Forum » Omrežja in internet » Wireless Router kot navaden AP ??
Wireless Router kot navaden AP ??
Miran ::
Hello!
S kolegi postavljamo WLAN, pa me zanima nekaj podrobnosti glede D-LINKovega wireless routerja DI 614+. Zadeva je dosti razširjena pa zato upam, da bo kdo vedu pomagat. Zanima me če je zadevo možno konfigurirati kot navaden AP z switchom. Radi bi naredili konfiiguracijo, kjer bi si trije uporabniki delili ADSL vendar ne preko routerja, pač pa vsak s svojim loginom na Siol in posledično svojo IP adreso, da bi lahko server laufu. (Wireless router bi delal kot AP in 4 portni switch, ki je vgrajen na WRouterju). Na drugo starn (k odjemalcem ADSLa) nameravamo inštalirati D-LINK wireless AP (DWL 900AP), ki bi delavali v Wireless client načinu. Gornjo varijanto bi radi uporabili predvsem iz razloga, ker bi se izognili nabavi switcha (ki je drugače integriran na DWL 614+) v primeru da tamo tudi na ADSL stran navaden AP. Hvala za morebitne odgovore.
LP Miran
S kolegi postavljamo WLAN, pa me zanima nekaj podrobnosti glede D-LINKovega wireless routerja DI 614+. Zadeva je dosti razširjena pa zato upam, da bo kdo vedu pomagat. Zanima me če je zadevo možno konfigurirati kot navaden AP z switchom. Radi bi naredili konfiiguracijo, kjer bi si trije uporabniki delili ADSL vendar ne preko routerja, pač pa vsak s svojim loginom na Siol in posledično svojo IP adreso, da bi lahko server laufu. (Wireless router bi delal kot AP in 4 portni switch, ki je vgrajen na WRouterju). Na drugo starn (k odjemalcem ADSLa) nameravamo inštalirati D-LINK wireless AP (DWL 900AP), ki bi delavali v Wireless client načinu. Gornjo varijanto bi radi uporabili predvsem iz razloga, ker bi se izognili nabavi switcha (ki je drugače integriran na DWL 614+) v primeru da tamo tudi na ADSL stran navaden AP. Hvala za morebitne odgovore.
LP Miran
Overclock yourself !
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Miran ::
Še nekaj me zanima. Koliko simultanih loginov z enega ADSL 2Mb accounta pa dovoljuje Siol ? Zgoraj opisano stvar pa bomo rešili tako, da bomo ADSL modem dal kar na enega od switch portov na WRouterju ...
Overclock yourself !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miran ()
bradek ::
Ce se ne motim imas lahko 4 vzporedne povezave... seveda mors met v mislih da se pasovna sirina deli in ne mnozi :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3218 (2952) | |_CoBrA_| |
» | Wireless LAN - Prosim pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1551 (1438) | pujsek_ |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4729 (3482) | pujsek_ |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12759 (9313) | pujsek_ |
» | ADSL preko WLANOddelek: Omrežja in internet | 1477 (1321) | cekr |