Forum » Loža » Michelinove zvezdice
Michelinove zvezdice
sm1x ::
Pa jih imamo končno tudi v Sloveniji.
Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (Gregor Vračko), Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič), Vila Podvin (Uroš Štefelin), Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan).
Dve zvezdici za Ano Roš oz. Hišo Franko
Od komentarjev na RTVSLO in 24ur me boli glava. Zgleda je za običnega Slovenceljna vrhunec kulinarike, da se za 5€ naješ kot prasec. Sam sem navdušen, da smo končno dobili te zvezdice, čeprav smo bojda plačali 1 milijon €. Promocija in to :) Sicer jest verjetno ne bom šel nikamor, ker bojo šle cene v nebo (Hiša Franko je že sedaj bolano draga); sem pa vesel, da sem bil ravno pred pol leta v Vili Podvin in sem bil navdušen. Za nas "obične plebe", je nek kompromis med kakovostjo in ceno Teden restavracij, ki se ga pa z veseljem udeležujem.
Kaj pa vi menite?
Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (Gregor Vračko), Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič), Vila Podvin (Uroš Štefelin), Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan).
Dve zvezdici za Ano Roš oz. Hišo Franko
Od komentarjev na RTVSLO in 24ur me boli glava. Zgleda je za običnega Slovenceljna vrhunec kulinarike, da se za 5€ naješ kot prasec. Sam sem navdušen, da smo končno dobili te zvezdice, čeprav smo bojda plačali 1 milijon €. Promocija in to :) Sicer jest verjetno ne bom šel nikamor, ker bojo šle cene v nebo (Hiša Franko je že sedaj bolano draga); sem pa vesel, da sem bil ravno pred pol leta v Vili Podvin in sem bil navdušen. Za nas "obične plebe", je nek kompromis med kakovostjo in ceno Teden restavracij, ki se ga pa z veseljem udeležujem.
Kaj pa vi menite?
2dark ::
Kaj pa vi menite?
Da tja ne greš jest v pravem pomenu oz. ne greš lačen. Tja greš na degustativni obed.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
mtosev ::
In kolk so te bolane cene? Za promocijo turizma je to seveda dobro, ker maš dosti bogatašev, ki so pripravljeni plačati za premium obrok.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
user4683 ::
V Hiši Franko sem bil dva dni nazaj na koncu prav lepo sit, izkušnja pa fenomenalna in vredna denarja.
sm1x ::
FireSnake ::
https://siol.net/novice/slovenija/sezna...
Dobile so se tudi še druge nagrade:
- Priznanje BIB GOURMAND - 9 restavracij
- Priznanje THE PLATE MICHELIN - 37 restavracije
- Priznanje PIKTOGRAM TRAJNOSTI - 6 restavracij.
Osebno sem zelo vesel in ponosen.
Plan je, da se vse to tudi obišče. Nekaj tega že letos, potem pa lepo po vrsti.
Tistim, ki jim do tega ni pa naj bodo tiho in naj ne bentijo (povsod najdejo nekaj negativnega).
Pa zgnijejo naj doma na kavču!
Dobile so se tudi še druge nagrade:
- Priznanje BIB GOURMAND - 9 restavracij
- Priznanje THE PLATE MICHELIN - 37 restavracije
- Priznanje PIKTOGRAM TRAJNOSTI - 6 restavracij.
Osebno sem zelo vesel in ponosen.
Plan je, da se vse to tudi obišče. Nekaj tega že letos, potem pa lepo po vrsti.
Tistim, ki jim do tega ni pa naj bodo tiho in naj ne bentijo (povsod najdejo nekaj negativnega).
Pa zgnijejo naj doma na kavču!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Vazelin ::
Precej veliko priznanje za Hiša Franko, če računamo, da je 2 zvezdničnih manj kot 500 v svetovnem merilu (če sem prav prebral). Verjetno bodo šle cene še dosti gor sedaj?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
feryz ::
Dobro, da so vsaj Strelca izpustili. Enkrat sem se zmotil in poslovne partnerje iz tujine peljal tja. Štirje različni obroki, štirje različni načini kako uničiti dobro hrano.
Edino, kar so res pohvalili in naročili repete, je bila regratova solata. Slučajno jim je ratala.
Edino, kar so res pohvalili in naročili repete, je bila regratova solata. Slučajno jim je ratala.
2dark ::
Če je tole vse vključeno v ceno 175€ ( brez vinske karte ) je poceni.
