» »

Slabse barve na nvidia graficni kartici

Slabse barve na nvidia graficni kartici

Scorpy84 ::

Danes sem pripeljal sluzben racunalnik od žene, in sem bil precej presenecen, da dejansko sluzbeni racunalnik (hp, intel drobovje), da toliko lepse barve in na splosno lepso sliko, ter samo besedilo je bolj poudarjeno in dalec lepse citljivo. Sem se igral z nastavitvami na nvidiji (gtx1060), ampak niti pod razno ne pridem do tople barve kot jo, da sluzbeni racunalnik. Sicer se nebi sekiral, ker sem pred kratkim kupil nov monitor in je bilo precej boljse, kar se tice utrujenosti oci, pol pa zdej tole, kjer se mi oci sploh ne matrajo. Sem iz predala izvlekel starejso amd kartico, pa je isto kot pri nvidiji. Nima veze ce priklopim dp ali hdmi in zamenjam kable, vseeno pride do konkretne razlike. Se da glede tega kaj narediti, ce ne drugega, me bo se mikalo kupiti enega takega hp-ja, ce je od njih odvisno. Dvomim da je intel toliko dober v sami kakovosti slike?

DePalmo ::

Nisem se nikoli poglabljal v to, ampak razliko v kvaliteti oz. "manj utrjene oči" opazim:
- ali je zaslon IPS ali TN (pa še tukaj imaš potem poceni in drage IPS)
- ali se popravi barve na zaslonu da se naštima bolj "tople"
- ali pa pač uporabiš f.lux in ročno popravljaš kolikor ti paše

Osebno uporabljam zadnjo opcijo in imam skozi dan ko je dovolj svetlo veliko modre barve, zvečer mi pa počasi odvzema modro in dodaja rumeno barvo. Oči so precej manj utrujene kot prej in je prijetno gledati tak zaslon, sploh pa v napol temni sobi.

Buggy ::

Pa si se kej ze poigral z barvnimi formati v driverjih? Meni je na enem monitorju premik iz RGB na YCbCr naredil v zivosti barv veliko razliko. Poskusi.

https://pcmonitors.info/articles/correc...

hojnikb ::

to mas limited range za crne vklopljen.... Vklopi rgb full pa bo tak k more bit
#brezpodpisa

MarkZC8261 ::

kje to lahk fklapljaš

val46 ::

Z desnim gumbom miške klikni na ikonico NVIDIA Geforce v desnem kotu spodaj na ekranu in izberi NVIDIA nadzorna plošča...Tam pa pod spremembe ločljivosti imaš vrste izhodov,barvne razpone pa še par ostalih stvari. Malo se poigraj in boš videl, kaj ti najbolj odgovarja. Jaz imam nastavljeno na barvne nastavitve NVIDIA, izhodni barvni format imam RGB, izhodni dinamični razpon imam pa omejen. Ni nujno da bo tebi to najboljše, ampak pri meni je tako še najbolj optimalno.

Scorpy84 ::

Sem se malo igral, barve so zdaj skoraj iste ali celo iste, ampam vseeno ne dosezem , da se text lepse bere, tako kot se na hp.

val46 ::

Ja, jst ti znam tolk pomagat, ker na tak način sm jst rešil to zadevo pri meni, dlje se potem nisem ukvarjal. Morda se poskusi "poigrat" še z samimi nastavitvami monitorja, v kolikor jih le ta dopušča.

Scorpy84 ::

Fora je v tem, da sta oba racunalnika na istem monitorju, in ce spreminjam so nastavitve iste za oba. Se vedno ga pa zmaga hp, ne glede na to kaj spreminim na monitorju.

neocodexx ::

Tu skalibriraš gammo in barve: start, run (ali windows tipka+r), vpiši dccw ali pa če ti bo na startu najdel poskusi vpisati "adjust color/gamma" ali nekaj podobnega

Če pogooglaš boš najdel tudi precej (zastonj) namenskih, in bolj profesionalnih programov kot tale windows tool ampak za gammo je v redu, vsaj za to ga jaz uporabljam.

Glede toplote bi mogoče odsvetoval pribljubljen flux ker je meni ta program občasno povzročal konflikte z drugimi programi in nekaterimi igrami in celo (tega ne morem garantirati, ampak odkar sem odstranil flux nimam niti enega več, ali pa so zadevo popravili) BSOD, vendar kljub temu ga sigurno ne namestim nikoli več. Barvno temperaturo se načeloma da nastavit že na monitorju, ali pa v enih od teh namenskih ki niso tako invazivni kot flux.

Predlagal bi da mogoče pregledaš še tole:

https://iristech.co/best-alternative-to...
https://old.reddit.com/r/Surface/commen...
https://answers.ea.com/t5/Technical-Iss...

Zgodovina sprememb…

b3D_950 ::



nastavitve za intel gpu na laptopu; poglej če so nastavitve za brightness/contrast/gamma spremenjene, če jim zmanjšaš vrednost dobiš bolj juicy sliko (manj "sprane" barve).

za besedilo:
https://www.laptopmag.com/articles/adju...

scaling:
https://www.digitaltrends.com/computing...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

najmanj škodljiv monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
545784 (2712) Gagatronix
»

4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29271386 (21228) Yenk
»

Računalniška očala

Oddelek: Loža
285763 (4619) Volta
»

Windows 10 Creators Update je že tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7431212 (27678) MaCoFaCo
»

Glavobol za računalnikom

Oddelek: Loža
365606 (4471) tomaz88

Več podobnih tem