» »

Dropshipping

Dropshipping

drop123 ::

Resno razmišljam o postopku odprtja s.p ja, v katerem bi se ukvarjal z dropshippingom. Izdelke bi prodajal pretežno iz kitajske na nekaj večjih svetovnih trgih. V tej panogi sem skorajda profesionalec, vendar doslej tega nisem delal zase. Glede uspeha me zato praktično ne skrbi, pa tudi glede stroškov nebi smelo biti problema. Šlo bi se za prodajo večjih količin izdelkov, saj bi veliko vložil v oglaševnje. Zanima me, kako je s tem v Sloveniji in, če ima kdorkoli kakršnekoli izkušnje glede tega, saj sem slišal da je zelo velik problem z računi. Sicer imamo v Sloveniji orodja za integracijo Shopifya s FURSOM in ostalimi stvarmi, ki jih potrebujem, a sem slišal da obstajajo tudi določene pasti predvsem pri izdaji računov in prejemanjem računov od svojih dobaviteljev. Zaloge namreč zaenkrat ne nameravam imeti..
Če se kdorkoli ukvarja s tem ali ima več informacij jih bom zelo vesel.

Ales ::

Lahko malo več razložiš o katerih pasteh govoriš oz. kakšne probleme pri računih pričakuješ?

Gre se za enormno število računov, ki bi jih moral imeti. Ali se da stvari kako poenostaviti oziroma avtomatizirati. Nevem kako sistem sicer deluje. Če se ukvarjaš s tem bi bil vesel, če malo razložiš celotno zadevo. Lp

Ne ukvarjam se konkretno s tem, z IT-jem se. Sem imel par povpraševanj glede programske opreme v tej branži in me je zato zanimalo, kje si se srečal s težavami.

Visoka stopnja avtomatizacije je itak nujna pri tem poslu, od naročil do morebitnega prepošiljanja, računovodstva, itd. sicer si takoj v štartu nekonkurenčen. Posledično je to kar konkreten strošek, konkurence je pa tudi kar veliko...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

ubermensch ::

Računovodstvo zna bit res problem, ker ti bodo Kitajci račune izdajali v kitajščini, prav tako pa se zakomplicira pri davkariji, ker ti ne veš v katero državo je karkoli prodano in ti tega nihče ne bo poročal. Usklajevanje vsega tega je lahko nočna mora.

Torej mora država imeti popolnoma vsak račun v slovenščini in davki se ne morejo samodejno izračunati na posamezno državo? Kako lahko potem neketeri tako nemoteno dropshippajo? Ali je samo pri nas spet vse preveč zakomplicirano?

Seveda ni treba, da so tvoji prejeti računi v slovenščini. Davki pa se morajo obračunavati točno, to pa.

Samo da dodam: ne vem, zakaj ne bi vedel, od kod je kupec in kam bo zadeva prodana. Saj gredo naročila čez tebe, torej je kupec znan in se posledično lahko čisto točno obračuna davek. Ni pri nas to nič bolj komplicirano kot kje drugje.

Itak da mednarodna prodaja ni čisto enostavna, ampak to verjetno tudi noben ne pričakuje...

Torej je treba imeti račun za vsak nakup ko "kupim" izdelek iz aliexpresa in račun za vsak izdelek ko nekdo opravi nakup na moji strani?

Tako je.

Se vse te račune lahko vidi na Shopifyu?

sosedovlojze ::

Mene pa zelo zanima kdo je dobavitelj teh slovenskih "dropshipping podjetij", saj sem opazil da prodajajo bolj ali manj enake izdelke, dostava le-teh pa je zelo hitra (1 - 5 delovnih dni). Če bi izdelke naročali npr. na AliExpress, bi pošiljka v Slovenijo prišla šele čez par tednov.

kixs ::

sosedovlojze je izjavil:

Mene pa zelo zanima kdo je dobavitelj teh slovenskih "dropshipping podjetij", saj sem opazil da prodajajo bolj ali manj enake izdelke, dostava le-teh pa je zelo hitra (1 - 5 delovnih dni). Če bi izdelke naročali npr. na AliExpress, bi pošiljka v Slovenijo prišla šele čez par tednov.

Sej imas hitro dostavo. Pride v nekaj dneh - vsaj v casih pred korono.

