» »

A1 Xplore TV

A1 Xplore TV

««
14 / 25
»»

damirj79 ::

Imaš STBje, ampak samo v času testa ne gledaš na TV?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirj79 ()

klein ::

darck je izjavil:

Ampak če noben TV ne uporablja omrežja čisto nobeden pa imam še vedno slab wi-fi potem je to nekaj drugega. Pa drugače so 4 LAN priključki in LAN 1 je sigurno nekaj posebnega saj ko je slaba hitrost wi-fi je tudi na njem ista slaba hitrost a na ostalih LAN 2,3,4 pa je še zmeraj toliko dobra,da brez problema predvaja HD programe istočasno na 3 TV. Kaj naj rečem kot,da glede gledanja TV je vse super a problem je edino pri Wi-Fi ko rabim internet pa ga nimam dobrega sploh za kaj gledanje preko računalnika. Optika je edina najboljša rešitev ali pa,da nekako drugače si uredim dobro hitrost Wi-fi nabili kakšen način.

Na Wifi nebi smel imeti toliko slabši test kot na LAN. Sploh za te male hitrosti do 20 mbps. ker vsak wifi ruter/modem 2.4 ghz frekvence z lahkoto obdela take male hitrosti.
Razen če je slab signal zaradi motilcev (drugi wifi modemi na istem kanalu, motilci železje, stene...) To pa ti veš kaj imaš doma. Probaj kakšen program na telefonu "Wifi analyzer" pa poglej koliko wifi signalov imaš v okolici in na katerih kanalih.. Poguglaj kako izbolšat wifi signal doma...

Da povzamem.. če imaš v redu delujoč wifi, na privzetih nastavitvah, brez motilcev signala (drugi routerji, odaljenost, stene).. pa da je računalnik ful blizu modema, bi moral bit test preko LAN kabla ali WIFI do hitrosti 20 mbps skoraj enak.

naredi hard reset wifi modema za začetek.
take care..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klein ()

darck ::

Saj sem že omenil,da verjetno mora biti kaj narobe na tisti stari centraliali na kablu od centrale saj problemi so se pojavili že lansko leto,ko sem bil še pri T-2. Sedaj pri A1 je vsaj brez kakih problemov,ko se gleda TV a pri T-2 je bil pa problem pri gledanju TV in Wi-Fi. Sedaj,ko vidim,da ni hitrosti na wi-fi grem na dostopno točko na mobitel pa imam mir čeprav včasih tudi tam pride,da ni dobre hitrosti se pravi okrog 1-2 Mbps. Mogoče je pri ponudniku BOB kaj slabši signal kakor pri A1 in bi moral probati prav od A1 signal kako se obnese.Drugače pa je tudi odvisno kje v hiši v prostoru imam postavljen mobitel saj včasih imam hitrost tudi od 30-40 Mbps.

Pa sej lahko preveriš, koliko se modem sinhronizira.

Da imaš slabo povezavo na splošno je čist druga stvar (to kaj govoriš o centrali). Hočem ti dopovedat, da pri malih hitrostih interneta (adsl), je LAN pa WIFI nekje ista hitrost od tvojega modema do računalnika. Pod pogojem da je wifi (ruter/ modem) v redu nastavljen in ni motilcev signala. Ker si omenjal, da je na LAN boljše kot wifi. Se pravi imaš težavo z wifi na sploh (ne samo slabo centralo).

Drugo je če bi imel optiko pa 200 mbps ali več hitrost interneta.. potem bi bilo logično da wifi tehnologija ne dopušča take hitrosti, kot jo LAN mrežna kartica preko kabla.
take care..

Zgodovina sprememb…

Kaj je bolje imeti oba WiFi 2.4G in 5G ali samo 2.4G?

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

.

.

