» »

prenosnik vs. namiznik

prenosnik vs. namiznik

1
2
»

Fr33man ::

Ja nekdo je omenjal, da komponente prenosnika oziroma prenosnik sam zelo hitro zastarajo, zgubijo ceno. Zdej a je to res? A zgubijo ceno hitrej, kt da bi si js zdej sestavu namizn komp? Predvidevam, da se tut kake poškodbe hitrej naberejo, pa za disk ni najbol ga premetavat, pa velikrat opazm, recimo na vlaku k se trese se jim tut monitor trese pa ziba, ne stoji na mestu, fixsno. Kako se kej v glavnem pozna kilometrina na laptopih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fr33man ()

kapca81 ::

Dokler prenosnika ne rabiš nujno, si kupi kakšno osnovno konfiguracijo za pisarniško delo, preostanek 250k SIT oz. 1000 in še neki EUR pa vrzi v nadgradnjo namiznika, ali pa nakup dodatnega namiznika.

Ti bom dal primer moje sodelavke, ki prenosnik rabi cca. 1 tedensko, pa je na vsak način v firmi zahtevala novega. Dobila je IBM T42 p, ki je takrat stal cca. 600k SIT, sedaj se pa na njemu nabira prah, saj vse delo opravlja na službenem ali domačem namizniku.
Asus P5B-E; Intel E6600; TR Ultra 120; 4Gb Geil DDRII 6400; Leadtek GF 7950GT;
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR

KandazaR ::

Odvisno od kakovosti (cene) prenosnika. Nekateri prenosniki imajo ohišja kovinska (magnezij), ki so skoraj neuničljiva. Pa tudi nekatere plastike so dovolj trde. Ravno pri prenosnikih so diski najbolše narejen. Ob malo večjih premikih se glave odmaknejo. Kilometrina se seveda najbolj pozna pri najcenejših. Ni pa res da izgubljajo ceno hitreje kot desktopi , ravno obratno (upoštevajoč da nobenega ne nadgrajuješ).

Fr33man ::

Magnezij mmmmmmm, to me spominja na kolesarske čase, sm nism še zasledil nobenga tazga, al pa ni pisal da je iz magnezija. Kako je pa z napajanjem? Mislm a to kej škoduje če je prenosnik vs čas (v primeru, da nikamor ne greš) prkloplen na 220? Bateriji predvsem. Aja pa še tole, kako se pa kej tipkovnico pa take stvari puca, k se najbrš hitr zamaže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fr33man ()

JurijTurnsek ::

poglej si tole: http://ceneje.si/hp-prenosnik-pavilion-...

(use ceneje.si d'oh)
http://www.slatnaskejta.com

Fr33man ::

O svaka čast, hud laptop za hudo ceno. Pa še od hp-ja.

opeter ::

HP dandanes ni več to kar je bil nekoč. No ja...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Fr33man ::

HP mi je všeč predvsem zato kr mam dobre izkušnje z njimi.:))

gfighter ::

Paviliona imam slaba dva meseca in moram rečt da je povsem spodobna konfiguracija za spodobno ceno, ohišje je trdo, srednje kvalitetno, zgleda tudi lepo, tipkovnica, zaslon in zvočniki so so za pohvalit, se pa zadeva greje kar sploh ni čudno... Pa v avstriji se ga da staknit tudi za 400-500€ ceneje...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

JurijTurnsek ::

jst mam tudi paviliona zdaj že več kot 6mesecev pa sem zelo zadovoljen, morda je le teža malo moteča...

sicer pa še to: če boš na študij potoval z vlakom (mogoče več kot eno uro), lahko v tem času narediš marsikaj koristnega za faks če si sam seveda...

če pa boš vozil z avtom pa na prenosnika nič kaj ne moreš delat...

pa še prenosnik doma: get wlan pa boš videl kaj je svoboda :)
http://www.slatnaskejta.com

Fr33man ::

Ja ravno z vlakom se vsak dan vozm 2 ure. Tako da v tem primeru je zadeva zelo koristna. Zanima me ta serija pavilion, vsaj tist link k sm si ga ogledu, je zelo dobra konfiguracija za enako ceno kot recimo kak dosti dražji hp-jev model. Kje je tle poanta?

iskra ::

Bond007: 3 kile? PA ne gre po stopnicah? Ali gre, pa ob tem čisto prešvican postaneš?

Gre, ko pa ponoviš ta postopek na relaciji 5 štukov 3x na dan, ni več vse tako lepo kot je bilo. Ja, prešvicaš lahko takoj, ker nimajo vsa stopnišča klima naprave poleti.

