» »

Izplačilo regresa za prehrano...

Izplačilo regresa za prehrano...

cyber_killer ::

Koliko ti mora delodajalec po zakonu izplačati regres za prehrano na dan, ter koliko ti mora dati za prevoz. Zanimam, se zato, ker se bo kolegica v kratkem zaposlila in kolikor je zvedla, da ne plačuje glih preveč velik. Po info 100€ vse skupaj, vozila pa se bo okrog 35km od doma.

@nny ::

Prehrana do višine 6,12 EUR, čeprav večina delodajalcev izplačuje manj - od 3 EUR naprej. Prevoz na delo in nazaj 0,18 EUR na prevožen kilometer, vendar le v primeru, da ni drugega javnega prevoza ali narava dela to onemogoča, npr. nočno delo. Če obstaja možnost javnega prevoza, se izplačuje v višini najcenejše možnosti (mesečna karta).

mojsterleo ::

prehrana je tm nekje 3.6 eur/8 delovnih ur, oz. odvisno od kolektivne pogodbe dejavnosti. prevoz je 0.18/km, oziroma 60% cene karte javnega prevoza. drugac pa 100 eur / mesec ni cist nerealna ocena za malico+prevoz.

cyber_killer ::

No sej to me je zanimalo. Se pravi 60% mora isplačati najcenejše karte. Okej, če je 3,6EUR pride na 168h 75EUR. Se pravi 25EUR še za prevoz. Joj kok so nekateri delodajalci svinjski. Še osnovnih pogojev ne izpolnijo. Mi lahko kdo poda kakšen člen, ki govori o povračilu regresa za prehrano in stroškov za prevoz.

Še kdo?

Zgodovina sprememb…

cyber_killer ::

Pa baje zagotovljena je osnovna plača. A to pomeni ta minimalna?

temameseca ::

Edit: Za vsako dejavnost posebej je objavljena kolektivna pogodba, v kateri so predpisani pogoji za povrnitev stroškov in višina le-teh:

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr...

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Hja, to je sedaj kar problem. Splošne kolektivne pogodbe za gospodarski sektor ni (razen če nism kaj spregledal). Se pravi, bi morala na podlagi 130. člena Zakona o delovnih razmerjih država sprejeti predpis, s katerim bi določila stroške prehrane in prevoza. Se mi zdi, da tega še niso storili (razen, če nisem kaj spregledal).

Če se na novo zaposliš, je potrebno preveriti, če morda za podjetje velja kaka kolektivna pogodba (panožna ali podjetniška). Če ne velja nobena KP, je delavec na vsak način še vedno upravičen do povračila stroškov za prevoz in prehrano. Problem pa je višina.

Kar se pa tiče osnovne plače, je pa to plača, na katero se potem še obračunajo različni dodatki, npr. dodatek za minulo delo, za izmensko delo, ipd. (če je tako določeno s kolekt. pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi). Na vsak način pa osnovna plača z dodatki ne more biti nižja od minimalne plače.

Skratka, čudna zadeva.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

potni stroški

Oddelek: Loža
172099 (1190) val46
»

Malica v službi

Oddelek: Loža
275219 (3421) GregiB
»

Praksa in plačilo?

Oddelek: Šola
349301 (4078) MadMicka
»

Prevoz na delo in iz dela, malica

Oddelek: Loža
237509 (6246) St235
»

Prva redna zaposlitev..

Oddelek: Loža
334887 (3683) kekz

Več podobnih tem