» »

RUNE Rural optika na vašem naslovu

RUNE Rural optika na vašem naslovu

««
9 / 23
»»

Ml33k ::

xseki je izjavil:

Se kje kaj dogaja?

Glede na njihovo FB stran popolnoma nič. Že od 4. novembra niso dali nobenih novih slik, kjer kaj gradijo, pa še takrat so bile nekatere videti starejše. Zadnja objava pa je bila 24. novembra. Mogoče bo kmalu vse propadlo.

xseki ::

Res je vse skupaj zelo žalostno. Sočustvujem s tistimi, ki ste za priključek plačali več mesecev nazaj.


Jaz imam še največje upanje v Telekom, ki bo gradil v sosednji vasi. Upam, da pridejo tudi do nas.

Fsegula62 ::

Nekaj novega pa je Živec Goran ni več direktor družbe, saj ga je nadomestil Nikolić Stojan

Vir: Ajpes RUNE Enia, komunikacijska infrastruktura, d.o.o



Za Nikolićem pa RUNE HOLDING

Zgodovina sprememb…

Ml33k ::

Fsegula62 je izjavil:

Nekaj novega pa je Živec Goran ni več direktor družbe, saj ga je nadomestil Nikolić Stojan

Vir: Ajpes RUNE Enia, komunikacijska infrastruktura, d.o.o



Za Nikolićem pa RUNE HOLDING


In kaj točno to pomeni?

xseki ::

To pa je zanimivo.

Hvala.

starfotr ::

Jah kaj, malo bodo oprali denarja preko Lux-a.

Fsegula62 ::

Ml33k je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Nekaj novega pa je Živec Goran ni več direktor družbe, saj ga je nadomestil Nikolić Stojan

Vir: Ajpes RUNE Enia, komunikacijska infrastruktura, d.o.o



Za Nikolićem pa RUNE HOLDING


In kaj točno to pomeni?


Samo razmišljam...

Pomeni, da se je "slovenski/slovenskohrvaški" projekt predal (prodal) tujcem, ker ga nismo bili zmožni dikončat ali bolj verjetno je v igri denar, veliko denarja

xseki ::

Stojan Nikolić je sprejel vabilo lastnika luksemburškega sklada zasebnega kapitala CEBF in postal direktor podjetja RUNE Enia. To vodi gradnjo širokopasovnega optičnega omrežja na podeželskih območjih Slovenije.


Nekdanji finančni in generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Stojan Nikolić je s 1. novembrom prevzel vajeti podjetja RUNE Enia d.o.o., ki vodi projekt gradnje širokopasovnega optičnega omrežja na podeželskih območjih Slovenije. Dosedanji direktor podjetja Goran Živec pa je zasedel mesto operativnega direktorja.


VIR: https://www.vecer.com/slovenija/nekdanj...

Torej to pomeni skoraj nič. Goran se je samo premaknil na mesto OD Rune.

guano ::

včeraj je bil objavljen pregled meseca novembra

Fsegula62 ::

Slike pa nobene nove, samo stare reciklirane.
V opisu pa tudi ne kaže na nič pretirano novega, kar nismo videli že prejšnji mesec.
Vse bolj žalostno, me pa zanima kaj bo prej pri nas 3RO (avtocesta) ali optika, ki že zamuja več kot eno leto :)

Machete ::

Lonsarg je izjavil:

Telekom ime najvišji paket trenutno 1000/40. A1 na Telekom optiki pa ima trenutno le 100/20, ker škrtarijo.

Morda bodo zadeve kaj višje ker bodo začeli nagrajevati iz G-PON v XGS-PON, torej faktor 10 več. Samo to bo trajalo 5-10 let pomoje.


Toliko imam jaz na kablu. Ja ok latence so večje, sam vseeno..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

predrzni007 ::

