Forum » Pomoč in nasveti » USB izmenjava datotek
USB izmenjava datotek
Robocop1 ::
Včasih med računalnikom in ostalimi napravami prenašam večjo količino datotek, zato mi pride prav USB povezava. Ker se mi pogosto dogaja, da računalnik ne prepozna android naprave, sem sedaj stvar raziskal. Preizkusil sem kombinacijo 2 računalnikov, 3 android naprav in 3 kablov... vsakokrat je delalo le z določenim kablom. Zmeraj sem mislil, da vsak micro USB kabel omogoča tudi prenos datotek pa vidim, da temu ni tako.
Ker imam tak kabel samo 1, bi rad kupil še kakšnega, da mi ga ni treba vedno prenašati s seboj. Kako naj ob nakupu vem, da bo tak micro kabel delal tudi za prenos datotek? Na kaj moram biti pozoren?
Ker imam tak kabel samo 1, bi rad kupil še kakšnega, da mi ga ni treba vedno prenašati s seboj. Kako naj ob nakupu vem, da bo tak micro kabel delal tudi za prenos datotek? Na kaj moram biti pozoren?
- spremenil: Robocop1 ()
bobby ::
Jaz ima rešeno drugače:
-na tlefonu naredim dostopno točko (na tej točki data izklopi, da se ti računalnik ne priklaplja na interent, če imaš omejen prenos podatkov)
-z računalnikom se preko wifija povežem na tel
-na tel zaženem Wifi Ftp Server (google play-it)
-na računalniku zaženem filezilla klienta
-vpišeš podatke, ki se ti pokažejo v Wifi Ftp Server appu
-prenašanje datotek,..
-na tlefonu naredim dostopno točko (na tej točki data izklopi, da se ti računalnik ne priklaplja na interent, če imaš omejen prenos podatkov)
-z računalnikom se preko wifija povežem na tel
-na tel zaženem Wifi Ftp Server (google play-it)
-na računalniku zaženem filezilla klienta
-vpišeš podatke, ki se ti pokažejo v Wifi Ftp Server appu
-prenašanje datotek,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
@bobby: to bi bilo ok v primeru telefona. Če imam kakšno pametno uro ali kakšno drugo napravo, ki nima možnosti dostopne točke, ta rešitev odpade.
@Han: 90% prepričan sem, da sem kupil tak kabel in ga pred pol ure priklopil v računalnik pa ni delal.
@Han: 90% prepričan sem, da sem kupil tak kabel in ga pred pol ure priklopil v računalnik pa ni delal.
Han ::
Najbolj zanesljivo deluje priložen kabel za polnjenje telefona, tablice...
Katerega si kupil nazadnje, ki ne dela?
Katerega si kupil nazadnje, ki ne dela?
Zdaj planiram kupiti tale kabel: https://www.bigbang.si/usbdata06musbk-k...
Piše, da je namenjen polnjenju in prenosu podatkov, torej bi moral delati. Tu so sicer navedeni telefoni, s katerimi je kompatibilen... vendar če se ne motim, bi moral delati ali povsod ali nikjer? Nameravam ga namreč uporabiti za različne znamke oz. naprave, od kakšnega XPlore MP4 predvajalnika pa do različnih tabličnih računalnikov in mobilnih telefonov.
Piše, da je namenjen polnjenju in prenosu podatkov, torej bi moral delati. Tu so sicer navedeni telefoni, s katerimi je kompatibilen... vendar če se ne motim, bi moral delati ali povsod ali nikjer? Nameravam ga namreč uporabiti za različne znamke oz. naprave, od kakšnega XPlore MP4 predvajalnika pa do različnih tabličnih računalnikov in mobilnih telefonov.
Vuli ::
mogče je kabel šel rakom žvižgat. Malo cudno se mi zdi, da bi prodajali kable samo za ponljenje, se pravi brez notranjih konekorjev.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Karen ::
Ni nenavadno. Kitajci šparajo, 2 žički namesto štirih pomenita skoraj 50% prihranek v izdelavi. Praktično vse iz Aliexpress-a kar ima USB vhod samo za polnjenje ima zraven 20cm kabel samo za charging (slušalke,...). GSM-i imajo zraven take ki so data enabled, tako da je običajno največja verjetnost da bo tak od telefona delal. Občasno so določene naprave "izbirčne", npr. zahtevajo malo večje preseke žic, kar pomeni da moraš najti dober kabel, pa bo delal povsod. Tako na hitro, recimo moja 360stopinjska kamera Ricoh Theta je izjemno izbirčna že za običajno polnjenje kar se kabla tiče. Človek bi si mislil da je USB kabel pač USB kabel, pa žal so našli načine za prihranke in bližnjice tudi pri tem. Bi pa bilo lepo če bi standard dal različna imena, torej če ima USB kabel samo možnost polnjenja bi imel eno ime, če pa tudi dato pa drugo ime... pač moje pobožne želje.
solatko ::
Imaš dve vrsti USB kablov, eni so samo za polnjenje, drugi so za prenos in polnjenje. Večina, ki jih dobiš zraven polnilca so samo za polnjenje, za prenos so pa vsi, ki jih dobiš zraven telefona.
Delo krepa človeka
Sem že rešil, kupil sem par novih micro USB kablov in sedaj dela. Očitno sem zadnjič kupil napačne kable, čeprav sem 90% prepričan, da je bila na embalaži naslikana povezava naprav z računalnikom. Zdaj sem kupil druge in malenkost dražje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36151 (30236) | shadeX |
» | Drag USB kabel upočasnjuje polnjenjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8516 (7705) | blindb |
» | Evropski parlament podprl enotne polnilce mobilnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 27612 (22693) | Lonsarg |
» | Applova zamujena priložnost z Lightning konektorjem (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 38138 (32524) | Gandalfar |
» | Končno enotni polnilci mobilnih telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 12094 (8936) | SmeskoSnezak |