» »

Problem pri nadgradnji ramov.

Problem pri nadgradnji ramov.

hadalj ::

Pozdravljeni.
Pred dvema tednoma sem kupiu nov pc z 2gb dd2 667MHz (2x 1gb). 3 dni nazaj sem se odloču dodat še 2 modula rama. Naročil 2x http://www.comshop.si/Article.asp?artic... in danes dobiu. Problem je, ko ustavim vse 4 module, pride do piskanja (napaka). Probal sem z menjavamnjem modulov po različnih režah ampak ne pomaga. Dela ko sta samo 2 modula, ni važno nova ali stara. Sem pa opaziu da sta nova modula enaka starim, se pravi isti proizvajalec.
Ostale lastnosti pcja:
Matična: ASUS P5KPL ter grafična: GF 8800GT

Kasneje sem v navodilih za matično zaslediu tole: -When installing four DDR2 DIMM modules, install the single-sided memory modules.
Ter niže nekakšno razlago glede DS(Dual sided) in SS(Singe sided)
S tem se prvič srečam, tak oda sem kar malo zmeden glede DS in SS.

Moja trenutna razlaga je, da so vsi 4je moduli katere si lastim Dual sided, morau bi pa imet Singe sided če hočem ustavit vse 4.
Če je tako, sem € stran vrgu |O

Če je komu tole bolj jasno, oziroma če se je kdo srecal z podobnim problemom naj prosim na kratko razloži.
LP

DADOXP ::

ker windows pa mas ce mas ker kol XP normalno da nedeluje ker windows xp ima lahko najvec 3gb rama za vec kot 3gb potrebujes vVISTO LP8-)

Pyr0Beast ::

XPji bo morali delati z 4g popolnoma normalno.

Odsurfaj v bios in nastavi zakasnitev iz 1T na 2T. Če ne bo delalo, prodaj in raje kupi 2x2G kit.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hadalj ::

RADo WinXP naj bi zaznau 3,5gb rama pri vstavljenih 4gb, če se ne motim.

Pyr0Beast, bi mogoce lahko malo razložil glede 1t/2t? Oziroma zanima me kako pridem do tega v biosu?
Preiskau bios ter googlau glede tega, in baje je na nekaterih platah tako imenovani command rate oziroma command per clock (CPC) ampak sam nenajdem niti tega :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hadalj ()

Pyr0Beast ::

Če ni potem ne bo šlo. Drugače se CPC nahaja zraven nastavitev timingov na plošči in je največkrat čisto na dnu 'lestvice'.
Uporabiti pa ga moreš zato, da vse 4 palčke delujejo kolikor se da lepo. Nekateri rami so lahko delovali BP brez tega, večina ne more. Zdej ne vem, če je to veljalo res samo za DDR1, samo tehnologija se ni dosti spremenila...
Drugače ima pa bios opcijo da nekako 'prenaslovi' zadnji Gb, ki da winsi ne potegnejo, tako, da stvar dela s kao 4g ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

StratOS ::

Teh ramov ni v QVL, kar se tiče ramov delajo dokaj preglavice platam, ki niso v QVL, še posebno asusovim :)
Vse ostalo ti pa lepo v manualu piše, le prebrati treba :
Poglej še vse specifikacije obeh ramov :

"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Uporabi Samo 3.96 Rama

Oddelek: Pomoč in nasveti
143259 (2693) Zheegec