Forum » Programska oprema » Pozabljeno geslo za Excel file
Pozabljeno geslo za Excel file
C00PER ::
Pozdravljeni !
Sedaj sem pa res že obupan in ne vem kam se še naj obrnem, zato pišem tale post tukaj in poskusim srečo pri kakšnem dobrotniku, ki bi mi utegnil pomagati.
Pred pol leta sem si en služben fajl, ki ga uporabljam zgolj en krat na leto zaklenil z geslo in sedaj ko moram upgrejdat podatke za letošnje leto, ne morem odpret fajla, ker se ne spomnim j***** gesla...poskusil že vse možne kombinacije, googlal če se da kak izognit temu, pa brez uspeha.
Najcenejši software stane 50 EUR, kar mi je ful prerago, pa me zanima a kdo ima kupljen ta software da mi lahko pomaga in odstrani geslo ali pa da se je sam znašel v podobni situaciji in jo nekako rešil.
Bi se lotil tabele na novo, ampak je v njej toliko podatkov za 2019, da si enostavno ne morem privoščit it še enkrat vse skupaj računat in iskat, da dokončam poročilo.
PROSIM PROSIM PROSIM za pomoč in hvala morebitnemu dobrotniku že vnaprej ! Se bom poskušal oddolžit tistemu, ki me reši...
Sedaj sem pa res že obupan in ne vem kam se še naj obrnem, zato pišem tale post tukaj in poskusim srečo pri kakšnem dobrotniku, ki bi mi utegnil pomagati.
Pred pol leta sem si en služben fajl, ki ga uporabljam zgolj en krat na leto zaklenil z geslo in sedaj ko moram upgrejdat podatke za letošnje leto, ne morem odpret fajla, ker se ne spomnim j***** gesla...poskusil že vse možne kombinacije, googlal če se da kak izognit temu, pa brez uspeha.
Najcenejši software stane 50 EUR, kar mi je ful prerago, pa me zanima a kdo ima kupljen ta software da mi lahko pomaga in odstrani geslo ali pa da se je sam znašel v podobni situaciji in jo nekako rešil.
Bi se lotil tabele na novo, ampak je v njej toliko podatkov za 2019, da si enostavno ne morem privoščit it še enkrat vse skupaj računat in iskat, da dokončam poročilo.
PROSIM PROSIM PROSIM za pomoč in hvala morebitnemu dobrotniku že vnaprej ! Se bom poskušal oddolžit tistemu, ki me reši...
ANd On The Last Day God Created.....SOUND !
Sem poskusil, hvala...in ko sem spremenil fajl v ZIP, odprl arhiv z 7ZIP in noter ni XL mapice, ampak zgolj tole:
marvin42 ::
Zdaj vidim, da je na mojem linku drugačna metoda, probaj še to, mene je rešila pred kratkim.
Mostly Harmless
antrim ::
Uf, se opravičujem za površno branje. Metoda, ki sem jo prilepil, odstrani zaščito za urejanje in ne za odpiranje. My bad.
Phantomeye ::
Na tvojo žalost metode z odpiranjem kot zip ne delujejo več, saj excel od 2010 naprej uporablja enkripcijo AES-128. Kar rabiš je bruteforce in upam, da imaš kratko geslo.
Ni šlo nobeno ja....zgoranja metoda je editiranje, ne pa ODPIRANJE, ja...
Bruteforce...torej če kupim software, lahko računam da bo delovalo ?
Ne bi rad zapravil 50 EUR in ugotovil da je geslo "prezahtevno" za software...
Predolgo geslo ? Pomoje je med 10 - 15 znakov, vsaj po izkušnjah sodeč sem si za tovrstne dokumente nastavil takšno geslo.....vem ja, BUDALO SEM :(
Bruteforce...torej če kupim software, lahko računam da bo delovalo ?
Ne bi rad zapravil 50 EUR in ugotovil da je geslo "prezahtevno" za software...
Predolgo geslo ? Pomoje je med 10 - 15 znakov, vsaj po izkušnjah sodeč sem si za tovrstne dokumente nastavil takšno geslo.....vem ja, BUDALO SEM :(
bobby ::
@han: Hashcat?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
ok, pol bom pa jaz probal s hashcatom se poigrat, najprej pri sebi pa potem naprej.
