» »

Evropska Unija koliko časa še ?

Evropska Unija koliko časa še ?

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

AndrejO ::

shawshank je izjavil:

AndrejO je izjavil:

Zato vprašam: koga voliti?

Jaz tu nimam odgovora.
Mislim pa, da v trenutnem političnem trendu "glasnih" voditeljev, ki so sposobni nase preusmerit medijsko pozornost (Trump, Putin, Macron, Bolsonaro, BoJo, Orban), Evropa krvavo potrebuje nekaj podobnega, ki se bo zanjo zavzel, saj je za takega človeka lažje volit kot za neko brezobrazno birokracijo v Bruslju.

Tako, kot sva oba z zk_eu napisala: težava niso ene volitve, temveč leta in desetletja nesankcioniranega nabijanja novinarjev, politikov in podjetij, o temu kako je EU kriva za to in ono tudi v primerih, kjer je to preverljiva in evidentna laž.

Kako prebiti ta zid, da bodo volilci lahko sprejeli idejo, da se izplača voliti politike, ki se zavzemajo za reševanje težav na nivou EU namesto politikov, ki se zavzemajo za reševanje težav z onemogočanjem EU?
28.3 čl. Pravil: Argumentirano pritožbo mora uporabnik poslati v oddelek
Slo-Tech, tema Pritožbe. Pritožb poslanih po zasebnih sporočilih,
elektronski pošti ali odprte v obliki tem v drugih oddelkih se ne upošteva.

Sparkxl ::

AndrejO je izjavil:

Biti odkrit pri tem, da ima današnja verzija EU celo vrsto težav in, da obnašanje lokalnih politikiv v več kot pa samo eni članici resno ogroža njen obstoj, ne negira prvega.

Aja? Kateri točno pa bi to naj bili? Glasni gofljači ki tulijo v prazno tu ne štejejo

shawshank ::

AndrejO je izjavil:

Kako prebiti ta zid, da bodo volilci lahko sprejeli idejo, da se izplača voliti politike, ki se zavzemajo za reševanje težav na nivou EU namesto politikov, ki se zavzemajo za reševanje težav z onemogočanjem EU?

Verjetno se s tem vprašanjem ukvarjajo ljudje ki so za to bolj kvalificirani in pametnejši od mene, tako da z veseljem podprem politično gibanje, ki bo to prioritiziralo. :)

vostok_1 ::

AndrejO je izjavil:

Naslednje vprašanje: voliti koga?

Haha. Ne vem, če je to bilo namenoma, ampak zelo dvoumno vprašanje. In zelo...fascinantno pravzaprav.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

shawshank je izjavil:

AndrejO je izjavil:

Verjetno se s tem vprašanjem ukvarjajo ljudje ki so za to bolj kvalificirani in pametnejši od mene, tako da z veseljem podprem politično gibanje, ki bo to prioritiziralo. :)

Tukaj se najini razmišljanji razidejo.

Če naj bodo politiki "od ljudi in za ljudi", potem smo "navadni volilci" najbolj kvalificirani in pametni, da povemo kaj in kako hočemo in tudi česa nočemo. Če se nas zbere dovolj, dosežemo, da se stvari začno premikati v smer, ki si jo želimo.

V vsej zgodbi o Brexitu in dogajanjih po Brexitu sem opazil neko zanimivo razliko med pristopom do politike v UK in pristopom do politike v Sloveniji. Morda se motim in vse skupaj vidim narobe, ampak v UK je politika v veliki meri bottom-up. Politična smer se oblikuje na lokalnih ravneh, na državni ravni pa pozorno poslušajo, da vidijo kako se obrača veter in si poskušajo na ta način zagotoviti mesto v parlamentu in vladi. V Sloveniji se mi politika zdi zelo top-down. Ta ali ona stranka ima tega ali onega političnega mesijo in ta svojim sledilcem govori kako morajo videti svet.

Da, kot vedno, so izjeme. Ampak v splošnem bi si vsaj v Sloveniji želel več politike, ki sledi bottom-up modelu. Model v katerem je strankarska infrastruktura lokalnih in območnih odborov v funkciji zbiranja podatkov in pošiljanja navzgor in ne v funkciji prejemanja podatkov od zgoraj za razširjanje na lokalni ravni.

Zame je to en izmed receptov kako razbiti komunikacijske zidove.

