Forum » Loža » Kako začeti podjetniško pot
Kako začeti podjetniško pot
qwertyy ::
Podjetništvo me že od nekdaj zelo zanima, vse v povezavi s tem. Ne vem, če se bom kdaj zadovoljil s tem, da celo življenje delam za nekoga drugega, od 8 do 16 vsak dan. Poleg tega mi je tudi v večje zadovoljstvo, ko vem da delam nekaj zase in da počnem nekaj, kar me veseli in na kar sem lahko ponosen.
Sam imam že kar nekaj idej. Problem je, ker ne vem kje oziroma kdaj začeti. Kdaj bom dobil jajca, da nabavim zadeve ki bi bile potrebne, odprem s.p., najamem prostor ali karkoli pač potrebujem za izvedbo določene ideje. Seveda na primer odprtje neke nove trgovine zahteva veliko več dela kot odprtje neke kebabdžinice, tako da je odvisno tudi od tega. Pa vseeno me zanima cel postopek, pa tudi če gre za odprtje hotdog standa.
Zanima me, kako in pri katerih letih ste vi začeli s svojo podjetniško potjo? Ali je bilo vse nekako po naključju ali je bilo potrebno ogromno načrtovanja?
Kako se lahko nekdo odloči, "čas je da odprem svojo picerijo" in to dejansko izvede?
Sam imam že kar nekaj idej. Problem je, ker ne vem kje oziroma kdaj začeti. Kdaj bom dobil jajca, da nabavim zadeve ki bi bile potrebne, odprem s.p., najamem prostor ali karkoli pač potrebujem za izvedbo določene ideje. Seveda na primer odprtje neke nove trgovine zahteva veliko več dela kot odprtje neke kebabdžinice, tako da je odvisno tudi od tega. Pa vseeno me zanima cel postopek, pa tudi če gre za odprtje hotdog standa.
Zanima me, kako in pri katerih letih ste vi začeli s svojo podjetniško potjo? Ali je bilo vse nekako po naključju ali je bilo potrebno ogromno načrtovanja?
Kako se lahko nekdo odloči, "čas je da odprem svojo picerijo" in to dejansko izvede?
- poskusilo klonirati: qwertyy ()
hdx ::
Glede na napisano je očitno, da si želiš odpreti podjetje. Jaz sem začel pri 26 in mi ni žal. Res, da je potrebno včasih delat 10+ ur, ampak kot si napisal, delaš za sebe.
http://evem.gov.si/evem/drzavljani/zace...
Se pa lahko oglasiš pri njih, ti bodo veliko pomagali
http://evem.gov.si/evem/drzavljani/zace...
Se pa lahko oglasiš pri njih, ti bodo veliko pomagali
Tody ::
Jajc ne rabis. Če si redno zaposlen odpres popldansko dejavnost, prijavis s.p. na naslovu kjer živis in lahko delas iz dnevne sobe. Ko ti popoldanski zaslužek zraste vsaj na 1500 eur na mesec das odpoved. Cca 400 eur mores dat za prispevke, kaj ti mora tudi ostat za živet. Drugače google mladi podjetnik za e vem so ti pa ze povedal
shadeX ::
Jajc ne rabis.
Rabiš, tudi po poti ki si jo opisal. Delat od 8h do 16h vsaki dan in nato pridet zjeban domov in delat še na svojem poslu, zahteva dost discipline, "jajc", motivacije in mentalne pripravljenosti.
AndyS ::
Najprej si najdi kupce za svoj produkt oz. storitev, nato se loti lažjega dela, kot je odpiranje pravne osebe, najem prostorov, naprav in ostalega.
Ko imaš kupce enkrat na mizi, ne rabiš več nenormalno veliko poguma in tveganja.
Ko imaš kupce enkrat na mizi, ne rabiš več nenormalno veliko poguma in tveganja.
Alien123 ::
Najprej si najdi kupce za svoj produkt oz. storitev, nato se loti lažjega dela, kot je odpiranje pravne osebe, najem prostorov, naprav in ostalega.
