» »

MAFIA II Remastered 2020

MAFIA II Remastered 2020

1
2
»

GR2 ::

Jaz sem se še enkrat lotil enke preden izide remake. V odprtih prostorih kot je letališče še ni tolk zatežena, čeprav so me tudi 2x posprejali takoj za vogalom, to pa pomeni instantno smrt. Potem sem vzel kar tovornjak in se odpeljal naokoli in jih presenetil iz druge strani, celih 100 healtha mi je ostalo.
Motel, prva malo težja misija, ter tisti policaji na strehi proti cerkvi, se pa že pokažejo težave z mehaniko igre.
Pa ta igra je bila že ob izidu katastrofa, kaj šele sedaj po 18 letih. Enako kot TR3 (pa mislim da so že pri TR2 jamrali glede tega v Jokerju) in Vice City/San Andreas, te igre so imele zastarelo mehaniko prvi dan izida.
Vsaj nekaj malega checkpointov je, tako da je glede tega nekje vmes med GTA3 trilogijo in GTA4.
Edino kar je pri tem dobro, tako igro si zapomniš za 20 let vnaprej, enako je bilo ko sem 2018 še enkrat obračal Desperados. Kdo si je karkoli zapomnil iz Mafie 2, jaz samo ene 2 prizora.

Drugače igram z Mafia Community Modpack v2.1. Problem ki ga imam je screen tearing, vsync imam vklopljen tako v setup.exe kot v dgVoodoo CP. Je pa 63 FPS, tako da ni čudno. Drugi problem so beli robovi med črnimi loading zasloni.
Vanilla verzijo sem igral samo prvi dan, ampak mislim da je bil enak problem. S tem da je bil poleg tega problem še utripanje senc.
Kar je zelo zanimivo je to, da ima Mafia 3, katero sem tudi probal, da vidim kakšno mehaniko bo imela enka remake, povsem enaka 2 problema, čeprav povsem drug pogon. Pa robove se celo da nastavljati kot pri kakšni PS4 igri, ampak ne pomaga. Glede tearinga imam pa 40-50 FPS, verjetno bi bilo bolje če bi spravil na 60.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

oo7 ::

Mafia Definitive Edition PC Requirements



MINIMUM SPECS

OS - Windows 10 64-bit
DirectX: Version 11
Processor - Intel Core-i5 2550K 3.4GHz / AMD FX-8120 3.1GHz
Memory - 6GB RAM
Graphics card - NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
HDD - 50 GB



RECOMMENDED SPECS

OS - Windows 10 64-bit
DirectX: Version 11
Processor - Intel Core-i7 3770 3.4GHz / AMD FX-8350 4.2GHz
Memory - 16GB RAM
Graphics card - NVIDIA GeForce GTX 1080 / AMD Radeon RX 5700
HDD - 50 GB

oo7 ::

Mafia Definitive Edition že na voljo. Že kdo sprobal ? Meni se še nalaga na Steam.

Mato989 ::

Koraaz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

So glasovi enaki.... Se mi zdi da so bli drugacni sploh salieri...


Sem gledal let's play prve Mafie do 3. misije ko se pridružiš Salierijem in uničiš avte Morrelijevi bandi.

Čeprav se igra poskuša držati čimbolj originala so naredili veliko sprememb. Dialog ni identičen kot v originalu, misije so malo prilagojene in spremenjene, leveli so nekoliko spremenjeni, glasovi niso isti, vizualna podoba junakov je čisto druga, Paulie izgleda kot nek mafijozo iz Looney Tunes risank ali iz kakega B filma.

Stvar je bolj remake kot remaster. Jaz se bom raje držal originala.



Torej bo treba se to pozabit ker bodo verjetno unicli
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Seba22 ::

Naj en napiše kak je špil če se splača nabavit?Originala pa nisem nikoli kaj zares igral in ga nisem nikoli dokončal oziroma preigral tako da v mojem primeru nostalgija nebo vplivala :) samo zanima me pa če se splača če je za kaj ta remake
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Seba22 ()

kitl76 ::

Igral pol ure do sedaj zelo presenečen pozitivno.

rawlit ::

Meni je tudi všeč, ampak mi je bila všeč že 1ka. Verjetno tudi malo nostalgije.

kitl76 ::

Itak, da je prisotna nostalgija. Bolj realna ocena bo od nekoga, ki enke ni igral za vse, ki smo enko igrali je pa tole bomba.

oo7 ::

Igram Mafia 1 :) to so spomini že takoj na začetku tista glasba v launcherju. Pa tista motelska misija pa potem dirka s katero sem imel 18 let nazaj velike težave tokrat sem jo zmagal v prvo. Dobro jim je uspel ta remaster.


