» »

Obrezovanje in poravnava skeniranih fotografij

Obrezovanje in poravnava skeniranih fotografij

Fracjidol ::

Imam še zadnje vprašanje glede obrezovanja in poravnave fotografij.Torej skeniranih imam kar nekaj fotografij in na vseh imam okrog še sivkasto bel rob od skeniranja.Ali obstaja kak program da sam zazna fotografijo in obreže sliko točno po robovih?Malce sem gledal po spletu pa nič ne najdem.Sicer photoshop ima nek tako možnost vendar mi kljub temu spušča še del robov(sploh na desni strani fotografij).Vsak pomoč je dobrodošla
Hvala
Lp

Fsegula62 ::

V kateri obliki imaš sliko?

V tiff.

tukaj je primer ene skenirane slike.Kot je za videt mi ob skeniranju ostane ta bel rob ker mi priložen program ne opravi svojega dela in mi ne obreže direkt do slike.Mi mogoče kdo ve povedat za kak program ki bi to avtomatsko porihtal.Sem poskušal z photoshopom pa ni učinka.Če grem v automate-crop and straighten mi samo na pol opravi delo.Obreže samo na eni strani slike.
 primer

primer

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fracjidol ()

Peter18 ::

Scantailor Enhanced ali Advanced
https://sourceforge.net/projects/scanta...

harvey ::

Če imaš fiksne velikosti skeniranih predlog, bi si morda lahko pomagal z actions v Photoshopu, da bi vsaj za silo avtomatiziral postopek. Sicer pa ne vidim drugega kot ročno obrezati in poravnati.

Uporabni triki pri crop toolu
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Kvinta ::

To je v Photoshopu čisto enostavno jaz to delam tak pa vedno uspe

Al maš Jpeg al Tiff al kaj druga nima tu totalno nobene veze.

Vsi drugi programi so meni osebno full bolj komplicirani recimo gre to tud v Irfanview delat samo rodiš prej poleg.

Peter18 je izjavil:

Scantailor Enhanced ali Advanced
https://sourceforge.net/projects/scanta...

Hvala ampak to kar mi ti predlagaš je zame višja matematika.Vse kar se ne inštalira ni zame.

harvey je izjavil:

Če imaš fiksne velikosti skeniranih predlog, bi si morda lahko pomagal z actions v Photoshopu, da bi vsaj za silo avtomatiziral postopek. Sicer pa ne vidim drugega kot ročno obrezati in poravnati.

Uporabni triki pri crop toolu

Problem je glih ker ni fiksno.

Vem da obstaja en program ki je plačljiv in sem pred časom imel inšaliranega pa sem pozabil kako se imenuje.Je sam prepoznal robove slik in lepo obrezal ter obenem poravnal sliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fracjidol ()

matobeli ::

Sem skoraj prepričan da bi IrfanView to znal nardit. "Smart crop"

SlyCrespo ::

To je najlaže naredit ročno s programom PhotoImpact.

Zgodovina sprememb…

Peter18 ::

Fracjidol je izjavil:

Hvala ampak to kar mi ti predlagaš je zame višja matematika.Vse kar se ne inštalira ni zame.

Na linku imaš: scantailor-enhanced-20140214-32bit-install.exe

ngc2392 ::

smart photo resizer. free zadeva. tudi batch opcija. pa lahko določiš izreze ali sam določiš, kje bo začel "rezati". probaš lahko...
United We Stand, Divided We Fall

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oblikovanje

Oddelek: Programska oprema
262685 (2408) opeter
»

Photoshop problem - "slika nestandardne oblike"

Oddelek: Programska oprema
71248 (1035) axee
»

Nazobčenost slike - kako v Photoshopu

Oddelek: Pomoč in nasveti
61064 (978) JOKER
»

Združevanje slik

65435 (5174) eva
»

Zajemanje dela slike določene velikosti v Photoshopu?

5862 (812) Tomson

Več podobnih tem