Točno tak. Prvo se najde kupec! Ne pa da de naredi produkt, se v njega vloži denar in trud, nihče pa pol ne kupi.
Scaramouche ::
Moraš imeti to tako rad, da ti ni žal žrtvovati lep del svojega časa in to pomeni tudi hobijev, kar večina ne zmore, tako da če si introvert in lahko celo ko domov prideš, tako rad razmišljaš o svojem delu kot o hobiju, potem greš not!
Mislim da je to bolj emocionalna odločitev kot logična ali denarna!
Mislim da je to bolj emocionalna odločitev kot logična ali denarna!
anketar ::
2dark ::
Jajc ne rabis. Če si redno zaposlen odpres popldansko dejavnost, prijavis s.p. na naslovu kjer živis in lahko delas iz dnevne sobe.
IZ dnevne sobe boš ti prodajal fast food? Dobra tale.
Ta čas je mimo. NImaš prave lokacije, če ti kdo da v najem picerijo, te bo pa ubil mesečni najem in določen procent od zaslužka mu boš moral dat.
S tem, da noben, ki ima renomirano picerijo, ti je ne bo dal v najem, ker boš uničil dobro ime.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
anketar ::
a kdo od boomerjev ve zakaj je še pred destletjem ali mogoče dve picerija Pingvin v 3 krasne (Lj)?
MasterTade ::
čim je treba vložit nekaj denarja, se zaplete. Ali boš kupil npr. stanovanje, ali boš sledil sanjam...če rabiš samo računalnik je čisto druga stvar
Mors omnia aequat
Vice ::
Imam idejo, kdo kupi mačka v žaklju? Super kdaj pa bom ga dobil? Ko najdem 1000 kretenov pa še kakšno leto gor in dol da probam spacat to skupaj….
Alien123 ::
Imam idejo, kdo kupi mačka v žaklju? Super kdaj pa bom ga dobil? Ko najdem 1000 kretenov pa še kakšno leto gor in dol da probam spacat to skupaj….
Al pa imam idejo, grem na banko se zakreditiram, sposodim si denar od domačih. Začnem biznis, upam da bo ratalo. Kakšno je povpraševanje nevem, sem šel na btk.. fingers crossed
WhiteAngel ::
Podjetništvo me že od nekdaj zelo zanima, vse v povezavi s tem. Ne vem, če se bom kdaj zadovoljil s tem, da celo življenje delam za nekoga drugega, od 8 do 16 vsak dan. Poleg tega mi je tudi v večje zadovoljstvo, ko vem da delam nekaj zase in da počnem nekaj, kar me veseli in na kar sem lahko ponosen
In zakaj ne bi mogel biti v 8-16h službi ponosen na stvari, ki jih počneš in se jih naučiš? Ne me narobe razumet, tudi sam sem podjetnik-freelancer, ampak nič nimam proti službam 8-16h, če so ok. Zame kot programerja je v Slo bolj muka, tujina pa zahteva, da si subcontractor in druge ni, kot da odpreš s.p.
Stikalo ::
Podjetništvo me že od nekdaj zelo zanima, vse v povezavi s tem. Ne vem, če se bom kdaj zadovoljil s tem, da celo življenje delam za nekoga drugega, od 8 do 16 vsak dan. Poleg tega mi je tudi v večje zadovoljstvo, ko vem da delam nekaj zase in da počnem nekaj, kar me veseli in na kar sem lahko ponosen.
Hja, lahko si tudi v službi uspešen in greš na višje položaje itd.. Če v službi nisi uspešen, verjetno tudi privat ne boš :)
Recimo eno podjetje naredi izdelek tako dobro, da ga ti praktično nikoli ne bi mogel sam. In ti lahko dajo krasno plačo, da ta izdelek prodajaš.