PRVO POLETJE175€
KISEL KRUH NATAŠE ĐURIĆ
Kruh z rdečo čebulo, kislo maslo in njegov pinjenec
S PRSTI
Kot kombu / Zorjena sardela, morska alga, črna limona
Trpotčev taco in divje rastline
Skorja marelice, korenje in modri sir
Zelena kot pica s kozjo skuto in paradižnikom
Rozeta, bob, lokalna zemljanka, vrtnica in orehi
Krompir kuhan v slami, jogurt Tahini style
Ajdov krof, fermentirana skuta in jurčki
Z VILICAMI / ŽLICO
Hladna juha iz mandljev, breskev
Krepka juha iz zelenega čaja, bučke in jadranski škamp
Testenina polnjena z odojkom krškopoljca, češnje, bezeg, divji hren
Postrv od nosa do repa /
Postrvji file, beurre blanc, makova semena, višnje
Postrvja koža z emulzijo postrvjega trebuha in botargo postrvjih jetrc
Krepka postrvja juha, verbena
Koruzna tortilja, fake guacamole iz luštreka in prekajenega jajca, drežniško jagnje
Srnjak, garum cvetnega prahu in čebeljega voska, fermentirani cveti magnolije
SLADKE KONVERZIJE
Sorbet iz japonskega dresnika
Mochi tolminskega sira napolnjen s hruškinim maslom in bezgovim kisom, lešniki
Sladoled kislega mleka in storžev rušja, oblak suhe slive
Meni brez vinske spremljave: 175 €
PRVO POLETJE175€
KISEL KRUH NATAŠE ĐURIĆ
Kruh z rdečo čebulo, kislo maslo in njegov pinjenec
S PRSTI
Kot kombu / Zorjena sardela, morska alga, črna limona
Trpotčev taco in divje rastline
Skorja marelice, korenje in modri sir
Zelena kot pica s kozjo skuto in paradižnikom
Rozeta, bob, lokalna zemljanka, vrtnica in orehi
Krompir kuhan v slami, jogurt Tahini style
Ajdov krof, fermentirana skuta in jurčki
Z VILICAMI / ŽLICO
Hladna juha iz mandljev, breskev
Krepka juha iz zelenega čaja, bučke in jadranski škamp
Testenina polnjena z odojkom krškopoljca, češnje, bezeg, divji hren
Postrv od nosa do repa /
Postrvji file, beurre blanc, makova semena, višnje
Postrvja koža z emulzijo postrvjega trebuha in botargo postrvjih jetrc
Krepka postrvja juha, verbena
Koruzna tortilja, fake guacamole iz luštreka in prekajenega jajca, drežniško jagnje
Srnjak, garum cvetnega prahu in čebeljega voska, fermentirani cveti magnolije
SLADKE KONVERZIJE
Sorbet iz japonskega dresnika
Mochi tolminskega sira napolnjen s hruškinim maslom in bezgovim kisom, lešniki
Sladoled kislega mleka in storžev rušja, oblak suhe slive
Meni brez vinske spremljave: 175 €
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
boldleaf ::
Jaz sem nacrtno prenehal z obcasnimi "dajmo si privoscit" odhodi na visoko kulinariko.
Hrana odlicna, se mi tudi ne zdi predrago, ampak preprosto sem se pocutil kot ta zadnji gnoj, ko sem se enkrat vracal in srecal klosarko z vozickom in necem kar mi je zgledalo kot plesniv kruh.
Iz enakega razloga ne dam nadpovprecno veliko denarja za avto.
Hrana odlicna, se mi tudi ne zdi predrago, ampak preprosto sem se pocutil kot ta zadnji gnoj, ko sem se enkrat vracal in srecal klosarko z vozickom in necem kar mi je zgledalo kot plesniv kruh.
Iz enakega razloga ne dam nadpovprecno veliko denarja za avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boldleaf ()
Machete ::
Če ga daš klošarjem potem ok, če ne, nisi nič naredil.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
boldleaf ::
Mimogrede za tipicnega slovenceljna se vrhunska kulinarika meri z metrom.
Vem, ampak vseeno, se mi zdi odlocno prehudo preseravanje.
Če ga daš klošarjem potem ok, če ne, nisi nič naredil.
Vem, ampak vseeno, se mi zdi odlocno prehudo preseravanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boldleaf ()
fikus_ ::
Če bo SLO turizmu uspelo, da se proda kot butični za petične goste z dosti denarja je OK. SLO raja s spodnjega roba financ pa bo šla v Kroatijo na dopust.
Če hočete še videt Bled, . . . hitro, dokler še ni tujcev z debelimi denarnicami.
Volk sit in koza cela.
Če hočete še videt Bled, . . . hitro, dokler še ni tujcev z debelimi denarnicami.
