Forum » Loža » Povračila stroškov v zvezi z delom
Povračila stroškov v zvezi z delom
lenovo2 ::
Ali obstaja minimalni znesek prehrane med delom, ki ga plača delodajalec (če ga ne zavezuje nobena kolektivna pogodba), če prehrana ni organizirana?
val46 ::
Seveda obstaja. Spodaj si lahko malo prebereš, obstaja pa teh strani na netu kolikor želiš. Pač, odvisno kje delaš in na kak način. V mojem podjetju imamo v dopoldanskem in popoldanskem urniku malico organizirano, tako da za te dneve, ko sem v jutranji ali popoldanski smeni ne dobim nadomestila, če pa delam nočne ali morda kak dan čez vikend/praznik, dobim za tisti dan 6,12EUR za malico. Mislim da je to nekje tudi minimum za zasebni sektor v sloveniji.
https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...
https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: val46 ()
hotig ::
Nadomestilo je odvisno od vrste dejavnosti in sektorja v katerem si zaposlen. Minimum je nekje okrog 3,51€. Tistih 6,12€ pa je maksimum neobdavčljivega nadomestila za prehrano. Pogoj je tudi vsaj 4h dela na dan, za več kot 10h na dan pa dobiš še dodatek za vsako dodatno uro nad 8 ur dela. Za več pa lahko pomaga stric gugl.
pol delam v dobri firmi, če mi dajo maksimum :) Sej pravim, ne poznam ravno zakonov kolk kaj pripada pa to, zato sem tudi podal tisti link, pa naj si OP ali tisti ki to želi, pač prebere za njegovo branžo. Drugače pa ja,stric gugl zna veliko, sam poiskat je potrebno.
brett ::
Trenutno je zakonsko minimum za malico, za polni delovni čas, 3,56€, nad 10 ur dela, ti pripada za vsako oddelano uro nad polnim (8 ur) delovnim časom še 0,445€/uro. Recimo to je za 12h dela 5,34€. To so minimumi!
Prevoz pa je minimum lahko bodisi 60% javnega prevoznega sredstva oziroma 0,13€/km.
Prevoz pa je minimum lahko bodisi 60% javnega prevoznega sredstva oziroma 0,13€/km.
anketar ::
pol maš pa še po zaslugi sindikatov kolektivne pogodbe, kjer ti fuknejo bone za povračilo malce kr dobršen delež, ostalih 10-15€ pa v denarju za mesec
rejven ::
pol delam v dobri firmi, če mi dajo maksimum :) Sej pravim, ne poznam ravno zakonov kolk kaj pripada pa to, zato sem tudi podal tisti link, pa naj si OP ali tisti ki to želi, pač prebere za njegovo branžo. Drugače pa ja,stric gugl zna veliko, sam poiskat je potrebno.
privat firme rajši kot višjo bruto, višino izplačila korigirajo z najvišjim neobdavčenim zneskom za malico. Kar seveda ni nič narobe v kolikor tudi drugje špila.
drugače ne delam ravno v "privat" firmi, razen če šteješ podjetje z cca 5000+ zaposlenimi za privat firmo ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Malica v službiOddelek: Loža | 5529 (3731) | GregiB |
» | Vprašanje glede službe (malica)Oddelek: Loža | 7407 (4999) | jusv |
» | Prevoz na delo in iz dela, malicaOddelek: Loža | 7815 (6552) | St235 |
» | Obrok na delovnem mestu + prevoz (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18921 (14877) | jype |
» | Izplačilo regresa za prehrano...Oddelek: Loža | 2810 (2448) | MadMicka |