Forum » Loža » Študentske sobe, stanovanja
Študentske sobe, stanovanja
piikiica ::
Iščem stanovanje ali kakšno sobo za študente v Ljubljani. Če kdo kaj ve, se priporočam za informacije .. ali pa če kdo že ima kaj in potrebuje sostanovalko .
Lp, piikiica
kuglvinkl ::
(joke) Dej sliko! (/joke)
Ok, zdej ne vem, al ti iščeš samo kontakte, ker potem dam to temo v Male oglase, ali te pa zadeva zanima širše in bi rada dobila tudi kakšno informacijo (tema ostane tukaj)?
Ok, zdej ne vem, al ti iščeš samo kontakte, ker potem dam to temo v Male oglase, ali te pa zadeva zanima širše in bi rada dobila tudi kakšno informacijo (tema ostane tukaj)?
Your focus determines your reallity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
|CyGNUS-x ::
Sam sliko lahko pa v vsakem primeru prilimaš .
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
Ja, seveda da me tema splosno zanima. Saj pa iscem stanovanje ali pa kaksno sobo ane
Lp, piikiica
Switch ::
Moj predlog - išči stanovanje blizu faksa. Pa tudi pazi s kakšnimi ljudmi boš živela (da ne bodo žurke 24/7, potem pa dolgo poletje brez žurk). Sicer pa se lahko kaj zmenimo
Monster ::
em jst ti vem za eno kolegico ko rabi cimro.. samo stanovanje ti je v kosezah(šiška zgorni del).. kolko pa plačuje pa nevem.. daj mail pa ti dam njen GSM če hočeš...
Ka zaboga...
Tear_DR0P ::
Če iščeš stanovanje je miljon strategij. Predvsem pa je pomembno kaj si ti želiš od stanovanja! Potem šele pride kakšna je ponudba in kakšna oseba si ti. Jst osebno sm vedno dobil kar sem iskal. Vzemi salomonca in pokliči ljudi, vzemi si dan ali dva časa ter si stanovanja oglej.
Jst bi sicer mogoče rabu cimra/o, vendar ti ne dam ponudbe, ker ne vem kakšna si kot oseba! :)
Če si ne boš našla stanovanja ki ti bo odgovarjalo ne boš doštudirala. Če si boš našla stanovanje ki ti bo povsem odgovarjalo, pa bo študij trajal, tako kot traja moj :))
Jst bi sicer mogoče rabu cimra/o, vendar ti ne dam ponudbe, ker ne vem kakšna si kot oseba! :)
Če si ne boš našla stanovanja ki ti bo odgovarjalo ne boš doštudirala. Če si boš našla stanovanje ki ti bo povsem odgovarjalo, pa bo študij trajal, tako kot traja moj :))
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
SkIDiver ::
Ti samo salamonca v roke pa akcija. Če boš predolg čakala bo težko kej dobit oz. ostanejo samo še drage vrjante.
blue ::
Mene pa zanima koliko plačujete za sobe/stanovanja in kaj dobite (kuhinja,net,tv,comp....)???
Ne vem koliko bi računal za sobo
Ne vem koliko bi računal za sobo
korenje_ver2 ::
mi oddajamo sobo. cena: 20k sit na mesec na osebo. zraven je vsa oprema. dodamo se 4mbps adsl prikljucek. ostali stroski so na studente. 4 studenti - 2 sobi, kopalnica, skret, kuhinja. skupaj 65m**2.
lokacija: galjevica, Ljubljana. mislm da mamo oglas v oglasniku. mozno je da je cena celo 25k na osebo.
anyway... se vam zdijo taksne cene previsoke?
lokacija: galjevica, Ljubljana. mislm da mamo oglas v oglasniku. mozno je da je cena celo 25k na osebo.
anyway... se vam zdijo taksne cene previsoke?
@ljash ::
4 mbit....
Uredu je!
Uredu je!
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA
Dr_M ::
jest mam frej stanovanje...starcev itak nikol ni doma
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Perci hvala za informacijo Drugac pa, vsi ki zelite vedet kaj pricakujem od stanovanja.. emm.. ne zanimajo me razni ADSL prikljucki itd.(to je ze luksoz).. ker to lahko grem cez vikend domov ali pa kam drugac ce bo kriza, ampak pac pricakujem da je ok stanovanje, pa ima wc in vse taksne stvari noter, zraven tega pa ali sobo delim se s kom ali ne, ko mi je vseeno. Samo da imam kje biti. Nisem neka razbvajenka ane
Lp, piikiica
Switch..emm.. kaj pa bi se ti zmenil? A imas kaksno frei sobo ali kaj? hehe..
