» »

(Srednješolski) učbeniki za učenje Španščine

(Srednješolski) učbeniki za učenje Španščine

twom ::

Katere učbenike in delovne zvezke uporabljate v srednjih šolah, gimanzijah za Španščino?
Pa kakšne knjige v španskem jeziku, da niso prezahtevne.

Lahko tudi kašne druge metode. Doulongo mi nekako ni sedel. Za tečaje pa nimam časa, da bi lahko sledil skupini (al pa že EMŠO vpliva na sive celice...)

Navlekel sem si polno španskih nadaljevank in filmov, samo so ternutno prezahtevni.

Glede španščine sem popolni začetnik.

Nobenega srednješolca tu gor?

kow ::

Kaj tocno naj bi pomenil "ucbenik"? Isces knjigo za slovnico? Ali delovni zvezek?

Naceloma je verjetno vseeno. Bolj je pomembna motivacija in pravilen pristop.

Znanstvene raziskave pravijo, da je bolje 15 minut ucenja na dan. Kot 2 uri enkrat na teden.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

sbawe64 ::

Najdi kakšne španske risanke za začetek.

Učbeniki
MK ima to:
https://www.mladinska-knjiga.si/sola/ce...

Namesto srednješolskega načina (ki za 99% ne deluje) ti raje predlagam kaj podobnega
https://www.50languages.com/sl/learn/ph...
Tako se boš naučil besede, fraze.

Ali bolj hardcore dnevno po ure beri članke iz "El Pais" & kaj podobnega in za sproti prevajaj vsak stavek.
Po recimo 3 mesecih se ti bo začelo približno svitati, o čem teče beseda.

Ne osredotočaj se preveč na slovnico, tisto te v vsakem jeziku samo zamori, največ 20% časa ji nameni.

Na yt recimo anglež bald&bankrupt pove, da še sedaj ne razume ruske slovnice, ampak zna brati in govoriti brez težav.

Da se uho navadi, najdi online kakšen španski radio in poslušaj njihove oddaje, glasbo.
Tako boš hkrati aktiven na več frontah.

Ali če ti je kakšen pevec/pevka dober, prevedi njegove pesmi.
Recimo pri rap-u v kateremkoli jeziku je ponavadi veliko besed.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

kow ::

Srednjesolski nacin seveda deluje. Kaksne (spet) klatis. Ce 90% srednjesolcev ni motiviranih in se ne naucijo veliko, se ne pomeni da se motivirani ucenci ne naucijo jezika.

sbawe64 je izjavil:

Ali bolj hardcore dnevno po ure beri članke iz "El Pais" & kaj podobnega in za sproti prevajaj vsak stavek.
Po recimo 3 mesecih se ti bo začelo približno svitati, o čem teče beseda.
Davno davno nazaj sem tako začel z angleščino. Na začetku sem moral prevajat takorekoč vsako besedo. Bila je pa revija Newsweek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

sbawe64 ::

kow je izjavil:

Srednjesolski nacin seveda deluje. Kaksne (spet) klatis. Ce 90% srednjesolcev ni motiviranih in se ne naucijo veliko, se ne pomeni da se motivirani ucenci ne naucijo jezika.

Pri SS načinu je prevelik poudarek na slovnici, s tem da ljudje dejansko ne znajo govoriti.
Prvič zato, ker se bojijo govoriti napačno, drugič, ker imajo zelo omejen slovar.

Kar poglej si, kako recimo otroci v JP šolah (oš in sš) govorijo angleško.
Nikakvo.

In btw, smo imeli v srednji šoli na izmenjavi en razred Francozov, ti so bili najbolj uspešen razred na njihovi šoli, po angleško je bilo nemogoče karkoli z njimi komunicirati, bolj je bila govorica rok.
Podobna štorija je bila z razredom Madžarov.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učenje tujega jezika

Oddelek: Loža
171064 (426) Hangman
»