» »

temperature v računalniku

temperature v računalniku

mulc007 ::

Kateri preprosti programček ki prikazuje temperature v računalniku priporočate?

Baja ::

hwmonitor, hwinfo

bedarija ::

če bi rad imel skos prižgano, maš rainmeter pa potem kak addon za temperaturo.

IL_DIAVOLO ::

Radeon software

Gejspodar ::

RTSS

Uporabil sem hwinfo in star računalnik obremenil z igranjem igre.

CPU:
max 70C in 2600 rpm
Ko sem dal na Silent mode, se je temperatura dvignila za samo 1C, obrati padli na 2000 rpm

GPU:
87C

Ohišje:
44C, 900rpm

(PC je že malo starejši)

Chasis Fan Ratio je nastavljen na 70%. Če prav mislim bi moral dvignit na 90% če bi hotel da se obrati ventilatorja povišajo in se zmanjša temperatura v ohišju.

Riff ::

to so noromalne delovne temperature gpu ma tm kar krepko čez 100°C bliz 140 če s ene motm pred se začnejo težave

dxx ::

Riff je izjavil:

to so noromalne delovne temperature gpu ma tm kar krepko čez 100°C bliz 140 če s ene motm pred se začnejo težave

Vejice, vsaj malo bolj razumno.

Tam okrog 80, so normalne temperature. Okrog 110 pa že lahko pričakuješ kakšen bluescreen.

mulc007 je izjavil:

Chasis Fan Ratio je nastavljen na 70%. Če prav mislim bi moral dvignit na 90% če bi hotel da se obrati ventilatorja povišajo in se zmanjša temperatura v ohišju.

Rajši dodaj en "chasis fan".
Kje je montiran obstoječi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dxx ()

DeeCoy ::

Grafična je malo vroča, ostalo je ok. Očisti prah, izboljšaj prezračevanje. Ne vemo pa, za katero grafično se sploh gre..

Horas ::

Riff je izjavil:

ti raj ne piš če nimaš pojma. 140stopinj je reku :)) za mene je 80stopninj za gpu še sprejemljivo kar je več je preveč.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

bedarija ::

hehe 140 stopinj.
manjše kot so stopinje dlje ti bo kartica delala, ker manjša ko je temperatura dlje capacitorji zdržijo. mene za zvok računalnika briga ker imam itak slušalke gor, tako da mam krivuljo naštimano da je ventilator na 100% že pri 70°C

Spomnim se da ventilatorja na ohišju sploh nisem aktiviral ker topel zrak vleče iz kište že napajalnik montiran na vrhu zadaj in bi dodatni ventilator ne bi bil v pomoč saj na ohišju ni veliko špranj skozi katere vleče zrak, ventilator pa ni močan. Pomislil sem da bi ventilator obrnil da bi pihal navznoter vendar je montiran tik pod napajalnikom in bi bilo lahko še slabše ker bi zrak prihajal v kišto le skozi ventilator pod napajalnikom ne pa tudi iz špranj na sprednji strani kište.

Grafična Radeon HD2600XT

strumf666 ::

Preveč misliš in premalo testiraš; ventilator imaš, sw za spremljanje temperature pa tudi.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

fuck_it_ ::

Baja je izjavil:

hwmonitor, hwinfo

tole sta edina uporabna programa za diagnostiko. Ostalo ej vse šrot.

če si pripravljen plačati 30 EUR je Aida64 tudi zelo kul.

mulc007 je izjavil:

Uporabil sem hwinfo in star računalnik obremenil z igranjem igre.

CPU:
max 70C in 2600 rpm
Ko sem dal na Silent mode, se je temperatura dvignila za samo 1C, obrati padli na 2000 rpm

GPU:
87C

Ohišje:
44C, 900rpm

(PC je že malo starejši)

Ja, intake ventilatorju povečaj obrate da bo grafična kartica dobila več svežega zraka.
Če imaš možnost, dodaj še kakšen intake ventilator.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fuck_it_ ()

IL_DIAVOLO ::

Na 140 stopinj bi ze lahko kaka jajcka gor vrgel.

