» »

Star videorekorder - nov TV

Star videorekorder - nov TV

Boomerang ::

Preko antenskega kabla sem na nov TV priklopil starejši videorekorder/DVD player. Prej sem ga imel priklopljenega na drugem TV preko composite kabla. Ker pa na tem TV-ju nimam opcije za composite povezavo, sem ga povezal z antenskim kablom - to je torej edina možnost.

Kolikor se spomnem, sem pred leti (ko so bili še analogni antenski kanali) signal videorekorderja našel nekje na VHF-3 skali. Zdaj sem dal na tem novem TV-ju avtomatsko iskanje analognih, digitalnih, kabelskih, satelitskih kanalov in slike videorekorderja nikakor ne morem dobit. Kaj to pomeni? Zaradi prehoda na DVB-T starejše naprave (ki se priklopijo preko antenskega kabla) na novih TV-jih več ne delajo? Ali samo jaz ne znam zrihtat?

hojnikb ::

scart ma tv?
#brezpodpisa

Boomerang ::

TV ima scart, vendar je na videorekorderju v okvari... malo premaknem konektor pa že slika poskakuje in menja barve, kar zna biti zelo moteče. Če kaj pomaga, videorekorder je LG VC8606V.

hojnikb ::

potem kupi scart-composite adapter (par €) in je problem resen
#brezpodpisa

Han ::

Če že rabiš DVD predvajalnik, kupi novega za 45 eur (Sony), ki ima HDMI. Snemaš lahko na USB ključ ali disk.

Boomerang ::

Vbistvu sem težavo že rešil brez dodatnih stroškov. V uporabniškem priročniku sem zasledil, da lahko izbiram frekvenco oz. kanal, na katerem player oddaja signal. Se pravi na voljo so kanali od 21 do 68 , vsak pa ima svojo frekvenco, ki je nekje med 100 in 900 MHz. Nastavil sem ga na točno določeno frekvenco in to poiskal na televizorju.

Rešitev bi bila tudi nakup scart kabla ali kar novega playerja. Vem, da te stvari niso tako drage, vendar ga tako nujno spet ne rabim... ker stvar še dela in se mi ga zdi škoda vreči stran, sem ga priklopil na TV.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VHS v Divx in podobno

Oddelek: Zvok in slika
425949 (3539) francek1
»

Videorekorder - zajem programov?

Oddelek: Zvok in slika
71970 (1856) mardy
»

nakup Tv kartice

Oddelek: Zvok in slika
293222 (2459) gruntfürmich
»

TV-Out na TV letnik 1989 ???

Oddelek: Zvok in slika
291656 (1393) flipflop
»

Kako povezati VHS (VCR) in tuner na računalniku

Oddelek: Zvok in slika
102527 (2390) xxx-man

Več podobnih tem