Forum » Kaj kupiti » Filamenti za 3d printer
Filamenti za 3d printer
Zan1 ::
Lp! Rad bi kupil okoli 4kg Petg filamenta in me zanima kje bi ga dobil najbolj poceni(azurefilm in plastika trček sem že gledal). Dobrodošli bi bili linki in, da je trgovina v EU (carina)?
mzakelj ::
4 kile lahko dobiš poceni pri Trčku če te ne zanima ravno 1 classa. Ima zmerom take kolute kateri so najprej črni pa gredo v belo ali prozorno barvo. Debelina ista kot 1 class samo je bolj pocen. Si kaj vprašal po temu, seveda če te ne moti mešanje barv. Drugače pa je povsod skoraj ista cena.
d4vid ::
Maš tudi na azurefilm "kolut presenečenja", kjer je barva mešana, je pa kolut 1kg 4-5€ cenejši.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Zan1 ::
Ja pozabil sem napisati da bi bila ista barva ker se gre za en projekt (najbolje črna).
A mogoče maste kere promo kode?
A mogoče maste kere promo kode?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zan1 ()
bedarija ::
poglej mogoče na https://www.3djake.com/
ker nateg so ti filamenti. kila plastike ne bi smela bit nikol vredna več kot 5€
ker nateg so ti filamenti. kila plastike ne bi smela bit nikol vredna več kot 5€
MasterMiG ::
Hei, opažam, da tisti, ki so izvohali, kje naročiti v eu poceni filament, to bolj držijo zase. Vem le, da nekje v španiji zagotovo.
Jaz delam tako:
o občasno naročim pri hobbyking.com večjo zalogo (okoli 150€), imajo pa zadnje čase zelo slabo zalogo v EU skladišču (pri ostalih te poštnina ugonobi)
o vmes naročim pri naših, ali pri azurefilm, filament.si (ABS 20€ na kilo, z davkom, (to me zelo moti pri azurefilm in trček, kaj imajo za imeti cene brez davka)), trček; čeprav pri slednjih nerad, saj ne odgovarjajo na maile, klical jih pa ne bom, kako je z zalogo.
o za kakšen bolj poseben filament pa se splača počekirati amazon, se dobi kakšen zadnji kos, sem že dobil pol kile bronastega za 17€
S kvaliteto je pa tako, dosti odvisno od sreče. Edini filamenti, s katerimi še res nisem imel problemov, so Prusa-ment, ColorFabb, in pa ABS s filament.si. Sploh s tistimi iz hobbykinga je pogosto nekaj dela, njihovi PETG se zelo nitkajo...
Če izbrskaš kakšen dober vir, prosim deli tukaj. Ti filamenti so res velik biznis (nateg, ali pa še ni ekonomije obsega in/ali dovolj konkurence), saj kila ne bi smela biti nad 10€ (na kitajskem so po 4-5€ solidni filamenti, tudi hobbyking ima v global skladišču ogromnno filamentov pod 10$).
Jaz delam tako:
o občasno naročim pri hobbyking.com večjo zalogo (okoli 150€), imajo pa zadnje čase zelo slabo zalogo v EU skladišču (pri ostalih te poštnina ugonobi)
o vmes naročim pri naših, ali pri azurefilm, filament.si (ABS 20€ na kilo, z davkom, (to me zelo moti pri azurefilm in trček, kaj imajo za imeti cene brez davka)), trček; čeprav pri slednjih nerad, saj ne odgovarjajo na maile, klical jih pa ne bom, kako je z zalogo.
o za kakšen bolj poseben filament pa se splača počekirati amazon, se dobi kakšen zadnji kos, sem že dobil pol kile bronastega za 17€
S kvaliteto je pa tako, dosti odvisno od sreče. Edini filamenti, s katerimi še res nisem imel problemov, so Prusa-ment, ColorFabb, in pa ABS s filament.si. Sploh s tistimi iz hobbykinga je pogosto nekaj dela, njihovi PETG se zelo nitkajo...
Če izbrskaš kakšen dober vir, prosim deli tukaj. Ti filamenti so res velik biznis (nateg, ali pa še ni ekonomije obsega in/ali dovolj konkurence), saj kila ne bi smela biti nad 10€ (na kitajskem so po 4-5€ solidni filamenti, tudi hobbyking ima v global skladišču ogromnno filamentov pod 10$).
There is nothing to fear but the fear itself.
mzakelj ::
Hm, men zmerom odgovorijo na email ko pišem Trčku. Drugače pa ja HK ima slab filament. Dvomim da boš dobil kje kvaliteten filament za okrog 10€ pa de ni druga klasa. In 20€ ni drago za kilo. Za profi printerje gre tudi čez 100 ali celo 200€ za kilo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d tiskalnik (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Kaj kupiti | 375070 (652) | Motion |
» | Filament za 3D printer s Kitajske?Oddelek: Kaj kupiti | 995 (871) | MasterMiG |
» | Kje kupiti wood filament?Oddelek: Loža | 1673 (1174) | Okapi |
» | 3d printerOddelek: Kaj kupiti | 10602 (8871) | stalker |
» | Indiegogo - Nov filament za 3D tiskalnikeOddelek: Znanost in tehnologija | 3215 (2594) | Karlheinz |