Forum » Na cesti » Priključni hibrid
Priključni hibrid
roki11 ::
Pozdravljeni,
ker nisem tehnik in mi matematika ni najbolj blizu, bi vas prosil za pomoč...
Zanima me koliko pride v evrih cena enega polnjena baterije na priključnem hibridu...
Npr. primer:
kapaciteta baterije avta je 7,6 kWh
npr. da je baterija skoraj prazna ko se jo priključi na domači polnilnik in da ni pomembno ET ali VT ali MT (lahko povprečno ceno elektrike z vsemi dajatvami na kWh) - ali bi bila cena na kWh 18 centov ok?
Ali je potem izračun tak: 7,6 x 0,18 = 1,36 evra/polnjene?
Hvala
ker nisem tehnik in mi matematika ni najbolj blizu, bi vas prosil za pomoč...
Zanima me koliko pride v evrih cena enega polnjena baterije na priključnem hibridu...
Npr. primer:
kapaciteta baterije avta je 7,6 kWh
npr. da je baterija skoraj prazna ko se jo priključi na domači polnilnik in da ni pomembno ET ali VT ali MT (lahko povprečno ceno elektrike z vsemi dajatvami na kWh) - ali bi bila cena na kWh 18 centov ok?
Ali je potem izračun tak: 7,6 x 0,18 = 1,36 evra/polnjene?
Hvala
roki11 ::
Ja, sem vzel to ceno, da smo na varni strani, če bi imel na strehi še PV module in samooskrbo, pa je cena res en...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja zemeljskega plina za stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9978 (7163) | Invictus |
» | Kako je Elon Musk odkril "toplo vodo" iz Trebnjega (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 32215 (26925) | Unknown_001 |
» | Koliko elektrike porabi računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 20835 (17314) | Luka_aoxd |
» | Povprečna cena 1 kWh el. energijeOddelek: Loža | 25824 (25372) | Spajky |
» | Koliko stane eno pranje v pralnemu stroju?Oddelek: Loža | 6656 (5275) | Tilen |