Forum » Programska oprema » Photoshop problem - "slika nestandardne oblike"
Photoshop problem - "slika nestandardne oblike"
Bug ::
Ellow
Imam sliko zemljevida z Quick Selection Tool-om sem izbral dolocen kos na sliki. Ta kos shranim v novo sliko. Kako shraniti ta kos slike, da okoli ne bi vidnega belega ozadja?
Ker hocem napraviti sledece:
Imam osnovno sliko (iz katere sem izbral kos), katero sem zameglil. In ko bi sel uporabnik z misko preko tistega obmocja bi se mu prikazal tisti kos (ki ne bi bil zamegljen).
Torej se ne sme videti okvir z belim ozadjem izrezanega kosa.
Upam, da nisem prevec zakompliciral :)
Zahvaljujem za odgovore!
lp,
bug
Imam sliko zemljevida z Quick Selection Tool-om sem izbral dolocen kos na sliki. Ta kos shranim v novo sliko. Kako shraniti ta kos slike, da okoli ne bi vidnega belega ozadja?
Ker hocem napraviti sledece:
Imam osnovno sliko (iz katere sem izbral kos), katero sem zameglil. In ko bi sel uporabnik z misko preko tistega obmocja bi se mu prikazal tisti kos (ki ne bi bil zamegljen).
Torej se ne sme videti okvir z belim ozadjem izrezanega kosa.
Upam, da nisem prevec zakompliciral :)
Zahvaljujem za odgovore!
lp,
bug
Before you speak, ask yourself:
Is it kind, is it necessary, is it true, does it improve the silence?
Is it kind, is it necessary, is it true, does it improve the silence?
axee ::
Glede izrezovanja, ti izreži z quick selectionom, invert selection in delete. Potem pa shrani pod PNG, ki omogoča prosojnost. Toliko o prvem delu.
#000000 ::
Vzam polygonal laso tool in natančno označi kar misliš obdržat, lahko tud z Eliptical marquee toolom, dvakrat klinki na sliko v layer paleti, pejt for v meni izberi selection in inverse, ter pritisni tipko delete, pol pejt spet na select in inverse, ter na image in izberi crop, stisni ctrl-shift-alt in S ter shrani slikco kot GIF s transparentnim ozadjem, al pa png
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
radecan ::
sam kar maš skopiran in daš new pač navrhu in ti automatsko da ven velikost (pixlov) kokr maš izbrano. Potem samo daš ctrl+v a.k.a. prilepiš :)
lp
lp
Vice ::
Manj dela je če sprogramiraš to. Tega se ne dela v photoshopu.
1. Ne vzame ti nič več časa
2. Manj nalaganja za uporabnika
3. Boljši efekt
1. Ne vzame ti nič več časa
2. Manj nalaganja za uporabnika
3. Boljši efekt
axee ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za izrezovanje določenih predmetov....Oddelek: Programska oprema | 6620 (5758) | Route66 |
» | Žig in podpis na .doc in .pdfOddelek: Pomoč in nasveti | 2129 (1674) | enota13 |
» | corel težavaOddelek: Programska oprema | 2126 (1799) | harvey |
» | Kako odstraniti belo ozadje v JPGOddelek: Programska oprema | 4632 (4294) | darkolord |
» | photoshop problemOddelek: Zvok in slika | 1063 (983) | ali3n |