Sparkxl je izjavil:

AndrejO je izjavil:

Biti odkrit pri tem, da ima današnja verzija EU celo vrsto težav in, da obnašanje lokalnih politikiv v več kot pa samo eni članici resno ogroža njen obstoj, ne negira prvega.

Aja? Kateri točno pa bi to naj bili? Glasni gofljači ki tulijo v prazno tu ne štejejo

Tega vprašanja nisem točno razumel. Sprašuješ kdo so politiki v EU, katerih obnašanje ogroža obstoj EU ali kdo so tisti, ki so slepi za težave EU in vidijo samo dobre stvari?

shawshank ::

@AndrejO - Z pametnejšimi in bolj kvalificiranimi ljudmi nisem nujno mislil politikov, ampak ljudi, ki politiki namenijo več časa in jo bolje razumejo kot jaz. To seveda ne pomeni da sem do politike apatičen, ampak vem da mi pri takih kompleksnih problemih manjka precej delov celotne slike.

Bottom-up pristop se mi zdi smiseln, saj v nasprotnem primeru hitro končaš z dvostrankarskim sistemom, kjer se ljudje iz nasprotnih bregov obkladajo s strawman argumenti.

Reycis ::

Tako kot ni vsak, ki vidi težave EU že avtomatično EU skeptik tako tudi ni vsak radikalni nacionalist nasprotnik obstoja EU. Jaz podpiram integracijo na nekaterih področjih (npr. skupna vojska) in nisem apriori proti nekaterim drugim (npr. skupna fiskalna politika) sem pa proti ESČP in dekretom kot so bile migrantske kvote. Sem tudi nasprotnik prostega preseljevanja med članicami še zlasti kadar je tok izrazito enosmeren. Poleg tega sem močno proti birokratiziranju. Količino trenutno veljavnih aktov je potrebno omejit - npr. da lahko vse veljavne EU predpise spraviš na XXX listov A4 z YYY pisavo. Problem inflacije predpisov sicer obstaja na vseh nivojih oblasti. Pa še mnogo stvari bi se našlo.

Slab volilni rezultat nacionalističnih strank je v trenutnih razmerah pričakovan. Dokler imajo ljudje polne riti in se počutijo varne bodo volilni rezultati teh strank ostali točno tam kjer so. Kako malo pa je potrebno, da dobiš na oblast "radikalne" nacionaliste pa vidimo že v Italiji. Radikalni je v narekovajih zato, ker so Salvini in njegovi kolegi benigni napram temu kar se še lahko zgodi. Še posebej zaradi trenutne situacije s korono obstaja dober potencial, da se te stvari zelo spremenijo.

Kar pa se tiče "leta in desetletja nesankcioniranega nabijanja novinarjev, politikov in podjetij, o temu kako je EU kriva za to in ono tudi v primerih, kjer je to preverljiva in evidentna laž" pa takole: To ni problem svobode govora ampak je problem demokracije. Dejstvo je, da demokracijo vodi tisti, ki ima največje zvočnike. V teoriji bi sicer volilci lahko vso trenutno skorumpirano elito odstranila od korit v praksi pa se ravno zaradi moči medijev v kombinaciji s človekovo naravo to nikoli ne zgodi kljub najboljšim namenom volilcev. Sicer je karte dodobra premešal internet, ker danes za propagiranje svojih nazorov ne potrebuješ več nekega bajnega kapitala tako kot včasih. Glede na to, da je ljudi tako enostavni prepričat v neumnosti pa se osebno bolj nagibam k temu, da se namesto omejevanje svobode govora, rajši omeji demokracijo. Seveda "demokratično".

vostok_1 ::

Kaj pa za tiste od nas, ki smo za decentralizacijo politične moči in ne centralizacijo.

Koga naj po tvojem volimo v EU, Andrej?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Ales ::

AndrejO je izjavil:

V vsej zgodbi o Brexitu in dogajanjih po Brexitu sem opazil neko zanimivo razliko med pristopom do politike v UK in pristopom do politike v Sloveniji. Morda se motim in vse skupaj vidim narobe, ampak v UK je politika v veliki meri bottom-up. Politična smer se oblikuje na lokalnih ravneh, na državni ravni pa pozorno poslušajo, da vidijo kako se obrača veter in si poskušajo na ta način zagotoviti mesto v parlamentu in vladi. V Sloveniji se mi politika zdi zelo top-down. Ta ali ona stranka ima tega ali onega političnega mesijo in ta svojim sledilcem govori kako morajo videti svet.