@Cooper: a vsaj veš približno, koliko je bil dolgo geslo pa sestava (velike črke, male črke, številke, zaniki), tko na približno?
@Cooper: a vsaj veš približno, koliko je bil dolgo geslo pa sestava (velike črke, male črke, številke, zaniki), tko na približno?
@bobby: pomoje je geslo med 10 - 15 znakov, mešano velike in male črke...pa zagotovo so vsaj 3 številke
Uf preveč za kakršnokoli targeted napad.
Edina varianta je, da spišeš vsa potencialna gesal in potencialne deviacije, ki si jih kadarkoli uporabljal in potem preko maske in alteracij, da se spusti čez samo specifika, to bi morda šlo, ČE je realno geslo dejansko vsaj v osnovi približno zajeto.
Z mojo mašinerijo, če je bilo geslo kreirano v office 2013 imam hitrost 72000/s kar pomeni n preveć ćasa,..
Edina varianta je, da spišeš vsa potencialna gesal in potencialne deviacije, ki si jih kadarkoli uporabljal in potem preko maske in alteracij, da se spusti čez samo specifika, to bi morda šlo, ČE je realno geslo dejansko vsaj v osnovi približno zajeto.
Z mojo mašinerijo, če je bilo geslo kreirano v office 2013 imam hitrost 72000/s kar pomeni n preveć ćasa,..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bobby ()
Uf ja verjamem...OK poskusimo še takole.
Približno se mi sanja iz katerih črk je sestavljeno geslo. Lahko bi ustvaril dictionary, ampak bi moral vanj vnesti vse možne kombinacije, se mi pa sanja ne v kakšnem zaporedju in v kakšnem CAPSu potekajo....obstaja kak generator kjer noter navedem teh 8 črk ter 4 številke in mi generira vse možne kombinacije besed (tudi CAPS).
HVALA
Približno se mi sanja iz katerih črk je sestavljeno geslo. Lahko bi ustvaril dictionary, ampak bi moral vanj vnesti vse možne kombinacije, se mi pa sanja ne v kakšnem zaporedju in v kakšnem CAPSu potekajo....obstaja kak generator kjer noter navedem teh 8 črk ter 4 številke in mi generira vse možne kombinacije besed (tudi CAPS).
HVALA
Za hashcat to obstaja ja, za hashcat se temu reče mask generator oz procesor.
dovolj je samo katere črke in številke so potencialne. lahko se definira samo katere vrednosti torej znake naj uporablja na vseh položajih in potem sam premetava. Po domače povedano. Lahko bi šlo pa bolj specifično.
@HAN; a tale ADV Extr zna extractat hash vrednost ven iz excela?
dovolj je samo katere črke in številke so potencialne. lahko se definira samo katere vrednosti torej znake naj uporablja na vseh položajih in potem sam premetava. Po domače povedano. Lahko bi šlo pa bolj specifično.
@HAN; a tale ADV Extr zna extractat hash vrednost ven iz excela?
Evo, če bo komu lažje da mi pomaga. Geslo je sestavljeno iz sledečih znakov
201783@grtopseaik
...pa začne se sigurno z "k", ne vem pa al je CAPS al ne...
če lahko dobim fajl z vsemi možnimi kombinaciji iz teh znakov, bi bil več kot hvaležen....ker bo dictionary pomoje res prej najdel kot pa brute force.
201783@grtopseaik
...pa začne se sigurno z "k", ne vem pa al je CAPS al ne...
če lahko dobim fajl z vsemi možnimi kombinaciji iz teh znakov, bi bil več kot hvaležen....ker bo dictionary pomoje res prej najdel kot pa brute force.
sbawe64 ::
Saj daš lahko brute force tako, da išče samo po teh znakih.
https://www.elcomsoft.com/aopr.html
https://www.elcomsoft.com/aopr.html
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Saj daš lahko brute force tako, da išče samo po teh znakih.
Pa a se tebi vsaj približno sanja, koliko je to kombinacij in kater hash je in koliko časa bi trajalo?
17 znakov, je če vsak ponovi samo 1x, potem 17! .
