» »

Age of empires 2: Difinitive edition

Age of empires 2: Difinitive edition

GupeM ::

Pred časom sem začel spet nekoliko bolj spremljati AoE 2 sceno. V zadnjem času ima velik porast. Kakšno leto po tem, ko sem začel zadevo spremljati, je MS izdal AoE 2:DE s tremi novimi civilizacijami, nekaj spremembami pri starih civilizacijah, nove kampanje, in izboljšana grafika.

Imamo tukaj kaj takšnih, ki to spremljajo?

Za tiste, ki ne spremljate, pa vas zanima kaj več. Danes se začne turnir Hidden Cup 3, kjer 16 najboljših igralcev na svetu igra pod skritimi imeni. To pomeni, da niti igralci, niti gledalci ne vemo, kdo s kom igra. Gre za največji AoE turnir od leta 2000 z nagradnim skladom več kot 50.000 $.

Trailer za turnir:


Twitch naslov organizatorja turnirja. Danes ob 14:00 GMT starta s turnirjem.
https://twitch.tv/t90official

Ciklamen ::

Spremljam tu pa tam T90, tip v bistvu sam skoraj fura celotno AoE sceno, denarne sklade za boje med najboljšimi v AoE (top rangirani igralci) ima skoraj dnevno.

Je pa mi relativno težko spremljat (kljub komentarju) ker se matchi znajo dokaj hitro zaključit, ponavadi tam do prvega Castle-a.
- End of the Post ->

GupeM ::

Ja, obični dnevni matchi se znajo res hitro zaključiti. Turnirski se pa kar pogosto zavlečejo, ker se igralci ne predajo tako hitro.

Zadnjič sta pa TheViper in Hera igrala Islands. Obema je zmanjkalo lesa na otokih, TheViper je ostal še brez villagerjev, TC in monasteryja. Pa je na koncu vseeno zmagal :D mislim, da je igra trajala več kot 2 uri playtimea :)

Ciklamen ::

Uf, to je pa redka. Do sedaj ko sem gledal se je redko katera igra zavlekla čez 40 minut (in game time-a)
- End of the Post ->

GupeM ::

Ravno zaključek 2. igre četrtega para. 1:44 in game timea. En se ni in ni hotel predati, pa se je vrnil pa spet padel, pa spet vrnil... Kar nekajkrat :D

Po moje MbL ali Viper.

PrihajaNodi ::

Dejansko turnirji in Online špili AOE2 še delajo?

Sem bil kar na vrhu v svojih časih isto v SC2.

Kje se gleda turnir?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

juroz ::

Ciklamen je izjavil:

Spremljam tu pa tam T90, tip v bistvu sam skoraj fura celotno AoE sceno, denarne sklade za boje med najboljšimi v AoE (top rangirani igralci) ima skoraj dnevno.

Je pa mi relativno težko spremljat (kljub komentarju) ker se matchi znajo dokaj hitro zaključit, ponavadi tam do prvega Castle-a.


ne eno ne drugo ne drži v prvem stavku.
je med drugim tudi nili, memb, bonjwa(novo) in še bi se našel kdo. in t90 nima "skoraj dnevno" turnerjev z nagradnim skladom, tudi mesečno ga bolj težko najdeš. so pa showmatchi kjer jih casta a niti pod razno ni vedno on donator.

drugače pa hidden cup je ful hypa a jaz ga ne vidim. mogoče komu drugemu ful paše meni pa ne. NAC je bil pa kar kul

PrihajaNodi je izjavil:

Dejansko turnirji in Online špili AOE2 še delajo?

Sem bil kar na vrhu v svojih časih isto v SC2.

Kje se gleda turnir?

scena živa bolj kot kadarkoli, a živa je vedno bila.
"sure"
twitch

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: juroz ()

GupeM ::

@juroz, T90 je skoraj lastnoročno spravil aoe spet nazaj kjer je bil. Poglej število viewerjev kadar streama on, in število pri ostalih. Skoraj vedno ima on več, kot vsi ostali skupaj.

Redno organizira community games ob petkih zvečer, komentira na zanimiv način. Res je privabil ogromno folka.