Se čisto strinjam, ampak za kaj takega bi prvo morali spremeniti volilni sistem v bolj podobnega temu, ki ga imajo Britanci. In pri tem ne zaiti v abotne absurdnosti, kot jih imajo recimo ZDA.

Ko se tolikokrat sprašujemo, koga voliti v Sloveniji, bi morda lahko iskali take stranke, ki bi se s tako spremembo strinjale in jo skušale uveljaviti. Potem bi se mogoče v nekem doglednem času videla sprememba. Ne čez noč, ampak v nekem doglednem času...

solatko ::

Če se bo EU razpadla, se bo zaradi enakih vzrokov, kot se je razpadla še vsaka večja tvorba - parcialni nacionalistični interesi pomembnih posameznikov, v posameznih državah. Za nacionaliste je za vse težave vedno kriv tisti zunaj tvorbe, nikoli lokalna skupnost sama. Ko je masa dovolj zgoščena, se zgodi brexit, brez razmišljanj in planov, kako naprej.

Mi imamo lepo izkušnjo na balkanu. Poglejte si, kaj se je ravilo iz bivše yuge, kljub dobri osnovi ob razpadu.

Še danes politiki ne vedo, kakšne igrice naj se igrajo v kokošjem peskovniku.
Delo krepa človeka

Reycis je izjavil:

Tako kot ni vsak, ki vidi težave EU že avtomatično EU skeptik tako tudi ni vsak radikalni nacionalist nasprotnik obstoja EU. Jaz podpiram integracijo na nekaterih področjih (npr. skupna vojska) in nisem apriori proti nekaterim drugim (npr. skupna fiskalna politika) sem pa proti ESČP in dekretom kot so bile migrantske kvote.

Popravek #1: t.i. "migratnske kvote" niso bile dekret, temveč zaključek pogajanj, ki je bil dosežen na glasovanju ministrov po sistemu ena država, en glas. Ker je bilo govora o pomoči članicam, ki so bile najbolj na udaru (Italiji, Grčiji in Madžarski), se je uporabilo preglasovanje. Rezultat je bil od takrat 28 držav, tri niso smele glasovati, ker so imele opt-out (UK, Irska, Danska). Češka, Madžarska, Romunija in Slovaška so glasovale proti. Finska se je vzdržala. Rezultat je torej bil 21 za in 4 proti.

Ker je Madžarska glasovala proti predlogu, ki bi ji omogočil, da se bi prosilce za azil iz Madžarske prerazporedilo po drugih državah, si je sama zakuhala to, da so ostali pri njej.

Zakaj so nekatere t.i. višegrajske države glasovale za, potem pa so si iznenada premislile, je tudi vprašanje za lokalne politike. Če glasovanje proti razumem - to je pač legitimno stališče države članice, pa ne razumem logike tega, da najprej glasuješ za sprejem, potem pa pokažeš sredinec. Ravno tako ne razumem logike po kateri bi ostale članice prevzele del beguncev, ki jih imaš na svojem ozemlju, pa si še vedno proti (Madžarska).

Nedoslednost #1: ESČP je ustanovljena na podlagi Evropske konvencije o človekovih pravicah (EKČP). Sprejem konvencije je sicer predpogoj za vstop v EU, vendar pa ta konvencija in iz nje izhajajoče obveznosti, skupaj z priznavanjem sodb ESČP, nima nič z EU. Mimogrede, tudi Rusija je pristopnica. Vprašane je torej, zakaj govoriti o tej konvenciji v skupni temi z EU.

Reycis je izjavil:

Sem tudi nasprotnik prostega preseljevanja med članicami še zlasti kadar je tok izrazito enosmeren.

V kateri smeri te pa moti? V smeri, kjer vsi bežijo stran od tebe ali v smeri, kjer vsi želijo priti k tebi?

Reycis je izjavil:

Kar pa se tiče "leta in desetletja nesankcioniranega nabijanja novinarjev, politikov in podjetij, o temu kako je EU kriva za to in ono tudi v primerih, kjer je to preverljiva in evidentna laž" pa takole: To ni problem svobode govora ampak je problem demokracije.

Sam tega ne vidim kot problem demokracije ali pa svobode govora. Kar vidim je samo izziv, kako preseči takšen komunikacijski šum, kjer se ene stvari trenutno prodajajo bolje, kot pa neke druge stvari.

