» »

Poceni, najceneje...

Poceni, najceneje...

«
1
2

digitalcek ::

Zanima me, ali vi, ki imate 1500, 2500 in več evrov dohodkov mesečno, razmišljate tako, kot razmišljajo tisti z dohodki 700 evrov: Samo, da je poceni?

Znanec oddaja apartma na Krku na zelo dobri lokaciji, pa čisto vsi po vrsti najprej vprašajo: Koliko stane.
Ne vprašajo, ne kje se nahaja apartma, ne vprašajo, ali nudite kaj posebnega? Zanima jih zgolj cena, da je čimbolj poceni.

Še enkrat, zanima me, kako razmišljate vi s 1500, 2500 evri mesečnega dohodka?
Verjetno ste toliko inteligentni, da neka »boljša«, posebna ponudba, rezultira z višjo ceno?
Ali pa razmišljate drugače: niso pomembne posebnosti, prednosti, važna je le nizka cena.

Drugi znanec oddaja v Ljubljani garsonjero na res izjemni lokaciji v centru mesta, pa praviloma noben interesent ne vpraša, kako je garsonjera opremljena, so sosedje hupni, ali so »normalni«, temveč praviloma le: koliko stane najem.

Vam je torej najbolj pomembno, kakšna je cena apartmaja, vse ostalo: dobra lokacija + da ima apartma klimo + velikost apartmaja + bližina plaže, pa vam ni pomembna? Samo da je poceni?

Ali pa mogoče razmišljate približno tako: zanima me, kaj dobim za svoj denar, potem se odločim. Ne odločam pa se samo po kriteriju »cene« in po kriteriju: najcenejša ponudba zmaga...

Mimogrede, v zvezi z poceni je, kolikor slišim, med ljudmi cela »patologija«. Znanci se obveščajo, kje je kaj znižano za 30 do 50%, s čimer najbrž ni nič narobe.

Verjetno pa je narobe, če pri komu to postane koda in oseba deluje in kupuje le po pricipu: samo da je poceni...
Ker poceni je ne tako redko tudi slabo, celo zanič... Od hrane pa vse do tehnike.

Včasih je bil znan (angleški?) pregovor: Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni...
Jaz ga nisem slišal v Sloveniji že vsaj 25 let.

anketar ::

razn če nimaš sreče z vremenom, je apartma povsod več al manj znan sploh na otokih in si v njem sam ko spiš pa greš srat v garsonjeri v lj pa najbrž isti kurc, tko, da ja cena (čim manj, da lahko keš porabš kje drugje)

49106 ::

digitalcek je izjavil:


Vam je torej najbolj pomembno, kakšna je cena apartmaja, vse ostalo: dobra lokacija + da ima apartma klimo + velikost apartmaja + bližina plaže, pa vam ni pomembna? Samo da je poceni?


Najpomembnejše je ali si sploh lahko privoščiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Scaramouche ::

Mislim da 1500 ni dovolj za tako razmišljanje, pomoje nad 3000 neto!

borut_p ::

Po moje si pozabil bistven podatek - ali je oseba priskrbljena - stanovanjsko, dduzina, stabilna sluzba, avto. Ce je vse to 'pod kontrolo' potem cena ne igra vec najpomembneje vloge. Ce pa zgornje ni postimano po zeljah posameznika, je pa vedno nek nov cilj za kar zelis prisparati.

nejcek74 ::

Meni zadnjih 20 let sploh ne pade več na pamet da bi šel v apartmaje v "jugoslovanskem" primorju. Nivo ponudbe je tako mizeren, da v večini preprosto ne bi mogel uživat dopusta.

Scaramouche ::

nejcek74 je izjavil:

Meni zadnjih 20 let sploh ne pade več na pamet da bi šel v apartmaje v "jugoslovanskem" primorju. Nivo ponudbe je tako mizeren, da v večini preprosto ne bi mogel uživat dopusta.


kam pa hodiš, daš lahko primer, apartma,ceno,kategorijo,ceno potovanja...

Stikalo ::

@digitalcek

bolj imam občutek da zapravljajo več tisti, ki imajo manj. Večino poznam ljudi, ki imajo precej denarja, ampak živijo skromno.

1. borut_p je povedal svoje. Veliko z dobrimi prihodki pač kupi recimo hišo za 500 k€ in potem živi skromno kod nekdo z 1000 € neto. Ali pa kupuje nepremičnine itd.. Gredo večkrat na potovanja.

2. Najemnina, apartma je čisti odhodek. Ne vem zakaj bi kdo brez vprašanja redil najemodajalca. Vsak si hoče izpogajati dobro ceno. Hrvaška je pa sloh nižji turizem. Imaš neko drago luknjo od apartmaja, plaže so neurejene, ljudje neprijazni. Potovanje na trajketu/brzi bordu je hrupno, neudobno, umazano, nevarno. Pač turizem na dokaj nizkem njivoju. Seveda vsak potem vpraša za ceno, saj to je praktično edino, kar je (če je mikavno)

3. mogoče garsonjerica pač ni tako mikavna, da bi prinesla elitne goste :D Verjetno neko umazano stanovanje v stari stavbi in v 10 nadstropju brez dvigala. Seveda je tu verjetno visoka najemnina + stroški ogrevanja in ostalega. Noben ti ne bo kar podarjal denarja.

