Forum » Strojna oprema » problem /verjetno z maticno plosco)
problem /verjetno z maticno plosco)
T(he) Boss ::
Problem je sledec: rac. popolnoma lepo deluje (AMD 2000+ XP po dveh urah prime95 39 stopinj). Problem pa se zacne, ce hocem restartat rac. (kakorkoli- reset, restart v windowsih, izhod iz biosa) mi prvo ful dolgo isce IDE naprave, zatem pa napise, da primeri mastera ni, slave pa neke cudne znake vun vrze, za drugi kanal pa lepo izpise. Potem ko bi pa mogo bootat, pa napise "NTLR is missing" .In do dela, dokler rac. ne izklopis za par s se potem takoj prepozna IDE naprave (vse) in lepo boota winse. Plata je gigabyte GA-7VAX disk, ki je prvem kanalu master je WD 80 giga (sicer to verjetno ni vazno) slave pa je pioneerjev dvd (to verjetno tudi ni vazno, samo vas mogoce zanima), torej v cem je problem?
pingo76 ::
Si probal nadgradit bios in izklopit odvečno šaro v biosu (kak dodatni raid kontroler ipd.)?
Biosa ze lep cas nisem nadgrajeval, mogoce bi bilo vrednos poskusit. Na plati pa imam samo zvocno, ki je izkljucena, pa mrezno, ki pa more delovat.
sash ::
NTLR is missing ti napiše zato ker ti ne najde diska z sistemom na začetku in ko nadaljuje tega filta seveda ni ker tud diska ni - še bomo popravljali
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Probal bom menjat bios, saj ma dva (samo preklopit), pa bomo videli, ampak to je treba rac. znova zagnat, kar pa se ne dogaja ravno pogosto
Prisel sem do zanimive ugotovitve ! Sem dal, naj se boota iz backup biosa, pa se je, bios je malo starejsi (tak da se vidi). Problem pa se je pojavil, ko so se hotli winsi nalozit. Pojavil se je plavi zaslon in je napisal, da je ustaliv nalaganje, da bi preprecil skodo . Torej iz tega sledi, da ima microsoft nareto tisto njihovo zascito tako, da niti na starejsi bios ne mores preit? No, saj ko sem ponovno zagnal je spet imel tezave pri prepoznavanju prvega ide kanala. Je pa zanimivo, da ce das v DVD-rom (ki je slave na prvem kanalu) in vi bios nastavis, da naj boota iz cdroma, (pa tudi ce restartas masino) se slo-tech linux lepo nalozi, samo ni mi jasno, zakaj noce pisat na disk, kjub temu, da mu to omogocim, samo saj to v bistvu ni vazno, jaz se vedno ne vem, zakaj ima po restartu tezave z prepoznavanjem prvega kanala, sploh diska
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3504 (2731) | Voluharr |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 4832 (3651) | gorenjc |
» | OS Boot na ATA/SATAOddelek: Pomoč in nasveti | 1308 (1168) | MrStein |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1843 (1487) | mkonci |
» | Freezee računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1247 (1043) | 'FireSTORM' |