Forum » Pomoč in nasveti » Težave z Boot in novo instalacijo Win10
Težave z Boot in novo instalacijo Win10
ffani ::
Po formatiranju večih particij in združevanju leteh v dve novi, mi računalnika ne uspe več botati, da bi na novo instal. Win10:
Windows Boot Maneger: faild to start
Status : 0c000225
Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible
Torej ne iščem več podatkov na disku, ampak zgolj novo instalacijo.
PC z live Ubuntu lahko zaženem, DVD/USB za novo installacijo Windovsov pa ne.
Prosim za pomoč.
Lp
Windows Boot Maneger: faild to start
Status : 0c000225
Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible
Torej ne iščem več podatkov na disku, ampak zgolj novo instalacijo.
PC z live Ubuntu lahko zaženem, DVD/USB za novo installacijo Windovsov pa ne.
Prosim za pomoč.
Lp
Han ::
V Linuxu ali kako drugače, npr. s proizvajalčevim orodjem, izbriši disk - odstrani vse particije...
Itak imam samo dve prazne particije. Ena povsem prazna, na prvi pa je mapa Boot in še nekaj filov. Kaj bi dobila s predlaganim brisanjem obeh particij? Predvidevam, da bi težava z zagonom ostala. Po mojem na C particiji nekaj manjka.
MIHAc27 ::
Pobrišeš vse, poinštaliraš potem na 1 particijo in jo kasneje skrčiš, iz preostanka narediš pa še 2. particijo.
Tko je po moje najboljše.
Tko je po moje najboljše.
Po brisanju particij je uspelo bootanje in nova instalacija Win 10. Iskrena hvala za pomoč.
Lep pozdrav,
Lep pozdrav,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Upgrade iz XP na WIN10Oddelek: Pomoč in nasveti | 2730 (2052) | mtosev |
» | Naredil novo particijo... racunalnik se ne zazene vecOddelek: Operacijski sistemi | 1975 (1447) | solatko |
» | Kako združiti particiji na različnih diskih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3095 (2792) | Zero001 |
» | Disk je prazen, javlja pa da je zasedenih 11Gb!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2078 (1873) | zee |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3145 (2383) | xpozed |