» »

Michelinove zvezdice

Michelinove zvezdice

«
1
2 3
...
5

sm1x ::

Pa jih imamo končno tudi v Sloveniji.
Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (Gregor Vračko), Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič), Vila Podvin (Uroš Štefelin), Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan).
Dve zvezdici za Ano Roš oz. Hišo Franko

Od komentarjev na RTVSLO in 24ur me boli glava. Zgleda je za običnega Slovenceljna vrhunec kulinarike, da se za 5€ naješ kot prasec. Sam sem navdušen, da smo končno dobili te zvezdice, čeprav smo bojda plačali 1 milijon €. Promocija in to :) Sicer jest verjetno ne bom šel nikamor, ker bojo šle cene v nebo (Hiša Franko je že sedaj bolano draga); sem pa vesel, da sem bil ravno pred pol leta v Vili Podvin in sem bil navdušen. Za nas "obične plebe", je nek kompromis med kakovostjo in ceno Teden restavracij, ki se ga pa z veseljem udeležujem.

Kaj pa vi menite?

2dark ::

sm1x je izjavil:



Kaj pa vi menite?


Da tja ne greš jest v pravem pomenu oz. ne greš lačen. Tja greš na degustativni obed.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

mtosev ::

In kolk so te bolane cene? Za promocijo turizma je to seveda dobro, ker maš dosti bogatašev, ki so pripravljeni plačati za premium obrok.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

znupy ::

V Hiši Franko sem bil dva dni nazaj na koncu prav lepo sit, izkušnja pa fenomenalna in vredna denarja.

sm1x ::

mtosev je izjavil:

In kolk so te bolane cene? Za promocijo turizma je to seveda dobro, ker maš dosti bogatašev, ki so pripravljeni plačati za premium obrok.


Hiša Franko meni za 1 osebo brez vinske spremljave 175€, z vinsko spremljavo 255€.

FireSnake ::

https://siol.net/novice/slovenija/sezna...

Dobile so se tudi še druge nagrade:
- Priznanje BIB GOURMAND - 9 restavracij
- Priznanje THE PLATE MICHELIN - 37 restavracije
- Priznanje PIKTOGRAM TRAJNOSTI - 6 restavracij.

Osebno sem zelo vesel in ponosen.
Plan je, da se vse to tudi obišče. Nekaj tega že letos, potem pa lepo po vrsti.

Tistim, ki jim do tega ni pa naj bodo tiho in naj ne bentijo (povsod najdejo nekaj negativnega).
Pa zgnijejo naj doma na kavču!
Poglej in se nasmej: www.vicmaher.si

Vazelin ::

Precej veliko priznanje za Hiša Franko, če računamo, da je 2 zvezdničnih manj kot 500 v svetovnem merilu (če sem prav prebral). Verjetno bodo šle cene še dosti gor sedaj?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

feryz ::

Dobro, da so vsaj Strelca izpustili. Enkrat sem se zmotil in poslovne partnerje iz tujine peljal tja. Štirje različni obroki, štirje različni načini kako uničiti dobro hrano.
Edino, kar so res pohvalili in naročili repete, je bila regratova solata. Slučajno jim je ratala.

2dark ::

Če je tole vse vključeno v ceno 175€ ( brez vinske karte ) je poceni.

PRVO POLETJE175€
KISEL KRUH NATAŠE ĐURIĆ

Kruh z rdečo čebulo, kislo maslo in njegov pinjenec



S PRSTI

Kot kombu / Zorjena sardela, morska alga, črna limona

Trpotčev taco in divje rastline

Skorja marelice, korenje in modri sir

Zelena kot pica s kozjo skuto in paradižnikom

Rozeta, bob, lokalna zemljanka, vrtnica in orehi

Krompir kuhan v slami, jogurt Tahini style

Ajdov krof, fermentirana skuta in jurčki



Z VILICAMI / ŽLICO

Hladna juha iz mandljev, breskev

Krepka juha iz zelenega čaja, bučke in jadranski škamp

Testenina polnjena z odojkom krškopoljca, češnje, bezeg, divji hren

Postrv od nosa do repa /

Postrvji file, beurre blanc, makova semena, višnje

Postrvja koža z emulzijo postrvjega trebuha in botargo postrvjih jetrc

Krepka postrvja juha, verbena

Koruzna tortilja, fake guacamole iz luštreka in prekajenega jajca, drežniško jagnje