Utk ::

Mene tudi najprej zanima cena. Kaj meni pomaga, da je super vila, s tremi bazeni, znižano za 80 procentov, če je še zmeraj več kot sem pripravljen dat na noč? Najprej cena, če je pod maksimumom se pa lahko menimo naprej, kaj ima, in če je vredno maksimuma ali je pa vsaj zame isto kot nekaj drugega 30% cenejšega. Ker da obstajajo super apartmaji na Hrvaškem menda vsi vemo, samo plačevat jih 400 evrov na noč večinoma nočemo. Tudi če jih bi lahko.

HappyPills ::

Vedno si postavim zgornji limit, koliko sem pripravljen dat na noč. Potem pa v igro pridejo vse ostale lastnosti. Gledam seveda, da dobim največ za svoj denar. In ne nisem pripravljen it v vsako luknjo sam zato ker je pocen. Je pa ta meja, vsaj pri meni, z leti in višjimi dohodki postala pač višja.

Steinkauz ::

Postavim cenovni limit in potem probam najti čim boljši deal za ta price range.
Če mankajo pomembne stvari, potem zvišam limit.

Men je brezveze dajat full keša za apartma/hotel, ker večino časa okoli lutam in si potem raje kej več za futr/aktivnosti privoščim za razliko v ceni.
Tudi precej več potujem kot average joe in da me to ne olupi preveč, se ne preseravam z top hoteli in apartmaji.

Za folk, ki pa pride v hotel ali apartma in se ne premakne z najbližjega bazena/plaže pa jim je verjetno pomembnejše, kaj imajo v sobi/apartmaju.

TheBlueOne ::

Seveda si tisti z denarjem tudi privoscijo, drugace ne bi bilo druge ponudbe kot budget. To sploh ni vprasanje.

Dopust je budget in razmerje, upostevas vse parametre. Pri dopustih je res velik del ta logistika in iskanje ponudbe. Ce je nekdo zapravil par dni za iskanje med ponudniki, potem je morda nasel poceni in povecal logistiko. Tudi noces biti, najmanj zazeljen gost. V glavnem zna biti, da bi jaz njegov dopust ocenil kot manj ugodnega, ceprav je morda dal manj €.

Recimo, ko mi kdo promovira kaksno Tajsko, recem OK, ce je ponudba vrhunska, ampak ce za pot tja in nazaj porabis dva dni in dva dni, da prides k sebi, so to stirje delovni dnevi. Nekdo, ki sluzi 3000€ s toliko nadurami sigurno zasluzi 1000€, verjetno dosti vec, ker ni samo 8h. Ce te pri tej placi poslje tja podjetje, recimo samo tja in nazaj podpisat pogodbo, je to skoraj sigurno dodatne 1500€.

Potem je t.i. value. Pri budget zadevah je vedno enak, ker je povprasevanje enormno. Revezev pac ne manjka. Pri drazjih so pogosto popusti, ker povprasevanja ni vedno. Potem postane drazje boljsi value.

Mato989 ::

Nisem tako bogat da bi kupoval poceni...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

jype ::

digitalcek je izjavil:

Verjetno ste toliko inteligentni, da neka "boljša", posebna ponudba, rezultira z višjo ceno?
Si prepričan?

feryz ::

Jaz imam plače 850 evrov neto in ne razmišljam tako, kot ti želiš prikazati.
Kupujem vse najkvalitetnejše in uporabljam, dokler je uporabno.
Imam ene hlače, ene čevlje, ene superge, dve srajce, dva puloverja. Za šiht, popoldne, ohcet ali pogreb. Edino majic, gat in nogavic imam malo več.
Ko se znuca, kupim novo.

Na potovanje pa grem, kamor mi paše in kadar mi paše. Z avionom ne hodim in ne bom. Če bi bilo po moje, bi že davno prepovedali letalski promet. Ampak ni po moje.

user-pass ::

Mato989 je izjavil:

Nisem tako bogat da bi kupoval poceni...

Ce ti res ni treba, potem je hrana zadnja stvar, kjer bi lahko varceval. Z junk foodom bi si delali slabo uslugo.
Sicer pa kakor komur pase - vsak si postavi lastne prioritete.

Sparkxl ::

Avtor je našel 2 čudna primera za njegovo vprašanje.
Na krk hodijo tisti z malo denarja in takim je jasno da prvi kriterij cena.
Če imaš vsaj 1.5k plače, moraš bit malo special, da greš na krk na morje.
Kar se garsonjere v lj tiče, pa je spet poseben primer. So redke in cene navite v nebo. Tu pa verjetno res nobenega ne zanima nič druega kot cena

TheBlueOne ::

Sparkxl je izjavil:


Če imaš vsaj 1.5k plače, moraš bit malo special, da greš na krk na morje.


Zakaj? Sigurno je tudi dobra ponudba in prakticno ni logistike. Za celino vem, da ima super zadeve.

TheBlueOne ::

Recimo to je za ceno poti kam dalec:

https://www.airbnb.at/rooms/34699267?ad...

avtek ::

Za moje pojme precej čudno razmišljanje s strani OP.

Normalno, da je cena - pri dražjih stvareh prvi (eden izmed prvih) pogoj pri po mojem mnenju vsaj 90% populacije. Tako kot so prehodniki nad mano govorili, posavim si maksimalno ceno in če cena sovpada z mojimi zmožnostmi, se pogovarjamo naprej. Ne vem zakaj bi nekoga gnjavil z garsonjero ali drugo nastanitvijo in tratil moj (in njegov) čas, če pa bi na koncu ugotovila, da je pogovor brezpredmeten.