Volk sit in koza cela.
feryz ::
Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.
sm1x ::
Gagatronix ::
Kurzweil ::
Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?
Drugače, pa če se ne motim... 3 nagrade na Primorsko... 1 Goranska... 1 Ljubljana... in ena še nekam... torej zahodna Slovenija...
Drugače, pa če se ne motim... 3 nagrade na Primorsko... 1 Goranska... 1 Ljubljana... in ena še nekam... torej zahodna Slovenija...
Vazelin ::
Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?
BJ sigurno ne. Misliš JB-ja? Bratovž. Upscale restavracija na Miklošičevi. Ja, to bo kar razočaranje.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Utk ::
Mimogrede za tipicnega slovenceljna se vrhunska kulinarika meri z metrom.
Pica z največjim premerom je avtomatično najboljša?
Po moje sicer ne, ampak če je pa premajhna, pa enostavno NE MORE bit dovolj dobra. Prva naloga kosila, večerje, malice, itd. je, da te nasiti. Ostalo je luksuz. Kot da bi imel bmw sedmico, ki gre max 30 na uro.
Vazelin ::
Ostalo je luksuz.
Obiskovanje degustacijskih menijev z vinsko spremljavo za 250eur je luksuz.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
sm1x ::
Mimogrede za tipicnega slovenceljna se vrhunska kulinarika meri z metrom.
Pica z največjim premerom je avtomatično najboljša?
Po moje sicer ne, ampak če je pa premajhna, pa enostavno NE MORE bit dovolj dobra. Prva naloga kosila, večerje, malice, itd. je, da te nasiti. Ostalo je luksuz. Kot da bi imel bmw sedmico, ki gre max 30 na uro.
Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje jedel pico in se nisem najedel. V veliki večini picerij je dovolj velika ...
fikus_ ::
Utk: Če greš v restavracijo z Michelinovimi zvezdicami se ne grš basat s hrano ampak uživat v hrani.
Gagatronix ::
Ce gres v restavracijo z Michelinovimi zvezdicami se gres predvsem kazat zato da bojo mel slovenceljski sosedi o cem govorit.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Utk ::
Nebomgabiksa ::
Jaz sem bil slabih 14 dni nazaj pri Binetu v Monsteri.
Zelo prijazen natakar, 2x trihodni meni, spremljajoče vino - 61€ + napitnina.
Vredno vsakega eura, ven sva odšla sita (ne pa nažrta).
Zelo prijazen natakar, 2x trihodni meni, spremljajoče vino - 61€ + napitnina.
Vredno vsakega eura, ven sva odšla sita (ne pa nažrta).
Utk ::
Utk: Če greš v restavracijo z Michelinovimi zvezdicami se ne grš basat s hrano ampak uživat v hrani.
Hvala bogu, ampak ko greš ven, moraš bit (v mejah normale) sit. Vsaj tolk, da ne takoj pomisliš na pico. Kot so nekateri, ki so šli ven iz (Binetove) Gostilne, ko se je snemal tist cirkus.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Kurzweil ::
Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?
BJ sigurno ne. Misliš JB-ja? Bratovž. Upscale restavracija na Miklošičevi. Ja, to bo kar razočaranje.
jaa... JB in ne BJ
Urbano#Desno ::
Gledam tale atelje pa to sploh niso neke navite cene, dejansko nič dražje kot povprečna ljubljanska oštarija. Celo dnevna kosila kosila imajo, za med pavzo skočit.
::
Berem na večih koncih, da je bil najbolj "oškodovan" oz. folk je bil najbolj presenečen, nad tam, da ni nobene vidne nagrade dobil BJ. Kdo je BJ in iz katerega kraja?
Drugače, pa če se ne motim... 3 nagrade na Primorsko... 1 Goranska... 1 Ljubljana... in ena še nekam... torej zahodna Slovenija...
Pozna se bližina Italije. Proti meji je še več zelo dobrih restavracij, kjer prevladujejo predvsem italijanski gostje.
tikitoki ::
Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.
Ti si idiot.
Drugače pa je bila karantena super priložnost, da se naučite kaj skuhati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
boldleaf ::
A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)
Se pridruzujem. Sicer se pa ne gre za to, da bi morala imeti cela Slovenija slabo vest, ampak jaz jo pa imam.
Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.
Ti si idiot.
