Forum » Loža » Boleče koleno med spanjem
Boleče koleno med spanjem
Uizi ::
Čez dan nimam problemov ali bolečin v kolenih, ko pa spim na boku (z blazino med koleni)pa se sredi noči zbudim z grozno bolečino, ki se samo še stopnjuje ko raztegnem nogo, po nekaj minutah mine, če se vrnem v enak položaj se ponovi.
Ima še kdo takšne težave in kako jih rešujete?
Sem pa v otroštvu veliko "preklečal"(pizdont pač) in snowbordam že 20let, kar intenzivno, je mogoče to posledica tega?
Sem pa v otroštvu veliko "preklečal"(pizdont pač) in snowbordam že 20let, kar intenzivno, je mogoče to posledica tega?
r3dkv1c4 ::
ST se bo potrudil, da ti postreže s pravo diagnozo skozi čarobno kroglo, v to sem prepričan
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Cruz ::
Probaj raztezne vaje pred spanjem, jaz na splošno boljše spim, če si raztegnem celo telo pred spanjem.
Če te koleno ne boli tekom dneva, mogoče spiš v nerodni poziciji. Če narediš to vajo čutiš kakršnokoli bolečino v kolenu?
Verjetno si sezonski ljubljanski(:D) snowboarder, tako da dvomim, da bi to imelo kakšen vpliv. Koliko pa športaš/uporabljaš noge(v to ne štejem hojo, razen če je 20km+ na dan) na teden?
Če te koleno ne boli tekom dneva, mogoče spiš v nerodni poziciji. Če narediš to vajo čutiš kakršnokoli bolečino v kolenu?
Verjetno si sezonski ljubljanski(:D) snowboarder, tako da dvomim, da bi to imelo kakšen vpliv. Koliko pa športaš/uporabljaš noge(v to ne štejem hojo, razen če je 20km+ na dan) na teden?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
Sony-Tech ::
Ulezeš se na posteljo.
Eno nogo imaš iztegnjeno (vzemimo levo za primer).
Drugo nogo (v tem primeru desno) v kolenu pokrčiš na nekaj stopinj nad kotom 45°. Kolikor pač ti znese.
Nogo spet iztegneš in ponoviš vajo.
Nato nogi še zamenjaš in ponoviš postopek.
Internet doktorji ...
Spiderman varianta.
Eno nogo imaš iztegnjeno (vzemimo levo za primer).
Drugo nogo (v tem primeru desno) v kolenu pokrčiš na nekaj stopinj nad kotom 45°. Kolikor pač ti znese.
Nogo spet iztegneš in ponoviš vajo.
Nato nogi še zamenjaš in ponoviš postopek.
Internet doktorji ...
Spiderman varianta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sony-Tech ()
Nisem ljubljanski, razen če se šteje pod ljubljanski 70+km/h na FIS progi podkoren ^^, sile so kar velike, me velikokrat kompresija zjebe. Prehodim/prekolesarim pa cca. 40km vsak teden. Glede vaje, ni bolečin. Sem že delal počepe ipd. pred spanjem, pa ni učinka.
Pa ne iščem diagnoze, samo zanima me,če ima kdo podoben problem. Itak bi šel do zdravnika, če bi me oviralo pri vsakdanjih opravilih. je bolj nadležno za popizdit, ko se zbudiš po 3x na noč in opletaš z nogam 5min da mine..
Cruz ::
Nisem ljubljanski, razen če se šteje pod ljubljanski 70+km/h na FIS progi podkoren ^^, sile so kar velike, me velikokrat kompresija zjebe. Prehodim/prekolesarim pa cca. 40km vsak teden. Glede vaje, ni bolečin. Sem že delal počepe ipd. pred spanjem, pa ni učinka.Pod ljubljanski sem mislil to, da smučaš/boardaš samo 2 tedna na leto z doma parkiranim karavanom, ki si ga kupil ravno zaradi teh dveh tednov, ko ga rabiš. :D Drugače pa kul. :)
Probaj raztezne vaje pred spanjem. Počepi niso raztezna (statična) vaja. Če se bo bolečina nadaljevala, pa k doktorju. Mogoče pa si v začetni fazi obrabljenega hrustanca.
Jaz s tem nimam problema, so pa me že tudi bolela kolena in drugi deli telesa zaradi čudnega položaja med spanjem. Moraš računati, da v tistem (čudnem) položaju preživiš kar nekaj ur in lahko pusti posledice. Jaz sem se zdaj navadil, da spim na hrbtu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
Mogoče pa res spim čudno, navada je hudič, se bo treba na hrbet prisilit nekako. Bom probal z pravimi vajami, hvala za nasvet. :)
Ja noseč sem. Zato,ker brez tega še 3x prej začne bolet. Nimam špeha,da mi ublaži trenje. ;)
;-) ::
Priporocam Artros, po moznosti da prides do dr. Husseina, mojster za kolena in vse kar je povezano z njimi. Prvi pregled 80€ nadaljni 50. Ce je potreben poseg gre skos z napotnico.
Sem precikiral vse zivo okoli kolen letos in so res top.
Sem precikiral vse zivo okoli kolen letos in so res top.
Horas ::
korenje3 ::
Čez dan nimam problemov ali bolečin v kolenih, ko pa spim na boku (z blazino med koleni)pa se sredi noči zbudim z grozno bolečino, ki se samo še stopnjuje ko raztegnem nogo, po nekaj minutah mine, če se vrnem v enak položaj se ponovi.
mogoče si stisneš žile, ki preprečijo ustrezno cirkulacijo krvi?
če nimaš maščobe zna bit to problem.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
chort ::
Meni se dogaja podobno, ampak samo ko spim v postelji (v apartmaju od firme), ki je precej mehkejša od moje domače. Isto se dogaja sodelavcu, ki spi v sosednjem apartmaju na enakem jogiju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Križ - bolečina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30102 (3855) | stajerska |
» | Težave s kolenom in zdravljenjeOddelek: Loža | 1385 (1098) | buttcrack |
» | Kupil drago lezisce in posteljno dno, vendar se zmeraj slabo spim (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12735 (9617) | rockstar |
» | Odločil sm se da vam rešim življenje!Oddelek: Loža | 12145 (10099) | guest #44 |
» | KrižOddelek: Loža | 1433 (1220) | madmitch |