Isti primer, samo z druge strani je v službi. Zakaj bi na koncu vprašal za plačo? Da mi prej natrosijo kako je vse oh in sploh v službi, da imajo zastonj piškote ob 8ih ko je kofe itd, na koncu pa bi izvedel da bi delal za 800€?

Utk ::

Vsak gleda najprej in predvsem na ceno. Samo da nekateri so prefini, da bi to priznali, in bojo debatirali eno uro o stvari, ki je itak predraga, samo zato, da ne bi takoj priznali, da je predraga. Bojo našli kak drug izgovor...

digitalcek ::

jype je izjavil:

digitalcek je izjavil:

Verjetno ste toliko inteligentni, da neka "boljša", posebna ponudba, rezultira z višjo ceno?
Si prepričan?


Če uporabljamo logiko, je to nedvomno tako.
Le redko se neka "posebna", res dobra ponudba najde poceni...

Mogoče v primeru, da lastnik iz obupa, ali zato, ker je investiral v opremo 30.000 in ne želi čakati 10 let, da dobi investicijo nazaj, oddaja apartma v glavni sezoni za zelo nizkih 25 ali 30 evrov.
Tu mislim predvsem na Hrvaško, ker njihovo sceno in cene pač poznam.

Ampak kaj, ko mnogi, tudi nekateri lastniki, ne uporabljajo logike... In ne vedo kaj je kalkulacija.

Slovenski poznavalci nepremičninskega trga in investiranja sicer govorijo o najmanj 3-4% letnem donosu, drugače, pravijo, je oddajanje brez veze.

Utk ::

Mogoče v primeru, da lastnik iz obupa, ali zato, ker je investiral v opremo 30.000 in ne želi čakati 10 let, da dobi investicijo nazaj, oddaja apartma v glavni sezoni za zelo nizkih 25 ali 30 evrov.
Ja, to se ne dogaja. Dogaja se pa, da se apartma, ki je realno vreden 60 na noč, poskušajo oddajat za 150.

Invictus ::

digitalcek je izjavil:


Verjetno ste toliko inteligentni, da neka »boljša«, posebna ponudba, rezultira z višjo ceno?

Smo toliko inteligentni, da vemo, da to ne drži...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

V trgovinah za hrano ne gledam za cene, ampak si kupim tisto kar zelim. Pri drazjih nakupih (recimo rang 500eur+) si vzamem kaksno minuto casa googlanja, da poiscem kaj je vredu price/performance. Naceloma raje kupim kvalitetne stvari, ki se ne obrabijo tako hitro. Na splosno nisem ljubitelj trgovin tako, da poskusam minizirati preziveti cas v njih, zato tudi ne lovim popustov. Za dopust pogledam reviewe (booking, tripadvisor, ....) in se na podlagi tega odlocim.

digitalcek ::

Utk je izjavil:

Vsak gleda najprej in predvsem na ceno. Samo da nekateri so prefini, da bi to priznali, in bojo debatirali eno uro o stvari, ki je itak predraga, samo zato, da ne bi takoj priznali, da je predraga. Bojo našli kak drug izgovor...


Tole, kar si napisal, seveda drži.

Ampak mene mede, ker praktično pri vseh ljudeh recimo za hrano (2 pici in 4 piva) 30 evrov ni problem. In če je to štirikrat mesečno, so samo pice 120 evrov.

Prav tako niso problem cigarete, recimo 150 evrov mesečno, tudi nista problem tisti dve kavi dnevno (80 evrov mesečno).

Torej nekdo, ki hodi na pice, pije kavo in kadi, samo iz tega naslova skuri 250 evrov mesečno.

Ko pa išče apartma za dopust, pregoni cel svetovni splet, da bi dobil apartma za 5-8 evrov ceneje na dan, kar mu znese v 10-ih dneh 50 do 80 evrov prihranka.

Bom zloben: po tej logiki "čim ceneje" je potem najbolje, da ostane doma, da se odreče dopustu...

300 ali 500 evrov za apartma je torej zelo velik problem, 3000 evrov letno za pice, pivo, cigarete in kavo, pa ni...

Zakaj sprašujem? Ker ne razumem drugih, ne razumem večine.
Ne razumem, da omenjenih 3000€ jemljejo kot "nujno zlo", tistih 400€ za apartma pa jim je navečja možna katastofa, ki jih lahko doleti...

Ker sam razmišljam popolnoma drugače. Pa nimam veliko denarja, manj kot 1000€ mesečno.

Utk je izjavil:

Mogoče v primeru, da lastnik iz obupa, ali zato, ker je investiral v opremo 30.000 in ne želi čakati 10 let, da dobi investicijo nazaj, oddaja apartma v glavni sezoni za zelo nizkih 25 ali 30 evrov.
Ja, to se ne dogaja. Dogaja se pa, da se apartma, ki je realno vreden 60 na noč, poskušajo oddajat za 150.


Dogaja, dogaja, pa še kako dogaja.

Gospa, ki je iskala apartma na Krku, Cresu, ali Lošinju, je uspela "izpogajati" 6-mesečni najem apartmaja (november do maj) za neverjetnih 160 evrov mesečno. Pol leta na morju za 960 evrov! Loterija, sedmica.