Da se greš pa nek posel iz nule je zelo zelo težko. Pa tudi nekateri uspešni privatniki so na zunaj uspešni, v srenici pa delajo od 7 do 20h zvečer. Verjetno bi v normalni službi za ta denar dobil 2x neto plačo :)
Pa to, da nekaj sam delaš je zame freelancerstvo oz neko prekarno delo. Če imaš izdelek/storitev, ki se začne dobro prodajati in vlečeš neke dobre procente je pravo podjetništvo.
Picerija.. lahko, tudi sedaj si lahko uspešen. Samo investicija je lahko takoj 50k€-100k€.. Tega se lahko loti samo nekdo, ki je recimo že zdaj nek poslovodja v neki drugi piceriji, pa si enkrat zaželi imeti svojo picerijo.. ne vem :)
shadeX ::
Pa tudi nekateri uspešni privatniki so na zunaj uspešni, v srenici pa delajo od 7 do 20h zvečer.
Uh.. to sem jaz, s to razliko da niti zunaj ne zgledam uspešen (sicer po mojih standardih sploh nisem). Delam pa od 5h do 18-20h, ampak je en keč. Ko končam "delati", komaj čakam da se zjutraj zbudim in nazaj začnem.
Da lahko tako delaš, moraš delati nekaj kar ti bo na kratke intervale prinašalo šuse dopamina v možgane, posledično boš želel nadaljevati z delom. Ko vzpostaviš ta loop, lahko delaš praktično non stop.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
IL_DIAVOLO ::
Sploh ni res.
Samo idejo rabis. Recimo:
https://plinoklin.si/
Simpl ko pasulj, ampak zadeva ki resuje problem.
Fsegula62 ::
Pri meni je bilo tako, da je prišel mesec, ko je šef začel nenormalno težit in sem se na enem od sestankov vstal in šel ven, rekel da se vrnem čez nekaj minut. Med tem sem spisal odpoved, šel nazaj v pisarno in jo vročil. To je bilo vse :) in nikoli do sedaj v letu nisem tega obžaloval. Odprl pa sem neposredno konkurenčno zadevo (it trgovino). :)
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
Superboyy ::
Podjetništvo me že od nekdaj zelo zanima, vse v povezavi s tem.
Uspešni podjetniki začnejo z dejavnostjo oz. produktom in se s podjetništvom ukvarjajo zaradi nuje, ne ker jih to veseli.
Na koncu dneva je važno samo kaj nudiš strankam in v kakšnih kapacitetah in kvalitetah.
Odvisno kaj misliš delat - ampak vedno je najbolje začeti postopoma z isposojo / najemom sredstev, ne pa investirati v upanju da bo zalaufalo.
Katera panoga pa če ni skrivnost, oz. katera osnova sredstva rabiš, da si malo predstavljamo o kakšnem začetnem strošku se gre.
Vice ::
Al pa imam idejo, grem na banko se zakreditiram, sposodim si denar od domačih. Začnem biznis, upam da bo ratalo. Kakšno je povpraševanje nevem, sem šel na btk.. fingers crossed
Točno to. Jest sem se sprijaznil, da lahko popušim eno stanovanje. Če tega nebi naredil bi bilo mi cel lajf žal.
AndyS ::
Zato pa nisi podjetnik. Vsaj pošten ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndyS ()
bbbbbb2015 ::
Jaz sem v podjetniških vodah 20+ let.
Začel sem kot pripravnik za eno veliko državno firmo (PTT). Vsakomur, sploh začetnikom, priporočam, da gredo najprej v službo za 5+ let.
Naučiš se, kako se na firmi stvari obračajo. Inventure, potni nalogi, poročila za plačo, delovne ure. Tam se to zastonj naučiš, če le nimaš dveh levih rok in mozga na paši.
Plus, tam spoznaš dosti ljudi, sploh če imaš raznolika dela.
Potem ti predlagam, da začneš nekje nekaj na črno. Odvisno sicer kakšen posel je. Jaz sem začel tako, da je moj sosed imel firmo za IT, imel sem kupca za instalacijo strežnikov in aplikacij, speljali smo preko njegove firme, kupec je plačal, sicer sem sosedu moral odšteti 20% za pač manipulativne stroške. Meni pa je plačal avtorski honorar.