Se že dolgo nisem oglasil, pa se bom sedaj... Vse skupaj je velika natega. RUNE in podizvajalci so se vsega lotili čisto iz napačnega konca. Začeli so velikopotezni projekt izgradnje optičnega omrežja, ne da bi pomislili na dovoljenja, soglasja, izvajalce del, vremenske pogoje, terenske omejitve, sanacijo cest, itd. Že začetne načrte so dali v delo GVO, ki je v bistvu Telekomovo hčerinsko podjetje. Kot bi dali lisici za paziti kokošnjak. V bistvu so šli brez kurca na svatbo.
Bom povedal moj primer... Z RUNE se o optičnem omrežju pogovarjam že točno 2 leti (še kakšen mesec zraven). Verjeli ali ne ... njihov prvi odgovor na to kdaj naj bi bili dobili priključek je bil december 2019 (če bo vse po sreči, so rekli). Ampak ni bilo. Čakal sem in spraševal, pa ni bilo nič. No, junija 2020 so na Otočcu postavili vozlišče. Sedaj pa bo, sem si rekel in se zmotil. Spet so sledili klici in pisanja na RUNE ... z njihove strani pa informacije, kdaj naj bi bili priključki zgrajeni. Spet nič. Do tega leta... Letos so začeli kopati ceste. Spet sem si rekel, sedaj pa bo in spet sem se zmotil. Aprila letos sem s strani RUNE dobil mail s položnico in obvestilom, da je PAN omarica aktivna in da bo priključek zgrajen v roku treh mesecev. Juhu! Takoj sem podpisal pogodbo za priklop z enimi izmed štirih ponudnikov. To sem storil preko agenta, ki je zaposlen pri podjetju, ki za RUNE postavlja omrežje. Takrat mi je bilo rečeno, da je to, to in da naj bi bil priklop možen do konca poletja. Poletje je prišlo in se prevesilo v avgust. Konec avgusta sem dočakal klic tega istega agenta, ki ga je zanimalo, če smo še zmeraj zainteresirani za priklop. Moj odgovor je bil seveda pritrdilen. Na moje vprašanje kdaj naj bi se priklop zgodil, pa je bil njegov odgovor do konca septembra. Super, ne?! Ne, nič ni bilo super. Priključka spet ni bilo. Na moja nerganja tukaj in na Twitterju, so se odzvali pri RUNE in mi posredovali kontaktne podatke odgovorne osebe, ki mi bo lahko dala bolj konkretne podatke o priklopu. Osebo sem takoj poklical, konkretnega odgovora pa tudi od njega nisem dobil. Njegovi odgovori so bili v stilu ... >>čez 10 dni bom vedel več, v sredo imamo sestanek s projektantom, naslednji teden imamo sestanek s Telekomom, pokličite kasneje sem ravno v avtomobilu, itd. No, danes po vsaj desetih klicih se mi je na kontaktni telefon javila druga oseba, ki mi je povedala naslednje: >>Čeprav imate aktivno omarico PAN omarico 100 m od hiše, vam ne morem povedati kdaj vas bomo lahko priključili na omrežje. Do vas naj bi optični kabel pripeljali po Telekomovih drogovih, ki pa nam soglasja za to ne izda. Bravo RUNE!
Da ne pozabim omeniti ... cevi za optiko so polagali na privatnem zemljišču, enako velja za PAN omarico. Trikrat lahko ugibate, kdo je lastnik tega zemljišča. Za soglasje seveda ni vprašal nihče. Ob kopanju so poleg ostalega uspeli izkopati tudi mejne kamne. Šele po naših pritožah nad njihovim delom so nas prosili za soglasje. Soglasje smo seveda pogojevali s ponovno postavitvijo mejnih kamnov. Takrat nam je nekdo na RUNE rekel, da če ne bo soglasja tudi optike ne bo. To je sicer razumljivo, ampak verjetno najprej urediš soglasje za nekaj in potem delaš ne obratno. Tudi njegova grožnja se sedaj izkazala za neutemeljeno. Kakorkoli... Po parih mesecih, ko so bili mejni kamni spet tam kjer morajo biti, so tudi soglasje dobili. Za kaj že, se sprašujem sedaj?! Aja ... pa zemljo so dovažali k nam na parcelo. Najprej en kup, nato dva, pa tri ... Se jim ga ni dalo voziti na deponijo so rekli. Šele po posredovanju so jo odpeljali.
Torej... Če se vrnemo na začetek. Za začetek del je potrebno pridobiti soglasje. Pri RUNE soglasij nimajo, pa vseeno nekaj delajo. Ko se zadeva ustavi, poskušajo rešiti kar se da. Če soglasij nimajo, dela stojijo. Tudi načrte imajo narejene le v grobem in jih sproti prilagajajo. Konkretne informacije se od njih ne da dobiti. O organizaciji dela sploh ne bom izgubljal besed, ker beseda organizacija v njihovem slovarju ne obstaja. Če me bodo slučajno vlekli za besedo, bom povedal primer sodelavca z drugega konca MO Novo mesto. Ne boste verjeli tudi on ni priključen ... razlogi pri njem pa so čisto drugi.
Kakorkoli ... ŠA -LA -BAJ -ZER -JI ... na kvadrat. Pardon, na kubik!