Nekje bi vseeno moral imeti informacijo o hitrosti s katero se je modem sinhroniziral. Drugače pa imaš na wifi nekaj klientov, ki so dejansko povezani samo z 1Mbit (na 2.4GHz) in 6Mbit (na 5GHz), nekaj ostalih pa ima precej višjo hitrost. Seveda najprej preveri, da ne testiraš speedtest ravno na napravi, ki ima wifi link 1Mbps ali 6Mbps...

krepki ::

A je res toliko težav z z tvjem in aplikacijo,ker odločam se za prehod na A1 telefonske sem že prenesel za tv in internet pa sem malo v dvomih,sicer ne toliko za internet kot za tv ker imam optiko od Telekoma.
In a je kdo slučajno sedaj v tej akciji 50% priključen na telekom optiko,ker me zanima če je res eno leto popust 50%,ker telemach zavaja z oglaševanjem ponuja eno leto znižane pakete,le na svoji otiki,česar na njihovi spletni strani ni za razbrat.
Sem pa trenutno na T2.

Lightning5 ::

TV boxi od A1 so bolj preprosti, slika TVja je tudi malo slabša kot drugje. Internet je tak kot vsak drug internet.
Mal denarja, mal muske. Če gledaš filmske TV programe te bo verjetno motilo. Meni osebno pa slabša slika za nižjo ceno ni tak problem. Mam pa na TV tudi chromecast za druge vsebine.

Poprej sem imel T-2 in sedaj A1 in glede slike iz boxa ni neke razlike vse je isto in najbolj smotano kar je pri teh A1 boxih je to,da ko hočeš gledati za nazaj in ko se pomikaš po tisti skali nimaš prikaza slike kot je bilo pri T-2 in tako enostavno sploh ne veš kje se boš ustavil. Pri T-2 so to imeli dosti bolje narejeno saj si točno lahko preskočil vse reklame ali točno kam si hotel saj si imel ves čas prikazano majhno sliko po tisti skali in sedaj vprašanje zakaj A1 tega nima in še eno vprašanje zakaj A1 nima tistih TOP dogodke kot jih imata T-2 ali Telekom tudi to bi bilo super.

Ganon ::

krepki je izjavil:

A je res toliko težav z z tvjem in aplikacijo

Kakšnih težav?

krepki je izjavil:

ker me zanima če je res eno leto popust 50%

Res je.

Lightning5 je izjavil:

Mal denarja, mal muske.

Tega tudi ne razumem. Pri A1 za manj denarja dobim več, ko sem prej pri konkurenci.

darck je izjavil:

Poprej sem imel T-2 in sedaj A1 in glede slike iz boxa ni neke razlike vse je isto in najbolj smotano kar je pri teh A1 boxih je to,da ko hočeš gledati za nazaj in ko se pomikaš po tisti skali nimaš prikaza slike kot je bilo pri T-2 in tako enostavno sploh ne veš kje se boš ustavil. Pri T-2 so to imeli dosti bolje narejeno saj si točno lahko preskočil vse reklame ali točno kam si hotel saj si imel ves čas prikazano majhno sliko po tisti skali in sedaj vprašanje zakaj A1 tega nima in še eno vprašanje zakaj A1 nima tistih TOP dogodke kot jih imata T-2 ali Telekom tudi to bi bilo super.

V aplikaciji so vidni tudi izseki.

Zakaj pa potem niso videni izseki na A1 box varianti in tudi na mobilni verziji A Xplore TV niso videni izseki.

To bo pa mag3 pojasnil. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Se posipam s pepelom, zamešal sem predvajanje oddaj v A1 aplikaciji z Voyom. Slednja ima izseke, A1 jih nima. Je pa zelo uporabno, se strinjam.

Evo zdaj povem,da sem zvečer šel sprobati aplikacijo na TV in nikjer ni z izseki prikazano,ko se pomikaš naprej ali nazaj pri časovnem zamiku. Lahko samo časovno preskakuješ vendar ni pa tako,da imaš ves čas prikazano sliko,ko se pomikaš naprej ali nazaj s pritiskom na gumb. Ko greš na časovni zamik enostavno sploh ne veš kje se ti bo ustavilo kar pri T-2 in morda še pri komu drugemu je to urejeno s prikazom slike in enostavno lahko točno ujameš kje boš gledal naprej.