To iz davčnega vidika ni najbolj optimalno, samo nekaj sem zaslužil, praktično nobenih tveganj in meni moja delovna pogodba tega ni preprečevala.
Kasneje sem odprl svojo IT firmo, ter začel delati zase, po tem ko sem 8 let delal po državnih firmah. Začel sem delati za tujce, ker nisem želel, da me na moji firmi, kjer sem imel plačo obdolžijo, da kradem stranke ali karkoli.
Čez čas sem imel toliko na računu, da sem si lahko plačal recimo štiri letne plače in takrat sem pustil državno firmo.
Danes je drugače toliko, da so delovne pogodbe take, da ne dovoljujejo, da nekdo še nekje dela (v glavnem). Če je mogoče, naj odpre firmo družinski član ali naj bo direktor nekdo tretji, da ti ne bodo takoj stopili za vrat. Tako da, danes na ta način začeti kot sem jaz, je dosti težje.
Jaz ne bi šel na svoje, dokler vsaj treh let ne oddelaš na svojo vzporedno firmo.
Da bi pa takoj odprl s.p. - to pa so mokre sanje te države. Niti popoldanskega s.p. ne odpiraj. Ne vem če veš, če imaš popoldanski s.p., pa če te iz službe vržejo, ne moreš iti na zavod. Moraš prekvalificirati svoj popoldanski s.p. v s.p. Tako so nategnili enega mojega partnerja, da ni dobil NIČ od nadomestila za nezaposlenost. Njegov popoldanski s.-p. ni prinesel niti 1000EUR / leto in je čisto brezveze, da ga je imel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
bbbbbb2015 ::
Podjetništvo me že od nekdaj zelo zanima, vse v povezavi s tem.
Uspešni podjetniki začnejo z dejavnostjo oz. produktom in se s podjetništvom ukvarjajo zaradi nuje, ne ker jih to veseli.
Jaz sem začel tako, da mi je enega hipa postalo jasno, da na državni firmi ne morem napredovati razen tako visoko, da sem politično izpostavljen, kjer so šefe že odstavljali in so praviloma bili šefi nesposobni. V državnih firmah sem dosegel maksimum, razen da sem predsednik ali član uprave in bi se moral vsak dan cufati s politiko in podtikanjem.
K sreči mi je firma plačala en tečaj in tam sem spoznal, da je razvoj moja močnejša plat, zato se v top pozicije nisem spustil, ampak sem šel na svoje. Ni bila to neka nuja. Tam, kjer sem bil, bi še lahko 10+ let vlekel debelo plačo.
qwertyy ::
Sam sem trenutno zaposlen v srednje veliki privat firmi (medicina) ampak zaradi branže in moje izobrazbe kaj dosti napredovati ne bom mogel, čeprav me vsi hvalijo in svoje delo res opravljam tako kot se zagre. Da bi zdaj po parih letih menjal firmo in se moral nekje ponovno dokazovati, da bom morda v prihodnosti pocuzal par 100e več mi pa tudi ni fora.
Ker me že od nekdaj vleče, da bi ustvaril in počel nekaj svojega mislim, da bo počasi nastopil čas, da se tega tudi lotim. Je pa kot sem rekel težko začeti oziroma niti ne vem kje. Recimo da začnem z izdelavo določenega izdelka in prodajo le tega po spletu, kakšen je sploh postopek? Prav tako imam več različnih idej in nevem katere se lotiti in v katero vlagati čas.
Ker me že od nekdaj vleče, da bi ustvaril in počel nekaj svojega mislim, da bo počasi nastopil čas, da se tega tudi lotim. Je pa kot sem rekel težko začeti oziroma niti ne vem kje. Recimo da začnem z izdelavo določenega izdelka in prodajo le tega po spletu, kakšen je sploh postopek? Prav tako imam več različnih idej in nevem katere se lotiti in v katero vlagati čas.
