» »

Trgovci v času COVID-19

Trgovci v času COVID-19

Temo vidijo: vsi

sm4rt4ss ::

Zdravo, sam delam pri enem izmed večjih trgovcev v Sloveniji. Stanje po trgovinah je katastrofalno. Ljudje se brez skrbi sprehajajo po trgovini brez zaščite. Najstniki, nosečnice, starejši. Ko jih opozoriš naj se držijo ukrepov so nesramni on še zanalašč stopijo korak proti tebi. Folk se smeje trgovcem v polni bojni opremi, češ, čemu? Saj je samo gripa.

No, če že to ni dovolj, se nad nami zdirajo še vodilni. Namesto, da bi poskrbeli za tekoče posle (akcije) in redna naročila artiklov, ki v tem času krize gredo najbolj v prodajo, nam težijo z izpostavitvijo polic in prometom. Kako boš mel v takem promet? Še posebej v neživilskem delu. Težijo nam s tem, da moramo ljudi v teh časih PRIVABIT nazaj v trgovine in jim ponujat izdelke po dobrih cenah, tudi z ničelno maržo, samo prit morejo. Če se ne držimo teh navodil nam grozijo z izplačilom samo 60-70% plače, ker kao ni prometa. Potem se nam nekaj na pol zahvaljujejo, da smo humanitarni delavci, ki v teh kriznih časih oskbujejo ljudi, po drugi strani pa iz frustracij vodilni brcajo škatle po trgovini, ker ni folka in zaposlenim težijo kako naj bo kaj zloženo.

Krizni managment je pri nas poden.

Še ima kdo kakšne izkušnje iz trgovin v teh časih?

mzakelj ::

Pri nas smo zaprli en teden nazaj. Sicer smo samo 3 zaposleni in vprašanje kako bo z firmo, samo Šef pravi da je zdravje prvo ... Nekaj delamo od doma, ka se da preko mejlov. Tudi plače nam je obljubil dokler bo lahko, sicer je rekel da bo pač malo manjša in smo se strinjal. Slišim pa ja kako se nekateri izživljajo nad delavci. Tudi moja v Šparu pravi da so tam v LJ ( misli uprava ) mal prtegnjeni. Jest ji pravim da če se bo počutila preveč ogroženo naj gre. Ko jebe še šiht in vse.Bomo pa na krompirju en mesc. Če so ljudje prežvel 1 in drugo svetovno, yugoslavijo, kar nekaj zabitih vlad v Sloveniji, bomo pa tud to.

Machete ::

Jaz vas podpiram. Nazadnje sem bil v trgovini prejšnji četrtek. Govedo od ljudi pa bo ostalo govedo. Žal bom moral kmalu spet, predvsem zaradi higienskih potrebščin. Krompirja, zelja in čebule na kmetih je dovolj do poletja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

starfotr ::

Stranke so itak riti, da večjih ni. Folk je pač glup in neumen, ne moreš kaj dosti pomagat.

Trgovci in direktorji pa tudi že po definiciji psihiči.

http://www.renton.si/psihopat-in-sociop...

shadeX ::

Na banki so se smejali ko sem prišel v rolavicah.

V bistvu je men smešno kako je folk lahko tako glup.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Kurzweil ::

Je že kdo naročal preko spleta od Tuša, Spara, Mercatorja,... to ko naročiš... ti dostavi neka Pošta Slovenije oz. ena od dostavnih služb, ali imajo ti trgovci lastno dostavo oz. neke kombije... ?

Vazelin ::

Špar ima sigurno svoje kombije
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

VaeVictis ::

Da ne bo samo kritik.

Ena velika pohvala, vsem dostavljalcem, trgovcem in trgovkam, ki nas v teh časih prenašajo!

Seveda gre pohvala vsem drugim tudi, ki v teh časih še delajo, od sestr, zdravnikov, tehhnikov, ki delajo, da internet in TV še dela, do dostavljacev in še vsem ostalim, ki tukaj niso našteti!

Barakuda1 ::

VaeVictis je izjavil:

Da ne bo samo kritik.

Ena velika pohvala, vsem dostavljalcem, trgovcem in trgovkam, ki nas v teh časih prenašajo!

Seveda gre pohvala vsem drugim tudi, ki v teh časih še delajo, od sestr, zdravnikov, tehhnikov, ki delajo, da internet in TV še dela, do dostavljacev in še vsem ostalim, ki tukaj niso našteti!

Se sopodpišem, pod takšne in podobne poste.:)

Pro_moted ::

VaeVictis je izjavil:

Da ne bo samo kritik.