Se pridruzujem. Sicer se pa ne gre za to, da bi morala imeti cela Slovenija slabo vest, ampak jaz jo pa imam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boldleaf ()
gruntfürmich ::
kot sem že nekje omenil, veliko najboljši gostiln je bilo izpuščenih in niti ne omenjenih (prva med prvimi sigurno JB, potem pa še dolenjski konec (otočec, debeluh) in mariborski (rožmarin, morda mak), morda grajska strelec in pavus), morda hotelsi bled in portorož, na listi omenjenih pa je kupica novih.
ne vem če to prav štima... ali pa ni bilo po nekaterih kriterijih za mišelinkote.
vsekakor pa je to veliko priznanje za slovensko kulinariko.
ne vem če to prav štima... ali pa ni bilo po nekaterih kriterijih za mišelinkote.
vsekakor pa je to veliko priznanje za slovensko kulinariko.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
2dark ::
gruntfürmich je izjavil:
kot sem že nekje omenil, veliko najboljši gostiln je bilo izpuščenih in niti ne omenjenih (prva med prvimi sigurno JB, potem pa še dolenjski konec (otočec, debeluh)
Si ti prebral članek?
Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo med drugim : Debeluh, JB, grad Otočec,...
Michelinove zvezdice in priznanja:
- tri zvezdice – izjemna kulinarika, vredna posebnega potovanja,
- dve zvezdici – odlična kulinarika, za katero je vredno narediti ovinek,
- ena zvezdica – visoko kakovostna kulinarika, vredna postanka,
- “Bib Gourmand” – dobro razmerje med ceno in kakovostjo,-
“The Plate Michelin” – sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok,
- piktogram trajnosti – zavzemanje za ohranjanje okolja, iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v vsakodnevnem delu.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
gruntfürmich ::
Gagatronix je izjavil:
Na Zahodu se teh zvezdic otepajo ko hudic kriza, pri nas pa vsi veseli.
jah no, to se tako bere ko bereš mmc in raznorazne chefe, ki ne vem zakaj potem gojijo visoka pričakovanja v naprej in so celi depresivni če jim to spodleti.
drugače pa michelinov vodnik ni nič drugega kot napotek kjer lahko dobro ješ, tako kot se ga na nek način gre skoraj vsaka gastronomska revija pa še kakšen časopis vmes...
Si ti prebral članek? Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo med drugim : Debeluh, JB, grad Otočec,...na mmc tega nisem zasledil. morda sem površno bral...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
2dark ::
gruntfürmich je izjavil:
drugače pa michelinov vodnik ni nič drugega kot napotek kjer lahko dobro ješ,
Osebno jem dobro na zaloški pri Jurmanu ali v Štorklji pri Klinčnem.
gruntfürmich je izjavil:
na mmc tega nisem zasledil. morda sem površno bral...
Preveč je nametano.
Dve Michelinovi zvezdici je dobila Ana Roš in njena Hiša Franko (Kobarid)
Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (chef Gregor Vračko) v Zgornji Kungoti, Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič) na dvorcu Zemono v občini Vipavi, Vila Podvin (Uroš Štefelin) v Radovljici, novogoriška restavracija Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan) v Ljubljani.
Zvezdica za trajnost za šest restavracij
Šest restavracij oz. njihovi chefi so bili nagrajeni za svoje prispevke k trajnosti kulinarike: Gostišče Grič (Luka Košir), Monstera Bistro (Bine Volčič), Hiša Franko (Ana Roš), Gostilna za Gradom (Davide Crisci), Gostilna Krištof (Uroš Gorjanc), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič).
Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo kar 37 slovenskih restavracij: Julijana, Ošterija Debeluh, Gostilna Vovko, Gostilna Francl, Dvor Jezeršek, Gredič, Hiša Torkla, Marina, Gostilna za Gradom, Gostilna Krištof, Pavus, AS, B-Restaurant, Cubo, Harfa, JB, Maxim, Monstera Bistro, Separe, Shambala, Strelec, Sushimama, Valvasor, Vander, MAK, Sedem, Calypso, Pikol, Hiša Fink, grad Otočec, Galerija okusov, Stara Gostilna, Rizibisi, Sophia, Hiša Krasna, Danilo, Kendov Dvorec.
Nagrado "Bib Gourmand", ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij, in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmir Talić), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).
Na koncu so nam za 925.000€, kot je stala zadeva podelili en kup priznanj.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
reeves ::
A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)
Več imen ima:
hrustek, čipka, čips, crisp,
https://foodnetwork.co.uk/recipes/parme...
https://okusno.je/recept/parmezanov-cips
boldleaf ::
A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)
Več imen ima:
hrustek, čipka, čips, crisp,
https://foodnetwork.co.uk/recipes/parme...
https://okusno.je/recept/parmezanov-cips
Odlicno, hvala. Draga bo vesela
Gagatronix ::
Malo google-fujajte koliko restavracij je slo zugrunt zaradi zvezdic. Vas bo hitro minilo veselje. Prejemnike bi moralo pa se prej.