Lp, piikiica
Zgodovina sprememb…
- spremenila: piikiica ()
u pismu so drugje cene visoke... smo ze mal za casom. sej ni cudno da skos na tv govorijo o visokih najemninah.
ali3n ::
S cimrom dajeva 65k sit + stroški - za cca 70m2 (pritličje hiše); kabelska, svoja centralna, svoji števci... 4mbit adsl...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
v lj? mi smo cez poletje tut mel 1-2 osebi notr za 100 eur na mesec. res pa da so vsi tujci. v glavnem zdej bo za 4 osebe 20k na osebo. imajo tudi svoje stevce. razen centralno ogrevanje je na nas racun.
Jebiveter ::
korenje_ver2: glej ZS
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
lambda ::
Kakšno je pa kaj stanje na področju študentskih domov - kako dolgo se kaj čaka (moj primer: oddaljenost 43km, slabe prometne povezave, matura 24pik, prav dober uspeh). Sprašujem pa zato ker ne vem, ali si moram poiskat stanovanje za pol leta, eno leto oz. kolikor dolgo bom pač čakal ...
Nubes a si poslal tisti obrazec za študenta že v Lj? V glavnem, na eni internetni strani ljubljanskih študentskih domov sem si jaz prebrala vse kar zadeva študenta. In koliko vem, sklep dobiš nekje konec septembra ali v začetku oktobra. Odvisno kako dolgo rabijo da pregledajo tvoje podatke in vse skupaj. Če pa boš našel kaj privat in bos slučajno poteboval cimro, se priporočam
Lp, piikiica
Zgodovina sprememb…
- spremenila: piikiica ()
Monster ::
no ja če gledaš nubes moj kolega je odaljen 150km od lj, pa tud pravdber uspeh na maturi pa je čakal pol leta da je not pršo ;).. tezko je kcu prit
Ka zaboga...
Ja, jaz bom (če sploh bom) iskal v okolici fakultete za elektrotehniko oz. fakultete za računalništvo in informatiko. Največja dilema je to, če naj si stanovanje sploh poiščem. Sicer sem si pogledal stran od študentskih domov Lj in gre točkovanje po tem principu, da večino točk prinesejo uspeh v četrtem letniku in uspeh na maturi, finančno stanje študenta ter oddaljenost od kraja študija ...
Predvsem bi rad videl, če lahko kdo sporoči kolikšno je bilo njegovo število točk lani in kako dolgo je potem čakal. Sosed se vozi z avtom že eno leto na isto fakulteto in mu je kar všeč, kljub dvem uram vožnje na dan.
Je pa brat v študentskem domu v Rožni dolini in se mi včasih zazdi, da ta žur sistem res ne znese (prva štiri leta so šla redno, zdaj pa že dve leti dela diplomo oz. nenarejene izpite za nazaj)
Drugače pa piikiica, kaj greš študirat (oz. na kateri konec Lj)?
Predvsem bi rad videl, če lahko kdo sporoči kolikšno je bilo njegovo število točk lani in kako dolgo je potem čakal. Sosed se vozi z avtom že eno leto na isto fakulteto in mu je kar všeč, kljub dvem uram vožnje na dan.
Je pa brat v študentskem domu v Rožni dolini in se mi včasih zazdi, da ta žur sistem res ne znese (prva štiri leta so šla redno, zdaj pa že dve leti dela diplomo oz. nenarejene izpite za nazaj)
Drugače pa piikiica, kaj greš študirat (oz. na kateri konec Lj)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lambda ()
Nubes jaz grem študirat medicino, torej Visoka šola za zdravstvo. Sem sicer poslala za študentski dom že, vendar gledam če bo kaj za privat dobit, tako da če mi študent ne bo znesel, imam še eno rezervo.
Lp, piikiica
Bob Rock ::
Baje da se najvec gleda OD pri tockovanju (tak sn sliso za MB), tak, da tut to upostevi, ne sam uspeha u soli.
BaRtMaN ::
Jaz tudi iščem stanovanje s svojim bivšim sošolcem in me je že kraljevsko zajebal, ker smo najdli eno perfektno lokacijo južno od centra, mirno, pritličje hiše itd za 40k na mesec po osebi, samo je hotla ženska za eno leto vnaprej. No, zdaj iščemo nekaj drugega. Oba sva oddala prošnjo za subvencionirano bivanje pri zasebnikih, upava, da nama bo uspelo dobiti kaj od države.
pardon...OD - Osebni Dohodek(na clana druzine)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bob Rock ()
Alexius Heristalski ::
Nubes, a greš ti na elektro? Jaz grem tudi, pa si moram nekaj najti (težko bi se vozil - 50km, prometne povezave sploh ni, 6km do redne povezave) in nimam pojma. Iz kje si?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Sicer ista stavba, ampak je FRI in ne FE :)
Sem pa iz Poljanske doline (Škofja Loka) in imam prav tako 5 km do prometne ceste ... moram še malo razmislit
Sem pa iz Poljanske doline (Škofja Loka) in imam prav tako 5 km do prometne ceste ... moram še malo razmislit
Binji ::
ko smo ze pri teh studentskih domovih..a kdo ve ce se stipendija steje kot osebni dohodek al ne? Izpolnjujem prosnjo pa ne vem kaj naj napisem.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
wind ::
Jaz sem čakal dva tedna na sobo v študentskem domu.
