Forum » Navijanje » navijanje celerona 800 pomoc!!
navijanje celerona 800 pomoc!!
Podurkac ::
Zdravo!!celerona 800( 8x100) (abit va 6 maticna)sem v biosu navil na 8x140--11200mhz, voltaze nisem povecal stvar deluje ok!!!zanima me al moram zdaj kaki ventilator gor dat al pa kako hlajenje al ni potrebo, aja pa se to a se zadegva s tem kvari...hvala in lp
Odpadnik ::
Ja, procesor s tem kvariš, še bolj ga pa uničuješ, če ga ne-zadovoljivo hladiš. Opazuj temp.
Slike povedo več kot 1.000 besed - zatorej živeli FPSji :) [Amd|Abit|ATi]
AMD Barton 2500+@2200 (11x200)|Abit NF7-S R2.0|Radeon 9800|2x512 Twinmos/Winbond
AMD Barton 2500+@2200 (11x200)|Abit NF7-S R2.0|Radeon 9800|2x512 Twinmos/Winbond
asPeteR ::
-> aja pa se to a se zadegva s tem kvari...
Zadeva sem ne kvari oz. res minimalno vec kot ce bi bil procesor na defaut frekvenci. Npr. Namesto, da bo procesor delal 20 let ali se vec, bo recimo "samo" 15 let ... Skratka, popolnoma irelevanto.
Za boljse hlajenje poskrbi samo zato, da bos lahko procesor bolj navil, kajti nikoli ne bos imel tako visoke temperature procesorja(recimo nad 60C v biosu), da bi ga RES uniceval, ker se ti bo racunalnik ze prej resetiral ...
Pri navijanju edinole pazi, da ne bo PCI frekvenca previsoka, kajti pefiferija ti lahko odpove poslusnost.
Zadeva sem ne kvari oz. res minimalno vec kot ce bi bil procesor na defaut frekvenci. Npr. Namesto, da bo procesor delal 20 let ali se vec, bo recimo "samo" 15 let ... Skratka, popolnoma irelevanto.
Za boljse hlajenje poskrbi samo zato, da bos lahko procesor bolj navil, kajti nikoli ne bos imel tako visoke temperature procesorja(recimo nad 60C v biosu), da bi ga RES uniceval, ker se ti bo racunalnik ze prej resetiral ...
Pri navijanju edinole pazi, da ne bo PCI frekvenca previsoka, kajti pefiferija ti lahko odpove poslusnost.
http://blog.stegnar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugašanje računalnika (overheating - imo)Oddelek: Pomoč in nasveti | 565 (502) | Shadow666 |
» | GeForce GTX 400 le butični izdelek (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18902 (17098) | M-XXXX |
» | Kaj lahko počneš z WIIOddelek: Konzole | 2890 (2036) | oberskitona |
» | asus a7nx8!!!Oddelek: Strojna oprema | 1196 (1059) | boštjan |
» | Navijanje AMD-jaOddelek: Navijanje | 2242 (1513) | Boky |