» »

Zbiranje podatkov naprev iz druge roke

Zbiranje podatkov naprev iz druge roke

jeremenen ::

Žal ne najdem podobne teme, če jo admin, prosim za link. A mogoče kdo ve kako je urejeno zbiranje podatkov nasploh v Sloveniji (mogoče celo EU)? Nekako zasledim 2. kategoriji:

    Pri kupljenih napravah, ki zbirajo neke podatke, podpiše kupec, da se strinja s tem, da bo s proizvajalcem delil neke podatke. Mogoče se kupec odloči čez čas napravo prodati nekomu, ki o tem ni obveščen in ni nič podpisal s prodajalcem. Kako lahko proizvajalec še kar naprej zbira podatke? Ali potem pač enostavno tožijo proizvajalca?

    Pri kupljeni napravi kupec nič ne podpiše, tudi ni obveščen, da naprava zbira podatke in jih pošilja proizvajalcu. Recimo TV - po nakupu je v embalaži samo navodilo za uporabo in garancijski listek, TV pa recimo vsako sekundo pošilja screenshot in proizvajalec statistiko, kaj se gleda, prodaja naprej.


Imam še podvprašanje: kje so meje kar lahko kot proizvajalec sploh zbiram? A lahko kar odprem podjetje in prodajam pametni namizni podstavek z video kamero in mikrofonom in prodam ljudem v policijskem/vojaškem sindikatu ali v parlamentu z 20% popustom? Oz, če sem ISP, a lahko dam v modem, ki leži pri stranki, kamero in mikrofon in si to shranjujem ali prodam ves mrežni promet stranke?

Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametne televizije niso tako pametna zamisel

Oddelek: Novice / Zasebnost
287384 (4969) link_up
»

Avtomobili, zasebnost, prihodnost. (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
869497 (7963) jype
»

Windows 10 gre za med (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16585335 (73488) MrStein
»

Nevarnosti oblačnega računalništva

Oddelek: Novice / Varnost
284898 (3587) BlueRunner

Več podobnih tem