» »

Kateri štarter-zaganjalec avtomobilskega akumulatorja

Kateri štarter-zaganjalec avtomobilskega akumulatorja

Luk as ::

Kupil bi rad štarter-booster-zaganjalec avtomobilskega akumulatorja. Ne sedaj za 200-300€ ampak tam do 50€.
Poudarek je na štarterju in ne polnilcu. Toliko da bi ga imel za rezervo, če kdaj pride, da lahko vskočim in ga zaženem vsaj toliko, da pridem do prve trgovine kjer bi potem kupil nov akumulator.
Gledam raznorazne mini štarterje ala powerbanke, pa me zanima kaj je treba gledat oziroma kaj je pri štarterju najbolj pomembno ali amperaža, ki se pri nekaterih giblje od 200-300A naprej pa tudi do 3000-4000A ali mAh katere so tam okoli 20000mAh pa tudi do 990000mAh.
Gledal sem nekaj takega:
https://aziby.com/best-car-jump-starter...
Seveda kot rečeno za tam do 50€.
Kot primerjava:
https://www.ebay.co.uk/itm/89800mAh-Hea...
ali
https://www.ebay.co.uk/itm/30000mAh-Por...
Kaj priporočate in na kaj naj gledam predvsem za diesla tam 80Ah - 800A in kje, če je možno v slo, še raje pa osebno, če pa ni, pa kakšno preverjeno trgovino preko spleta.
Hvala.

-valvoline- ::

Lahko sam naredis pomozni aku iz superkondenzatorjev. Za dizle je to spica, zagonski tok 1000a+. Mas navodila na netu kako naredit in kje kupit materijal. Lahko povezes po potrebi, lahko je skoz povezan kot dodatni aku za boljsi start.

Zgodovina sprememb…

Sem čisti nob na tem področju. Če imam problem z nabavo, potem bo še večji problem mi to sestavit. Mogoče lahko kaj več poveš, oziroma kakšen link.

tony1 ::

Tako je, klasični boosterji s svinčeno baterijo so danes out, in so takšni s superkondenzatorji ali pa z litijevo baterijo (ki se ne izprazni leto in več, je pa res, da bi bila lahko v potencialnem hudem trku lahko nevarna) in sploh niso dragi:

https://www.amazon.com/gp/product/B07F8...
https://www.amazon.com/gp/product/B015T...

Luk as je izjavil:

Gledam raznorazne mini štarterje ala powerbanke, pa me zanima kaj je treba gledat oziroma kaj je pri štarterju najbolj pomembno ali amperaža, ki se pri nekaterih giblje od 200-300A naprej pa tudi do 3000-4000A ali mAh katere so tam okoli 20000mAh pa tudi do 990000mAh.

Lahko kdo, ki se na to spozna malo bolj razloži. Verjetno je razlika med štarterjem in polnilcem?

-valvoline- je izjavil:

Lahko sam naredis pomozni aku iz superkondenzatorjev. Za dizle je to spica, zagonski tok 1000a+. Mas navodila na netu kako naredit in kje kupit materijal. Lahko povezes po potrebi, lahko je skoz povezan kot dodatni aku za boljsi start.

Tole imam doma

Pa je izgleda izpustil dušo. Verjetno zaradi slabega "vzdrževanja" Bil je v garaži tudi pozimi in ga nisem nič filal, mogoče enkrat na leto.
Sem ga priklopil na polnilec, kr na kleme, pa nekaj da, samo kompresor deluje samo kakšno minuto potem se izklopi pa tud lučke bolj počas svetijo. Če pomerim mi kaže tam 13V, ko je izklopljen iz polnilca, ko pa je na polnilcu pa 14,9V.
Kot rečeno kompresorja in ostalega itak ne potrebujem bolj se mi gre za štarter.
Čeprav to kar gor piše se mi zdi kar malo švoh.
Se bi dal to kakorkoli ponucat. Ali mogoče kakšen star odslužen akumulator. Enega imam doma.

fikus_ ::

Voltaža je sicer OK, zakaj ne dela???? Zadeva je stara in verjetno kaj narobe z aku, kljub pravi voltaži. Če imaš kakšno orodje, razstavi in poglej kakšen aku je vgrajen. Lahko ga zamenjaš, če ni kakšna eksotika.