Kaj pa ti modemi sem alo gledal specifikacije in slike modemov pa na nobenem modelu nisem opazil SFP priklopa za optični kabel kako je to rešeno.

kremenko1 ::

Imam A1 aplikacijo in me zanima, če je možnost, da si oddajo ,ki bo na sporedu recimo čez 3 ure označim , tako da mi bo samo preklopilo , ko se bo začela.

Dobim račun za plačati položnico na kateri vidim da je nekaj narobe saj je za plačati nekaj preveč in ugotovili smo,da se je to zgodilo takrat ko so mi 11 aprila aktivirali Xplore smart Tv aplikacijo za televizor in obenem ponudilo promocijsko eden mesec zaston Balakn in Pink paket. Stvar je pa takšna,da so mi zaračunali ta dva paketa in sedaj so mi sporočili,da je že naprej posredovano glede napake in da bo drugi mesec potem ta preplačana razlika odbita od računa. Prav zanimivo se mi je zdelo,da zakaj mi piše,da do 12.5. ne morem ta dva paketa odjaviti in sem se spomnil,da sem res takrat zahteval za tisto aktiviranje in obenem so mi ponudili promocijsko zastonj Pink in Balkan paketa. Kako to,da so na A1 pa lahko takoj odjavili ta dva paketa saj jaz na Moj A1 portalu nisem mogel.

Mene zanima ali kdo ve, ali je normalno, da na Hrvaškem (preko prenosa podatkov) mi ne dela Xplore TV mobilna app - ko kliknemo da predvaja program vrže napako?

Ko vklopim avstrijski VPN pa dela..
take care..

Zgodovina sprememb…

Krepki...

Dodatno napravo imaš - ne vem kako se ji reče (recimo modem) ki je potem s lan kablom povezan v A1 router (wan)
take care..

Zgodovina sprememb…

vaščan ::

klein je izjavil:

Mene zanima ali kdo ve, ali je normalno, da na Hrvaškem (preko prenosa podatkov) mi ne dela Xplore TV mobilna app - ko kliknemo da predvaja program vrže napako?
Imam podoben problem ampak ne uporabljam vpnjev
Ko vklopim avstrijski VPN pa dela..

Naj najprej povem da na optiki a1 dela v nulo modem se mi še ni obesil od kar so me priklopil. Kar je razlika med telekomom da ne moreš iz enega kabla vlečt televizije in neta naprej iz switcha. Lahko samo tvje ali samo net iz istega porta. Mam 3tvje 4stacionarne pcje od tega 2serverja 2ruterja kot AP 3switche laptopov telefonov in tabel ne štejem. vse je v domači mreži vse dela plex šiba po luft po kablih doma in zunaj doma. Res zaenkrat brez pripomb. Imam pa na original modemu wifi izklopljen ker sem si nabavil asus ruterje brzine kot na kablu domet občutno boljši. Edino ena reč mi ni jasna na telefonu mi explore tv ne dela na mobilnih podatkih na wifi pa. eror pretočno predvajanje preko mobilnih podatkov lahko omogočite v nastavitvah. Res ne dojamem kaj še nastavit, da to pretegne prezabit sem za android če kaj pomaga telefon je xiaomi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

Lool dojel iskal nastavitve v telefonu so pa ubistvu nastavitve v aplikaciji xplore tv.

vaščan:kolko časa si pa že priklopljen na optiko pri a1 in ali si zadovoljen z kvaliteo streamov za tv se opazi kaj,da bi bila slabša slika na HD programih kot na telekomu ali recimo t2.