Povedano po domače: če se v časopisih objavlja neumnosti, se jih objavlja zato, ker so brane in profitabilne. Rešitev ni ukinitev časopisov temveč premik, po katerem ljudi neke neumnosti več ne bodo zanimale. Denar bo potem seveda takoj sledil.

Mato989 ::

Popravek #1: t.i. "migratnske kvote" niso bile dekret, temveč zaključek pogajanj, ki je bil dosežen na glasovanju ministrov po sistemu ena država, en glas. Ker je bilo govora o pomoči članicam, ki so bile najbolj na udaru (Italiji, Grčiji in Madžarski), se je uporabilo preglasovanje. Rezultat je bil od takrat 28 držav, tri niso smele glasovati, ker so imele opt-out (UK, Irska, Danska). Češka, Madžarska, Romunija in Slovaška so glasovale proti. Finska se je vzdržala. Rezultat je torej bil 21 za in 4 proti.

Problem tistega glasovanja je bilo to, da ni šel po sistemu da morajo VSI glasovat enako drugače pač ne velja... tako kot morajo VSE države članice potrdit novo članico...

V osnovi je celoten migrantski problem EUja umetno ustvarjen, imamo Schnegensko mejo ki bi MORALA biti neprodušna... noben begunec ne bi smel biti sprejet če ni iz sosednje države ki MEJI na schengen (torej ima državljanstvo te države) vsi ostali so ekonomski migranti, ki jih je treba zavrnit in oglobit, če poskusijo ponovno pa se meja brani z orožjem ker drugače meje nimajo več smisla, če jih ne branimo!

Vsak ekonomski migrant ima možnost prit v EU če je koristen kader za EU; drugače pa naj dela in soustvarja politiko lastne države...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 - Vse države EU so tudi podpisnice konvencij ZN, ki pa problem migracij opredeljujejo malo drugače in podpisnice obvezujejo določenih humanih dejanj (azil, dovoljenje za bivanje,...).
Te konvencije so nad evropskimi, tudi konvencije o delu in človekovh pravicah.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Mato989 - Vse države EU so tudi podpisnice konvencij ZN, ki pa problem migracij opredeljujejo malo drugače in podpisnice obvezujejo določenih humanih dejanj (azil, dovoljenje za bivanje,...).
Te konvencije so nad evropskimi, tudi konvencije o delu in človekovh pravicah.

Nic niso nad evropskimi ce ni nikogar ki jih lahko fizicno enforca... Kapiš?

Cela kitajska se pozvizga na konvencije o ČP pa se jim nic ne zgodi.... Ker so te pravice od ljudi in jih zato lahko ljudje vzamemo stran

Vazelin ::

Ne želite si razpada EU ali Eura. To bi pomenilo 10 izgubljenih let.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Mato989 - Ti si pa res trd, Kitajska ni podpisnik večine resolucij ZN, pa ZDA tudi ne.
Delo krepa človeka

sbawe64 ::

Vazelin je izjavil:

10 izgubljenih let se je ravno zgodilo, brez razpada Eu (poleg onih prejšnjih 12).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

solatko je izjavil:

Mato989 - Ti si pa res trd, Kitajska ni podpisnik večine resolucij ZN, pa ZDA tudi ne.

Saj to ti glih pravim... ni to nekaj nad nami ker je dejansko nad nami, ampak ker smo si SAMI postavli nad sebe (kao in to kar človek da, lahko človek tudi "vzame" o tem ti govorim...

vilicarist ::

sbawe64 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

10 izgubljenih let se je ravno zgodilo, brez razpada Eu (poleg onih prejšnjih 12).

ni 'se zgodilo', ampak 'smo si ga zgodili' oziroma 'so nam ga zgodili'
bmw = brings me women

Mato989 - Za vse podpisnike so to direktive, katerih nespoštovanje prinaša mednarodne sankcije.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Mato989 - Za vse podpisnike so to direktive, katerih nespoštovanje prinaša mednarodne sankcije.

Še enkrat, podpis lahko preprosto odtegneš... ni to nekaj kar ni mogoče. To je tako kot rečt da če si oženjen se ne morš ločit... tu je enako, od konvencije pač odstopiš, ni nobene možnosti prisile ker tako dejanje NE krši konvencije same in potem lahko kršimo naprej... skratka nehajte govorit o teh konvencijah kot o nečem kar je nespremenljivo...