Številka ni mala, 3.5568743e+14 (3.5 * 14 ničel)
Brute-force attack with mask sem imel v mislih.
https://www.elcomsoft.com/help/en/ppa/b...
Koliko šiba bf attack na gpu ?
Številka ni mala, 3.5568743e+14 (3.5 * 14 ničel)
Brute-force attack with mask sem imel v mislih.
https://www.elcomsoft.com/help/en/ppa/b...
Koliko šiba bf attack na gpu ?
Zgodovina sprememb…
sej to je to, ker ne vem, kater hash uporablja njegov xls.
za primerjavo, ki sem jo ta trenutek naredil, GF 1070ti, ČE je hash od office 2013 je celih 4100 poizkusov na sekundo (za primerjavo, WPA2-hash za wifi je 370000, MD5 je 2,5mio/s)
Pa to ni brute force ampak mask-attack,...
in pa on ima nekje med 10 in pa 17 karakterjev ki jih je zajel. to je recimo 7x mask napad vsakič posebej za vsako količino karakterejv, zato je zelo dobro vedet verjetnosti, ki se mu zdijo ker trenutno je tole NO-GO.
za primerjavo, ki sem jo ta trenutek naredil, GF 1070ti, ČE je hash od office 2013 je celih 4100 poizkusov na sekundo (za primerjavo, WPA2-hash za wifi je 370000, MD5 je 2,5mio/s)
Pa to ni brute force ampak mask-attack,...
in pa on ima nekje med 10 in pa 17 karakterjev ki jih je zajel. to je recimo 7x mask napad vsakič posebej za vsako količino karakterejv, zato je zelo dobro vedet verjetnosti, ki se mu zdijo ker trenutno je tole NO-GO.
Zgodovina sprememb…
KAJ SVETUJETE TOREJ ?
...se bom očitno počasi lotil na novo vse delat, ker očitno sem tule ornk FUCKED up in zajebal s tako dolgim passom :( Jebeš tako ...
...se bom očitno počasi lotil na novo vse delat, ker očitno sem tule ornk FUCKED up in zajebal s tako dolgim passom :( Jebeš tako ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: C00PER ()
trenutno, kar se mene tiče imaš problem.
lahko se naredi, da je 2017 en karakter, 83 drugi karakter kar potem nanese med 10na13 do 17na13 in odštevek. pa še zmeraj nanese preveč let. Če se ti sanja, da je katero zaporedje znakov v geslu tudi 100%, potem je to fino vedet, se količina znakov zmanjša, ker se naredi grupa znakov=1 znak in čas pade.
Osebno manjka mi hash, da bi potrdil, da je res hitrost razbijanja tako mala. Lahko začneš na novo, povej mi pa, če veš, v kateri verziji offica je bila datoteka kreirana in v kateri je bilo nastavljeno geslo.
lahko se naredi, da je 2017 en karakter, 83 drugi karakter kar potem nanese med 10na13 do 17na13 in odštevek. pa še zmeraj nanese preveč let. Če se ti sanja, da je katero zaporedje znakov v geslu tudi 100%, potem je to fino vedet, se količina znakov zmanjša, ker se naredi grupa znakov=1 znak in čas pade.
Osebno manjka mi hash, da bi potrdil, da je res hitrost razbijanja tako mala. Lahko začneš na novo, povej mi pa, če veš, v kateri verziji offica je bila datoteka kreirana in v kateri je bilo nastavljeno geslo.
Pojma nimam ,koliko računajo.
aws cloud
https://medium.com/@iraklis/running-has...
Gledam rezultate benchev, office 2013 vs 2010 vs 2007
Hashmode: 9600 - MS Office 2013
Hashmode: 9500 - MS Office 2010
Hashmode: 9400 - MS Office 2007
aws cloud
https://medium.com/@iraklis/running-has...
Gledam rezultate benchev, office 2013 vs 2010 vs 2007
Hashmode: 9600 - MS Office 2013
Hashmode: 9500 - MS Office 2010
Hashmode: 9400 - MS Office 2007
Zgodovina sprememb…
Han ::
Malo sem se poigral z AOPR, a se pri premetavanju vnesenih znakov obnaša skrajno čudno - npr. dodaja svoje, kar podaljša iskanje.
@C00PER: Verjetno boš prej našel staro verzijo obstoječe datoteke, v kolikor ni edina.