Me pa zanima glede igre Mafija 2. Na Steamu imam sedaj Mafia 2 cklasik in Mafia 2 remastered. In bom po preigrani Mafia 1 še enkrat preigral Mafia 2. pa nekaj berem, da ima Mafia 2 remastered veliko hroščev. Tisti, k iste igrali se mi splača preigrati Mafia 2 klasik ali naj Mafia 2 remastered ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

GR2 ::

Mafia 1 sem jaz igral original tik pred izidom DE in dirko še sedaj ponavljam in je po moji oceni v1.0 (edina težavnost) = v1.2 Normal = DE Medium. Nova Hard je pa težja kot Hard pri originalu, ker pri originalu zmagam v vsaj 50% poizkusih, tukaj je pa res da samo po enem poizkusu praktično enako kot Classic oz. stara Extreme, mogoče se da loviti stik z ostalimi, ampak bolj na repu kot pa v ospredju.
Slabe spomine na dirko imajo samo tisti, ki 2002 še niso bili vešči dirkačin. Saj jaz tudi nisem imel veliko podlage za sabo, ampak mislim da kdor je dal skozi NFS Porsche skupaj s factory driver, da je že dovolj, vsaj jaz nisem igral kaj dosti drugega vsaj približno simulacij. Ponavljanj sem rabil tako pri original kot tukaj ene 3-5, res pa da pri DE je na Medium skoraj dovolj en poizkus, čeprav je bil drugi celo dirko takoj za mano.

Bolj so problem strelski obračuni, niso neki lažji kot pri originalu. Na Medium se ti obnavlja health do nekje 20%, kar je ravno dovolj da lahko sprejmeš kak rafal Thompsona ali pa strel ali 2 iz puške. Na Classic se ti obnavlja na enih 5% kar je seveda premalo, to sem jaz zmanjšal že pri 7. misiji.
Health paketi pa kot da bi se zgledovali po originalu, nekje jih imaš 3 zapored, recimo v vili, čeprav v prvem delu ni nobenega v vili, v drugem delu pa prideta tudi samo ene 2. 80% igre se moraš pa zanašat na obnavljanje healtha. Original si z nekaj prakse komot naredil tudi cel Harbor kjer imaš samo en health paket, pa še ti je ostalo 40-60%.
Za primerjavo sem naredil letališče v 5. poizkusu, pri original pa v 4., zanimivo da je pri obeh igrah v enem od teh poizkusov točno na istem mestu, tik pred sekvenco s Frankom, crashalo na desktop.

Ravno tako imam enak problem s screen tearingom. Ta teden bom zamenjal 1070 za 2060S da vidim če se da kaj rešit s konstantnimi 60 FPS, zdaj imam namreč 40-55. Drugače sem pa že dal nekaj pod zaznamke glede Mafie 3, so neke nastavitve v Nvidia control panel. Pa Riva tuner zraven MSI Afterburner ima Scanline Sync, ampak tega nikakor ne znam nastavit.
Ne vem zakaj ne morejo narest da lahko zakleneš FPS na 30/45/60, neke igre vem da so že imele podporo 30 FPS, ampak to imam itak raje 45 FPS s tearingom.

GR2 ::

Igra ima kar nekaj zanimivih detajlov. Recimo če imaš miško G403, utripa rdeče/modro če imaš policijske zvezdice, gori rdeče ko se streljaš, oranžno ko se ne, ampak so na zemljevidu še vedno sovražniki (ali nekaj podobnega, izven misij vem da ne) in sivo/modro izven strelskih obračunov, po mestu in med sekvencami.
Igram sicer na Xbox One gamepad, ker se mi ni več dalo menjat na miško med strelskimi obračuni, čeprav sem včeraj razmišljal, da rabim nekam veliko strelov v trup, kakih 4-5, headshoti so pa redkejši, moram probat še z miško, ampak verjetno tudi drugače nisem tako dober v aimu.

Potem kar mi je zelo všeč da so popravili, omejitve hitrosti. Original je imel čez cel zemljevid samo eno omejitev - 60 km/h. DE ima 35 mph oz. 56 km/h v mestu (ne moreš nastaviti na km/h, kar je zanimivo za evropskega razvijalca), 45 mph oz. 72 km/h čez mostove, v tunelu in zavitih cestah proti Beech Hill ter 55 mph oz. 88 km/h izven mesta.
Še en lep detajl je, da se radiu poslabša sprejem, ko greš skozi tunel.
Potem kar je bil velik problem pri originalu, če si šel čez Giuliani Bridge proti vzhodu in potem desno proti tunelu, si imel skoraj 180° ovinek ali pa zavito bližnjico, zdaj so naredili lep prehod.