Tudi UN je nesposoben zagotavljat mir in mirit USA... kje so bili Združeni Narodi ko je Amerika napadla Irak in ni dokazala WMD? Kje jso bili združeni narodi ko so napadli Libijo, kje ko so drkali Sirijo... skratka... pol k niso vredni zato jih pa nihče več ne posluša, enako kot konvencije!

Mato989 - To ni politika v spodnjih Pirničah, ko si enkrat dal podpis, je določen postopek, s katerim lahko podpis umakneš, te pa še vedno spremlja nadzor in v primeru, da se ne boš ravnal po nekih dogovorjenih pravilih, sledijo sankcije, ki so lahko precej neprijetne, Srbe pa so celo bombandirali.
Američani ga lahko serjejo po svoje, ker se druge članice ne upajo oporekat državi, od katere so življensko odvisne.
Ameriškim posegom se uprejo Rusi in Kitajci, če ni v skladu z njihovimi interesi.
Delo krepa človeka

fikus_ ::

Ne vem, zakaj se bojite DE? Njihov paradni konj (avtomobilska industrija) je v škripcih, je bila že pred "diselgate", zmanjkalo jim je domišljije, Deutsche Bank je isto v buli, če ne bi bila to DE, bi jih že zdavnaj stiskali za ja*ca.
In ravno ta DE je z EU in siritvami največ pridobila - trg in potrošnike. In ravno ta DE hoče EU v enem kosu, tako da nič bat, bodo popustili, ampak samo toliko, kot bo nujno.

solatko je izjavil:

Mato989 - To ni politika v spodnjih Pirničah, ko si enkrat dal podpis, je določen postopek, s katerim lahko podpis umakneš, te pa še vedno spremlja nadzor in v primeru, da se ne boš ravnal po nekih dogovorjenih pravilih, sledijo sankcije, ki so lahko precej neprijetne, Srbe pa so celo bombandirali.
Američani ga lahko serjejo po svoje, ker se druge članice ne upajo oporekat državi, od katere so življensko odvisne.
Ameriškim posegom se uprejo Rusi in Kitajci, če ni v skladu z njihovimi interesi.

In kdo se upre Kitajcem? =) Go figure huh! Modeli kršijo človekove pravice kot po tekočem traku, in to ne samo nad svojimi ljudmi ampak kar nad drugimi tudi saj veš... pa nekako ne vidim da bi jih neka USA bombardirala, pri Srbih so lahko bili glasni

Mato989 - Poizkušajo s sankcijami, samo kaj, ko je pol ameriške proizvodnje na Kitajskem. Eno je politika, drugo je globalizem. Zato pa silijo države po svetu, da naj čim bolj ignorirajo proizvode s made in China, pa jim nekako ne uspeva.
Dokler bodo kršili vse pravice bodo konkurenčni, potem pa se bo kapital selil v Indijo, Afriko, Južno Ameriko,....
Delo krepa človeka

SuperKripto ::

Stevilni eu voditelji imajo modro kri, tako kot v zda, vecinoma potomci britanske kraljeve druzine. Recimo ni tezko izbrskati za Trumpa, Boris Johnsona, Clintonove, Obamo, Tony Blair in druge.

Ce kdo zeli vir za kaksnega naj pove. Macron je celo delal za Rotschilde. Kaj zelim povedat je to, da se vladarji cez stoletja ostali pretezno iz istih druzin, ki vladajo ze stoletja ce ne tisocletja.

Emmanuel Macron @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

SuperKripto je izjavil:

Stevilni eu voditelji imajo modro kri, tako kot v zda, vecinoma potomci britanske kraljeve druzine. Recimo ni tezko izbrskati za Trumpa, Boris Johnsona, Clintonove, Obamo, Tony Blair in druge.

Ce kdo zeli vir za kaksnega naj pove. Macron je celo delal za Rotschilde.

Emmanuel Macron @ Wikipedia

Ja sej tudi ti si potomec Karla Velikega. Se pravi si tudi ti del te zarote.

Ne, nisem direktni potomec. V svojem deblu tega ne najdem. Upam stavit, da 99,9% izmed vas tudi. A je kdo dokazano potomec izmed vas? Kraljeve druzine se praviloma porocajo med sabo.

Zgodovina sprememb…

SuperKripto je izjavil:

Stevilni eu voditelji imajo modro kri ...

