Forum » Programska oprema » problem v tabeli (excel)
problem v tabeli (excel)
hojtad ::
recimo da imam v stolpcu G same vrednosti "ja" oz. "ne"
kak bi naredo, da bi mi recimo v A3 napisalo kolikokrat se pojavi "ja" v stolpcu G???
ena rešitev je da polek stolpca G v vsaki vrstici preverja z IF stavkom, če je "ja" oz. "ne",
če je "ja", te da v vsaki vrstici v celici polek G-ja 1, sicer pusti prazno, potem pa z =sum() seštejem te enke
a je možno to rešit brez tega dodatnega stolpca polek G-ja
ali je možno naredit eno samo formulo, da bi mi prek celega G-ja šla zanka in bi preverjala, če je "ja" oz."ne", in bi potem povečeval neki števec recimo v A3
formula v C4:
=IF(C3="ja"; A3=A3+1; nič)
ta del A3=A3+1 ne dela, kak bi to usposobo???
help,help,help
kak bi naredo, da bi mi recimo v A3 napisalo kolikokrat se pojavi "ja" v stolpcu G???
ena rešitev je da polek stolpca G v vsaki vrstici preverja z IF stavkom, če je "ja" oz. "ne",
če je "ja", te da v vsaki vrstici v celici polek G-ja 1, sicer pusti prazno, potem pa z =sum() seštejem te enke
a je možno to rešit brez tega dodatnega stolpca polek G-ja
ali je možno naredit eno samo formulo, da bi mi prek celega G-ja šla zanka in bi preverjala, če je "ja" oz."ne", in bi potem povečeval neki števec recimo v A3
formula v C4:
=IF(C3="ja"; A3=A3+1; nič)
ta del A3=A3+1 ne dela, kak bi to usposobo???
help,help,help
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Boris ::
Sistem A3=A3+1 v Excelu ne dela.
Imaš tri variante:
Delaš IF v IFu tolikokrat kolikor imaš ja/ne na stran (copy-paste vabi). Če je fiksna številka ja/ne-jev, je OK, sicer pa uporabi kak makro (ki meni osebno ni preveč simpatičen). Najlažje: obdrži enke in nule ter stolpec skrij.
Če pa kej pogruntaš, pa sporoči, ker tudi mene zanima .
Imaš tri variante:
Delaš IF v IFu tolikokrat kolikor imaš ja/ne na stran (copy-paste vabi). Če je fiksna številka ja/ne-jev, je OK, sicer pa uporabi kak makro (ki meni osebno ni preveč simpatičen). Najlažje: obdrži enke in nule ter stolpec skrij.
Če pa kej pogruntaš, pa sporoči, ker tudi mene zanima .
Miran ::
Kaj pa če bi uporabu samo auto filter na "ja" ali "ne", pa potem samo prešteješ število vrstic ...
Overclock yourself !
BigWhale ::
Linux User To The Rescue! ;> Muahahahha :P
=COUNTIF(A1:A5;"ja")
Taaa-Daaa!
RTFM! Geez... Excel Basic ima odlicen help! Nauci se ga uporabljat ;>
Edit: Jasno, je titi A1:A5 potrebno zamenjati s pac tistim range-om, ki pride pri tebi v postev... ;)
=COUNTIF(A1:A5;"ja")
Taaa-Daaa!
RTFM! Geez... Excel Basic ima odlicen help! Nauci se ga uporabljat ;>
Edit: Jasno, je titi A1:A5 potrebno zamenjati s pac tistim range-om, ki pride pri tebi v postev... ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Jose ::
Tudi sam sem ta problem pred časom rešil s seštevanjem enic. Hvala BigWhale. To bo poenostavilo marsikatero mojo tabelo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | excel makro in vb, kopiranje vrednostiOddelek: Programiranje | 1329 (1088) | max00slo |
» | Excel iskanje podvojenih vnosovOddelek: Pomoč in nasveti | 6534 (5160) | smetko |
» | excelOddelek: Programska oprema | 4767 (3376) | xtrat |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2500 (2193) | smetko |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4121 (3765) | rferrari |