Kar mi ni všeč in kar sem bil siguren da bodo popravili v DE, avtomobili so še počasnejši kot v originalu. Vem da smo v 30-ih, ampak original Mafia je imela nekaj solidno hitrih avtov, ki bi jih tukaj lahko pridobival še hitreje. Na primer Celeste Marque 500 je bil 12s do 100 avto, kar je precej hitro proti taksiju z 22s. In tukaj pri DE se vsi avti do sedaj, ki jih dobiš pred misijami, zdijo enako počasni kot taksi. Končal sem že 12 misij pa še nisem dobili niti približno hitrega avta, razen tistih 3 bonus avtov za kratek čas. Niti še ni bilo kaj takega kot je bil rumeni pri originalu že na koncu 4. misije v motelu. Šele zdaj pri 13. misiji imaš enak avto od Salierija, ki ga pelješ do picerije, ampak to bom itak cruzal do tja.
Garaža je bila pa edinokrat do sedaj na voljo na začetku 5. misije, ko sem šel do dirkalne steze z motorjem. Kasneje je imela škatle pred vrati ali pa je sploh nisi videl.

Če grem še enkrat k težavnosti, vila je sedaj dosti lažja kot pri originalu, motel enako, farma je tam tam (ni bila tako težka že v originalu, drugi del z lovljenjem je enako težek tudi sedaj), hotel je težji kot pri original, del po strehah lažji, cerkev enako težka, pobeg iz cerkve z avtom še težji, parkirna hiša je sedaj lažja.

Mislim da so razvijalci hoteli da bo to sedaj kar pove že naslov, najboljša verzija, ki bo dokončno zamenjala original in bo najboljša Mafia do sedaj. Ampak vsaj zame, če igraš obe v 2020, sta obe za nekje 80%. Original je bil 2002 že 90% igra, ampak že takrat so se kazale slabosti v igralni mehaniki. Tako da ne morem reči da je ena boljša kot druga, obe imata svoje prednosti in slabosti.
Ampak vizualni del je tako dober pri DE, da jo je res užitek igrati, sploh med vožnjo po mestu, ki ima sedaj res veliko detajlov in je praktično že na enakem nivoju kot realen svet. Mogoče je po vizualni plati celo najboljša igra v odprtem svetu z vozili. Saj če gledaš je pogon GTA V star že 7 let, ta od Mafie 3 pa 4 leta. Pa mislim da so tukaj še precej izboljšali grafiko, moram še enkrat pognat trojko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

oo7 ::

Pri strelskih obračunih moraš ciljati v glavo ampak je merek kar velik in je kar težko zadeti.
Kar se tiče letališča nisem izstrelil niti enega metka.
Kar se tiče milj in kilometrov na uro. Originalno Mafio so naredili Čehi tole DE verzijo pa Američani.

oo7 ::

Drugače pa je tale Mafia 1 izredno dobra igra prav uživam pa še spomini se vračajo :)

oo7 ::

Sem preigral Mafia 1 DE. Tole je najboljši remake kar sem jih igral.
Kar se tiče igre dobra grafika, odlična glasba, dobra igralnost, zelo dobro narejena mapa in vrhunsko dobra zgodba. Ena najboljših iger.

Zdaj pa grem preigrati še Mafia II ampak bom preigral kar klasično in ne DE, ker ni kaj velike razlike. Ampak je kar malo čudno iti igrat sedaj Mafio II zaradi tega kaj se zgodi na koncu Mafie DE :O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Seba22 ::

Koliko ur si igral?
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

oo7 ::

Seba22 je izjavil:

Koliko ur si igral?


Slabih 15 ur.

Seba22 ::

A si delal vse stranske queste?Če sploh so ali jih ni?
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Seba22 ()

oo7 ::

Seba22 je izjavil:

A si delal vse stranske queste(če sploh so?)


Ko končaš glavno zgodbo greš lahko potem free ride tam lahko delaš stranske misije.

Taip4n ::

Mmmm FreeRide Extreme. Crazy Horse, Loch Ness itd :)
Kolega je imel bug pri misiji kjer si moral pod Zeppelinom peljati čez most. Ni šanse, da si cel prišel čez.

Seba22 ::

Aha torej če sem prav razumel je samo glavne zgodbe za cca 15 ur igranja ostalo pa pač še dodatno
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

oo7 ::

Seba22 je izjavil:

Aha torej če sem prav razumel je samo glavne zgodbe za cca 15 ur igranja ostalo pa pač še dodatno


Ja 15 ur je samo glavne zgodbe. Ampak je tudi odvisno na kateri težavnosti boš igral. Jaz sem med igranjem v določenih misijah kar nekajkrat umrl.
Pa tudi odvisno koliko se boš vozil po mestu...

dronyx ::

Ali Mafia 1 remake res dela samo na Windows 10? Na Windows 7 se sicer zažene, ne vem pa če se ne pojavijo potem kakšne težave.