Ce kdo zeli vir za kaksnega naj pove. ...

A daš vir za našega Janeza??

Janez ni eden izmed najbolj pomembnih voditeljev na svetu. Lokalni voditelji sprejemajo navodila iz bruslja. Tako da niti ni pomembno.

Aja, ne veš pol. Škoda.

Ampak če se kraljeve družine poročajo med sabo, kakor praviš, od kod pol njihova kri v teh drugih??

Ker jaz sem slišal, da je od soseda prijatu potomec Ivana Brez Zemlje (on tut v bloku živi), pa me zanima če je to vseeno možno!

Smurf ::

SuperKripto je izjavil:

Ne, nisem direktni potomec. V svojem deblu tega ne najdem. Upam stavit, da 99,9% izmed vas tudi. A je kdo dokazano potomec izmed vas? Kraljeve druzine se praviloma porocajo med sabo.

Seveda si, zgolj ne ves tega. https://www.nationalgeographic.com/scie...

Halumi ::

S kolegi delamo seminarsko o izzivih EU v letu 2020. Morda si lahko vzamete par minut časa in rešite našo anketo. Hvala.

https://www.1ka.si/a/282058

Scaramouche1 ::

Eu ne bo pokopala slaba ekonomska politika ampak konstantno vsiljevanje migrantov!
Isto se je zgodilo z UK!

Scaramouche1 - Pokopali jo bodo ozki parcialni interesi posameznih držav. Taka skupnost lahko živi dalj časa samo podobno, kot ZDA. Glavnina v sklopu zveze, le malo zadev po državah.
Samo ekonomska skupnost ne bo preživela.
Delo krepa človeka

mtosev ::

Razlog za brexit je, da je dosti ljudi imelo prepricanje, da izvirajo problemi ukja v bruslju in da eu pravila/birokracija dusi potenciale ukja. Pozitivnih ucinkov clanstva pa niso videli.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

iTrader ::

Če je kej pameti bo EU po tem eksperimentu postala še bolj povezana, ker odziv na krizo je bil smešen. Druge enostavno ni, ker nobena EU država sama ne more konkurirat Ameriki in Kitajski. Če ni pameti naj pač razpade, ampak verjetno je jasno, da bo za vse slabše. No, razen za carinike.

Scaramouche1 ::

solatko je izjavil:

Scaramouche1 - Pokopali jo bodo ozki parcialni interesi posameznih držav. Taka skupnost lahko živi dalj časa samo podobno, kot ZDA. Glavnina v sklopu zveze, le malo zadev po državah.
Samo ekonomska skupnost ne bo preživela.

EU se vidi da je po večini interes Nemčije, gleda kako dobiti vse najboljše delavce in ume v svoje tovarne, odprte meje to samo še bolj olajšajo!

Za majhne države je to večji problem ker se mentalno naslanjajo na donacije, ki potem naredijo državo v priskledniško, ki nima več svoje politike uspeha, ampak gleda samo kako se bo bolj priliznila, da dobi svoj mali nepomemben del pogače!
EU donacija nima velikega pomena za gospodarstvo, ki pa še več deluje kot socialna pomoč ki človeka mentalno spremeni v slabiča...
Ko si s hrbtom obrnjen na steno in ni več poti nazaj se ljudje resnično spremenijo.

Halumi je izjavil:

S kolegi delamo seminarsko o izzivih EU v letu 2020. Morda si lahko vzamete par minut časa in rešite našo anketo. Hvala.

https://www.1ka.si/a/282058

Bump. Če lahko še kdo pomaga.

mtosev ::

Sn ti vceraj resil.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

rusilec ::

Ales je izjavil:

SuperKripto je izjavil:

Stevilni eu voditelji imajo modro kri ...

Ce kdo zeli vir za kaksnega naj pove. ...

A daš vir za našega Janeza??

Evo ti vir za Janeza:
https://mikstone1.blogspot.com/2017/10/...

mtosev je izjavil:

Sn ti vceraj resil.

Hvala ti, vsak odgovor je v pomoč. Še cca. 10 jih rabimo.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropskemu davku na multinacionalke slabo kaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
9928743 (25921) perci
»

Nobelova nagrada za mir "za zedinjenje celine" Evropski uniji

Oddelek: Loža
495910 (46) Utk
»

EU pred razpadom (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8919299 (16329) Ramon dekers

Več podobnih tem