Forum » Strojna oprema » HP-XW8400 RAM moduli različne velikosti
HP-XW8400 RAM moduli različne velikosti
Barbarpapa2 ::
Pozdrav.
Uporabljam "antično" delovno postajo HP XW-8400, v kateri je 16GB RAM-a (8 modulov po 2GB). Zadnje čase jamra, da ima RAM modul v slotu 1 probleme in ga zato izključi iz delovanja. Ker gre za dvokanalni design, sočasno izključi tudi njegov par iz drugega kanala tako, da postaja potem deluje na 12GB. Imam možnost relativno hitro in ugodno dobiti dva rabljena HP-jeva 4GB RAM modula, s katerima bi zamenjal okvarjenega in njegov "par iz drugega kanala". Kolikor sem iskal po internetu, se mešanje modulov po velikostih nekako odsvetuje. Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tovrstnim mešanjem modulov? Res je tudi, da se odsvetuje mešanje modulov različnih proizvajalcev, samo jaz imam točno to, poskrbel sem samo, da so poparčkani moduli istih proizvajalcev in zadeva deluje...
Lp
Jože
Uporabljam "antično" delovno postajo HP XW-8400, v kateri je 16GB RAM-a (8 modulov po 2GB). Zadnje čase jamra, da ima RAM modul v slotu 1 probleme in ga zato izključi iz delovanja. Ker gre za dvokanalni design, sočasno izključi tudi njegov par iz drugega kanala tako, da postaja potem deluje na 12GB. Imam možnost relativno hitro in ugodno dobiti dva rabljena HP-jeva 4GB RAM modula, s katerima bi zamenjal okvarjenega in njegov "par iz drugega kanala". Kolikor sem iskal po internetu, se mešanje modulov po velikostih nekako odsvetuje. Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tovrstnim mešanjem modulov? Res je tudi, da se odsvetuje mešanje modulov različnih proizvajalcev, samo jaz imam točno to, poskrbel sem samo, da so poparčkani moduli istih proizvajalcev in zadeva deluje...
Lp
Jože
Vuli ::
če boš imel par nebi smel bit problemov. Raje pazi,da so iste hitrosti in latence.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM Dual Channel vs SingleOddelek: Strojna oprema | 2563 (282) | pepso3 |
» | Nekaj vprašanj glede ramovOddelek: Strojna oprema | 1424 (1148) | legice |
» | Problem pri nadgradnji ramov.Oddelek: Pomoč in nasveti | 951 (852) | StratOS |
» | Navijanje na deklarirano frekvencoOddelek: Navijanje | 2068 (1790) | strumf666 |
» | dual channel vprasanjeOddelek: Strojna oprema | 1699 (1457) | Zheegec |