Zakaj ne dela? Saj ne vem, če dela ali kako dela. Izvedel bi, ko bi moral priklopit oziroma zagnat kakšen drug akumulator v avtu, toda potem bo že prepozno, če ne bo delal.
Ta napetost 13V drži zelo malo časa. Verjetno je akumulator opešal. Predvidevam, da sem ga premalokrat nafilal, čeprav nikjer ne piše kako ga je treba vzdrževat. Uporabljal ga nisem nikoli. Leži v garaži. Mogoče enkrat na leto sem ga priklopil na priloženi adapter, ki pa sploh ne vem, če dela oziroma je kaj filal. Zato sem ga sedaj priklopil na posebni polnilec akumulatorjev, kar na kleme. In se je zbudil.
Ga bom odprl, da pogledam kakšen aku je notri.
Ne mislim se pa ne vem kaj zajebavat. Zato pa iščem nekaj primernega za rezervo. Če bi dobil kaj v tem rangu za cca 50€, kot že zgoraj omenjeno bi kupil potem raje novega.
Samo bi pa rad vedel kaj naj kupim.

No sedaj sem ga razdrl. Notri je tak akumulator.

SP12-17A
(12V - 17,2AH)
Sedaj če prav razumem je tistih spodaj 17,2AH = 17000mAh.
Samo kot jaz razumem naj bi bilo za štart oziroma zagon drugega akumulatorja predvsem pomemben zagonski tok akumulatorja, ki ga zaganja? In ta zagonski tok naj bi bil za osebna vozila minimalno tam od 300A naprej?
To pa nikjer ne vidim kje je to podano oziroma kaj naj potem kupim?

To je navaden svinčev aku in še Made in China, tako da je kvaliteta verjetno . . . Na ohišju piše startstrom-spitzenlastung 900V. Ali to drži??? Dvomim.
Torej, poglej za kakšen denar dobiš nov aku. S tem je konec, saj si napisal, da ne drži dolgo 13V.
V bodoče za daljšo življenjsko dobo akumulatorja ga občasno malo sprazni in ponovno napolni.

Ja samo ne vem kje dobit tak majhen aku.
Ne vem, če se sploh splača. Zato bi najraje nabavil kar kak majhen powerbank. Kot rečeno samo še iščem pravo napetost.
Torej po tem, naj bi gledal za tam vsaj 600A zagonskega toka, kar naj bi bilo za diesla dovolj mAh pa naj ne bi bila toliko pomemben.
A pri nas prodajajo v kakšni trgovini takšne powerbank-štarterje, kot so recimo v zgornjem linku preko ebaya.
Ne vem, če je to za kupovat preko ebaya, pa še če sploh pošiljajo po pošti take "baterije"?

Ta zaganjač tudi ni ne vem kako kvaliteten. Od kod so dobili 900A zagonska toka, ne vem!
Poglej v kakšno trgovino z motorji in rezervnimi deli zanje.
Na amazonu imaš za okrog 40€ + poštnina.

No, sedaj ga nisem imel priklopljenega na polnilec cel teden in če pomerim še vedno kaže 13V.
Ali bi bilo to dovolj za zagon avtomobila-akumulatorja v slučaju, da le ta ne bi vžgal. OK, če le ne bi bil tako izpraznjen, da mu ne pomaga nič drugega kot menjava.

starfotr ::

http://www.foerch.si/elektrika-elektron...

Ne kupuj tega sranja. Raje kupi kakovostne vžigalne kable.

Še bolje/ceneje pa bo, če aku menjaš, preden povsem izdihne oziroma ga redno polniš s polnilcem, da ga ohranjaš v dobri kondiciji. Ne samo nizke temperature, tudi visoke mu škodujejo.