Srnjak, garum cvetnega prahu in čebeljega voska, fermentirani cveti magnolije



SLADKE KONVERZIJE

Sorbet iz japonskega dresnika

Mochi tolminskega sira napolnjen s hruškinim maslom in bezgovim kisom, lešniki

Sladoled kislega mleka in storžev rušja, oblak suhe slive







Meni brez vinske spremljave: 175 €
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

boldleaf ::

Jaz sem nacrtno prenehal z obcasnimi "dajmo si privoscit" odhodi na visoko kulinariko.

Hrana odlicna, se mi tudi ne zdi predrago, ampak preprosto sem se pocutil kot ta zadnji gnoj, ko sem se enkrat vracal in srecal klosarko z vozickom in necem kar mi je zgledalo kot plesniv kruh.

Iz enakega razloga ne dam nadpovprecno veliko denarja za avto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: boldleaf ()

Machete ::

Če ga daš klošarjem potem ok, če ne, nisi nič naredil.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S10+

boldleaf ::

Mimogrede za tipicnega slovenceljna se vrhunska kulinarika meri z metrom.

Machete je izjavil:

Če ga daš klošarjem potem ok, če ne, nisi nič naredil.


Vem, ampak vseeno, se mi zdi odlocno prehudo preseravanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: boldleaf ()

fikus_ ::

Če bo SLO turizmu uspelo, da se proda kot butični za petične goste z dosti denarja je OK. SLO raja s spodnjega roba financ pa bo šla v Kroatijo na dopust.
Če hočete še videt Bled, . . . hitro, dokler še ni tujcev z debelimi denarnicami.
Volk sit in koza cela.

feryz ::

Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.

sm1x ::

boldleaf je izjavil:

Mimogrede za tipicnega slovenceljna se vrhunska kulinarika meri z metrom.


Pica z največjim premerom je avtomatično najboljša?

Gagatronix ::

feryz je izjavil:

Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.


Se nekdo, ki misli da se ljudje prostovoljno odpravijo zivotarit na cesto.

Kurzweil ::

Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?

Drugače, pa če se ne motim... 3 nagrade na Primorsko... 1 Goranska... 1 Ljubljana... in ena še nekam... torej zahodna Slovenija...

Vazelin ::

Kurzweil je izjavil:

Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?

BJ sigurno ne. Misliš JB-ja?:D Bratovž. Upscale restavracija na Miklošičevi. Ja, to bo kar razočaranje.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Utk ::

sm1x je izjavil:

boldleaf je izjavil:

Mimogrede za tipicnega slovenceljna se vrhunska kulinarika meri z metrom.


Pica z največjim premerom je avtomatično najboljša?

Po moje sicer ne, ampak če je pa premajhna, pa enostavno NE MORE bit dovolj dobra. Prva naloga kosila, večerje, malice, itd. je, da te nasiti. Ostalo je luksuz. Kot da bi imel bmw sedmico, ki gre max 30 na uro.

Vazelin ::

Ostalo je luksuz.

Obiskovanje degustacijskih menijev z vinsko spremljavo za 250eur je luksuz.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

sm1x ::

Utk je izjavil:

sm1x je izjavil:

boldleaf je izjavil:

Mimogrede za tipicnega slovenceljna se vrhunska kulinarika meri z metrom.


Pica z največjim premerom je avtomatično najboljša?

Po moje sicer ne, ampak če je pa premajhna, pa enostavno NE MORE bit dovolj dobra. Prva naloga kosila, večerje, malice, itd. je, da te nasiti. Ostalo je luksuz. Kot da bi imel bmw sedmico, ki gre max 30 na uro.


Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje jedel pico in se nisem najedel. V veliki večini picerij je dovolj velika ...

fikus_ ::

Utk: Če greš v restavracijo z Michelinovimi zvezdicami se ne grš basat s hrano ampak uživat v hrani.