Bond007: Res ja .. verjetn 17ke za švarcenegerje delajo. Jst ne vem no.. a ste res eni čisto čisto shirali za kompom.
Recimo danes sem sam nesel potovalko, ki ima ene 10-15kg v eni roki, v drugi pa cheep ass tronote notebook z okol 3kg ene 2km - brez problema. To omenjam namreč, ker za sebe mislim, da sem bolj švohoten in razvajen... ampak da bi mi par kg predstavljalo probleme...

No, lepo da se pohvališ z dosežkom. Ne, nisem shiran za računalnikom in nisem razvajen. Samo povedati sem hotel, da če imaš prenosnik cel dan na rami, ni ravno dobro za hrbet. OK, na rami ga imaš samo ko se premikaš. In ravno takrat si najbolj škoduješ.

V upoštev vzemi tudi dejstvo, da prenosniki radi čudežno izginejo izpod sedeža v predavalnici in jih lastniki ne vidijo več, ker gospodje na višjih položajih na fakultetah ne montirajo kamer.

Bond007: Res pametno ja.. za stanovanje pa daš mesečno za do 50% več, kot bi sicer dal, če bi živel kak kilometer stran. In to bi plačeval par let...

Jaz za stanovanje 300 m od strojnega faxa dam 100€/mesec plus 40€ stroškov/mesec pozimi in skoraj nič stroškov poleti. Kolega stanuje 100 m do strojnega faksa in plačuje 120€/mesec plus podobno stroške kot mi. Tretji kolega stanuje 500 m od faksa in plačuje isto kot prvi kolega. So pa tudi ljudje, ki zahtevajo za stanovanje v Trnovem, ki je do najbljižje fakultete oddaljeno 1,5 km, celih 150€ in več.

Ampak to je že offtopic. Saj sem se kasneje opravičil, ker sem izpustil dejstvo, da stanuje mojster v Ljubljani. Mar nisi opazil?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Fr33man ::

V upoštev vzemi tudi dejstvo, da prenosniki radi čudežno izginejo izpod sedeža v predavalnici in jih lastniki ne vidijo več, ker gospodje na višjih položajih na fakultetah ne montirajo kamer.


Zakaj mora tut to obstajat:'( :'( :'( :'( :'(.

Fr33man ::

A mi lahko kdo razloži kaka je razlika med procesorji Core duo in Core 2 duo?????????

nurmaln ::

c2d so 64 bitni in zmogljivejši

mi345 ::

drži, vendar obstajajo testi na netu in slednji nakazujejo le na 10% pohitritev sistema napram core duo pri enakih frekvencah.

energetik ::

Na FE/FRI ne rabš prenosnika, za vsakim vogalom maš kakšno kišto. :D
Tko da lohk delaš brez problemov. Kukr vidm folk s prenosniki na faksu, ne delajo nč resnga, kakšne seminarje>:D
Pa tud ne verjamem da boš po 8h predavanj na vlaku še delu za faks, edin če si zelo pridn. Jst bi na tvojm mestu rajš mal zadremu na vlaku..8-)
Tko da jest glasujem za namiznega, če res nujno ne rabš prenosnika.

Fr33man ::

Sej spim na vlaku k krava :D :D :D :D :D . Ja drgač sm se pa že odloču za prenosnik (90%), razlogi:
- prenašam ga lahko po stanovanju in svetu (da ne bom v pajzlu pognal korenine)
- je manjši (moja soba je glih mal večja k 1*2m)
- je bol tih in se manj greje (ja kr oporekajte>:D )
- lahko ga skrijem (kdor ma 3 manjše brate ve o čem govorim:) )
- ne uporablam nekih požrešnih in zahtevnih programov (c2d pa 2gb rama bosta naredila zame čist zadost+ 17 col lcd)
- moj potencialni namiznik potem laptop premaga samo še v grafiki (z vidika klasičnega uporabnika), ki je pa niti ne potrebujem tako krvavo, ker ne igram iger (no zlo redko), posledično tut ne rabm nekaj tb velik disk.
- z nadgradnjo je tko tko, navadno ne nadgrajujem nič, to je bol tko, da mirno spim, češ moj računalnik ne bo zastaral ga bom nadgradil>:D.
- med računalniško neuko ruljo nardiš dobr vtis:)) :))
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik 1a :P

Oddelek: Kaj kupiti
434916 (3530) bastadu
»

Prenosniki prehiteli namiznike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
567159 (5522) Matako
»

Kateri laptop?

Oddelek: Kaj kupiti
221774 (1383) DonMatejo
»

Kupujem nov prenosnik do 200.000sit

Oddelek: Kaj kupiti
281334 (1022) elasto_mania
»

Kateri prenosnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705651 (4605) kingkong

Več podobnih tem