Katerega sranja si mislil?
Kable (kakovostne) imam vedno v avtu.
Samo včasih se nahajaš na mestu kjer ni nobenega avtomobila. To imaš lahko vedno sabo v avtu.
Zjutraj ob 5h je tudi težko dobit oziroma ustavit kar nekoga, da se boš priklopil na njegov aku.
Ja kot sem že rekel, prvič ko mi bo zatajil ali vsaj nakazal na to ga bom menjal. Samo takrat je lahko že prepozno. Pa da vsaj pridem v takem primeru lahko do doma ali trgovine.
Ni pa slabo imet to s sabo ali pač doma, če kdo kdaj potrebuje kakšno pomoč lahko vskočiš. OK v tem primeru se lahko priklopi tudi na tvoj aku.
Kakorkoli, sem spraševal za nasvet pomoč, pa vidim da več ali manj govorim sam s sabo, razen določenih izjem ni nikogar s kakšnim konkretnim predlogom.
LP

Ali s sabo tudi voziš kantico z gorivom ali paziš, da imaš minimalno 1/4 tanka vedno na voljo?

Določene zadeve so povsem nepomembne in nepotrebne ter neuporabne. Kot je tvoj predlog z nakupom te škatle.

Že na začetku teme smo ti povedali, da so tele stokilske svinčene kište zastarele.

Če se res voziš zunaj civilizacije si kupi tester akumulatorja in alternatorja (s katerim boš izvedel, da je del el. sistema fuč daleč preden bo ta zares odpovedal; Kitajci ga talajo za 50 komadov) ali pa starter akumulatorja s superkondenzatorji (ki ga ni treba polniti, napolne se iz tvojega švoh akumulatorja in tako ne rabiš 2 avtov; stane ene 100 komadov).

tony1 je izjavil:

Že na začetku teme smo ti povedali, da so tele stokilske svinčene kište zastarele.

Če se res voziš zunaj civilizacije si kupi tester akumulatorja in alternatorja (s katerim boš izvedel, da je del el. sistema fuč daleč preden bo ta zares odpovedal; Kitajci ga talajo za 50 komadov) ali pa starter akumulatorja s superkondenzatorji (ki ga ni treba polniti, napolne se iz tvojega švoh akumulatorja in tako ne rabiš 2 avtov; stane ene 100 komadov).

Lahko kakšne konkretne primere? To kar mi vi govorite mi nič ne pomaga, če potem ne znam poiskat.
Zgornja tvoja linka sta ok toda kot prvo sem iskal nekaj tam v rangu 50€ tisto gor je 140€ kar mi je kar malo veliko, ok če ni možno dobit kvalitete za ta denar razumem, samo povejte.
Kaj to pomeni 50komadov-100komadov pa tudi ne razumem, lahko po slovensko po domače po kmečko.
Govorite povsem nerazumnljivo tako da jaz kot nob na tem področju nič ne razumem kaj hočete povedat.
Torej kakšen tester in kaj ti to pomeni, da talajo za 50 komadov-za 50€?

A bi bilo to v redu?
https://www.ebay.co.uk/itm/99900mAh-2-U...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Luk as ()

starfotr je izjavil:

Ali s sabo tudi voziš kantico z gorivom ali paziš, da imaš minimalno 1/4 tanka vedno na voljo?

Določene zadeve so povsem nepomembne in nepotrebne ter neuporabne. Kot je tvoj predlog z nakupom te škatle.

Ja vedno vozim s sabo kantico in nikoli ne čakam, da mi zagori lučka za rezervo.

Pa imaš kantico polno?

Očitno si komplikator na kubik. Ali pa samo ziheraš.

Ko se voziš v klanec, tudi malo na bremzo tiščiš? Ziher je ziher, je rekel tisti, ki je bremzal v klanec, kajne.

settler ::

En link do testa raznih štarterjev:

Se lepo vidi, da ne moreš vedeti kaj kupiš če ne stestiraš zadeve...