@bobby: Glede hasha nimam pojma. Lahko si namestiš in testiraš trial verzijo. Geslo bo vejetno našla, a ga ne bo prikazala in odklenila datoteke.
@C00PER: Verjetno boš prej našel staro verzijo obstoječe datoteke, v kolikor ni edina.
@bobby: Glede hasha nimam pojma. Lahko si namestiš in testiraš trial verzijo. Geslo bo vejetno našla, a ga ne bo prikazala in odklenila datoteke.
Tudi aws cloud (Amazon EC2 P3 Instances; 8 NVIDIA Tesla V100) je prepočasen, MS Office 2013: 163.5 kH/s,
3.5568743e+14 / 163000 H/s
pride ~68 let da preveri vse hashe.Oz. če najameš 136 instanc boš v pol leta preveril vse opcije oz 272 za 3 mesece.
Imajo še
https://docs.aws.amazon.com/dlami/lates...
3.5568743e+14 / 163000 H/s
pride ~68 let da preveri vse hashe.Oz. če najameš 136 instanc boš v pol leta preveril vse opcije oz 272 za 3 mesece.
Imajo še
Amazon EC2 P2 Instances have up to 16 NVIDIA NVIDIA K80 GPUs.
Amazon EC2 G3 Instances have up to 4 NVIDIA Tesla M60 GPUs.
https://docs.aws.amazon.com/dlami/lates...
Zgodovina sprememb…
ja, samo odštej vse hashe, ki so znakov ali nižje.
zato mora model vedet oz špekulirat, katero geslo oz dolžina gesla bo najverjetnejša. potem pa upoštevat Murfija in začet od zadaj :)
No mislim, da bo hitreje in ceneje, če začneš kreitat nov xls. Verjamem pa, da ko, ga boš končal, se boš spomnil gesla. V tistem primeru ti pa priporočam, da začneš uporabljat keepass in bazo kriptirano z enim in edinim geslom v google cloudu al pa mega.nz in jo konstantno updejtaš.
Mislim, da boš imel lepo šolo glede varovanja gesl.
basicly, u r *ucked!
zato mora model vedet oz špekulirat, katero geslo oz dolžina gesla bo najverjetnejša. potem pa upoštevat Murfija in začet od zadaj :)
No mislim, da bo hitreje in ceneje, če začneš kreitat nov xls. Verjamem pa, da ko, ga boš končal, se boš spomnil gesla. V tistem primeru ti pa priporočam, da začneš uporabljat keepass in bazo kriptirano z enim in edinim geslom v google cloudu al pa mega.nz in jo konstantno updejtaš.
Mislim, da boš imel lepo šolo glede varovanja gesl.
basicly, u r *ucked!
Zgodovina sprememb…
Evo, ker nimam kaj za zgubit, napišem še tole. Geslo je generirano iz besedne zveze:
kiasportage2017
problemi:
- ne vem kje sem dal CAPS in kje NE..vem da so lahko do KIAS, dalje sigurno ni, ampak ne vem al je CAPS samo K al vse 4 ali samo S :)
- pri "o" je možnost da je uporabljena "0" lahko pa da ne
- pri "e" je možnost da je uporabljena "3" lahko pa da ne
pri drugem "a" je lahko da je @, lahko da ne :)
Olajša to kaj ? :) :)
@bobby in ja, velika šola mi je to :) :)
kiasportage2017
problemi:
- ne vem kje sem dal CAPS in kje NE..vem da so lahko do KIAS, dalje sigurno ni, ampak ne vem al je CAPS samo K al vse 4 ali samo S :)
Olajša to kaj ? :) :)
@bobby in ja, velika šola mi je to :) :)
ojoojjj,.. to full olajša zadevo!!!
@HAN: imaš ti tist program polno delujoč ali demo?
bi najprej s tvojim sprobala, ker meni ne rata hasha ven potegnit pa da je boh marija,...
bi najprej s tvojim sprobala, ker meni ne rata hasha ven potegnit pa da je boh marija,...
Zgodovina sprememb…
Han ::
To se lahko sam poigraš z AOPR - nastaviš, da išče le po vpisani besedi, velike in male črke zna sam premetavat...