Imel sem 87 točk. (uspeh+poklicna matura). Odaljenost 220 km -> to sem šel tudi po potrdilo na občino, da imamo
neugodne prometne povezave -> dobiš 50 točk zraven
Imel sem 87 točk. (uspeh+poklicna matura). Odaljenost 220 km -> to sem šel tudi po potrdilo na občino, da imamo
neugodne prometne povezave -> dobiš 50 točk zraven
SkIDiver ::
Jz sem pršu v študenta po 4 mesecih. Stalno prebivališče mam v NM. Prometne povezave so dobre (bus/vlak) in oddaljenost je cca 70km. Uspeh poklicne mature je blo 15 pik in pa dober na koncu leta. Najbolj ti igra vlogo materjalni status. Zdej če je eden od staršev pr s.p. zaposlen pol to ni problem. Če pa ne pol pa pač čakaš a ne. Druge ti ni.
kleDo ::
Jes mam pa drug probelm... iscem solo na Primorskem - Koper, Izola, lahko tudi Lucija ali Portoroz.
Sicer sem nasel nekaj ponudb, povsod pa bi rabil cimra/o. Sicer se bom v ponedeljek, ko bom na faksu pozanimu ce bi sou kdo z mano v najem... rad bi da so sosolci ali isti fax (VSZI), ker se potem nekako glede urnikov ujemamo (ni pa obvezno)
Torej, ce bo kdo studiral na primorskem in rabi cimra, sem tukaj jaz...
Ali pa ce kdo ve za kaksno sobo/stanovanje...
Sicer sem nasel nekaj ponudb, povsod pa bi rabil cimra/o. Sicer se bom v ponedeljek, ko bom na faksu pozanimu ce bi sou kdo z mano v najem... rad bi da so sosolci ali isti fax (VSZI), ker se potem nekako glede urnikov ujemamo (ni pa obvezno)
Torej, ce bo kdo studiral na primorskem in rabi cimra, sem tukaj jaz...
Ali pa ce kdo ve za kaksno sobo/stanovanje...
Do kdaj naj bi dobili poziv k dopolnitvi nepopolne vloge? Jaz sem poslal nepopolno prošnjo in me zanima, če bi moral že dobiti kakšno obvestilo na dom?
Jebiveter ::
Jaz se to dobil pred 14imi dnevi. Upam, da so pravocasno dobili dopolnilo in da me niso kar direktno skenslali... :(
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
No ja, ne vem če je bila res nepopolna. Ali je potrebno poslati potrdilo o šolanju za brate za leto 2003/04 ali za 2004/05. Če slednje, potem je bila vloga popolna ...
Ima še kdo kak podatek?
Ima še kdo kak podatek?
freserovski ::
Mene tudi zanima nekaj glede tega.
Zanima me kako je z sobvencijami, kaksne možnosti so za prodobitev teh in, če že moraš imeti prej stanovanje ko daš subvencijo, 1x sem slišal, da nekdo biva v hotelu in dobiva subvencijo, in ga pride nekaj malega vse skupaj, kako je s tem?
Stanovanje si bi iskal v Mariboru, dal bi tudi prošnjo za študenta in me zanima katere podatke vse upoštevajo pri selekciji in kakšne so cene v študentu in pri najemu. Če lahko kdo da malo več informacij....
Zanima me kako je z sobvencijami, kaksne možnosti so za prodobitev teh in, če že moraš imeti prej stanovanje ko daš subvencijo, 1x sem slišal, da nekdo biva v hotelu in dobiva subvencijo, in ga pride nekaj malega vse skupaj, kako je s tem?
Stanovanje si bi iskal v Mariboru, dal bi tudi prošnjo za študenta in me zanima katere podatke vse upoštevajo pri selekciji in kakšne so cene v študentu in pri najemu. Če lahko kdo da malo več informacij....
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
Ko das vlogo za subvencijo pri zasebniku moras napisat kdo je ta zasebnik oz. naslov stanovanja. Subvencije je (do zdaj) 7k na mesec. V hotelu....si mogoce mislil uni-hotel? Ce si mislil to, te pride dvoposteljna soba s subvencijo 25k/enega.
aha, pa to verjetno ne talajo kar okrog, upoštevajo tudi kakšne posebne kriterije?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
kolker vem je subvencijo dobil vsak, ki je dal vlogo
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentski domovi v LJ (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 31854 (19479) | St235 |
» | Študentski dom v Ljubljani, izkušnje, nasveti?Oddelek: Loža | 7327 (6705) | Xickle |
» | Stanovanje in LJOddelek: Loža | 4213 (2670) | LuGi |
» | Kateri študentski dom naj izberem?Oddelek: Šola | 7361 (6116) | starsplash |
» | Še neki o študentskem domu v MB...Oddelek: Šola | 3919 (3276) | gzibret |