Mimogrede, za 160 evrov ne dobiš v Ljubljani niti postelje s souporabo wc-ja....

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Pa si siguren, da zbijajo ceno za apartma za 5 ali 8 evrov na noč? Meni je težko najt (zame) pameten apartma na (zame) pametni lokaciji, in če se že zgodi ta čudež, sigurno ne gledam na 10 evrov gor ali dol na noč. Tisti ki pa, jim je lokacija itak najbrž manj pomembna.

Gospa, ki je iskala apartma na Krku, Cresu, ali Lošinju, je uspela "izpogajati" 6-mesečni najem apartmaja (november do maj) za neverjetnih 160 evrov mesečno. Pol leta na morju za 960 evrov! Loterija, sedmica.

Nekateri, če ne večina, apartmaji so na takih lokacijah, da ne bi zapravljal svojega dopusta tam niti če bi bili zastonj. No, niti če bi meni plačali 50 evrov na dan. Ker je pač škoda zapravljat teh par tednov na leto. Tako da bomo videli kolkim bo uspela ta gospa oddat apartma naprej. Da ne bo potem joka, da lastni otroci niti zastonj nočejo na morje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Mato989 ::

digitalcek je izjavil:

Utk je izjavil:

Vsak gleda najprej in predvsem na ceno. Samo da nekateri so prefini, da bi to priznali, in bojo debatirali eno uro o stvari, ki je itak predraga, samo zato, da ne bi takoj priznali, da je predraga. Bojo našli kak drug izgovor...


Tole, kar si napisal, seveda drži.

Ampak mene mede, ker praktično pri vseh ljudeh recimo za hrano (2 pici in 4 piva) 30 evrov ni problem. In če je to štirikrat mesečno, so samo pice 120 evrov.

Prav tako niso problem cigarete, recimo 150 evrov mesečno, tudi nista problem tisti dve kavi dnevno (80 evrov mesečno).

Torej nekdo, ki hodi na pice, pije kavo in kadi, samo iz tega naslova skuri 250 evrov mesečno.

Ko pa išče apartma za dopust, pregoni cel svetovni splet, da bi dobil apartma za 5-8 evrov ceneje na dan, kar mu znese v 10-ih dneh 50 do 80 evrov prihranka.

Bom zloben: po tej logiki "čim ceneje" je potem najbolje, da ostane doma, da se odreče dopustu...

300 ali 500 evrov za apartma je torej zelo velik problem, 3000 evrov letno za pice, pivo, cigarete in kavo, pa ni...

Zakaj sprašujem? Ker ne razumem drugih, ne razumem večine.
Ne razumem, da omenjenih 3000€ jemljejo kot "nujno zlo", tistih 400€ za apartma pa jim je navečja možna katastofa, ki jih lahko doleti...

Ker sam razmišljam popolnoma drugače. Pa nimam veliko denarja, manj kot 1000€ mesečno.

Utk je izjavil:

Mogoče v primeru, da lastnik iz obupa, ali zato, ker je investiral v opremo 30.000 in ne želi čakati 10 let, da dobi investicijo nazaj, oddaja apartma v glavni sezoni za zelo nizkih 25 ali 30 evrov.
Ja, to se ne dogaja. Dogaja se pa, da se apartma, ki je realno vreden 60 na noč, poskušajo oddajat za 150.


Dogaja, dogaja, pa še kako dogaja.

Gospa, ki je iskala apartma na Krku, Cresu, ali Lošinju, je uspela "izpogajati" 6-mesečni najem apartmaja (november do maj) za neverjetnih 160 evrov mesečno. Pol leta na morju za 960 evrov! Loterija, sedmica.

Mimogrede, za 160 evrov ne dobiš v Ljubljani niti postelje s souporabo wc-ja....



Ti ne razumes sistema potreb.... To te mede... Ker kavica vsak dan je lahko osnovna potreba kot pica ki je hrana, medtem pa dopust ni osnovna potreba... Ce nehas jest bos umrl ce ne gres v apartma pac ne... To da pac nemdo poje pico namesto kruha z belo kavo je samo malo uzitka v zaneno za enak kalorijski vnos

Cigareti so drugo tu se strinjam

Jaz tudi bom komot dal vsake 3 teden za 5 ali 6 piv tezko pa mi bo dajat za kaj drugega
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

digitalcek ::

Utk je izjavil:

Pa si siguren, da zbijajo ceno za apartma za 5 ali 8 evrov na noč? Meni je težko najt (zame) pameten apartma na (zame) pametni lokaciji, in če se že zgodi ta čudež, sigurno ne gledam na 10 evrov gor ali dol na noč. Tisti ki pa, jim je lokacija itak najbrž manj pomembna.


Ti ne, večina pa. S tvojim razmišljanjem sodiš torej v manjšino, med "elito".

Tistim pa, ki gledajo na 8 evrov razlike, je izgleda čisto vseeno, ali so 100 m od morja, ali pa 10 kilometrov. Čisto vseeno.

Ampak ti isti potem skoraj vsak večer v kafiču potolčejo za nekajurno popivanje 10-20 evrov...

In to me mede. Spat v vukojebino, ampak potem tisto, kar si prihranil z najemom slabega apartmaja na slabi loakciji, zagonit še isti večer.