Furbo ::
Za začetek opusti idejo o kreditih, najemih lokala, podobnih rečeh, ki bi prinesle samo veliko stroškov v času, ko se tvoj izdelek šele 'prijemlje'.
Sploh pa ne vem zakaj bi rabil svojo spletno trgovino zanj, nekaj naredi in daj prodajati komu drugemu. Ne moreš biti inventor, izdelovalec, skladiščnik, trgovec, računovodja..
Oziroma če imaš dobro idejo v tvoji branži jo raje hitro prodaj. Sem videl že preveč ljudi z dobro idejo, ki niso mogli sprejeti dejstva, da mora tudi kdo drug kaj zaslužiti od tega in neslavno pogoreli.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
Superboyy ::
Recimo da začnem z izdelavo določenega izdelka in prodajo le tega po spletu, kakšen je sploh postopek? Prav tako imam več različnih idej in nevem katere se lotiti in v katero vlagati čas.
Najprej narediš nekaj kosov in jih promoviraš, da vidiš če sploh obstaja zanimanje.
Lahko se prijaviš na sejme, kjer bi izdelek predstavljal direktno ljudem - dosti sejmov ima kategorijo za nove podjetnike in jim dajo plac za drobiž, če imajo dober produkt.
Tudi sam imam problem s preveč idejami naenkrat. Za realizacijo vsake rabiš pa veliko truda in preden stvar spelješ do konca, že začneš na naslednji in na koncu nimaš nič. Odločiti se moraš za eno in jo splejati do konca, ostale pa naj počakajo.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Sploh ni res.
Zelo zelo dvomim, da bodo pri tem produktu uspešni. Kar je tukaj 100 % je to da je veliko vložka. Orodje za brizganje plastike za takle kos glede na velikost je cca 20 k€ + kakšne 0,5 € za brizganje ali celo več. Če je tista guma še overmold ali pa lepljenje je to vsaj še 0,5 € na kos dodatnega stroška.
Evo na hitro:
- njihov proizvodnji strošek je cca 1 €/kos (brizganje, leplenje podlage proti zdrsavanju)
- stroški oglaševanja vsaj 1-2€ /kos
- investicija v orodje 20k€
- investicija v oglaševanje, raziskave trga 5k€
- sestanki in forsiranje, da ti izdlek spravijo v trgovine 2k€
- nulta serija recimo 1000 kos, jih je prišlo vsaj 2k€
- snemanje par videov, ki skupaj nimajo ogleda več kot 10k€. Po kvaliteti so zihr dali 1-2k€
Torej vse skupaj so v tak produkt lahko hitro investirali 50k€. Izdelek se pa prodaja za 5€/kos. Od tega je 1 € davka. Marža na tak produkt je zihr 2€, torej prodajo za 2€?
Prodati jih bi morali 50 000 kosov, da bi se jim povrnila investicija, če dobijo čisti evro od prodanega kosa. Torej bi v Sloveniji praktično vsak, ki ima jekleno imel v pritlajžniku tudi plinoklin.
Mislim, da ni tak pain, da bi kupci plina kar hrepeneli po te kajli.
Verjamem, da prodajo sem in tja kakšen izdelek. Drugače pa mislim, da je produkt resno v minusu!!
Tukaj se še nekaj silijo, kao da zakajlajo žar.. ampak se vidi da stvar nima efekta. Tukaj so denar pognali v zrak.
Za podjetništvo moraš biti resen maček. Mogoče bi pri plinoklinu dobili notri investicijo, če bi imeli kakšnega FB mačka, ki bi prodajal ta produkt po celi evropi in znal resno targetirati samo tiste, ki uporablajo plin..
Uglavnem 1000000000 x se prepričaje v kaj inevsirate. Denar je hitro nepovratno izgubljen.
Scaramouche ::
Razen seveda če so ti fantje že zaposleni nekje kjer imajo dostop do te opreme in lahko to sprobajo ker že itak proizvajajo ostale produkte in je to samo nekaj kosov ki jih tržijo in če se zagrabi bodo šli na svoje...