Luk as je izjavil:

tony1 je izjavil:

Lahko kakšne konkretne primere? To kar mi vi govorite mi nič ne pomaga, če potem ne znam poiskat.
Zgornja tvoja linka sta ok toda kot prvo sem iskal nekaj tam v rangu 50EUR tisto gor je 140EUR kar mi je kar malo veliko, ok če ni možno dobit kvalitete za ta denar razumem, samo povejte.
Kaj to pomeni 50komadov-100komadov pa tudi ne razumem, lahko po slovensko po domače po kmečko.
Govorite povsem nerazumnljivo tako da jaz kot nob na tem področju nič ne razumem kaj hočete povedat.
Torej kakšen tester in kaj ti to pomeni, da talajo za 50 komadov-za 50EUR?

A bi bilo to v redu?
https://www.ebay.co.uk/itm/99900mAh-2-U...

100 komadov je 100 evrov.

S temi booster packi, ki vsebujejo svinčene akumulatorje je, kot si že sam ugotovil, en sam križ: treba jih je redno vzdrževati s pravilnim polnjenjem, pa še tako prekmalu crknejo. In saj veš, kdor poceni kupi, dvakrat kupi. Za malo denarja so rešitev, ki dela večno vžigalni kabli.

Če imaš res kantico bencina v kufru: nehaj to početi, ker se lahko gorivo v primeru trka razlije po kabini in vname. Umrl boš grozljive smrti.

Za ziheraše smo izumili asistenco (AMZSjeva stane 40 eur letno, od zavarovalnice pa še precej manj). Pridejo brez vprašanj vžgat avto s praznim akumulatorjem oz. natočiti gorivo, tudi sredi noči v še takšno vukojebino, če je treba.

Še glede testerja akumulatorja in alternatorja, za tole gre (namen je redno, npr. 2x letno stestirati delovanje napajalnega sistema v avtu in tester ti pravi čas pove, kdaj bo treba katero od komponent zamenjati):
https://www.amazon.com/gp/product/B075T...

Tle ja pa primer uporabe:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Hvala tony1 za konkreten odgovor.
Pa pusti tega stargafotra, kot vidiš da samo trola po celem forumu. Pribasal se je v temo s samimi bedarijami.
Itak da nimam v kantici bencina-nafte, tudi nikjer nisem to napisal.
Pa če tudi bi jo imel v kakšni kovinski kantici zadaj v prtljažniku, saj konec koncev vedno sabo vozimo kantico bencina tako ali drugače, če pride do trka je vedno ta možnost kaj ne da;)
V vseh teh letih življenja in vožnje se mi je zgodilo že toliko stvari, da sem ratal ziheraž, komplikator ja, če temu tako hočete. Ne bom razlagal v kakšnih situacijah sem že bil, ko pač ni bilo možnosti klicat kakšne asistence ali karkoli drugega temveč sem se moral zanest nase ali na svoje "pripomočke" če temu tako rečem. Zakaj pa ne bi imel doma tega ali onega. Verjetno nisem edini, ki bi to imel ali ima doma in da ni nobene škode, če imaš to doma, v garaži, v avtu....
Če ne drugega pa malo za igračkanje.
Ko pa pride do težav pa potem hodijo do mene, če jim posodim to ali ono.
Ja zanimajo me testerji, polnilci in štarterji. Kot sem že zgoraj pisal vse to že imam. Toda leta so naredila svoje in bi rad vso to opremo počasi posodobil.
Imam take izkušnje, da ko imaš potem ne potrebuješ, če nimaš ravno takrat pride do težav.

Bolje, da voziš s sabo rezervni aku in ključe, da ga lahko zamenjaš kadarkoli želiš.

Za testiranje akumulatorjev nekaj takšnega
https://m.enaa.com/oprema-za-baterije-a...