Gagatronix ::

Ce gres v restavracijo z Michelinovimi zvezdicami se gres predvsem kazat zato da bojo mel slovenceljski sosedi o cem govorit.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Vazelin ::

Jutri v Atelje po selfi?:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zvezdica27 ::

Atelje je dobil zvezdico?

No ja... saj ni švoh.

zz

Utk ::

sm1x je izjavil:


Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje jedel pico in se nisem najedel. V veliki večini picerij je dovolj velika ...

Sej je vseeno ali pica ali karkoli drugega.

Nebomgabiksa ::

Jaz sem bil slabih 14 dni nazaj pri Binetu v Monsteri.
Zelo prijazen natakar, 2x trihodni meni, spremljajoče vino - 61€ + napitnina.
Vredno vsakega eura, ven sva odšla sita (ne pa nažrta).

Utk ::

fikus_ je izjavil:

Utk: Če greš v restavracijo z Michelinovimi zvezdicami se ne grš basat s hrano ampak uživat v hrani.

Hvala bogu, ampak ko greš ven, moraš bit (v mejah normale) sit. Vsaj tolk, da ne takoj pomisliš na pico. Kot so nekateri, ki so šli ven iz (Binetove) Gostilne, ko se je snemal tist cirkus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Kurzweil ::

Vazelin je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?

BJ sigurno ne. Misliš JB-ja?:D Bratovž. Upscale restavracija na Miklošičevi. Ja, to bo kar razočaranje.


jaa... JB in ne BJ :))

Urbano#Desno ::

Gledam tale atelje pa to sploh niso neke navite cene, dejansko nič dražje kot povprečna ljubljanska oštarija. Celo dnevna kosila kosila imajo, za med pavzo skočit.

D3m ::

Če ni pol purana čez krožnik ni vredno zvezdice. ;)
|HP ProBook|R5 3500U|

          ::

Kurzweil je izjavil:

Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?

Drugače, pa če se ne motim... 3 nagrade na Primorsko... 1 Goranska... 1 Ljubljana... in ena še nekam... torej zahodna Slovenija...


Pozna se bližina Italije. Proti meji je še več zelo dobrih restavracij, kjer prevladujejo predvsem italijanski gostje.

tikitoki ::

feryz je izjavil:

Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.


Ti si idiot.

Drugače pa je bila karantena super priložnost, da se naučite kaj skuhati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

boldleaf ::

A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)

tikitoki je izjavil:

feryz je izjavil:

Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.


Ti si idiot.


Se pridruzujem. Sicer se pa ne gre za to, da bi morala imeti cela Slovenija slabo vest, ampak jaz jo pa imam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: boldleaf ()

gruntfürmich ::

kot sem že nekje omenil, veliko najboljši gostiln je bilo izpuščenih in niti ne omenjenih (prva med prvimi sigurno JB, potem pa še dolenjski konec (otočec, debeluh) in mariborski (rožmarin, morda mak), morda grajska strelec in pavus), morda hotelsi bled in portorož, na listi omenjenih pa je kupica novih.
ne vem če to prav štima... ali pa ni bilo po nekaterih kriterijih za mišelinkote.

vsekakor pa je to veliko priznanje za slovensko kulinariko.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

Na Zahodu se teh zvezdic otepajo ko hudic kriza, pri nas pa vsi veseli.

2dark ::

gruntfürmich je izjavil:

kot sem že nekje omenil, veliko najboljši gostiln je bilo izpuščenih in niti ne omenjenih (prva med prvimi sigurno JB, potem pa še dolenjski konec (otočec, debeluh)


Si ti prebral članek?


Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo med drugim : Debeluh, JB, grad Otočec,...