IL_DIAVOLO je izjavil:
Izdelek je world wide.
https://www.google.com/amp/s/zurnal24.s...
Bomo videli kaj bodo povedale številke poslovnega izida.
Zadeva je vseeno, če je world wide. Mogoče so naročili 30 k produktov, bodo dali na trg, stvar se ne bo dobro prodajala in bodo dobili nazaj. Lahko bo pa nekakšo šlo in se bo investicija povrnila.
Hočem povedati, da nek izdelek, ki se nam zdi smiselen, včasih ne pije vode. Bi kupil to zagozdo vsak 10 kupec? Vsak 50, vsak 100 kupec plina? Izdelek je 6-7€, polnitev plina 10€? Je dovolj velik pain, da kupiš ta idelek, da se ti potem valja v avtu?
Ta izdelek bi se prodajal verjetno samo pod določenimi pogoji, da ga prodajalec plina vedno ponudi ob menjavi plina. Vprašanje je, kakšna je konverzija.. pa tudi to je samo ekratni nakup :) Če bodo res dobro naredili, jih bodo mogoče prodali 1 miljon in naredili dober biznis. Lahko bo pa totalna katastrofa. Pač ni zagotovila. To je pač dokaj veliko tveganje.
Mogoče... Samo investicija je velika, bili so še na sejmu. Uf.. 50k€ je bilo sigurno. Da je plus morajo prodati vsaj 50k-100k teh produktov. Kar načeloma problem, ampak tukaj je pot trnova in odločilni so centi pri proizvodnji, marketingu itd.. uf
TheBlueOne ::
Se moj komentar na PlinoKlin, kar pravi @stikalo kar drzi. Pozabil je logistiko, ki je pravtako draga. Je treba orodje spravit do ustreznega plasticarja, potem logistika z izdelki itn.
Ampak po drugi strani, pa gledam, kam vse so uspeli take izdelek potisnit in mi je kar fascinantno. Petrol, M-Tehnika itn. Kar me pri njih morda se fascinira je (ce je res), da so menda zadevo patentirali. Kako se jim izplaca to, mi ni niti priblizno jasno, kakor tudi ne, kako lahko patentiras plasticno "kajlo".
Drugace te kajle moje voznje skozi ovinke sigurno ne bi pokompenzirale. Jaz take zadeve, kot jeklenke "gurtnam". Sem radoveden, ce jim bo dejsnko uspelo, kako je v primeru, da se jeklenka poskoduje? Jih lahko tozis?
Ontopic, pa tudi mi pocasi formiramo podjetje, pravzaprav ze kar nekaj let in ne dam odpovedi preden imam zagarantirano dve leti place, ki je vsaj 75% trenutne.
Ampak po drugi strani, pa gledam, kam vse so uspeli take izdelek potisnit in mi je kar fascinantno. Petrol, M-Tehnika itn. Kar me pri njih morda se fascinira je (ce je res), da so menda zadevo patentirali. Kako se jim izplaca to, mi ni niti priblizno jasno, kakor tudi ne, kako lahko patentiras plasticno "kajlo".
Drugace te kajle moje voznje skozi ovinke sigurno ne bi pokompenzirale. Jaz take zadeve, kot jeklenke "gurtnam". Sem radoveden, ce jim bo dejsnko uspelo, kako je v primeru, da se jeklenka poskoduje? Jih lahko tozis?
Ontopic, pa tudi mi pocasi formiramo podjetje, pravzaprav ze kar nekaj let in ne dam odpovedi preden imam zagarantirano dve leti place, ki je vsaj 75% trenutne.
feryz ::
Kam pa voziš jeklenke, da jih gurtnaš?
Sem eden izmed najbolj khmm voznikov tod naokoli, vendar res ne vem, zakaj bi jeklenko gurtnal od pumpe do doma.
Sem eden izmed najbolj khmm voznikov tod naokoli, vendar res ne vem, zakaj bi jeklenko gurtnal od pumpe do doma.
