Forum » Izdelava spletišč » HTML/CSS/JS - pomik zgornjega menija
HTML/CSS/JS - pomik zgornjega menija
spletni80 ::
Izdelujem spletno stran in mi težavo delata dve zadevi - centriranje div-a in pomik zgornjega menija - topbara.
CENTRIRANJE KOLUMNE PO VIŠINI IN ŠIRINI
Tu rešujem z ročnim paddingom in marginom, ampak to ni to. Centiram pa samo tekst (class="naslov"), ne pa celega okna. Ali imam napačno zastavljene div-e?
Če povečam višino topbara na npr. 150x in dam takole, ni nič drugače.
Izpade takole:
HTML
CSS
POMIK TOPBARA
Tu imam pa zraven še JS:
Kakršen koli odgovor mi bo v pomoč.
Hvala.
CENTRIRANJE KOLUMNE PO VIŠINI IN ŠIRINI
Tu rešujem z ročnim paddingom in marginom, ampak to ni to. Centiram pa samo tekst (class="naslov"), ne pa celega okna. Ali imam napačno zastavljene div-e?
Če povečam višino topbara na npr. 150x in dam takole, ni nič drugače.
.zgornja-vrstica { text-align: left; margin-top: 20px; border-color: green; vertical-align: middle; }
Izpade takole:
HTML
<div class="topnav fixed-top border"> <div class="zgornja-vrstica row border"> <div class="ikona icon col-1 border"><i class="fas fa-palette"></i></div> <div class="naslov col-3 border">Naslov</div> <div class="items col-6 border"> <ul class="items nav border"> <li class="nav-item"><a href="Domov.html" class="active nav-link border">Domov</a></li> <li class="nav-item"><a href=" " class="nav-link">Člani</a></li> <li class="nav-item"><a href=" " class="nav-link">Obvestila</a></li> <li class="nav-item"><a href=" " class="nav-link">Galerija</a></li> <li class="nav-item"><a href=" " class="nav-link">Nagrade</a></li> <li class="nav-item"><a href=" " class="nav-link">Zgodovina</a></li> <li class="nav-item"><a href=" " class="nav-link">Kontakt</a></li> </ul> </div> </div>
CSS
body { } * { box-sizing: border-box; } .topnav { color: white; min-height: 100px; background-image: linear-gradient(to right, #243858, lightblue); } .nav-link { color: white; } .items { text-align: center; margin: auto; font-size: 25px; } .zgornja-vrstica { text-align: left; margin-top: 20px; border-color: green; } .ikona { text-align: right; font-size: 40px; } .naslov { text-align: left; position: center; margin: auto; font-size: 30px; font-weight: bold; } .topnav a:hover { background-color: aliceblue; border-radius: 10px; color: black; font-weight: bold; transition: 0.5s; } .tekst { margin-top: 150px; }
POMIK TOPBARA
Tu imam pa zraven še JS:
window.onscroll = function () { scrollFunction() }; function scrollFunction() { if (document.body.scrollTop > 50 || document.documentElement.scrollTop > 50) { document.getElementById("topnav").style.fontSize = "30px"; } else { document.getElementById("topnav").style.fontSize = "40px"; } }
Kakršen koli odgovor mi bo v pomoč.
Hvala.
garamond ::
Kodo sem kopiral na jsfiddle.net, vendar nisem uspel reproducirati napake (tudi ni najbolj jasno napisano, kaj je napaka).
Javascript: ne naredi ničesar, kajti nikjer v html-ju nimaš id="topnav" (imaš samo class).
Javascript: ne naredi ničesar, kajti nikjer v html-ju nimaš id="topnav" (imaš samo class).
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.
smacker ::
Centriranje naslova: div je privzeto 100% širine. Lahko mu nastaviš fix širino (npr. 200px) in margin auto, potem div (ne besedilo) postavi v sredino strani, še bolj elegantno pa je dat text-align: center, da je besedilo točno v sredini.
Za pozicioniranje elementov v meniju maš 100 načinov, ampak danes se uporablja flexbox.
Rešen primer, s par designerskimi popravki (lepši font, brez gradienta za boljšo berljivost,...), ki je povrhu še responsive za tablet in mobile maš tu: https://jsfiddle.net/926svgjm/3/
Za pozicioniranje elementov v meniju maš 100 načinov, ampak danes se uporablja flexbox.
Rešen primer, s par designerskimi popravki (lepši font, brez gradienta za boljšo berljivost,...), ki je povrhu še responsive za tablet in mobile maš tu: https://jsfiddle.net/926svgjm/3/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 346032 (5169) | sunniegoldie |
» | Kako narediti to stran "resposive"?Oddelek: Izdelava spletišč | 1024 (915) | zzbil |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1940 (1668) | kr?en |
» | poravnava li elementovOddelek: Izdelava spletišč | 2143 (2008) | boss-tech |
» | CSS problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 9828 (7627) | nuuush |