» »

Katere bakrene cevi?

Katere bakrene cevi?

burekar ::

Zanima me, kakšne debeline naj bodo bakrene cevi, ki bodo služile kot radiator.
Nameravam jih zviti v spiralo in jih položiti nad en ventilator(približn 20x20 cm je velik). Moj procesor bo proizvaju prib. 55W toplote, hladil ga bom pa brez peltierja.

burekar ::

Še neki, kak naj bakreno cev čim bolje povežem s silikonsko?

Pretorijanec ::

Prvo kot prvo vodno hlajenje se NE splaca brez peltierja. Pol rajs dej gor kr-en-cooler pa OC-jaj. Ce pa mas vodno, pol pa peltier. Zrgac je pa odvisn kok mas mocno pumpo. Sirse kot so cevi, lazje bo pumpa delala. Jz bi dau use 10mm cevi, priporocam pa 15mm.

OZZY ::

Vedi: Večji pretok boljše hlajenje. Glede tega kako skupi dat silikonske cevi in bakrene. Čist enstavno. Kupiš cevi,ki imajo enak fi (naprimer oba imata fi10. Potem pa oviješ okoli bakrene cevi silikonski tesnilni treak pa silikonsko cev gor daš. tesni 100%. Lahko pa vse skupaj,če nisi ziher utrdiš še z objemko. Stvar rešena.:D

Pretorijanec ::

Samo pazi, da ne das npr. waterblocka iz aluminija in ga neposredno vezes na bakrene cevi! Ker pride do elektro korozije, ki hm, hm ni lepa stvar!>:D Lahko ti razsuje celotno vodno hlajenje, da ne omenjam moznost puscanja! Ce das umes nekaj plasticne cevi, bo verjetno cist ql.

burekar ::

Zakaj ni v redu, če ni peltierja??? Sej bom procesor prej dober obrusu, da bo H2O čim bližje centru jedra. Peltier samo doda toploto in ga nima smisla uporabit, če mi je ciljna T ok. 30 stopinj, pa še direkten stik je.
Še dva vprašanja mam:
1. Kolk naj dodam antifriza, naj bi bil dober prot koroziji.
15-20%?
2. Kolk široki so ventili od vodnih pump in kak jih povezat s silikonskimi cevmi, če imajo le te večji premer od ventila?

OZZY ::

Z peltiljerom lahko stvar še bolj naviješ. z vodnim ne pridobiš dosti.
Vprašanje zate: Ker procesor boš brusil. Da se ne boš lotil kakega copermina, durona ali tb. Ti imajo že tako obrnjena jedra tako, da je kar najboljši prevod toplote. Tle lahko hitro poškoduješ jedro, ker hitro stanjšaš plast.
kok dodat antifriza. 15-20 posto je preveč. Jest sem dal približno 2-3 posto pa je čist ok.
Ventili od pump pa so različni. To boš moral pa sam pogledat in se pozanimat.

Pretorijanec ::

Sej je bols ce das mal modre galice v destilirano vodo. Pride cenej, pa isti ucinek (preprecevanje alg). Vodno se ti pa ne splaca delat za ciljno temperaturo 30°C! Je preveliko tveganje glede na rezultat! To je tko, kt da bi na 20 let starem Yugotu hotu nastimat kromirane kljuke. Barva bi se luscla, Yugo bi biu ceu zerjaveu, komi bi se premigu... ti bi pa hotu met kromirane kljuke. Kje je tu logika?-----> Ni je!

burekar ::

Sam jest mam Jugeca dober predelanga, z 205/45 gumami, litimi platišči, audio sistemom, remusom, z usnjenimi sedeži,
s Porsche Carrera 911 Turbo motorjem...:)

Sej men se ne gre, da bi ne vem kako nizka T, men se gre za to, da T ne gre čez mejo stabilnosti tud ob največji obremenitvi in največjem navitju. Drugače mam pa C400, zmožen dobrega navitja (PPGA procesor, Abit Slotket!!!, 256 CAS2 RAM-a, Geforce, hiter Quantumov disk...) .

burekar ::

Aja, Ozzy, zdele sn šele opazu. Peltier se začne s črko p, torej pred njim uporabimo predlog s.(s pred ptksšcčhf, z pa pred aeioumnlrvjbdgđzž). ej, ka drugač si ti Black Sabbath fan?? THEY RULE!!!

kayot ::

:))
Fi 15mm bojo odlične al pa fi10mm. Bo vredu.:))

OZZY ::

Burekar hvala za popravilo napake. Sploh nisem opazu takih stvari. Veš ko hitro tipkam spoloh ne pomišljam ali dam z ali s. Ko končam pa ne gledam toliko nazaj ali sem dal z ali s. Bom pa zdej malo bolj pazu tudi na to.

:D

Drugače pa nisem Black sabath fan. Ampak jih pa občasno tudi poslušam. Tko mal za spremembo.
Trenutno hočem dobiti cd od ramstainov (ne vem če sem prou napisu)- spet uno piši kao što govoriš.:D So nemški ben in sekajo.8-)
Go with the flow.

burekar ::

Kako si naj pa pumpo zrihtam. A obstajajo potopne, ki so narejene za 15mm cevi? Potopno mislim met zato, ker so baje bolj trpežne in tud tišje. Pa kam naj dam pumpo, v rezervoar za vodo? Mislim met plastičnega, na vrhu bom pa pustil luknjo za dolivanje in odlivanje tekočine, a bo v redu?
Aja, Ozzy:
Rammstein se napiše, ljudje so zakon, čeprav so Dojčlanderji. Drgač so pa Sabbathi bogovi (zrihti si njihove prve CD-je).

Pretorijanec ::

burekar: ja, dajo se. Jz mam 15mm potopno. Daš jo pa v rezervar, kjer maš vodo. Dobiš jo pa v BTC-ja, hala A spodaj (pod zemlo). Je en animal shop zravn trgovine z pustno opremo Magic.

rooster ::

Burekar: je pa en problem, zaradi katerega se splača razmislit o rebrih iz Cu navite cevi; notranji upor cevi. Ker te akvarijske pumpe imajo nizke tlake, se kar precej pozna na pretoku. Sicer pa se taka rebra obnesejo, vendar precej slabše kot pravi radiator. Vem to iz lastnih izkušenj.

burekar ::

Pretorijanec:
Kolk je pa močna ta tvoja 15mm in do kake višine lahk črpa, ter kolk stane?

Pretorijanec ::

Pretok ma 1000l/h, dvig ma 1,5m stala je pa 7k SIT.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

omišljujem si vodno.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505007 (3363) tiborrr
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018352 (6452) Jackass
»

(how)LOW cost vodno hlajenje .?. (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
537486 (6349) T0RN4D0
»

Vprasanje v zvezi z vodnim hlajenjem!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
281359 (960) gamer
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517223 (12305) the_unborn

Več podobnih tem