» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
224 / 224
»
»»

Pro ::

Nekateri pa tudi zagovarjajo gotovino in nočejo plačevati s kartico. Raje plačujejo te provizije...

velikBrokoli ::

Jaz imam v denarnici vedno par sto evrov ravno za take primere, zakaj bi sploh dvigoval v tujini? V Sloveniji praktično nikoli ne potrebujem gotovine, razen za kakšna darila, na Hrvaškem sem pa pomoje zapravil 20e za ringlšpil za tamalo :))

Gregor P ::

Smo le v EU in evroobmočju in bi te stvari morale biti dokaj samoumevne.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

velikBrokoli ::

Zakaj bi morala banka na Hrvaškem ponujati zastonj storitev dviga gotovine na njihovem bankomatu za ne-komitente? Mislite, da oni s tem nimajo nobenih stroškov?

GupeM ::

iKst_ je izjavil:

Karting v Puli sprejema samo gotovino. Pa vstopnine na napihljiva igrala na vodi tudi. Pa tip, ki zjutraj prodaja krofe in rogljičke v kampu nima POS terminala.

Zakaj potem ne greš z gotovino tja, če veš da moraš toliko stvari plačati z gotovino? Jaz imam običajno s sabo kakšnih 100 eur. Žena kolikor pač vzame, pa (pra)dedki in (pra)babice dajo mulcem denar za sladoled. Ampak kot sem rekel, letos nisem niti centa plačal z gotovino. Niti žena ne, če prav vem. Otroci so si pa res šli nekajkrat po sladoled, ampak bi tudi tam lahko plačevali s kartico.

iKst_ ::

Saj ni treba, da hrvaška banka daje dvige zastonj. N26 bi lahko to vključil v Metal račun.

Zakaj potem ne greš z gotovino tja, če veš da moraš toliko stvari plačati z gotovino? Jaz imam običajno s sabo kakšnih 100 eur. Žena kolikor pač vzame, pa (pra)dedki in (pra)babice dajo mulcem denar za sladoled. Ampak kot sem rekel, letos nisem niti centa plačal z gotovino. Niti žena ne, če prav vem. Otroci so si pa res šli nekajkrat po sladoled, ampak bi tudi tam lahko plačevali s kartico.

Ker nimam gotovine, sploh. Par kovancev imam v avtomobilu, za voziček v trgovini, to je pa vse. Dopusta pa tudi nimam splaniranega na minuto natančno.

Utk ::

Zakaj nimaš če praviš da rabiš?
Da vzameš 200 evrov sabo ne pomeni da moraš vse splanirat na minuto.

Zato, ker so tam bankomati. Pa ker sem imel v glavi, da N26 ne računa provizij na dvige. Še v kunah se spomnim, da sem 100% dvigoval popolnoma zastonj.

Drugo leto bom pač vzel par 100€ sabo. Noben ne bo umrl, je pa malo nadležno.

Odvisno kateri bankomati.
Bankomat lahko postavi skoraj kdorkoli in zaračuna karkoli. Če ti n26 ne zaračuna, ne pomeni da ti bankomat tudi ne.

DamijanD ::

Sploh Hrvaška je znana po "turističnih" bankomatih z visokimi provizijami.

NejcSSD ::

OTP bankomat v Zadru je hotel 5€. K sreči je imel nekdo OTP banko in je dvignil brez provizije pa smo mu fliknili. Evro dam, pet pa ne
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

bm1973 ::

Zgleda od letos vsi bankomati kasirajo 4,78 EUR za dvig...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

GupeM ::

iKst_ je izjavil:

Saj ni treba, da hrvaška banka daje dvige zastonj. N26 bi lahko to vključil v Metal račun.

Kako naj N26 to vključi v Metal račun? Oni ti dajo zastonj dvige. Kaj pa upravljalec bankomata zaračuna, pa nima zveze z N26. Drugič dvigni na Euronetovih bankomatih. Po možnosti češke krone v Pragi. Najprej te bojo olupili pri konverziji, potem pa še kakšnih 20 eur feeja. Misliš, da bo N26 kar vse to lepo plačal, ker imaš pač Metal račun?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

karafeka ::

Kako je pa v Sloveniji na bankomatih? Ali so provizije in kje jih ni?

Gregor P ::

bm1973 je izjavil:

Zgleda od letos vsi bankomati kasirajo 4,78 EUR za dvig...

... ja ne, ne vsi ...

Gregor P je izjavil:

Mislim da še nisem napisal, na Hrvaškem lahko brez provizij dvigujem na bankomatih njihove poštne banke. Ker po spominu, kljub temu, da imamo dvige denarja na bankomatih brezplačno, to ne deluje na vsakem bankomatu drugih bank, kjer ti kljub temu zaračunajo neko njihovo provizijo.

Gregor P je izjavil:

Kot sem zapisal zgoraj, je moja izkušnja, da ene banke dodajo še svojo provizijo poleg in druge ne; med slednje spada hrvaška poštna banka (HPB) - tam do sedaj še nisem plačal nobene provizije (njihov bankomat sploh nič "po scamersko" ne komplicira, samo vtipkaš želeni znesek in dvigneš)...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

GupeM je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Kako naj N26 to vključi v Metal račun? Oni ti dajo zastonj dvige. Kaj pa upravljalec bankomata zaračuna, pa nima zveze z N26. Drugič dvigni na Euronetovih bankomatih. Po možnosti češke krone v Pragi. Najprej te bojo olupili pri konverziji, potem pa še kakšnih 20 eur feeja. Misliš, da bo N26 kar vse to lepo plačal, ker imaš pač Metal račun?