Mede me njihovo razmišljanje. Ni mi ničesar več jasno.

Utk je izjavil:

Pa si siguren, da zbijajo ceno za apartma za 5 ali 8 evrov na noč? Meni je težko najt (zame) pameten apartma na (zame) pametni lokaciji, in če se že zgodi ta čudež, sigurno ne gledam na 10 evrov gor ali dol na noč. Tisti ki pa, jim je lokacija itak najbrž manj pomembna.

Gospa, ki je iskala apartma na Krku, Cresu, ali Lošinju, je uspela "izpogajati" 6-mesečni najem apartmaja (november do maj) za neverjetnih 160 evrov mesečno. Pol leta na morju za 960 evrov! Loterija, sedmica.

Nekateri, če ne večina, apartmaji so na takih lokacijah, da ne bi zapravljal svojega dopusta tam niti če bi bili zastonj. No, niti če bi meni plačali 50 evrov na dan. Ker je pač škoda zapravljat teh par tednov na leto. Tako da bomo videli kolkim bo uspela ta gospa oddat apartma naprej. Da ne bo potem joka, da lastni otroci niti zastonj nočejo na morje...


Mogoče se nisva razumela: gospa je to najela zase. 6 mesecev na morju je za starejšo osebo vsekakor zelo dobra investicija v zdravje.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ja, to so najbrž taki, ki grejo na morje, ker se mora it na morje, ne pa ker bi res hoteli it. Pijejo pa dol zato, ker pijejo tudi doma. Ali bi pa vsaj radi, pa ne zgleda, ali karkoli. Sej ko se voziš čez neke Vodice ali pa Krk npr., apartmaji so mater vola če ne res še 3-4 ali pa 8 km v notranjost. Ne vem zakaj bi kdo tam šel drugače kot zato, ker "mora". In pol itak da mora bit čim cenejše.

No, sem mislil, da je to tako najela za vsak slučaj, še za pol žlahte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Dag ::

Mislim, da si malce narobe zastavil. Tisti, ki ne gledajo na vsakega desetaka, ne hodijo v apartmaje in ne najemajo garsonjer. Apartma je ena cenejših nastanitev. Še kampi so pogosto dražji. Ravno tako garsonjere ne išče nekdo, ki si glede na prihodke lahko privošči dvosobno.

Če pa gledam sebe - sicer ne hodim v apartmaje, ker mi je to najbolj dolgočasen način preživljanja dopusta in bi že po 2 dneh umiral - pripravljen sem plačati toliko, kot se mi zdi vredno in razumno, upoštevaje lokacijo, kjer sem. Neko ceno, ki jo na Norveškem dojemam kot ok, bom v Franciji imel za oderuško. Po drugi strani imam cene slovenskih in hrvaških kampov za oderuške, saj so višje kot v Franciji.

Za razlikovati je tudi to, ali potuješ zaradi sebe in doživetja, ali zato, da se pokažeš. Če prvo, ne rabiš veliko denarja. Kdor pa potovanja in dopuste dojema kot statusni simbol ... ja, to pa je nekako tako, kot tisti, ki si kupujejo rabljene premium avtomobile, da se vidi, pol pa gor natikajo čangšlang gume.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dag ()

digitalcek ::

Utk je izjavil:

Ja, to so najbrž taki, ki grejo na morje, ker se mora it na morje, ne pa ker bi res hoteli it. Pijejo pa dol zato, ker pijejo tudi doma. Ali bi pa vsaj radi, pa ne zgleda, ali karkoli. Sej ko se voziš čez neke Vodice ali pa Krk npr., apartmaji so mater vola če ne res še 3-4 ali pa 8 km v notranjost. Ne vem zakaj bi kdo tam šel drugače kot zato, ker "mora". In pol itak da mora bit čim cenejše.

No, sem mislil, da je to tako najela za vsak slučaj, še za pol žlahte.


Ne, ne, ne bi ji bilo potrebno it.
Ampak ženska je sprevidela, da je bivanje na morju (magari na Krku) dosti bolj zdravo, kot bivanje v hrupni zimski Ljubljani.
Tako mi je namreč povedala in njeni racionalnosti pač verjamem.

Bolje na Krku kot v Hildinih blokih... :)

digitalcek ::

Dag je izjavil:

Mislim, da si malce narobe zastavil. Tisti, ki ne gledajo na vsakega desetaka, ne hodijo v apartmaje in ne najemajo garsonjer. Apartma je ena cenejših nastanitev. Še kampi so pogosto dražji. Ravno tako garsonjere ne išče nekdo, ki si glede na prihodke lahko privošči dvosobno.

Če pa gledam sebe - sicer ne hodim v apartmaje, ker mi je to najbolj dolgočasen način preživljanja dopusta in bi že po 2 dneh umiral - pripravljen sem plačati toliko, kot se mi zdi vredno in razumno, upoštevaje lokacijo, kjer sem. Neko ceno, ki jo na Norveškem dojemam kot ok, bom v Franciji imel za oderuško. Po drugi strani imam cene slovenskih in hrvaških kampov za oderuške, saj so višje kot v Franciji.

Za razlikovati je tudi to, ali potuješ zaradi sebe in doživetja, ali zato, da se pokažeš. Če prvo, ne rabiš veliko denarja. Kdor pa potovanja in dopuste dojema kot statusni simbol ... ja, to pa je nekako tako, kot tisti, ki si kupujejo rabljene premium avtomobile, da se vidi, pol pa gor natikajo čangšlang gume.