Smurf ::
BJ sigurno ne. Misliš JB-ja? Bratovž. Upscale restavracija na Miklošičevi. Ja, to bo kar razočaranje.
Ni razocaranje. JB tone ze dolgo casa in ga prav noben ne uvrsca vec v vrh.
Sicer pa pa, eno zvezdico bi dal tudi Strelcu. Rostovi ne bi dal dveh, ampak ok za Slovenijo je to dobro. Prijetno presenecenje je Atelje (ki je mimogredo do sedaj bi relativno poceni). Kuharja poznam tudi osebno (in mi je zato novico toliko bolj vsec). Je verjetno najvecji talent med slovenskimi kuharji (ampak mu manjka se nekaj izkusenj in kosistence), nisem mislil, da bo prisel do zvezdice ze tako hitro.
2dark ::
Sicer pa pa, eno zvezdico bi dal tudi Strelcu.
Strelec je dobil Michelinovo priznanje - michelinov krožnik.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
tikitoki ::
A morda kdo ve kako se rece iz parmezana "mrezici", ko parmezan nariban v trakove postavijo v mrezo (najprej v eno smer, potem pa se za 90 stopinj v drugo) postavijo in zapecejo/ocvrejo? Balzamicen kaviar sem ze delal, pa mi manjka se tole :)
Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.
Ti si idiot.
Se pridruzujem. Sicer se pa ne gre za to, da bi morala imeti cela Slovenija slabo vest, ampak jaz jo pa imam.
Ne vem, če rabi imeti posameznik slabo vest, ker je to sistemski problem.
Pretvarjanje, da imajo vsi enaka izhodišča pa je abotno. V končni fazi se tudi zaradi tega ne dela na izboljšavah sistema.
spam321 ::
gruntfürmich je izjavil:
drugače pa michelinov vodnik ni nič drugega kot napotek kjer lahko dobro ješ,
Osebno jem dobro na zaloški pri Jurmanu ali v Štorklji pri Klinčnem.
gruntfürmich je izjavil:
na mmc tega nisem zasledil. morda sem površno bral...
Preveč je nametano.
Dve Michelinovi zvezdici je dobila Ana Roš in njena Hiša Franko (Kobarid)
Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (chef Gregor Vračko) v Zgornji Kungoti, Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič) na dvorcu Zemono v občini Vipavi, Vila Podvin (Uroš Štefelin) v Radovljici, novogoriška restavracija Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan) v Ljubljani.
Zvezdica za trajnost za šest restavracij
Šest restavracij oz. njihovi chefi so bili nagrajeni za svoje prispevke k trajnosti kulinarike: Gostišče Grič (Luka Košir), Monstera Bistro (Bine Volčič), Hiša Franko (Ana Roš), Gostilna za Gradom (Davide Crisci), Gostilna Krištof (Uroš Gorjanc), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič).
Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo kar 37 slovenskih restavracij: Julijana, Ošterija Debeluh, Gostilna Vovko, Gostilna Francl, Dvor Jezeršek, Gredič, Hiša Torkla, Marina, Gostilna za Gradom, Gostilna Krištof, Pavus, AS, B-Restaurant, Cubo, Harfa, JB, Maxim, Monstera Bistro, Separe, Shambala, Strelec, Sushimama, Valvasor, Vander, MAK, Sedem, Calypso, Pikol, Hiša Fink, grad Otočec, Galerija okusov, Stara Gostilna, Rizibisi, Sophia, Hiša Krasna, Danilo, Kendov Dvorec.
Nagrado "Bib Gourmand", ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij, in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmir Talić), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).
Na koncu so nam za 925.000€, kot je stala zadeva podelili en kup priznanj.
Na koncu bo imela že skor vsaka slovenska restavracija kakšno "vrsto" mišelinke... samo ti vadi para, milijonček press Ko bo zmanjkal restavracij v Sloveniji pa hop na Balkan
gruntfürmich ::
kako pa kaj stoji maxim? sami se hvalijo, kako pa ga drugi uvrščajo?
pa mariborski rožmarin, kao najboljša restavracija v mariboru?
pa mariborski rožmarin, kao najboljša restavracija v mariboru?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
dexterboy ::
Klošar je imel enaka izhodišča kot Roševka, a je ubral drugo pot. Zanj verjetno boljšo.
Zaradi tega res ni treba, da ima cela Sloveija slabo vest.
Le kako se NE BI MOGEL bolj motiti... žal :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
dronyx ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 48139 (25344) | Gagatronix |
» | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26764 (20810) | dukedl |
» | Slow food!Oddelek: Loža | 6076 (982) | STASI |