Smešno. Tukaj na forumu,mi je en znani forumaški veljak pametoval, ko sem rekel, da celotna družba sloni na tistih " nizko kvalificiranih delavcih" , da nimam pojma. Seveda ha je pičilo to, ker sem rekel da družboslovci, filozofi in programerji niso nujno potrebni oz. so manj pomembni za osnovno delovanje naše družbe.
No sedaj se kaže, na čem slonimo.

Pa da ne bo pomote, tudi sam sem tak " ki ni potreben za delovanje družbe " .

Vsem, ki sedaj v teh razmerah delajo,pa treba seveda primerno finančno kompenzirat, ko se to poleže.Pa upam da tudi širša publika enkrat dojame, da to da smeti izginejo in da v stavbah ni svinjarije ni magija.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

rokp ::

Pro_moted je izjavil:

Pa upam da tudi širša publika enkrat dojame, da to da smeti izginejo in da v stavbah ni svinjarije ni magija.

Kako to mislis, ni magija?

mirzad ::

Janša je rekel, da ne boji samo oni dobili večjih plač, ampak vsi. A hočeš rečt da laže?

Kurzweil je izjavil:

Je že kdo naročal preko spleta od Tuša, Spara, Mercatorja,... to ko naročiš... ti dostavi neka Pošta Slovenije oz. ena od dostavnih služb, ali imajo ti trgovci lastno dostavo oz. neke kombije... ?

Ne moreš naročit, ker so preveč zasedeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mirzad ()

Kurzweil ::

Se jaz tudi čudim, kako ni več okuženih med prodajalkami.... takšne frekvence kontakta z ljudmi verjetno nima nihče drug...

Torej nobena trgovina več sama ne dostavlja robe, kupljene preko spleta? Pač isti dan, saj kako drugače tako ni možno pri določenih živilih...

Pa ne zanima to mene... zanima me za vso družino, znance, sosede,... ki so rizična skupina, da se čim bolj zmanjša verjetnost...

predi ::

@sm4rt4ss, ti svojemu vodstvu povej, da če želijo prodat več, bodo morali spremeniti celoten koncept svoje trgovine. Za to so odgovorni oni, ne ti, tudi če si vodja poslovalnice. Moj kolega je že pred meseci zagovarjal predpis, ki bi prepovedoval odprtje trgovine za špecarijo brez spletne trgovine, oz. da bi morali določen procent prometa trgovci spraviti izključno preko dostave na dom - brez izjem. Takrat sem ga malo čudno gledal, čeprav je zadevo dobro argumentiral. Blagodejni učinki so bili od manjšega vpliva na okolje (podobno kot pri debatah lastni vs. javni promet), prihranka časa vseh vpletenih, do več prostora v mestih, ker bi ogromna parkirišča pred trgovskimi centri postala odveč. Zdaj šele vidim, kako prav je dejansko imel, sicer iz malce drugačnega stališča.

Trgovci s špecarijo so namreč bili (in še vedno so) popolnoma nepripravljeni na trenutno krizo. V poslovalnicah jim roba stoji, čeprav je kupcev popolnoma enako število kot prej, povpraševanje pa prej večje kot manjše. Kakšna ironija. Greš v trgovino in vidiš polne police zelenjave, ter nove police z "zelenjavo za predelavo" (torej napol gnilo), ker imajo viške, verjetno zaradi podaljšanja periode nakupov posameznikov. Greš na spletno stran njihove e-trgovine in je zadeva (dobesedno) popolnoma neuporabna ali pa je število slotov zasedeno za en teden naprej, s priporočilom, da poskusiš ob polnoči.. Pa kdo sem jaz? Študent, ki ima čas viset do takrat za računalnikom? Če pa mu spletna trgovina deluje normalno, tudi takoj vidiš zakaj - stranka iz Maribora vpiše svoj naslov, spletna stran pa mu ponudi osebni prevzem v Celju...

Jaz ne razumem zakaj ne preusmerijo svoje delovne sile tam kamor je zdaj najbolj pomembno - v dejansko zmanjšanje kontakta med stranko in zaposlenimi. To bi moralo biti storjeno že včeraj, saj je tako v njihovem interesu, interesu njihovih zaposlenih, kot tudi strank. Samo čakajo in nekako, kot da bi živeli v nekem paralelnem svetu, počnejo enako kot pred dvema tednoma (reklame), namesto, da bi izkoristili zagon, ki ga je situacija omogočila.