Če te prav razumem in kot si napisal, le "reveži" hodijo v apartmaje. In ker so "reveži", seveda iščejo nekaj cenenega, ne glede na lokacijo?

Pravzprav je res tako.

Torej se lahko Dalmatinec, ki oddaja apartma, razleti, investira v opremo magari 50.000 evrov, pa bo vedno dobil le tretjerazredne najemnike, ki pridejo na morje šparat...

Ampak potem je logično in je posledica, da imajo nekateri v aparzmajih/sobah pohištvo iz 1985.
Pa smo prišli spet na začetek...

Oziroma na ugotovitev, da se v apartmaje ne splača kaj prida investirati.
Ker turista pa dejansko en klinc briga, ali je klima navadna za 280€, ali inverterska za 880€...

nejcek74 ::

Scaramouche je izjavil:

kam pa hodiš, daš lahko primer, apartma,ceno,kategorijo,ceno potovanja...

kamor koli po evropi? Ok, sever evrope mi ni ravno privlacen zaradi prehladnega vremena, ostalo pa. Vecina evropskih drzav ima cudovite predele in ce se izognes obicajnim turisticnim pastem so cene enake hrvaskim ob precej boljsi ponudbi. Folk po evropi oddaja svoje vikende, recimo v Franciji imas Gites de France, ampak podobne zadeve najdes v Avstriji, Spaniji, na Portugalskem. Na roadtripu pa preposto booking z dnevno ponudbo, vedno dobim ugoden hotel.
"jugoslovansko" primorje ima problem, da je splosna bivalna kultura mizerna, nedokoncani prizidki, obnova starih objektov s stavbnim pohistvom iz Baumaxa ali pa avtomobilski odpad skupaj s kurnikom na dvoriscu. Ce si navajen na svinjarijo (ali pa slabo hrano) bos tudi turistom tezko ponudil kaj vec. Ko se enkrat odpravis, ugotovis da Amalfi, Toskana ali pa Provansa niso nic drazji kot Dalmacija ali Kvarner ob precej boljsi ponudbi. Jim pa seveda manjka magična odmaknjenost, ki jo recimo dobis ze na Silbi.

val46 ::

veš kaj digitalček...daj kak link do tega apartmaja na krku in te garsonjere v LJ, pa napiši zraven koliko je cena,kaj nudi itd, pa ti bomo takoj povedali, ali je realna, ali morda tvoji kolegi pretiravajo s cenami. Samo tako se ima smisel še naprej pogovarjat s tabo, ali pišeš nebuloze, ali pa morda imaš prav.

Stikalo ::

digitalcek je izjavil:



Gospa, ki je iskala apartma na Krku, Cresu, ali Lošinju, je uspela "izpogajati" 6-mesečni najem apartmaja (november do maj) za neverjetnih 160 evrov mesečno. Pol leta na morju za 960 evrov! Loterija, sedmica.

Mimogrede, za 160 evrov ne dobiš v Ljubljani niti postelje s souporabo wc-ja....


Ja sedmica za najemodajalca in ne za gospo, ki je iskala apartma.

Na hrvaškem bi lastniki apartmajev stali za tak denar v vrstah! Namesto 0€ profita je dobila 960 €. Na hrvaškem so veseli, da je apartma zaseden dva meseca poleti. Za ostale 10 mesecev je pa praviloma popolnoma vse prazno.

V 10 letih je to 10 k€ evrov.


Mi, ko gremo na hrvaško na morje (zaradi malih otrok, ki so srečni samo da se igrajo v vodi in, da je čim manj motilcev), moramo sami pobrat ježke, počistiti plažo. Hrvati zidajo samo kapacitete, plaže in okolica je pa neurejena in stari trajekti.

če bi imeli apartma z zimskim vrtom in recimo, da bi imeli še sem in tja kakšen bazen, bi si podaljšali sezono. Tako je pa tista dva meseca, če ni preveč slabo vreme :)

Glugy ::

Normalno je da najprej vprašaš za ceno. Nima smisla se slinit nad super ponudbo če ima zadeva nesmiselno ceno. Najprej smiselna cena potem pa šele smiselna ponudba. Vedno. Zato tud ne maram reklam kjer piše 20% popusta ne piše pa cene. Kaj mene briga kok % je popusta ( itak se prej poviša cena pol pa zniža kao za lep procent popusta ki to ni ). Mene zanima številka.
Pa jz bi si mrskej lahk prvošču po višjih cenah sam tle je stvar principa ane. Hrvaška se splača samo še tistimi ki imajo res nižje-srednji standard; al pa k imajo jugo-nostalgijo vsem ostalim se nam bolj splača it v druge države dopustovat če že odvisno od ponudbe. Brezveze nek nadstandard plačevat ker itak ne greš dopustovat zato da boš v vili ampak zato da boš v novem okolju. Apartma je tle vbistvu sam zato da spiš ; ješ ; delaš stvari k jih doma sam da veliko manj ker nisi zato prišel da boš počel stvari k jih doma počneš ampak da boš šel ven; se šel kopat, raziskovat; zabavat se itd. Zato je lahko apartma velik slabš ( do neke razumne mere ) kot tvoje domovanje pa se bo še vedno splačal in bo še vedno to to. Ne bo se splačal pa dajat dodatnega keša zato da se "počutiš doma" ; pol je brezveze da sploh km greš. Pol si lahk skoz doma.
Rajš si za prišparan denar privoščim druge stvari. Potovanje ti ostane v spominu; zato rajš daš kak evro več da greš mal dlje od Hrvaške; apartma ti pa ne ostane; apartma čaka naslednjega in je čisto vseeno če ima povprečno kopalnico al pa moderno kopalnico. Sam da je čisto in prbližn ok.

