Forum » Loža » Copyright in derivati fotografije
Copyright in derivati fotografije
TheBlueOne ::
Zdravo, ce morda kdo zna razloziti kaj je problematicno in kaj ni. Primeri:
Izhajamo iz neke x fotografije
-> Uporabljen del fotografije
+ predelan v smislu kompozicije, dan v ozadje
+ filter ki sliko spremeni, da izgleda kot risba, spremenjena barvna shema
+ je v ozadju, ospredje je gibanje nekih figur, ki so novo delo
+ cez vse se en filter, da vse izgleda kot risba
Morda lahko kdo razlozi kako je s temi derivati? Na kateri tocki je morda OK? Bolj kot berem, manj mi je jasno, ker ni nekih takih primerov.
Tnx
Izhajamo iz neke x fotografije
-> Uporabljen del fotografije
+ predelan v smislu kompozicije, dan v ozadje
+ filter ki sliko spremeni, da izgleda kot risba, spremenjena barvna shema
+ je v ozadju, ospredje je gibanje nekih figur, ki so novo delo
+ cez vse se en filter, da vse izgleda kot risba
Morda lahko kdo razlozi kako je s temi derivati? Na kateri tocki je morda OK? Bolj kot berem, manj mi je jasno, ker ni nekih takih primerov.
Tnx
DePalmo ::
Če hočeš pravno mnenje kontaktiraj odvetnika.
Moje mnenje je da si uporabil sliko ki je avtorsko zaščitena. Te slike brez plačila licence ne smeš uporabiti za ničesar, po plačilu licence ti pa licenca narekuje kaj lahko z njo počneš oz. je višina licenčnine odvisna kaj boš lahko s sliko počel. Nekatere ne smeš spreminjat, pri nekaterih moraš navesti avtorja, itd..
Moje mnenje je da si uporabil sliko ki je avtorsko zaščitena. Te slike brez plačila licence ne smeš uporabiti za ničesar, po plačilu licence ti pa licenca narekuje kaj lahko z njo počneš oz. je višina licenčnine odvisna kaj boš lahko s sliko počel. Nekatere ne smeš spreminjat, pri nekaterih moraš navesti avtorja, itd..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izrezati objek iz ene slike s Corel drawOddelek: Programska oprema | 2653 (2574) | pr2501 |
» | gledališki listOddelek: Programska oprema | 1648 (1466) | demon#666 |
» | Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 8889 (7234) | OwcA |
» | Predavanje AutoCad-aOddelek: Programska oprema | 3292 (3020) | Invention |
» | Število naprednih civilizacij v naši galaksiji (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6485 (5326) | undefined |