Jaz sem bil na telekomu 15let optiko smo dobil zadnje par let delalo super modem sem moral sicer vsake par mesecev resetirat drgač pa ok. Na A1 smo zdej ene 3mesece razlike v tvju jaz ne opazim imam pa res 42col tvje. Pri nas bol otroc in baba gledajo tv in so zadovoljni jaz uporabljam internet precej nam lavfa tud plex po bajti.

vaščan je izjavil:

Jaz sem bil na telekomu 15let optiko smo dobil zadnje par let delalo super modem sem moral sicer vsake par mesecev resetirat drgač pa ok. Na A1 smo zdej ene 3mesece razlike v tvju jaz ne opazim imam pa res 42col tvje. Pri nas bol otroc in baba gledajo tv in so zadovoljni jaz uporabljam internet precej nam lavfa tud plex po bajti.

Daj povej mi kako je to z Plexom a so tam podnapisi ali ne saj baje dokler gledaš zastonj jih ni,ko pa plačaš tisto mesečno naročnino pa imaš podnapise

Če si loadaš filme z neta si na ta pc ki
mora potem ves čas lavfat naložiš plex server poveš mu katere mape ali diske naj gleda in on ti dobesedno naredi lastni netflix. Če imaš podnapise zraven jih predvaja če jih ni si lahko nastaviš da gre gledat na recimo opensubtitles. Kaj več je pa že za kakšno plex temo je pa to vse v free verziji. Lep pozdrav

Veron ::

Ima kdo podatek ali A1 xplore TV (Android TV) aplikacija dela samo na lokaciji priključka (kot T-2) ali bilo kje v Sloveniji (kot Telekom)?

zanimivo vprašanje?

mag3 ::

Veron je izjavil:

Ima kdo podatek ali A1 xplore TV (Android TV) aplikacija dela samo na lokaciji priključka (kot T-2) ali bilo kje v Sloveniji (kot Telekom)?

Deluje tudi pri ostalih operaterjih.

Reaper ::

Pri meni bo kmalu 1 leto kar smo pri A1, NET+TV. Vmes so imeli mogoče 2 krajša izpada, to je bilo to. Nimam pripomb. Kar se TV tiče imam Kaon STB, ki je malo muhast, včasih ga moram večkrat prižgati in ugasniti, da dobim sliko. Drugače na splošno tudi to OK,ni neke krize, vsaj zaenkrat. Android aplikacija mi deluje BP tudi v tujini, na Amazon FireTV, smo ravno zdaj gledali TV na dopustu na ta način (HR).

Res je, da sem od podpisa pogodbe do dejanske aktivacije storitev čakal 6 mesecev ampak zdaj zadeva deluje zadovoljivo in smo zadovoljni.K temu je pripomogel tudi mag3 s svojo pomočjo! Še enkrat hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reaper ()

mag3 je izjavil:

Veron je izjavil:

Deluje tudi pri ostalih operaterjih.

Zakaj mi ne deluje ko sem pri mami na obisku preko njenega wifi (telemach operater). Pa čez praznike sem bil na hrvaškem in mi isto tam na lokalnem wifi (LTE modem preko A1 hrvatska) ni delovalo? Ko sem vklopil VPN na računalniku pa je delovalo.
take care..

Meni deluje brez biločesa, doma in v tujini. Telefon imam tudi pri A1, je pa pred dnevi delovalo BP tudi preko Wifija hrvaškega internetnega ponudnika, kot že omenjeno zgoraj, na Amazon Fire TV.

Mehr57 ::

Zadnje čase opažam, da je tv slika preko A1 box slabša. Sploh pri prenosih športa je opaziti več kock (npr. Motog Gp na Kanal A).
Kdaj naj bi preko optike končno spustili poln HD stream, ker tole je v letu 2023 malo moteče? Kdaj se načrtujejo tudi 4k programi (npr. Eurosport ima konkurenca že nekaj let)?