Pa ja normalno da se najprej za najemnino v Ljubljani vpraša cena. Sej vidš kok nerazumno visoko grejo cene najemnin. Mislm bi mogu bit res ignorantski da ne bi vprašal koliko stane mesečno zadeva. Ni razloga za metat stran denar. Sej človk pravzaprav ne rab velik. V Ljubljano ne greš zarad tega da boš dobil največ za svoj denar. Greš zarad lokacije a je tko? Torej ni tako pomembno kakšne kvalitete je stanovanje ampak je pomemben denar. V Ljubljani se vedno neki dogaja in menda ne boš v središču Ljubljane imel stanovanje zato da boš večino časa tm not ždel? Pri taki najemnini ? ni šans. Zato je važn dnar. Noben noče bit nategnjen; tud če imaš "preveč" dnarja ne. Noben noče plačevat več kot sam ve da bi bilo za njega osebno to vredno. Čisto preprosto.

Zato najprej denar; najprej je treba imeti racionalnost vklopljeno; šele nato emocionalnost -aka udobje. Če delaš obratno boš ratal zadolžen. Pol imaš pa na dolgi rok še slabš življenje.

jype ::

digitalcek je izjavil:

Če uporabljamo logiko, je to nedvomno tako.
Ja, ampak gospodarstvo, ki ga imamo, je tržno, ne logično.

asdf_jklc ::

Normalno - to je moje prvo vprašanje. Zakaj bi plačal več kot je nujno potrebno? Če dobim apartma, ki ustreza kriterijem za 1500 za 10 nočitev, zakaj bi dal 2000? Zakaj bi kupil SUV za 30 jurjev, če karavan za 14.000 (oboje) novo opravi svojo nalogo? Zakaj bi pri nas dal za oblačilo X 80 EUR, če ga lahko dobim na spletu (enake znamke, lanska kolekcija) za 15 do 30 EUR? Denar porabim raje za stvari, ki mi res prinesejo neko dodano vrednost.

energetik ::

asdf_jklc je izjavil:

Normalno - to je moje prvo vprašanje. Zakaj bi plačal več kot je nujno potrebno? Če dobim apartma, ki ustreza kriterijem za 1500 za 10 nočitev, zakaj bi dal 2000? Zakaj bi kupil SUV za 30 jurjev, če karavan za 14.000 (oboje) novo opravi svojo nalogo? Zakaj bi pri nas dal za oblačilo X 80 EUR, če ga lahko dobim na spletu (enake znamke, lanska kolekcija) za 15 do 30 EUR? Denar porabim raje za stvari, ki mi res prinesejo neko dodano vrednost.
Se strinjam. Pri veliki večini stvari pogledam, kaj ravno še zadovoljuje vse zahteve, takoj nato se gleda cena. Torej za apartma npr. se da filter na razadaljo do morja in klimo, nato gledaš ceno. Pri hrani podobno. Filter za sestavine, nato kupujem v €/L in €/kg. Je pa res, da imam filter postavljen precej visoko.

digitalcek ::

val46 je izjavil:

veš kaj digitalček...daj kak link do tega apartmaja na krku in te garsonjere v LJ, pa napiši zraven koliko je cena,kaj nudi itd, pa ti bomo takoj povedali, ali je realna, ali morda tvoji kolegi pretiravajo s cenami. Samo tako se ima smisel še naprej pogovarjat s tabo, ali pišeš nebuloze, ali pa morda imaš prav.


Z gospo, ki je najela na Krku, sem se pogovarjal, link pa ne obstaja, saj lastnik drugim ne oddaja po tej smešno nizki ceni, saj bi ga drugi, če bi vedeli, da oddaja za 5 evrov dnevno, ubili...
Tudi kako je tam opremljeno, ne vem...

Za Ljubljano center pa so garsonjere od 400 do 650 evrov mesečno. So "normalno" opremljene. Pralni stroj, kuhinja, mogoče klima.
Tudi tu ni linka, ker so oddane takoj in lastniki takoj umaknejo oglas z Neporemičnin.net.

digitalcek ::

Stikalo je izjavil:


Ja sedmica za najemodajalca in ne za gospo, ki je iskala apartma.
Na hrvaškem bi lastniki apartmajev stali za tak denar v vrstah! Namesto 0€ profita je dobila 960 €. Na hrvaškem so veseli, da je apartma zaseden dva meseca poleti. Za ostale 10 mesecev je pa praviloma popolnoma vse prazno.
V 10 letih je to 10 k€ evrov.


Ja, ampak pozabljaš, da je tam davek na posteljo, ki jo nekdo oddaja, le 600 do 800 kun letno. Torej 80-110 evrov LETNO! Dva dni oodaje apartmaja....