Michelinove zvezdice in priznanja:
- tri zvezdice – izjemna kulinarika, vredna posebnega potovanja,
- dve zvezdici – odlična kulinarika, za katero je vredno narediti ovinek,
- ena zvezdica – visoko kakovostna kulinarika, vredna postanka,
- “Bib Gourmand” – dobro razmerje med ceno in kakovostjo,-
“The Plate Michelin” – sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok,
- piktogram trajnosti – zavzemanje za ohranjanje okolja, iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v vsakodnevnem delu.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

gruntfürmich ::

Gagatronix je izjavil:

Na Zahodu se teh zvezdic otepajo ko hudic kriza, pri nas pa vsi veseli.

jah no, to se tako bere ko bereš mmc in raznorazne chefe, ki ne vem zakaj potem gojijo visoka pričakovanja v naprej in so celi depresivni če jim to spodleti.

drugače pa michelinov vodnik ni nič drugega kot napotek kjer lahko dobro ješ, tako kot se ga na nek način gre skoraj vsaka gastronomska revija pa še kakšen časopis vmes...

2dark je izjavil:

Si ti prebral članek? Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo med drugim : Debeluh, JB, grad Otočec,...
na mmc tega nisem zasledil. morda sem površno bral...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

2dark ::

gruntfürmich je izjavil:



drugače pa michelinov vodnik ni nič drugega kot napotek kjer lahko dobro ješ,


Osebno jem dobro na zaloški pri Jurmanu ali v Štorklji pri Klinčnem.

gruntfürmich je izjavil:

na mmc tega nisem zasledil. morda sem površno bral...


Preveč je nametano.

Dve Michelinovi zvezdici je dobila Ana Roš in njena Hiša Franko (Kobarid)

Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (chef Gregor Vračko) v Zgornji Kungoti, Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič) na dvorcu Zemono v občini Vipavi, Vila Podvin (Uroš Štefelin) v Radovljici, novogoriška restavracija Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan) v Ljubljani.


Zvezdica za trajnost za šest restavracij
Šest restavracij oz. njihovi chefi so bili nagrajeni za svoje prispevke k trajnosti kulinarike: Gostišče Grič (Luka Košir), Monstera Bistro (Bine Volčič), Hiša Franko (Ana Roš), Gostilna za Gradom (Davide Crisci), Gostilna Krištof (Uroš Gorjanc), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič).


Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo kar 37 slovenskih restavracij: Julijana, Ošterija Debeluh, Gostilna Vovko, Gostilna Francl, Dvor Jezeršek, Gredič, Hiša Torkla, Marina, Gostilna za Gradom, Gostilna Krištof, Pavus, AS, B-Restaurant, Cubo, Harfa, JB, Maxim, Monstera Bistro, Separe, Shambala, Strelec, Sushimama, Valvasor, Vander, MAK, Sedem, Calypso, Pikol, Hiša Fink, grad Otočec, Galerija okusov, Stara Gostilna, Rizibisi, Sophia, Hiša Krasna, Danilo, Kendov Dvorec.


Nagrado "Bib Gourmand", ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij, in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmir Talić), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).

Na koncu so nam za 925.000€, kot je stala zadeva podelili en kup priznanj.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

reeves ::

boldleaf je izjavil:

A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)

Več imen ima:
hrustek, čipka, čips, crisp,

https://foodnetwork.co.uk/recipes/parme...
https://okusno.je/recept/parmezanov-cips

boldleaf ::

reeves je izjavil:

boldleaf je izjavil:

A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)

Več imen ima:
hrustek, čipka, čips, crisp,

https://foodnetwork.co.uk/recipes/parme...
https://okusno.je/recept/parmezanov-cips


Odlicno, hvala. Draga bo vesela :))

Gagatronix ::

Malo google-fujajte koliko restavracij je slo zugrunt zaradi zvezdic. Vas bo hitro minilo veselje. Prejemnike bi moralo pa se prej.

Smurf ::

Vazelin je izjavil:


BJ sigurno ne. Misliš JB-ja?:D Bratovž. Upscale restavracija na Miklošičevi. Ja, to bo kar razočaranje.

Ni razocaranje. JB tone ze dolgo casa in ga prav noben ne uvrsca vec v vrh.