Za dogovore med bankami še nisi slišal? Pa ne govorim o Euronet bankomatih ampak o dejanskih bankah.

Sem pa malo preveril po zgodovini in se očitno spomnim narobe. Z N26 sem dvigoval kar nekaj tujih valut, od kun do dolarjev, funtov, tajvanskih dolarjev, bosanskih mark... Vedno brez N26 provizije ampak s provizijo bankomata. Sem pa na Hrvaškem dvignil Kune popolnoma brez provizije na določenih bankomatih, ki danes provizijo računajo.

Banka si med seboj zaračunavajo in izravnavajo dvige po neki fiksni ceni, ampak če nek upravljalec hoče 5 evrov za dvig, bo to lahko zaračunal samo stranki, banki težko (več kot 80 centov, evro, kolk so dogovorjeni).

Legon ::

iKst_ je izjavil:

GupeM je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Za dogovore med bankami še nisi slišal? Pa ne govorim o Euronet bankomatih ampak o dejanskih bankah.

Sem pa malo preveril po zgodovini in se očitno spomnim narobe. Z N26 sem dvigoval kar nekaj tujih valut, od kun do dolarjev, funtov, tajvanskih dolarjev, bosanskih mark... Vedno brez N26 provizije ampak s provizijo bankomata. Sem pa na Hrvaškem dvignil Kune popolnoma brez provizije na določenih bankomatih, ki danes provizijo računajo.

In kako tocno naj n26 prisili par tisoc bank v podpis taksnih sporazumom? Zato ker nakljucni nakladac misli da je boga prijel z jajca ker placa 9,99 za vodenje bancnega racuna?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Jao, ti pa še nisi dolgo na svetu, a? Ali pa se trudiš tiščati glavo v pesek.

Kako pa N26 sklene dogovore z ostalimi partnerji? Pa kako Apple sklepa dogovore z vsakim operaterjem v vseh 200+ državah? Pa kako imajo zavarovalnice med sabo sklenjene dogovore itd.?

Kar se pa naključnih nakladačev tiče. Cena je 16,99€, kar sicer ni veliko, ni pa malo za vodenje računa. Pred leti je bil seznam storitev, ki so jih ponujali za Metal precej daljši. N26 ima seveda pravico oblikovati ponudbo kot njim paše. Ampak nekateri naključni nakladači zdaj razmišljamo o tem, da bi svoj denar prestavili kam drugam, ker storitev mogoče ni več vredna teh 16,99€.

deepsick ::

Če se žiher pofočkam - sicer ne spreminja dosti vse skupaj, če plačaš upfront 1y (ekonomično, ker je potrebno leta 2026), je nekje 13,54EUR/mo, malo je sicer ceneje, sicer je pa tako, 16,90EUR/mo. Sami plačujemo s kartico, kar je le možno (tudi razne najeme in to) - z gotovino zelo redko, vsaj, kar se tiče mene - če pa že, pa tudi vse upfront, ne moremo si privoščiti razsipnosti. Obresti so pa res zanikrne na N26, primerjujoč, samo kaj hočeš, tako to je pač, vzemi ali pusti :D

Legon ::

iKst_ je izjavil:

Jao, ti pa še nisi dolgo na svetu, a? Ali pa se trudiš tiščati glavo v pesek.

Kako pa N26 sklene dogovore z ostalimi partnerji? Pa kako Apple sklepa dogovore z vsakim operaterjem v vseh 200+ državah? Pa kako imajo zavarovalnice med sabo sklenjene dogovore itd.?

Kar se pa naključnih nakladačev tiče. Cena je 16,99EUR, kar sicer ni veliko, ni pa malo za vodenje računa. Pred leti je bil seznam storitev, ki so jih ponujali za Metal precej daljši. N26 ima seveda pravico oblikovati ponudbo kot njim paše. Ampak nekateri naključni nakladači zdaj razmišljamo o tem, da bi svoj denar prestavili kam drugam, ker storitev mogoče ni več vredna teh 16,99EUR.

Nmesto jokanja bi lahko že pet računov zamenjal, ampak oba veva, da se ti gre samo za nabijanje v tri dni.

Lahko pa se smešiš naprej pa nam pojasniš kakšne točno dogovore sklepa apple z operaterji v 200+ državah na svetu in kako točno je to povezano s tem, da bi zaradi pojokcane snežinkce, ki daje 16,99 za vodenje računa. moral n26 sklenit dogovore z ca 5000 bankami samo v EU? Ko pa vsi vemo, da za tak deanar bi moral še kartico namesto tebe vtaknit v bankomat. N26 tako kot vsak drug poslovni subjekt lahko prosto zbira s kom stopa v poslovne odnose in pod kakšnimi pogoji. Enako kot potrošnik na drugi strani ali pa banke po evropi in širše. Snežinkice, ki pa tega niste sposobne razumet imate po forume za jokcanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Nmesto jokanja bi lahko že pet računov zamenjal, ampak oba veva, da se ti gre samo za nabijanje v tri dni.

Lahko bi, ampak zaenkrat je nezadovoljstvo še vedno manjše od vseh problemov, ki jih imaš z menjavo računa.

Kaj točno tebe moti pri vsem tem, mi pa ni jasno. Si v temi o N26 pa se kurčiš, da se pogovarjamo o storitvah N26, ki so, btw, vedno slabše. :) Ne vem, če bi jaz na tvojem mestu opletal s "snežinkicami", če te en post na forumu takole vrže s tira.

Ko pa vsi vemo, da za tak deanar bi moral še kartico namesto tebe vtaknit v bankomat.

Leta 2026 smo. Kdo vtika kartico v bankomat?
««
224 / 224
»
»»