V Sloveniji pa 28,5%. Skoraj tretjina...

jype ::

Nekatere kvalitetne reči so bistveno cenejše od nekaterih smeti, nekatere so pa bistveno dražje, ker je povpraševanje po nekaterih kvalitetnih rečeh nizko, po junku pa ogromno.

proto ::

digitalcek je izjavil:


Včasih je bil znan (angleški?) pregovor: Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni...
Jaz ga nisem slišal v Sloveniji že vsaj 25 let.


Zadeva je precej preprosta. Vse stvari so precenjene in niso vredne postavljene cene. Velikokrat, da ne recem kar v vecini, je izdelek drazji zaradi znamke, ne zaradi neke dejansko visje vrednosti. Potem pac vedno kupis najceneje, ker je zadeva pac ne glede na ceno ena in isto sranje. Za zadevo, ki je premo sorazmerno boljsa od izhodiscne tocke, sem pripravljen placat vec. Za zadevo, ki pa je rahlo boljsa, stane pa nesorazmerno vec, pa ni sans. Imam raje rahlo slabso zadevo, kot pa da se pocutim, da me je nekdo nategnil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: proto ()

energetik ::

Točno tako, velikokrat so stvari samo zaradi znamke nesorazmerno kvaliteti dražje. Potem je (npr. pri tehničnih stvareh) važno, koliko boš zadevo uporabljal. Kot primer, zakaj nabavit Makita vrtalnik, če pa 2x letno zvrtaš 5 lukenj v les? Za ta namen imam 5x cenejše baubau/Hofer mašince. Svedre pa npr. nabavim dražje in boljše.

Potem pa imaš tudi zadeve, ki so dejansko enake, vendar jim SLO uvoznik nabije ceno x2 glede na naročeno pri Kitajcu. Primer LED panel z daljincem. V vseh SLO štacunah 2-3x dražje kot identična zadeva na e-bayu.

Zgodovina sprememb…

proto ::

Kar se pa dopusta tice, sovrazim guzvo, sovrazim polne plaze, sovrazim "dopust" kot poslovni model nekoga, ki samo razmislja, kako ti bo zvlekla
se kaj denarja iz zepa, po moznosti z nategom. 20 let ze ne hodim vec na morje ampak v kraje, ki imajo karseda malo s turizmom (in to v lastni reziji, ne ne bom nekomu placeval za to, da je nekoc on hodil na taksne pocitnice kot si zelim jaz, zdaj pa sluzi od tega, da servira drugim nekaj drugega). Posledica je, da morda sicer spim z za dlan velikimi pajki ob katerih bi marsikdo samomor dela, morda oblecen, ker je postelja enako svinjska kot tla, ampak sem vsaj nekaj dozivel. In mi na kraj pameti ne pade najemati terenca ampak grem na bus/vlak/moped/... tako kot domacini.

Torej digitalcek, ne mores mi nic "vec" ponudit, ker sem z manj bolj zadovoljen kot z vec. Oz. se nad tem "vec" zgrazam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: proto ()

jype ::

Tako ali tako je cela EU polna lepih krajev, ki samevajo. Ne razumem, čemu bi se kdorkoli želel drenjati v mainstreamu.

HappyPills ::

Sploh zdaj je prilika, ko ni kitajskih turistov.

proto ::

jype je izjavil:

Tako ali tako je cela EU polna lepih krajev, ki samevajo. Ne razumem, čemu bi se kdorkoli želel drenjati v mainstreamu.


Tocno tako. Skratka, pogledas kaj ponujajo turisticne agencije in gres cimdlje stran od tam. Hrvaska obala me ne bo vec videla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: proto ()

digitalcek ::

proto je izjavil:

Kar se pa dopusta tice, sovrazim guzvo, sovrazim polne plaze, sovrazim "dopust" kot poslovni model nekoga, ki samo razmislja, kako ti bo zvlekla
se kaj denarja iz zepa, po moznosti z nategom. 20 let ze ne hodim vec na morje ampak v kraje, ki imajo karseda malo s turizmom (in to v lastni reziji, ne ne bom nekomu placeval za to, da je nekoc on hodil na taksne pocitnice kot si zelim jaz, zdaj pa sluzi od tega, da servira drugim nekaj drugega). Posledica je, da morda sicer spim z za dlan velikimi pajki ob katerih bi marsikdo samomor dela, morda oblecen, ker je postelja enako svinjska kot tla, ampak sem vsaj nekaj dozivel. In mi na kraj pameti ne pade najemati terenca ampak grem na bus/vlak/moped/... tako kot domacini.

Torej digitalcek, ne mores mi nic "vec" ponudit, ker sem z manj bolj zadovoljen kot z vec. Oz. se nad tem "vec" zgrazam.


Jaz ti čisto nič ne ponujam.

Želel pa bi pomagat, tudi s to temo (in razmišljanji diskutantov), dobrim prijateljem na otoku v Kvarnerju, da bi mogoče spremenili strategijo in uspeli kaj oddat tudi od oktobra do junija.

Ker jim ni jasno, da preko zime ne oodajo nič, tudi če spustijo ceno za dve tretjini poletne (20€ vs. 60€).

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup apartmaja, Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6610510 (6547) RockyS
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
547054 (4772) Spock83
»

Poceni počitnice =) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222280 (8381) shadeX
»

Dopust 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8928761 (26082) maco-maco
»

Akontacija apartmaja na hrvaškem

Oddelek: Loža
182563 (2098) Utk

Več podobnih tem