Forum » Pomoč in nasveti » disk stalno nekaj melje
disk stalno nekaj melje
mulc007 ::
Na računalniku je sveže naložen windows in narejen update. Rzen mozille nisem naložil nič drugega.
Čeprav nič ne počnem disk vseeno stalno nekaj počne. Kje lahko vidim s čim je zaposlen?
Čeprav nič ne počnem disk vseeno stalno nekaj počne. Kje lahko vidim s čim je zaposlen?
T-h-o-r ::
task manager in poglej aktivne procese al kako že piše
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
dronyx ::
Da bi imel premalo pomnilnika in bi računalnik uporabljal disk namesto pomnilnika v teh časih skoraj ne verjamem. Je pa opcija.
Pri meni sem ugotovil, da začne PC intenzivno uporabljati disk in to precej časa ko se zažene proces chrome software reporter tool. To nisem uspel ugotovit, kako se tega znebi, tako da moram vedno v task manager in end process.
Pri meni sem ugotovil, da začne PC intenzivno uporabljati disk in to precej časa ko se zažene proces chrome software reporter tool. To nisem uspel ugotovit, kako se tega znebi, tako da moram vedno v task manager in end process.
_Denny_ ::
@dronyx: Izbrišeš ta program in prek file permissionov blokiraš dostop do njegove mape, da ga Chrome ponovno ne namesti/zaganja - https://www.ghacks.net/2018/01/20/how-t...
Zanimivo, da folk paničari glede Win10, medtem, ko ta stvar dobesedno vsak dan skenira vsebino celotnega diska in jo pošilja Googlu pod pretvezo, da preverjajo kompatibilnost. Pri meni je stvar vedno trajala vsaj 1h na nvme ssd-ju, ker imam nameščenih okoli 2400 Steam iger.
@mulc007: Mislim, da sem se o tem pojavu enkrat tu že razpisal, zato pride en majhen povzetek. Microsoft že dlje počasi v Win10 odstranjuje in nadomešča vso legacy kodo, med katero so tudi optimizacije za navadne diske; po njihovem mnenju ni več potrebna, ker imajo še najcenejši računalniki v trgovinah že ssd. Če se hočeš rešiti tega mletja, nabavi ssd.
Verjetno bo krivec za upočasnitve kar avtomatski defrag, ki se ga izklopi tako. Lahko tudi pustiš vklopljeno in en dan tedensko ponoči ne izklopiš računalnika, da stvar naredi svoje.
Zanimivo, da folk paničari glede Win10, medtem, ko ta stvar dobesedno vsak dan skenira vsebino celotnega diska in jo pošilja Googlu pod pretvezo, da preverjajo kompatibilnost. Pri meni je stvar vedno trajala vsaj 1h na nvme ssd-ju, ker imam nameščenih okoli 2400 Steam iger.
@mulc007: Mislim, da sem se o tem pojavu enkrat tu že razpisal, zato pride en majhen povzetek. Microsoft že dlje počasi v Win10 odstranjuje in nadomešča vso legacy kodo, med katero so tudi optimizacije za navadne diske; po njihovem mnenju ni več potrebna, ker imajo še najcenejši računalniki v trgovinah že ssd. Če se hočeš rešiti tega mletja, nabavi ssd.
Verjetno bo krivec za upočasnitve kar avtomatski defrag, ki se ga izklopi tako. Lahko tudi pustiš vklopljeno in en dan tedensko ponoči ne izklopiš računalnika, da stvar naredi svoje.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik dela počasi.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2677 (1798) | G_mAn |
» | Zelo visoka poraba CPU (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7620 (6369) | krneki0001 |
» | Tweaking & repairing stuffOddelek: Programska oprema | 3004 (2452) | Invictus |
» | Disk "MELJE"Oddelek: Strojna oprema | 2917 (2320) | energetik |
» | CPU usage zelo visokOddelek: Pomoč in nasveti | 3007 (2397) | Mihec1990 |