Riff ::

Horas je izjavil:

Riff je izjavil:

ti raj ne piš če nimaš pojma. 140stopinj je reku :)) za mene je 80stopninj za gpu še sprejemljivo kar je več je preveč.

no sej tm do max okul 100 za gpu se še gremo, kar je več je pa že mal vroče :) ja 140 je že preveč mal me je zaneslo :D

hobotnicax ::

HWinfo je trenutno eden najboljših zastonj programov za odčitavanje senzorjev v računalniku.

Glede na to, da uporabljaš precej staro grafično kartico, bi verjetno bilo smiselno preveriti pasto, ki, v primeru, da še ni bila zamenjana, verjetno ne opravlja več svoje naloge in je izsušena. 87C za to grafično je precej visoko.
Ne zanašaj se na ventilator napajalnika, da bo iz ohišja povlekel ves topel zrak, oziroma, to raje ne počni. Komponente v napajalniku imajo optimalno temperaturno območje delovanja, če se ta preseže, napajalnik ne deluje več enako učinkovito. Prav tako višje temperature v napajalniku z dodatkom ponavadi vedno prisotne plasti prahu negativno vplivajo na življenjsko dobo.
Definitivno bi na tvojem mestu vgradil dodatni ventilator, da vleče zrak iz ohišja, tudi, če je ta "počasen" oz. se ti zdi, da nič ne piha. Bolje nekaj kot nič.

Uporabniku, ki je napisal za GPU, da so normalne delovne temperature krepko čez 100C oz. blizu 140C pa bi predlagal, da izklopi ventilatorje na svoji grafični kartici in požene Furmark ter vidi to "normalnost". Nesmisel. Sodobne grafične kartice imajo vgrajeno strojno zaščito pri 105C (še posebno tiste v prenosnikih). Pri tej temperaturi se kartica ugasne oz. pri boljših se takt spusti na minimum, da ne povzroči crash-a ob preračunih (Quadro ipd). Tu igra pomembno vlogo bios posamezne kartice.

Za desktop računalnike, je zgornja meja "normalnosti" 90C, največkrat je razlog za to (pre)majhen hladilnik, prenizki obrati ventilatorjev, ali zanič termalna pasta, za prenosnike 95C. Nižja je temperatura, bolje je.

V kolikor potrebuješ še kakšen nasvet ali pomoč, mi piši na ZS.

Na katero temperaturo se orientira ventilator na ohišju? Na voljo so: system 1, chipset, CPU, PCIEX16, VTM MOS in VSOC MOS.

Vuli ::

mislim, kam je pa priklopjen? ...verjetno na cpu.
v SIV od gigabyta lahko izbiraš, verjetno imajo druge plate tudi tko uštimano.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

strumf666 ::

mulc007 je izjavil:

Na katero temperaturo se orientira ventilator na ohišju? Na voljo so: system 1, chipset, CPU, PCIEX16, VTM MOS in VSOC MOS.

Na tisto, ki bi jo rad znižal. Potem moraš pa seveda preverit, če ima ventilator sploh kak vpliv nanjo ;)
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

System 1, Chipset, CPU, PCIEX16, VTM MOS in VSOC MOS.

Na ventilatorju procesorja ni možno izbirati ker je na voljo samo CPU.
Pri ventilatorju ki je nameščen na ohišju pa je možno izbrati med vsem zgoraj napisanimi. CPU ne bom izbral ker se temperatura neprestano hitro spreminja. Kaj so ostale stvari ne vem in tudi ne kaj je bilo nastavljeno na začetku.
Plata je Gygabite B450

hojnikb ::

ventilator ohisja povezes z system 1 senzorjem. Ostalo nima nekega smisla.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vroč procesor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
516287 (4710) Sssaga
»

Počasno delovanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
464330 (3945) smacker
»

Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )

578769 (7588) Pro_moted
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

10011312 (9964) joej970
»

računalnik tuli

Oddelek: Strojna oprema
353214 (2419) Pithlit

Več podobnih tem