Reaper je izjavil:

Meni deluje brez biločesa, doma in v tujini. Telefon imam tudi pri A1, je pa pred dnevi delovalo BP tudi preko Wifija hrvaškega internetnega ponudnika, kot že omenjeno zgoraj, na Amazon Fire TV.

samo double check... na fire sticku imaš mobilno (xplore tv go) verzijo al TV (explore tv)?

Mobilno aplikacijo, tisto ki je za telefon, se pravi Xplore TV GO.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reaper ()

globoko grlo ::

Ej znalci, ce mam telesmeh mobi, pa a1 tv in net, a lohka na mobiju gledam a1 programe?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

dr.Akula ::

globoko grlo je izjavil:

Ej znalci, ce mam telesmeh mobi, pa a1 tv in net, a lohka na mobiju gledam a1 programe?

Ja, omrežje ne igra vloge (razen tujina).
ni podatka

Reaper je izjavil:

Se mi zdelo, da se nismo čisto razumeli.

Spraševal sem za smart TV aplikacijo (ne mobilna).
Kakor vidim, A1 smart TV ne deluje izven priključka (enako kot T-2 TV)

Veron je izjavil:

Reaper je izjavil:

Se mi zdelo, da se nismo čisto razumeli.

Spraševal sem za smart TV aplikacijo (ne mobilna).
Kakor vidim, A1 smart TV ne deluje izven priključka (enako kot T-2 TV)

Seveda deluje, enake omejitve so kot pri mobilni aplikaciji, edina razlika je, da mores smart tv aplikacijo posebej naročit, mobilno pa dobis pri vsakem tv paketu.

Mag3, ste še kaj nadgrajevali programe?

Cveto ::

Nam so pred par tedni poslali novi box kot menjavo za starega. Vmesnik še kar, edino slika je pa res slaba. Proti DVB-C je razlika kot noč in dan.

Ganon je izjavil:

Mag3, ste še kaj nadgrajevali programe?

Ne še, čakamo na dostavo nove opreme.

globoko grlo ::

A locljivost v tem a1 xgo se da kje nastavlat?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

zpza ::

A vam dela eurosport na explore tv... pri meni je kockasta slika od zacetka prenosa dirke... taka je samo na explore tv in samo na eurosportu...
zanima me ali vam dela normwlo imate mormalno sliko prenosa gira na racunalniku preko internetne tv a1? Hvala

mag3, dajte še malo stream izboljšat na nemških programih Pro7, Sat 1, ORF1, RTL, kabel 1,... pa tudi HRT 1, 2. To so kr gledajoči programi in je slika tak kot smo jo gledali pred 20 leti. Prosim. Hvala. :)
take care..

Zgodovina sprememb…

klein je izjavil:

mag3, dajte še malo stream izboljšat na nemških programih Pro7, Sat 1, ORF1, RTL, kabel 1,... pa tudi HRT 1, 2. To so kr gledajoči programi in je slika tak kot smo jo gledali pred 20 leti. Prosim. Hvala. :)

So tudi nemški in hrvaški kanali v planu ja, čakamo na novo opremo.

eras3r ::

mag3, zakaj pa vsake toliko aplikacija kar sama od sebe spreminja program?
Hvala vnaprej, lp

eras3r je izjavil:

mag3, zakaj pa vsake toliko aplikacija kar sama od sebe spreminja program?
Hvala vnaprej, lp

To se redko zgodi... Če gledaš restart tv, ko se oddaja konča ti po nekaj časa potem spremeni program.
Napaka je odpravljena na novem predvajalniku, ki bo čez nekaj časa na voljo tudi za stranke, zaenkrat se še testira.

-JM- ::

@mag
Bi prosil, če lahko še malo stestirate XPLOREtvtogo Chromecast streaming iz telefona na TV, ki ima vgrajen chromecast. Opažam rahlo zatikanje - trzanje vsake 4-5 sekund pri full HD kanalih (recimo ARENA SPORT)
««
14 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ULTRA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Omrežja in internet
750146620 (1988) ax7200
»

Sony KDL-55W805C težava