Polnilec za navadne svinčeve aku dobiš že za 20+€

Saj razumem vse. Res je najboljše, da imaš sabo kable. Kakorkoli, če ti komu pomagaš se priklopiš na svoj aku, če tebi crkne pokličeš nekoga pa se priklopiš na njegov aku. To je za prvo silo, če je le vžge da prideš do doma ali pač do najbližje trgovine in kupiš potem nov aku.
Samo kot rečeno rad bi imel to doma in mislim da ni to nič narobe ne vem zakaj neko podjebavanje namesto da bi si pomagali in bo mogoče še komu kdaj prišlo prav. Prišel sem na ta "tehnološki" forum s tem namenom, toda kot vidim je na forumu vse drugo kot to in nekateri namesto da bi si pomagali znajo samo podjebavat in kot berem za nazaj je v vseh temah isto.

fikus_ je izjavil:

Za testiranje akumulatorjev nekaj takšnega
https://m.enaa.com/oprema-za-baterije-a...

Polnilec za navadne svinčeve aku dobiš že za 20+EUR

Večkrat sem zasledil te testerje tudi v Hoferju, Lidlu za male pare. Ja, spet je tisto kot je že zgoraj rekel tony1: kdor poceni kupi, dvakrat kupi.
Ne vem kakšna je to "kvaliteta" toda ni mi to za neko profi uporabo, za nek hobi program tam za enkrat-dvakrat na leto pa mislim da ne more bit slabo. Imam kar nekaj te robe pa drži že leta in leta. Ker gledam na ebayu je te robe tudi za male pare oh in sploh.
Recimo testerji:
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from...
Potem imaš take, ki se povežejo z mobilnim telefonom in preko aplikacije prikazujejo razne podatke?
V avtu imam recimo
 to

to

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Luk as ()

Luk as je izjavil:

Saj razumem vse. Res je najboljše, da imaš sabo kable. Kakorkoli, če ti komu pomagaš se priklopiš na svoj aku, če tebi crkne pokličeš nekoga pa se priklopiš na njegov aku. To je za prvo silo, če je le vžge da prideš do doma ali pač do najbližje trgovine in kupiš potem nov aku.
Samo kot rečeno rad bi imel to doma in mislim da ni to nič narobe ne vem zakaj neko podjebavanje namesto da bi si pomagali in bo mogoče še komu kdaj prišlo prav. Prišel sem na ta "tehnološki" forum s tem namenom, toda kot vidim je na forumu vse drugo kot to in nekateri namesto da bi si pomagali znajo samo podjebavat in kot berem za nazaj je v vseh temah isto.

Tudi avto električarji nimajo teh zadev, s sabo na teren peljejo nov aku za vžig. Hočemo ti samo tehnično povedat in razložit, da je butasto kupovat te igrače. Brez podjebavanja.

@starfoter
Hvala ti za vso "pomoč, nasvete..."
Samo res prosim, da se s takimi ne oglašaš več v tej temi, res nisi tej temi prinesel nič drugega kot same bedarije. Res ne vem zakaj se bašeš zraven. Prosim da greš v kakšno drugo temo in tam deliš svoje nasvete tukaj pa prosim, če daš mir.
Hvala.

Luk as je izjavil:

Hvala tony1 za konkreten odgovor.
Pa pusti tega stargafotra, kot vidiš da samo trola po celem forumu. Pribasal se je v temo s samimi bedarijami.
Itak da nimam v kantici bencina-nafte, tudi nikjer nisem to napisal.
Pa če tudi bi jo imel v kakšni kovinski kantici zadaj v prtljažniku, saj konec koncev vedno sabo vozimo kantico bencina tako ali drugače, če pride do trka je vedno ta možnost kaj ne da;)

Se ne strinjam.

Tank za gorivo absolutno ni znotraj potniške kabine in je načrtovano vgrajen tako, da se v primeru trka čim težje poškoduje (vgrajen je nad zadnjo osjo, kjer je avto zelo strukturno močan), če pa se že poškoduje, gorivo ne izteka v kabino. Skratka, to početi varno ni enostavno.

starfotr je izjavil:

Luk as je izjavil:

Tudi avto električarji nimajo teh zadev, s sabo na teren peljejo nov aku za vžig. Hočemo ti samo tehnično povedat in razložit, da je butasto kupovat te igrače. Brez podjebavanja.