Prej je imel skoraj 38.000 viewerjev. Lani na Hidden cup 2 je imel v finalu rekord 17.000. Za finale računam da bo več kot 60k viewerjev. Mogoče se v primerjavi z drugimi špili ne zdi veliko, ampak za AoE je to OGROMNO.

Denarnih skladov pa res nima skoraj dnevno, pa tudi ne financira sam. Običajno on da kakšnih 50-100$ on, drugih 50-100$ pa nek drug donator. Ali pa celo vse krije drug donator. Večinoma pa tako ali tako streama samo petek, soboto in nedeljo.

NAC je bil res kul. Veliko je k "kulskosti" turnirja dodalo tudi to, da so bili vsi v istem stanovanju, casterji pa v dvojicah. Pogosto so celo sami pro igralci komentirali druge igralce.

Bonjwa sem pa samo en match pogledal zadnjič. Moram še pogledat finale enkrat. Je pa Viper na teh turnirjih res nepremagljiv. Osvaja enega za drugim. Me prav zanima, kako bo s HC3. Hera mu je zadne čase kar povzročal preglavice.

juroz ::

edino kar je on spravil gor je njegov bank account. aoe je bil in bo tudi po njem, je pa res popularen (a meni osebno tudi precej nadležen) streamer to pa je za priznat in tudi community igre so ok.
cifre ima take ker je viper na mixerju, drugače bi imel večino teh gledalcev on kot je bilo pred menjavo.

je pa hera nekje v isti ligi kot yo, mbl, tatoh. odvisno od dneva, nimam filinga da bi imel z njim tako hujše težave kot ostalimi. upam da se liereyy vrne kjer je že bil.

juroz ::

da dodam še od kje ves ta folk in kdo je "dvignil"sceno je "ogromno" (za aoe sceno seveda) vlagal tudi microsoft. da npr v špilu not dobiš obvestilo o turnirjih in teh scenah. na vooblyju tega pač ni bilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: juroz ()

bedarija ::

gledam AOE2 sceno poznam T90 ampak mi kot komentator ni všeč. vsaj 5x na minuto uproabi eno izmed izpeljank besede "caster". koncep hidden cup se na papirju sliši zanimivo, ampak mi ni všeč ker sem eden izmed ljudi ki rad vem kdo igra, da vem za koga navijat =)

GupeM ::

Meni je pa koncept HC zelo všeč. Včeraj zadnji par je bil res hud. En od "favoritov" je pomoje odletel. Drugi je bil po moje Viper ali Hera.

To je pa težava HC, ker se lahko že v prvi rundi srečata najboljša dva igralca.

@juroz: AoE scena se je začela dvigati že pred DE, ko se je še igralo na Voobly.

Pa Viper nikoli ni dosegal takih številk na Twitchu. On je igralec, ki streama, T90 pa samo streama igre drugih, zato ga marsikdo rajši gleda, ker ima več časa za interakcijo s folkom, vidi igro obeh oz več igralcev...

juroz ::

dvigati se je začela z HDjem in dodatki vendar ni bilo take "medijske" odmevnosti pa tudi za turnirje ni bilo takšnih nagrad. zaradi DEja pa je prišel nov folk in novi gledalci na twitchu. seveda ni imel viper takšnih številk saj je nov folk prišel sedaj in ne ve kje se ga najde viper pa ima ekskluzivo na mixer. je pa v tistih časih imel največ med aoe igralci, tudi če je t90 streamal. ponavadi je imel on x2 več kot t90. seveda so bile cifre manjše, še enkrat poudarjam. govorim o razmerju kakršno bi najbrž ostalo tudi danes če bi bil še vedno na twitchu. še na mixerju dosega lepe cifre pa vemo da tja nihče ne hodi.

t90 pa nekaterim paše nekaterim ne, veliko je naredil za sceno to je res a bizarne trditve da "sam skoraj fura celotno AoE sceno, skoraj dnevni keš turnamenti itd.." pa so pa na nivoju "b**** please".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strategy games (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5611193 (687) mtosev
»

Age of empires IV (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5910518 (972) ahac
»

Age of empires 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
558244 (1324) Twixz
»

Age of Empires III [igralci - MP]

Oddelek: Igre
7861 (761) galu
»

Microsoft se vrača z letalščino in Age of Empires

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
125001 (3645) dejanslo

Več podobnih tem