TheBlueOne ::
Trenutno jih ne potrebujem. Drugace ima avto take kljukice za gurtno. Prigurtnam skoraj vse, kar je tezje in drsece, ker mi gre ne jatra, ce se vozi po prtlazniku. So verjetno gurtne tudi cenejse...
@TheBlueOne
verjetno so "patentirali" pri nas. Kar pomeni, da si "kao", kupijo 1 leto časa, da patentirajo tudi v EU. Pri nas pa patentov sploh ne pregledujejo, pač ti dajo patentno številko in ajde. V resnici v praksi nimaš kaj s takim patentom. EU patent je pa 50 k€, pa tudi to dvomim, da lahko patentiraš. Sploh pa, da ne bi kdo drug smel narediti neke zakrivljenje kajle :D
Res so porinili v veliko trgovin, kar načeloma niti ni tak problem, če jim daš v komisijsko (oni ti pač definitivno ne plačajo v naprej). Oz dajo rok plačila 6 mesecev in kar se v temu času proda, ostalo ti pa vrnejo nazaj. Ni cilj priti v trgovine, cilj je prodati!
Tudi, če sam kupim jeklenko, jo kupim najbližje in to je 2 km od doma. Niti slučajno mi pa ni jasno, kaj bi pri prevozu spremenila ta zagozda??!
Sedaj si lahko še plin naročiš brezplačno na dom:
https://www.butanplin.si/vprasajte-nas/...
Podjetništvo ni potica, sploh te ideje kako bi naredil nek široko potoršni izdelek je tko tko.. Podjetniške priložnosti se ponavadi rade odprejo v nišnih produktih ali pa v tehnologijah, ki se pojavljajo na novo. No ajde imaš pa klasiko, restavracije, te in one storitve...
verjetno so "patentirali" pri nas. Kar pomeni, da si "kao", kupijo 1 leto časa, da patentirajo tudi v EU. Pri nas pa patentov sploh ne pregledujejo, pač ti dajo patentno številko in ajde. V resnici v praksi nimaš kaj s takim patentom. EU patent je pa 50 k€, pa tudi to dvomim, da lahko patentiraš. Sploh pa, da ne bi kdo drug smel narediti neke zakrivljenje kajle :D
Res so porinili v veliko trgovin, kar načeloma niti ni tak problem, če jim daš v komisijsko (oni ti pač definitivno ne plačajo v naprej). Oz dajo rok plačila 6 mesecev in kar se v temu času proda, ostalo ti pa vrnejo nazaj. Ni cilj priti v trgovine, cilj je prodati!
Tudi, če sam kupim jeklenko, jo kupim najbližje in to je 2 km od doma. Niti slučajno mi pa ni jasno, kaj bi pri prevozu spremenila ta zagozda??!
Sedaj si lahko še plin naročiš brezplačno na dom:
https://www.butanplin.si/vprasajte-nas/...
Podjetništvo ni potica, sploh te ideje kako bi naredil nek široko potoršni izdelek je tko tko.. Podjetniške priložnosti se ponavadi rade odprejo v nišnih produktih ali pa v tehnologijah, ki se pojavljajo na novo. No ajde imaš pa klasiko, restavracije, te in one storitve...
jype ::
Zanima me, kako in pri katerih letih ste vi začeli s svojo podjetniško potjo? Ali je bilo vse nekako po naključju ali je bilo potrebno ogromno načrtovanja?Najprej sem bil mlad in neumen in sem imel srečo, da me neumnosti niso stale več, kot so me.
Potem sem že poznal hakeljce in je šlo gladko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najbolj iskani/plačani poklici - možnost podjetja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15130 (12916) | maxipin |
» | Brez podjetja te ne jemljejo resno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25506 (21687) | spajdrmen |
⊘ | Kam po posojilo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20023 (16175) | bluefish |
» | Zanimive poslovne s.p. ideje... not (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 34249 (24900) | CaqKa |
» | Podjetniška ideja: Profesionalni nakupovalci (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16480 (13796) | fosil |