, kr res nimam še iskušen in težko predvidem.

iskra ::

Pardon :8) Sm verjetno kje spregledu, da si iz Lj.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

kulSMS ::

Najboljša rešitev je prenosnik+docking station+lcd monitor

mene samo zanima če to deluje na tak načina, da imaš tipkovnico, miško in LCD zaslon na mizi in prenosnika daš na tisti docking station ali je potrebno še kake dodatne kable met med prenosnikom in docking station-om?

Fr33man ::

Ja docking station je tut mene tole pritegnil. Sm ne vem kk zadeva deluje.

KandazaR ::

Spodaj imajo prenosniki port. Prenosnik postaviš na dockig in s tem pridobiš več usb-jev, lpt, com,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

bond007 ::

15 in 15,4" prenosniki že vagajo tri kile (s torbo, mišjo in napajalnikom) in jih je kar muka nositi okrog, čeprav samo 300 m, kolikor imam do faksa. Tam me potem čakajo še stopnice in tudi na mizi v predavalnici ali kje drugje (ker so pač ekonomsko odmerjene odlagalne površine) nimam kam z njim.


3 kile? PA ne gre po stopnicah? Ali gre, pa ob tem čisto prešvican postaneš?

17" prenosnik ni prenosnik, ker potem ostaneš doma zaradi bolečin v hrbtu in postane naposteljnik ali namiznik (odvisno od teže pač). Morda se bo HP nekega dne povezal s Samsonite-om in bodo zmontirali kolesca na te škatle.


Res ja .. verjetn 17ke za švarcenegerje delajo.:\ Jst ne vem no.. a ste res eni čisto čisto shirali za kompom.
Recimo danes sem sam nesel potovalko, ki ima ene 10-15kg v eni roki, v drugi pa cheep ass tronote notebook z okol 3kg ene 2km - brez problema. To omenjam namreč, ker za sebe mislim, da sem bolj švohoten in razvajen... ampak da bi mi par kg predstavljalo probleme...

Moj nasvet: poišči stanovanje blizu šole, zbaši noter stacionarno mrcino in ko boš krvavo rabil računalnik, boš lepo skočil domov, kjer te bo čakal prižgan stroj.


Res pametno ja.. za stanovanje pa daš mesečno za do 50% več, kot bi sicer dal, če bi živel kak kilometer stran. In to bi plačeval par let...

Za te namene, ki jih je v prvem postu naštel bi vsekakor svetoval prenosnik. Verjemi, sploh če si študent, ti prenosljivost veliko pomeni... relacija faks/stanovanje/dom. Za 1800€ dobiš že zelo dober prenosnik. Svetujem nakup 15,4" ali pa 17" prenosnika. Minimum 1GB rama, c2d procesor, pa grafična recimo nekje v rangu x1600, 7600 mobile ali mogoče celo x700, če ti bo dovolj.

Tak prenosnik se zelo približa performančno tistemu računalniku, ki ga je navedel iskra - razen v ekranu, ki je pač manjši in disku. ČE ti kapaciteta diska v prenosniku ne zadostuje, si kupiš zunanji usb disk. Glede na namene uporabe naštete v prvem postu, te hitrost diska v prenosniku ne bo ovirala...

SmeskoSnezak ::

Nisn prebral ama nič postov, samo prvega.

Sam se nagibam k nakupu prenosnega kompa, zravn pa še mislim kupit en 19" lcd za okol 200-300€. V bistvu vse vkup za 2000€. Se mi po logiki še najbol splača. Lcd pa zato, ker bi rad tu pa tam 3d modeliral in programiral. Pa še super je za multitasking, saj lahk uporablas hkrati 2 monitorja.
@ Pusti soncu v srce... @

bond007 ::

No pa da me ne bojo same besede, ti dam par predlogov:

#1 - za 100€ nadgradiš ram na 2GB in si zapravil manj kot 1500€ ... 300€ pa zapraviš po želji .. recimo za 150€ dobiš ene 400GB zunanji disk..., mogoče, če ti je 15,4 premalo za normalno delo razmisli o zunanjem monitorju (čeprav pomoje ni potrebe - glede na tvoje potrebe naštete v prevem postu) ... aja visto lahko prodaš :D (itak jo verjetno na faksu dobiš 4 free)

#2
recimo nadgradiš ram na 2GB za 100€, ostane ti več kot 550€ za ostalo. Recimo zunanji disk, mogoče monitor. Procesor je čisto dovolj močan - če bi te pa slučajno zamikalo, ga lahko brez problema naviješ .. ja tudi na prenosniku..:)

#3
Ena 17ka, ki ima že vse not .. dobro grafično ... 7900gs 512MB!, 2GB rama, c2d, 160GB disk, tehta zmernih 3,2kg. No vseeno ti ostane skoraj 200€ za igračkanje ... recimo za zunanjo disk.

To so nahitro moji predlogi .. če se bolj poglobiš, verjetno najdeš še kakšne boljše ponudbe..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

MarkV ::

Desktop za performance in igre, prenosnik za vse ostalo.
Ga ni boljšega filinga kot imeti WLAN + prenosnik, tako si lahko na netu pred tvjem, v postelji, kuhinji (za recepte ko kuhaš), skratka uporabnost je ogromna. Sploh pa za študente, in tiste, ki veliko potujejo.

nurmaln ::

@kulSMS & freud

Docking station deluje tako da nanj priklopiš:
- napajalni kabel
- zunanji monitor
- tipkovnico
- miš
- tiskalnik
- mrežo
- modem
- eksterni disk
in vse ostale zadeve, ki bi si jih lahko želel priključiti na računalnik

Ko prenosnik uporabljaš kje drugje ga uporabljaš pač kot običajen prenosnik, v trenutku ko ga postaviš na docking station pa je povezan z vsemi napravami in ga lahko uporabljaš kot desktop. Če je prenosnik zmogljiv je neumnost kupovati še desktop.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik 1a :P

Oddelek: Kaj kupiti
434904 (3518) bastadu
»

Prenosniki prehiteli namiznike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
567150 (5513) Matako
»

Kateri laptop?

Oddelek: Kaj kupiti
221769 (1378) DonMatejo
»

Kupujem nov prenosnik do 200.000sit

Oddelek: Kaj kupiti
281330 (1018) elasto_mania
»

Kateri prenosnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705645 (4599) kingkong

Več podobnih tem