Forum » Loža » 3D Tisk
3D Tisk

Apofis ::
Zdravo. Iščem nekoga za 3d print hipodroma s stavbo vred (za diplomo/arhitektura), pa me zanima kake so največje možne zunanje mere ter najmanjša natančnost ter v katerem programu/fajlu bi rabil zadevo za tisk.
hvala
hvala

DOOM_er ::
zunanje mere so odvisne od velikosti tiskalnika, več ali manj imamo doma nekje do 235x235 mm, natančnost je odvisno od tiskalnika, format datoteke je pa .stl ali pa .3mf
Robots will steal your job. But that's OK

TheBlueOne ::
Jaz pa iscem koga ali podjetje, ki zna printati bolj mehke printe, cim bolj natancno. Pozna kdo koga? Morda kdo ve katera tehnologija printanja to zmore?

I__I ::
Odvisno kaj misliš z "bolj mehke"? Imaš kakšno specifikacijo trdote, recimo po Shore lestvici? Mislim da skoraj vse tehnologije omogočajo tisk mehkih materialov, ampak ima vsak spodnjo mejo trdote. Moraš pa vedeti kaj rabiš. Da se narediti tudi na hobi 3d tiskalnikih in bo bolj poceni.
Če iščeš profi, poglej Audax, Cgsplus, Deproma, 3way,...
Naslednji teden je industrijski sejem v Celju, pa bojo verjetno kateri od teh razstavljali, da lahko vidiš vzorce.
Še bolj profi profi, pa iščeš carbon3d printerje, v tujini. S tem printajo kolesarske sedeže, in tudi podplate za adidas (določeni modeli).
Če iščeš profi, poglej Audax, Cgsplus, Deproma, 3way,...
Naslednji teden je industrijski sejem v Celju, pa bojo verjetno kateri od teh razstavljali, da lahko vidiš vzorce.
Še bolj profi profi, pa iščeš carbon3d printerje, v tujini. S tem printajo kolesarske sedeže, in tudi podplate za adidas (določeni modeli).

Matija82 ::
Ne najdem neke bolj ustrezne teme ampak rad nekje naprintal en manjši kos.
https://www.thingiverse.com/thing:54204...
Nimam pojma kje bi iskal, Google mi pa da 100 rezultatov, od tega večinoma neke industrije.
https://www.thingiverse.com/thing:54204...
Nimam pojma kje bi iskal, Google mi pa da 100 rezultatov, od tega večinoma neke industrije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d tiskalnik (strani: 1 2 3 4 … 46 47 48 49 )Oddelek: Kaj kupiti | 395631 (4749) | Legon |
» | 3d printerOddelek: Strojna oprema | 1338 (1120) | _Denny_ |
» | 3D print - kje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 8624 (7118) | cekr |
» | Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 39313 (29961) | Tomi |
» | RepRap, 3d printer, sposoben 60% avtoreplikacije (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 23576 (19071) | WarpedGone |