Mato989 ::

Mene najbolj odvraca dejstvo da niso enaki glasovi.... Pa tudi precej spremenjeni izgledi likov so
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

oo7 ::

Mato989 je izjavil:

Mene najbolj odvraca dejstvo da niso enaki glasovi.... Pa tudi precej spremenjeni izgledi likov so


Glasovi so tudi v DE zelo dobri.

kitl76 ::

Nič ne odvrača super remake je tole.

rawlit ::

Meni osebno tudi vrhunska, spravim otroke spat in grem nad naslednji chapter :)

Bantani ::

Ta remake pa je vrhunski res.Evo včeraj končal na classic mode,ki je bilo kar jeba to igrat sploh 9 chapter na koncu,ko moraš uničit tisto policijsko vozilo z mitraljezom.Pomoje,da sem 50x ponavljal predno sem ga uničil skor popizditis dobil zraven:)) Nič zdaj pa free ride pa še ostalo vse narediti pa pobrati potem pa 2del:)

rawlit ::

Točno 9 chapter sem včeraj končal, ampak jaz igram na lahko :)

meho7 ::



:))

Kak srot so ti remasterji fak no.

GR2 ::

To moraš met res dobre živce, da obrneš na Classic. Jaz sem imel vsaj 3 dele v igri kjer sem moral ponavljat vsaj 5x od zadnjega checkpointa (na ladji, wtf, to je blo pri originalu piece of cake), ki je bil vedno kar daleč nazaj, ne pa tud tolk kot pri original, kar ti pa seveda dobro načne živce. Jaz sem sicer uspel ostat miren razen tistega FU po vsaki smrti, ampak če bi moral ponavljat več kot 10x, bi pa dal takoj na Easy kjer upam da se ti health obnavlja do polovice in ne samo do 20% kot pri Medium.
Ampak original je bila precej lažja kot nova Classic, meni je nova Medium kar enakovredna. Resda so checkpointi bolj gosto razporejeni, ampak veliko hitreje umreš in je veliko več sovražnikov.

Drugače sem šel včeraj od začetka, da sem si naredil save game pred dirko. Prvič sem namreč prvi dan končal pri Sarah, z replay mission si pa sedaj ne moreš pomagat dost, razen če vsakič ko hočeš dirko še pelješ dirkalnik Bertoneju in nazaj.
Potem pa da vidim če se da narest na Classic v doglednih 20 poizkusih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

rawlit ::

Tudi pri easy se ti health obnavlja samo 20%.
Kako pa "narediš" save game? Meni shranjuje samo ob checkpointih.

McClane ::

Mislim da ti shranjuje samo na checkpointih in ni ročnega shranjevanja. Jaz sem igral na Easy ker nimam živcev da bi 20 ponavljal en checkpoint. Mi je remake izredno všeč, ni popoln, ampak zgodba je vsekakor vredna igranja in špil še zdaleč ni tako zanič kot nekateri trdijo.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

GR2 ::

Jaz sem to naredil preprosto tako da sem šel pač ven iz igre in si skopiral save. Pač ta dirka me ima da bi jo še ponavljal, ne ravno 100x, ampak 10-20x pa že.

oo7 ::

Mafia: Definitive Edition - Noir Mode Gameplay (New Update)



Zdaj je možno igrati v Noir načinu.

kitl76 ::

Ne vidim poante.

Bantani ::

Ker bruh,da to igraš v Noir načinu:))

mahoni ::

Je za kupit gejm al ne?

oo7 ::

mahoni je izjavil:

Je za kupit gejm al ne?


Mafia 1 remastered JA
Mafia 2 remastered NE

Moje mnenje :)

Bantani ::

Mafia 1,2 ja 3 pa ne:)
Škoda,da ni še 2ka remake,ker remastered je bolj srednja žalost.

mahoni ::

Kaj pa Mafia Definitive Edition ?

oo7 ::

mahoni je izjavil:

Kaj pa Mafia Definitive Edition ?


Mafia Definitive Edition je obvezen nakup.

dronyx ::

mahoni je izjavil:

Kaj pa Mafia Definitive Edition ?

Sicer čisto ok remake, nima pa vsaj zame enakega učinka kot original. V bistvu če primerjam mi je Mafia 2 celo boljša od tega.

kitl76 ::

Zanimivo jaz sem pa šel preigrati seveda te prenovljene variante od enke do trojke pa mi je zdaj trojka bila naj jačja. Enica mi je delovala nekako leseno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kitl76 ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj trenutno igrate? (strani: 1 2 3 458 59 60 61 )

Oddelek: Igre
3033479930 (379) Nesta
»

Need for speed - Hot Pursuit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11817116 (5035) B34ST
»

Mafia 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
27846574 (13504) Izi
»

Mafia II (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Igre
51286005 (18761) Izi
»

Call of Duty: Infinite Warfare (Call of Duty 13) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Igre
32768814 (36579) oo7

Več podobnih tem