Sicer pa pa, eno zvezdico bi dal tudi Strelcu. Rostovi ne bi dal dveh, ampak ok za Slovenijo je to dobro. Prijetno presenecenje je Atelje (ki je mimogredo do sedaj bi relativno poceni). Kuharja poznam tudi osebno (in mi je zato novico toliko bolj vsec). Je verjetno najvecji talent med slovenskimi kuharji (ampak mu manjka se nekaj izkusenj in kosistence), nisem mislil, da bo prisel do zvezdice ze tako hitro.

2dark ::

Smurf je izjavil:




Sicer pa pa, eno zvezdico bi dal tudi Strelcu.



Strelec je dobil Michelinovo priznanje - michelinov krožnik.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

tikitoki ::

boldleaf je izjavil:

A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)

tikitoki je izjavil:

feryz je izjavil:

Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.


Ti si idiot.


Se pridruzujem. Sicer se pa ne gre za to, da bi morala imeti cela Slovenija slabo vest, ampak jaz jo pa imam.


Ne vem, če rabi imeti posameznik slabo vest, ker je to sistemski problem.
Pretvarjanje, da imajo vsi enaka izhodišča pa je abotno. V končni fazi se tudi zaradi tega ne dela na izboljšavah sistema.

spam321 ::

2dark je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:



drugače pa michelinov vodnik ni nič drugega kot napotek kjer lahko dobro ješ,


Osebno jem dobro na zaloški pri Jurmanu ali v Štorklji pri Klinčnem.

gruntfürmich je izjavil:

na mmc tega nisem zasledil. morda sem površno bral...


Preveč je nametano.

Dve Michelinovi zvezdici je dobila Ana Roš in njena Hiša Franko (Kobarid)

Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (chef Gregor Vračko) v Zgornji Kungoti, Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič) na dvorcu Zemono v občini Vipavi, Vila Podvin (Uroš Štefelin) v Radovljici, novogoriška restavracija Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan) v Ljubljani.


Zvezdica za trajnost za šest restavracij
Šest restavracij oz. njihovi chefi so bili nagrajeni za svoje prispevke k trajnosti kulinarike: Gostišče Grič (Luka Košir), Monstera Bistro (Bine Volčič), Hiša Franko (Ana Roš), Gostilna za Gradom (Davide Crisci), Gostilna Krištof (Uroš Gorjanc), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič).


Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo kar 37 slovenskih restavracij: Julijana, Ošterija Debeluh, Gostilna Vovko, Gostilna Francl, Dvor Jezeršek, Gredič, Hiša Torkla, Marina, Gostilna za Gradom, Gostilna Krištof, Pavus, AS, B-Restaurant, Cubo, Harfa, JB, Maxim, Monstera Bistro, Separe, Shambala, Strelec, Sushimama, Valvasor, Vander, MAK, Sedem, Calypso, Pikol, Hiša Fink, grad Otočec, Galerija okusov, Stara Gostilna, Rizibisi, Sophia, Hiša Krasna, Danilo, Kendov Dvorec.


Nagrado "Bib Gourmand", ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij, in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmir Talić), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).

Na koncu so nam za 925.000€, kot je stala zadeva podelili en kup priznanj.


Na koncu bo imela že skor vsaka slovenska restavracija kakšno "vrsto" mišelinke... samo ti vadi para, milijonček press :)) Ko bo zmanjkal restavracij v Sloveniji pa hop na Balkan :)

IL_DIAVOLO ::

Zato pa propadajo take restavracije. Kdo bo to plačeval, delavski razred zagotovo ne.

gruntfürmich ::

kako pa kaj stoji maxim? sami se hvalijo, kako pa ga drugi uvrščajo?

pa mariborski rožmarin, kao najboljša restavracija v mariboru?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

DexterBoy ::

feryz je izjavil:

Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.

Le kako se NE BI MOGEL bolj motiti... žal :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
http://www.avtofil.si/

dronyx ::

sm1x je izjavil:

Sam sem navdušen, da smo končno dobili te zvezdice, čeprav smo bojda plačali 1 milijon €.

Kaj za te zvezdice moraš plačat?
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30026121 (3326) Gagatronix
»

Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11119521 (13567) dukedl
»

Slow food!

Oddelek: Loža
405299 (205) STASI

Več podobnih tem