Dag ::

sosedovlojze je izjavil:

Precej jih dela dropshipping preko bigbuy.eu. Ti imajo tudi opise izdelkov prevedene v slovenščino, tako da trgovec samo uvozi XML-je.

bedarija ::

eno vprašanje o dropshippingu. a je legalno da jst "preprodajam" izdelkega nekega slovenskega proizvajalca? recimo, nekdo ima neke izdelka ampak zanič spletno stran ki nima skoraj nič obiska. jaz postavim svojo, dam iste izdelke po višji ceni in ko dobim naročilo, naročilo prenesem na prvo osebo in poberem tisto razliko v ceni. a je legalna ta zadeva, al moram obvestit original proizvajalca da mi dovoli preprodajo?

anketar ::

slej, ko prej bojo vidl, da majo dost prometa s tvoje strani, zakaj ne pokličeš pa vprašaš, če rabjo posrednika?

fikus_ ::

bedarija, če želiš to počet na SLO trgu, pozabi. Vsak malo razgledan kupoec bo iskal alternativne prodajne poti. Je pa opcija, da ti da proizvajalec popust in ti po njegovi polni ceni prodajaš naprej. Še posebej, če prodajaš po celi EU.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Spura ::

bedarija je izjavil:

eno vprašanje o dropshippingu. a je legalno da jst "preprodajam" izdelkega nekega slovenskega proizvajalca? recimo, nekdo ima neke izdelka ampak zanič spletno stran ki nima skoraj nič obiska. jaz postavim svojo, dam iste izdelke po višji ceni in ko dobim naročilo, naročilo prenesem na prvo osebo in poberem tisto razliko v ceni. a je legalna ta zadeva, al moram obvestit original proizvajalca da mi dovoli preprodajo?

Ce to delas kot firma (s.p., d.o.o.) moras definitivno imet racun na firmo napisan. To dejstvo samo po sebi njih obvesca, da neka firma kupuje od njih robo. Ni pa tebi treba nic sprasevat za dovoljenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

c3p0 ::

Če so ti primarno kupci izven SLO, razmisli raje o podjetju v tujini?

tilnik12 ::

Ales je izjavil:

Tako je.

Imam vprasanje ce npr jas nardim na shopifayu spletno stran in prodajam produkt pa imam npr 400EUR prodaje pa se nimam odprtega spja kaj narditi v tem primeru?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilnik12 ()

Mato989 ::

sledim temi :)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

c3p0 ::

tilnik12 je izjavil:

Ales je izjavil:

Tako je.

Imam vprasanje ce npr jas nardim na shopifayu spletno stran in prodajam produkt pa imam npr 400EUR prodaje pa se nimam odprtega spja kaj narditi v tem primeru?

En čas gre tako "na roke", če je promet reden, pa se splača legalizirat zadevo. Ko te davčna začne ovohavat, je prepozno.

Tidule ::

tilnik12 je izjavil:

Ales je izjavil:

Tako je.

Čim prej urediš pravni status, ali pa igraš loterijo, daj boš padel FURS na radar.

Mato989 ::

Pač v takem primeru bi bilo najlažje odpret normiran s.p. ali se motim? oz. s.p. glede na to da je nabava itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Tidule ::

Ja, s.p. je praviloma najenostavnejsa resitev. Normiran ali navaden je stvat sirse slike, ampak ce govorimo o popoldanski aktivnoati in 400 eur prometa, je ze z vidika poenostavitve papirologije, normiran s.p. verjetno bolj elegantna resitev.

Uros48 ::

Torej v SLO ce se zelim ukvarjati z dropahipingom moram imeti s.p? In ce ze ali imam je popoldanski s.p uredu imeti odprtega za dropshiping?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uros48 ()

Invictus ::

Če se hočeš ukvarjati z legalnim poslom, rabiš neko obliko pravne osebe, ki ti omogoča izdajo računa.

Drugače je to delo na črno...

Glede na to, da ti niso jasne niti osnove, niti kako bo posel laufal, pojdi raje v službo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Čewap ::

Predlagam, da kontaktiraš Žana Nekrepa glede dropshipinga. Glede na to, da me posiljuje vsak dan na YT s svojim "znanjem" in reklamami, mora biti res ekspert.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dropshipping in davki - popolnoma nerazumljivo

Oddelek: Loža
82445 (1874) hojnikb
»

Dropshipping

265333 (4589) matic492
»

Amazon

213266 (1501) opeter
»

Beg od ponorelega tempa (strani: 1 2 )

738441 (5069) Mike_Rotch
»

Vaše dodatno/popoldansko delo? (strani: 1 2 )

8223127 (17771) Raptor F16

Več podobnih tem