Furbo ::

Jaz sem tudi par dni nazaj stal lepo v vrsti pred enim diskontom in uleti eno čefurče, opazi vrsto, razdaljo, red.. se vseeno začne gužvati proti vhodu, nakar smo ga seveda opozorili, da tako ne gre.
Model se začne dreti, kako smo vsi nori in bla bla bla.. pač tipičen chaotic neutral.

Pol je bil pa užaljen, ko se nismo vsi kar začeli drenati v trgovino in je še 5 minut pizdakal pred štacuno in oblajal vsakega.

Če bo malce zaškripalo z dobavami, bo treba imeti še varnostnika ali tri pred vsako trgovino.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

louser ::

Meni je zelo zanimivo, da so trgovci dolgo časa govorili, kako svojih delavcev ne morejo plačati več in ne morejo zaposliti več ljudi.
Sedaj v tem obdobju, ko grem v bližnji Mercator, pa brez problema v manj odprtega časa dela več ljudi, od oka tam nekje 60 pošto več.

Jaz sem varnostno razdaljo džal že en teden nazaj, vame pa je zadaj na blagajni rinila mlada babura direkt za vrat, ki mimogrede dela v vrtcu. Brez občutka in pameti. Hahaha kok ste zabiti, saj je sam prehlad kmečka logika ftw. Dobro da so zaprli vrtce pri takem kadru. Kot da si kaj prej na vrsti, če se rineš na bližino 0 CM.

starfotr ::

Furbo je izjavil:

Jaz sem tudi par dni nazaj stal lepo v vrsti pred enim diskontom in uleti eno čefurče, opazi vrsto, razdaljo, red.. se vseeno začne gužvati proti vhodu, nakar smo ga seveda opozorili, da tako ne gre.
Model se začne dreti, kako smo vsi nori in bla bla bla.. pač tipičen chaotic neutral.

Pol je bil pa užaljen, ko se nismo vsi kar začeli drenati v trgovino in je še 5 minut pizdakal pred štacuno in oblajal vsakega.

Če bo malce zaškripalo z dobavami, bo treba imeti še varnostnika ali tri pred vsako trgovino.

Ah, ja, niso problem samo južni bratje, tudi slovenska gamad ni nič boljša. Od starih do mladih. Pač, glup folk.

louser je izjavil:

Meni je zelo zanimivo, da so trgovci dolgo časa govorili, kako svojih delavcev ne morejo plačati več in ne morejo zaposliti več ljudi.
Sedaj v tem obdobju, ko grem v bližnji Mercator, pa brez problema v manj odprtega časa dela več ljudi, od oka tam nekje 60 pošto več.

to je isto kot je prej večina delodajalcev pravila da delo od doma ni možno

Rekuperator ::

Pozdravljeni!

Kdo ve, če so v Nemčiji v veljavi kakšni strožji ukrepi glede dostave? Namreč nekaj sem z amazona naročil in je šlo z UK preko DE, tam pa je zdaj že kar nekaj dni očitno zataknjeno. Nimam nobenega podatka, zakaj. Delajo mednarodne poštne storitve normalno? Mislim pa, da se ta moj paket pošilja preko navadnih "državnih" pošt, ne raznih GLSjev, DHLjev ipd.
In ne, nisem naročal nič, kar bi nemci lahko "pohopsali" v kriznih časih, s tistim argumentom, da rabijo zase.

Hvala za info :)

Zgodovina sprememb…

Jaz sem v dveh dneh dobil nekaj dol preko dhl/ps . Ups iz Portugalske, pa se je zataknil v Boloniji. ..

Nazaj na temo:
Hofer vse pohvale. Zunaj stoji fant in vsakemu razkuži voziček in roke, ter šteje dovoljeno število ljudi.
Merkator kaos in razpad sistema, drenjanje goveda en čez drugega. * niti enega razkužila ali varnostnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

DamijanD ::

Pri nas imajo pred Mercatorjem razkužilo, rokavice in zaklepajo vrata (tako da ni prevelike gneče)
Špar: samo list papirja z navodi
Tuš: Je pa celo objavil, da se da preko maila/telefona naročiti in dostavljajo na dom (najmanj 30€ nakup)

So pa to vse lokalne trgovine...

IL_DIAVOLO ::

Pravilno, nima meni noben v roke tiscat rokavic(v katerih svicam) in razkužila, ki izusi kozo.

Podpiram pa redno razkuzevanje vozickov, dostopne rokavice, kjer je to nujno potrebno in max zaščitene prodajalke.

Samo ne mi silit neke stvari, ki jih ne zelim.

koyotee ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pravilno, nima meni noben v roke tiscat rokavic(v katerih svicam) in razkužila, ki izusi kozo.