@Cooper: pol pa probej HANov predlog najprej. Če sem prav zastopil najde geslo ampak če češ, da ti ga pokaže, ga je treba pa plačat?
pa če bo proggy najdu, pol se bom jaz ukvarjal dalje al pa če boš plačal tistih 50eur (huh za 50eur se tud jaz potrudim :) )
pa če bo proggy najdu, pol se bom jaz ukvarjal dalje al pa če boš plačal tistih 50eur (huh za 50eur se tud jaz potrudim :) )
Zgodovina sprememb…
Ne, ti delaš word attack, ne brute force v tem primeru.
Izberi word attack in Advanced, vpiši geslo in dodaj kljukico, pa mutation level daj Efficiency
Izberi word attack in Advanced, vpiši geslo in dodaj kljukico, pa mutation level daj Efficiency
smacker ::
Evo, ker nimam kaj za zgubit, napišem še tole. Geslo je generirano iz besedne zveze:
kiasportage2017
CAPS: nič, K, S, K in S, vse 4 (5 kombinacij)
o ali 0 (2 kombinaciji)
e ali 3 (2 kombinaciji)
a ali @ (2 kombinaciji)
5*2*2*2 = 40 različnih možnosti... na roke si 10 min gotov.
kiasportage2017 Kiasportage2017 KiaSportage2017 kiaSportage2017 KIASportage2017 kiasp0rtage2017 Kiasp0rtage2017 KiaSp0rtage2017 kiaSp0rtage2017 KIASp0rtage2017 kiasport@ge2017 Kiasport@ge2017 KiaSport@ge2017 kiaSport@ge2017 KIASport@ge2017 kiasp0rt@ge2017 Kiasp0rt@ge2017 KiaSp0rt@ge2017 kiaSp0rt@ge2017 KIASp0rt@ge2017 kiasportag32017 Kiasportag32017 KiaSportag32017 kiaSportag32017 KIASportag32017 kiasp0rtag32017 Kiasp0rtag32017 KiaSp0rtag32017 kiaSp0rtag32017 KIASp0rtag32017 kiasport@g32017 Kiasport@g32017 KiaSport@g32017 kiaSport@g32017 KIASport@g32017 kiasp0rt@g32017 Kiasp0rt@g32017 KiaSp0rt@g32017 kiaSp0rt@g32017 KIASp0rt@g32017
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smacker ()
smacker ti je dejansko olajšal delo!!
Žal ne, vseeno hvala vsem za pomoč....sem čist obupal :(
gig ::
ALi lahko v izvorni datoteki izbereš vse na enem listu in izvedeš copy/paste v prazem list nove datoteke?
LP, gig
če pa ne morem niti fajla odpret, ker je pod geslom...kak naj pridem do besedila na enem listu ?
mirator ::
Namen gesla je, da preprečiš krajo intelektualne lastnine. Če bi ga lahko kar tako enostavno kdorkoli odstranil, potem geslo izgubi svoj namen. Jaz pri svojem delu uporabljam gesla s korensko osnovo in dodatkom kratice področja vsebine. Če pa gre samo za to, da nekdo, pri vnosu podatkov ne more podzavestno povoziti formul, zaklenem celice s formulami brez gesla.
Če pa ni pod geslom datoteka, se včasih res da list z geslom zaklenjenih celic, prekopirati na drug list, kjer gesla ne bo več.
Vseeno pa me čudi, da veš iz katerih črk je sestavljeno geslo, kombinacije se pa ne moreš spomniti.
Če pa ni pod geslom datoteka, se včasih res da list z geslom zaklenjenih celic, prekopirati na drug list, kjer gesla ne bo več.
Vseeno pa me čudi, da veš iz katerih črk je sestavljeno geslo, kombinacije se pa ne moreš spomniti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Starfield (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Igre | 224129 (2930) | Gregor459 |
» | Splinter Cell 8Oddelek: Igre | 4111 (115) | Kayzon |
» | Beyond Good and Evil 2Oddelek: Igre | 4100 (269) | oo7 |
» | samsung a3Oddelek: Kaj kupiti | 2557 (2196) | gregc1 |
» | težave z geslom v worduOddelek: Programska oprema | 2202 (1900) | d_dunka |