Forum » Navijanje » ima kdo izkušnje z navijanjem GA/7N400L plošče
ima kdo izkušnje z navijanjem GA/7N400L plošče
matrix2 ::
Ali ima kdo izkušnje z navijanjem plošče Gigabyte 7N400L in seveda če kdo pozna, princip delovanja dual channel, za rame DDR?
- spremenil: matrix2 ()
BoLhCa ::
ja, jest sm navijal to plato! kaj te pa zanima? aja spravu sm 1800+ proc na 2400+
dual channel ti poveca propustnost ramov iz 64 bitov na 128! to se prav dost vec podatkov spusti skozi, kar da "velik" boost predvsem pri p4-kah!
happy Tweaking, pa poročej
lp, .bolhca.
dual channel ti poveca propustnost ramov iz 64 bitov na 128! to se prav dost vec podatkov spusti skozi, kar da "velik" boost predvsem pri p4-kah!
happy Tweaking, pa poročej
lp, .bolhca.
BoLhCa daj mi malo navedi tvoje nastavitve, ker meni nekaj šteka in za več kot 100Mhz navzgor Athlona nisem spravil, potem je že začelo frizat! Napiši mi tvoje nastavitve v biosu in kaj predlagaš glede na moj proc. Na kolk se bi ga dalo spravit. Rame imam 2× Samsung DDR333/256mb.
Ja jest mam 166 fsb-ja sinhronega z ramom (1:1), ram je no-name 256Mb 333 (pc2700), voltaza se mi zdi de je 1.7v, napajalnik enhance 300w, flashan bios z najnovejsim revižnom, win XP (sp1), timingi default (by SPD), no pa sej jih itaq ne mors nastavljat na tej plati! to bi blo to! ce te pa se kej zanima oz. sm kej pozabil pa povej...
lp
lp
morphling1 ::
Itak da lahko nastavljaš timinge, samo BoLhCa je premalo izkušen, da bi vedel to, da je treba pri Gigabyte platah pritsnit CTRL+F1 v osnovnem meniju, da dobiš napredne nastavitve vsega kar hočeš.
Niste pogruntal še 10% kaj ta plata omogoča :)
Niste pogruntal še 10% kaj ta plata omogoča :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
no pa sem mislil kakšni maherji so tukaj na slo-tech-u No saj ni panike Ctrl+10 to sem vedel že na začetku zato sem se čudil bolhici. Sedaj me samo še enkrat zanima, če kdo ve navijat pošteno to plato, in seveda ima izkušno glede odzivnosti sistema ko je navita. Navedite podrobno. Pa še nekaj bi vprašal, zakaj se mi občasno računalnik sam resertira in ko ga izkjučim mi zelo grobo izključi HDD? Tudi pri ponovnem zagonu disk izklopi in vklopi zelo grobo! Česar pa pri prejšni plošči nisem zaznal, imam WD160JB.
zdej naenkrat si pa pametn za popizdt, ne? si ti vedl kurca, zakaj se pa pol nis oglasu! a tko to ctrl+f1, na vseh gigabyte platah...
...nebi rekel! no matrix2 je ze svoj nacin pogruntal ctrl+f10! odlocta se ze pol kaj je res in ce se res da nastavljat na vseh gigabyte platah! Ker na sluzbenem kompu ne dela pa je gigabytka notr!
a disk se ti "grobo" izkljuci? ja bogi. a pa plata je kriva za to , probi nov bios dat gor.
k ste vsi pametni, pa vse veste, sem brez "vseh naprednih nastavitev vsega kar hočeš", vseen spravu proc na 2400+, stabilnih!
matrix2@ ker meni nekaj šteka in za več kot 100Mhz navzgor Athlona nisem spravil, potem je že začelo frizat
pa kako to? pa sej si vedel za, kok je morphling1 reku, aha napredne nastavitve vsega kar hočeš!? pa ti ni ratal?
...nebi rekel! no matrix2 je ze svoj nacin pogruntal ctrl+f10! odlocta se ze pol kaj je res in ce se res da nastavljat na vseh gigabyte platah! Ker na sluzbenem kompu ne dela pa je gigabytka notr!
a disk se ti "grobo" izkljuci? ja bogi. a pa plata je kriva za to , probi nov bios dat gor.
k ste vsi pametni, pa vse veste, sem brez "vseh naprednih nastavitev vsega kar hočeš", vseen spravu proc na 2400+, stabilnih!
matrix2@ ker meni nekaj šteka in za več kot 100Mhz navzgor Athlona nisem spravil, potem je že začelo frizat
pa kako to? pa sej si vedel za, kok je morphling1 reku, aha napredne nastavitve vsega kar hočeš!? pa ti ni ratal?
bolhca ti pa za svoja leta malo preveč jezik sučeš!! No ja sem se pač zatipkal ctrl+F1. Da mi resertira sem že poskusil rame od frenda, pa napajalnik tud ni. Zato ne bodi preveč pameten, sem se pač malo pošalil. Kdor tukaj gor vpraša še ne pomeni da je maloumen temu je ravno namenjen slo-tech. Menda ne hodiš v kakšno višjo računalniško, tam se itak nič ne naučite samo 0 + 1 seštevate in odčtevate Pa lep dan še naprej.
asPeteR ::
BoLhCa: Ne se razburjat no ...
matrix2: Zate pa tudi velja podobno ...
->zakaj se mi občasno računalnik sam resertira
Ce se racunalnik obcasno sam resetira, to pomeni nestabilen sistem. Izboljsaj hlajenje ali odvij sistem!
matrix2: Zate pa tudi velja podobno ...
->zakaj se mi občasno računalnik sam resertira
Ce se racunalnik obcasno sam resetira, to pomeni nestabilen sistem. Izboljsaj hlajenje ali odvij sistem!
http://blog.stegnar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: asPeteR ()
bolhca ti pa za svoja leta malo preveč jezik sučeš!!
kolk jih pa mam? en mal vec k tvojih 14!
sej ce bi mel mal vec let pol bi vedel da na visoki računalniski soli se ne uci sam 0+1, pa da je mal vec smeri, sam to je pa ze prevec zate!
kolk jih pa mam? en mal vec k tvojih 14!
sej ce bi mel mal vec let pol bi vedel da na visoki računalniski soli se ne uci sam 0+1, pa da je mal vec smeri, sam to je pa ze prevec zate!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BoLhCa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17217 (14611) | jest10 |
» | AquaMark 3 results (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Navijanje | 16948 (11875) | DjTonic |
» | flashanje R9800-->R9800XTOddelek: Navijanje | 1596 (1002) | DjTonic |
» | Kero mamaplato za okrog 30.000 SITOddelek: Kaj kupiti | 1157 (906) | Teya |
» | Leadtek&CreativeOddelek: Kaj kupiti | 1009 (839) | boštjan |