Kar ti hočemo povedati je, da je pri takšnih "pripomočkih" za nujne primere najbolj važno, da so izjemno zanesljivi, tako danes kot čez več let, ko bi jih morda v nuji res rabil. Kabli so takšna reč, superkondenzatorski vžigalnik (ha, kakšno ime?) motorja tudi, dodaten akumulator pa ni tak.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Tisti tester akumulatorjev, ki sem ga linkal, obremeni aku in pokaže voltažo. Tako vidiš koliko aku pocepne pri obremenitvi. Razni prikazovalniki napetosti so samo prikazovalniki in bolj malo povedo o stanju aku.

FireSnake ::

Odločam se za nakup polnilca/štarterja/vzdrževalca.

Gkedal sem tole:
https://www.merkur.si/polnilnik-akumula...
popogovoru s prijateljem pa izvedel,da to ni neka znamka.

Kaj se smatra kot dobra znamka za tovrstne zadeve?
Raje kupim enkrat in imam potem dolgo mir.

Malo sem iskal in našel tole:
https://www.whatcar.com/news/best-smart...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

A. Smith ::

Einhell je nemška firma, ampak je itak vse narejeno na kitajskem. Sicer pravijo, da so Einhell zadeve še kar v redu.

Jaz sem gledal tole (kljub nemški firmi je prav tako made in china). Nekoliko bolj robustna elektronika - za novejše, manjše tipe polnilcev slišim pritožbe, da radi po nekaj letih crknejo. Tale izgleda robusten, tudi notranjost je nekdo pregledal na yt, pa je zgledalo ok. Nima internih baterij (ki se sčasoma iztrošijo), žal pa nudi pri pomoči zagona samo 100A, kar je pri dizlih bolj kot ne premalo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Samo polnilec si lahko kupiš v lidlu/hofru za 20 eur, ko ga imajo v ponudbi. Drugače pa Ctek je dobra firma.

Tukaj imaš en video iz US:

A. Smith ::

Pa glih za Ctek-e slišim, da crkujejo.

"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Za polnjenje kupiš Lidl/Hofer polnilc, če pa aku počepne pri zagonu, so pa dobri kabli več vredni, kot pa kakšne zagonske stvari. Če ga kakšno leto ne uporabljaš, je vprašanje, v kakšnem stanju je baterija v njih, če je še sploh uporabna.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zimonem ::

Bolj je vprašanje dostopnosti. Če imaš štrom je pri hofrov zmaga. Tisti večji kovinska škatla in je namenjen tudi zagonu ne zgolj polnjenju. Če si pa nekje na terenu, imaš avtopred blokom, si vtujini je pa potem druga reč.

smolep ::

Živjo.

Jaz imam tega Einhell iz Merkurja. Enkrat mi je prišel prav pri vžigu Mitsubishi Colt-a. Akumulator je bil toliko švoh, da ni zmogel verglati. Sem ene 4x izvedel boost in je vžgal. Če bi bil avtomobilski akumulator čisto fuč pa dvomim, da bi ga zagnal. Sploh za dizla močno dvomim, d je dovolj močan.

brbr21 ::

Za avto, ki se celo zimo ne premakne iz neogrevane garaže sem imel Cteka, pa je lani 2x v eni zimi crknil. Letos je na Bosch C3 in zaenkrat BP.
Super je ker ima konektor in je en del lahko permanentno vezan na akumulator, da ne telovadiš vsakič s klemami.

€36. Ga dobiš tudi pri nas za kak ojro več.
https://www.amazon.de/Bosch-189-999-03M...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnilec akumulatorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11121259 (11606) FireSnake
»

Akumulator se prazni. Mehanik ne zna popravit? (strani: 1 2 )

6812383 (9516) suhi
»

Naj kupim nov akumolator ? (strani: 1 2 )

509680 (8580) RejZoR
»

Polnenje akumulatorja

287606 (7220) Brane22
»

Akumulator

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91473 (1316) Brane2

Več podobnih tem