Podpiram pa redno razkuzevanje vozickov, dostopne rokavice, kjer je to nujno potrebno in max zaščitene prodajalke.

Nobene skode ce te pobere, krematorij in reseno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

anketar ::

louser je izjavil:

so jih premestil iz tehnike

2dark ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pol pa doma bodi in naroci hrano na dom.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

IL_DIAVOLO ::

koyotee je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Nobene skode ce te pobere, krematorij in reseno.

Nisem vedel, da si ogrozena vrsta zivali.

Zgodovina sprememb…

VelkBla ::

Machete je izjavil:

Jaz sem v dveh dneh dobil nekaj dol preko dhl/ps . Ups iz Portugalske, pa se je zataknil v Boloniji. ..

Nazaj na temo:
Hofer vse pohvale. Zunaj stoji fant in vsakemu razkuži voziček in roke, ter šteje dovoljeno število ljudi.
Merkator kaos in razpad sistema, drenjanje goveda en čez drugega. * niti enega razkužila ali varnostnika.

Kateri Mercator? Šiška? V Supernovi imajo razkužilo in tudi označeno, je pa res da se kdaj kdo najde, ki bi rad kar celo vrsto preskočil.

Edit: Edino, če si mislil tole: https://www.24ur.com/novice/slovenija/v... - Medtem ko nekateri kupci pozivajo, naj zagotovimo spoštovanje omejenega vstopa hkrati v trgovine in spoštovanje odloka o prednosti vstopa v trgovine od 8. do 10. ure za starejše, invalide in nosečnice, so se nekateri drugi kupci brezobzirno prerivali v trgovine, odrivali zaposlene, jim grozili, bili pa so tudi primeri fizičnega nasilja, so opisali. Takšno vedenje so včeraj in danes opazili v trgovinah Proletarska 4, Zaloška 168, Zupančičeva jama, Vevče, Savsko naselje, Market Brežice, Žana Žalec, Levec, Križevci, Marjanca Radgona in Rogatec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: VelkBla ()

FTad ::

2dark je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pol pa doma bodi in naroci hrano na dom.

jah, snowflake pac

VelkBla je izjavil:

Kateri Mercator? Šiška? V Supernovi imajo razkužilo in tudi označeno, je pa res da se kdaj kdo najde, ki bi rad kar celo vrsto preskočil.

Ni LJ. Občina kjer korone še ni. Je pa milijon Ljubljančanov na sprehodih..
Merkič je velikosti 'supermarket'. Verjetno pa je vse odvisno od lokalne poslovodje. Hofer ima očitno malo bolj razdelano 'povelje'.

Tiger ::

A nobenega ne moti, da trgovci še vedno izdajajo kataloge ter dajejo akcije in popuste na nenujne izdelke.

Recimo mercatorjev katalog 26.3. - 1.4. - na koncu kataloga so mini butare, košarice za pirhe in podobno,...

jocoj ::

Zakaj bi to koga motilo? Sicer pa bodo zgoraj navedeni izdelki za marsikoga kmalu nujni.:)

naj dajo popust na vse

šernk ::

odvisno kaj je za koga nujno.

kmet rabi: elektriko, nafto, traktor, vodo, seme, sol, poper, sladkor. 99% ljudi s temi stvarmi ne preživi niti dva dni.

za preostale je nujno: moka, voda, mleko, sol, poper, sladkor, krompir, zelenjava. Vse ostalo prenehat sedaj prodajat?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

sm4rt4ss ::

Tiger je izjavil:

A nobenega ne moti, da trgovci še vedno izdajajo kataloge ter dajejo akcije in popuste na nenujne izdelke.

Recimo mercatorjev katalog 26.3. - 1.4. - na koncu kataloga so mini butare, košarice za pirhe in podobno,...

Katalogi so pripravljeni mesec, včasih tudi dva naprej. Tu ne moreš nič.

c3p0 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Lahko se obrneš in greš drugam. Drenjat za kvas v M, kjer že od nekdaj nakupuje višji sloj.

Mare2 ::

Tiger je izjavil:

Tole si nalepi na nabiralnik in ne teži tu po forumu. Očitno nimaš kaj drugega za delat. :)

http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Morebitne pozitivne posledice Covid-19 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13014831 (8411) nirburu
»

omejitev prodaje določenih izdelkov v izrednih situacijah (strani: 1 2 )

687619 (5248) Furbo
»

Hofer ne fer (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26648078 (16481) darkolord
»

Kje ugodno kupiti razkužilo za roke? (strani: 1 2 )

9020674 (18830) echo
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28259936 (44704) cholt45

Več podobnih tem