» »

Wi fi kamere in wifi antene

Wi fi kamere in wifi antene

anzy4 ::

Pozdravljeni!
Ker sem glede te tematike laik me zanima naslednje:
V hlevu bi imel 3 kamere za nadzor živali, med hišo in hlevom je 100 m vidne razdalje. Najraje bi za povezavo uporabil usmerjevalno anteno, ker za utp kabel ali optičnega je treba delati zahtevne izkope.
V hiši imam brezžični usmerjevalnik Netgear 2,4Ghz. Povezava bi bila tudi z računalnikom v hlevu (da bi imel tam internet).
V hiši bi rad imel urejeno tako, da lahko nadzorujem stanje v hlevu preko računalniškega monitorja in/ali še dodatnega monitorja.

Kaj vse bi poleg 3 kamer, 2 usmerjevalnih anten, dodatnega še potreboval da bi postavil sistem?
Ali so kamere hud zalogaj za wi-fi omrežje, oz. če bo sploh delovalo.
Predvidel sem neke zunanje HD kamere z zaščito IP66 http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid..., za anteno pa npr. https://www.mimovrste.com/wi-fi-antene/...

Ali pa je enostavno bolje (če je zadeva malce bolj zahtevna), da dobim nekoga, kot pa da sam "doktoriram" iz postavitve videonadzornega sistema.
Se zahvaljujem za komentarje
Lp

starfotr ::

Naredi brezžični link do hleva in uporabi žične kamere. Strošek? 200 eur.

Jaz bi pa namesto brezžičnega linka vseeno zakopal optični kabel. Lahko pa postaviš tudi štange, to ni noben problem. Če imaš pesek ali zemljo, zakopat sploh ni težko. Greš po nepovoznih površinah in to je to. Uporabiš alkatenko pa je.

DeeJay ::

anzy4 kakšen budget maš namenjen za to?
Če hočeš met to profi zrihtano po zraku poglej Ubiquiti AirMAX antene in njihove UniFI APje ter kamere. Link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeeJay ()

anzy4 ::

Žične kamere po hlevu ni noben problem, rajši dam kak € več, da je na ta račun bolj kvalitetna kamera. V bodoče sicer bomo naredili izkop do hleva zaradi novega el. kabla, ampak pri hiši je potrebno narediti še nekaj prebojev, zato bi mi bilo lažje brezžično speljati zadevo. Razmišljam pač, če so zmogljive antene po mojem ne bi prišlo toliko dražje. K optiki sodijo še verjetno kakšni pretvorniki na vsakem koncu verjetno?
Koliko računam na vse skupaj? Glavno mi je da je to nek soliden sistem, ni potrebno shranjevanje, le da ni prekinjanja, da kamere ne bodo crknile po nekaj mesecih, da je slika razločna, in da se ponoči tudi vidi (IR). Če bi vedel da se to dobi za 200 € bi bilo super, sicer sem pa nekako računal, da bodo kamere 3 kom cca 120 - 180, anteni cca 150 + če je še treba kaj dodatnega.

starfotr ::

Če boste tako ali tako kopali za elektriko, potem ni problem zraven dati še cevi za optiko. Mogoče investirati v izkop že sedaj, pa imaš potem rešeno že za vse večne čase. Pa ne pozabit še kake cevi za vodo in podobno. Pa kake proste cevi za prihodnost. Nazaj na temo.

200 eur pride oprema za brezični link. Moras pa imeti vidno razdaljo. Kamere seveda obvezno na kabel, tu sploh ni debate.

Optika je poceni. Pretvorniki so tudi poceni. Material je recimo toliko, kot pri brezžičnem linku al malo več (brez izkopa in cevi). Samo je pa zmogljivost in zanesljivost na mnogo višjem nivoju.

Izkop s cevjo za optiko te pride cca. 10 eur na meter. To je brez asfalta, samo kopanje zemlje in zasutje.

Isnull ::

Jaz bi na tvojem mestu raje uredil kablovje, ki je bolj zanesljivo in vzel 3 zunanje kamere z nightvisnom in zaznavanjem gibanja, ki so odporne na vlago. Npr. na vigi.si jih dobiš že za 40eur.

anzy4 ::

Sem brskal po bolhi. Dobi se kabel od 0,51€/m naprej npr: http://www.bolha.com/racunalnistvo/mrez...
Videl tudi oglas za optični kabel z oznako na kablu PENGG. Drugih podatkov ni o njem, tako da ne vem če bi bil primeren. Cena je pa 30€/100 m. Je za vzet najcenejšega?

fikus_ ::

Anzy, tudi jaz sem za enak primer nekaj caral, na koncu pristal na UTP kablu potegnjenm kar po zraku.
Mogoče ti bi delovalo nekaj takšnega:
https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte...

Če si lahko kje sposodiš in testiraš.

starfotr ::

Ne seri s power line.

Optika je poceni. Nov kabel, v trgovini stane med 50 centi in 1 eur na meter. Odvisno kak, vendar daš recimo 8 ali 12 vlaken, če že vlečeš.

Obvezno daj optiko, ne UTP na taki razdalji.

fikus_ ::

Če ne misli kopat, potem je tudi to powerline možnost! Je pa potrebno testirati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30658942 (25001) Lonsarg
»

Mrežna povezava med dvema hišama

Oddelek: Omrežja in internet
212025 (1334) tony1
»

Optika (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7113448 (10864) Skyman
»

nasvet pri povezavi z 100 m oddaljenim računalnikom

Oddelek: Omrežja in internet
231502 (1206) Daedalus
»

CAT7 S/STP kabel

Oddelek: Omrežja in internet
172649 (2424) gumby

Več podobnih tem