Branko Miklavčič

xseki ::

Ravno prej bral. Škoda besed.

Fsegula62 ::

@predrzni007, če se ti da napiši še drugo zgodbo, je prav zanimivo brati, skoraj tako kot komentarje na njihovi FB strani.

Ml33k ::

Sem napisal že enkrat. Pri starših je jeseni hodil okrog človek, ki je popravljal soglasja za zemljišča kjer gredo čez njihovi kabli. To je delal zato, ker je bil pri Rune zaposlen človek, ki je menda vse označil kot javno dobro in ga sploh ni zanimalo ali je zemljišče mogoče privatno. Sedaj pa morajo za nazaj vse popravljati. Sedaj so šele končno pri notarju podpisovali pogodbe o soglasju.

Pred 2 tednoma pa so vpihovali optične kable, pa se je oče pogovarjal z mojstrom, pa je majster rekel da imajo na Rune popolnoma nerealni časovni načrt in da je na splošno zelo slabo ampak ni hotel več govorit.

starfotr ::

Točno isto dela Telekom. oni kopljejo, boli jih briga za vse. Postavijo štango, brez vprašanja na kateri parceli bo. Resnično neumno.

In potem ne dobijo ustnega soglasja od nekoga (ali pa nekdo popizdi), pa se ustavijo in od tam naprej ni nič več. Oziroma gredo naokoli, da se izognejo problematični stranki.

In Rune dela točno to. Gre po liniji najmanjšega odpora. ako prođe - prođe.

xseki ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xseki ()

Fsegula62 ::

Epidemija, kaj pa druga! Vsega je kriv Janša torej, bi rekli nekateri, da rune ne more graditi. Ja pa jade...

_Denny_ ::

Epidemija, prepoved prečkanja občinskih mej, lockdowni in z njimi povezan manjši pretok prometa bi lahko bili kvečjemu razlog, da bi gradili še hitreje. Lažje daš popolno zaporo ceste, če imaš samo 100 jeznih oseb namesto običajnih nekaj tisoč.

Sicer pa smešno, da v zgornjem članku za našo občino piše kako ni podatkov, a so naši (v neki meri tudi) zaradi RUNE premaknili obnove cest in vodovoda iz maja letos na 2022. Če ob začetku teh zemeljskih del ne bodo položili vsaj samo cevi, dvomim, da sploh bo kdaj, ker jim po koncu noben ne bo dovolil uničevati čisto novih cest, na katere se čaka že skoraj 30 let.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Fsegula62 ::

Hja, kolikor je razvidno iz njihovih objav, najdejo take podizvajalce, ki imajo po en manjši bager in en tovornjak in potem več mesecev kopljejo na enem območju. Pa še to ni po navadi dokončano, kot bi bilo treba, ker se vedno nekaj zaplete. :)) Če je realnost kaj drugačna od Facebook objav pa sem jim opravičujem, samo po komentarjih se mi zdi, da se tukaj ne motimo dosti.
 https://www.facebook.com/RUNESlovenija/photos/200498711435521

https://www.facebook.com/RUNESlovenija/photos/200498711435521

xseki ::

Ali so za polaganje optike res potrebne tako široke lukne? Tale zgoraj je izkopal celotno bankino. Prostora je sicer res malo.

edit: slika, ki mi je padla v oči, zgleda bolj hitreje in cenejše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xseki ()

starfotr ::

To so še male luknje. Ali veš koliko je treba skopat za vodovod ali kanalizacijo?




Če bi želel res minimalno izkopano je pa tole:

xseki ::

@starfotr hvala za tole. Micro trenching metoda je kar zanimiva :D



starfotr ::

Meni se ta sistem ne zdi ok.

Optika v alkaten ceveh (dvojček, trojček ...) ali v plastičnih 110 mm ceveh je zakon. Povlečeš lahko marsikaj, modularno je, ne rabiš neke hude mašinerije, vsak z vlečno sondo ti lahko potegne vlakna ... Tako, da zato se najbrž pri nas dela to. Čeprav je tole dosti ceneje.

šernk ::

ja in zato čez mesec dni konkurenca koplje da vstavi drugo cev notri....
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

starfotr ::

Pri nas nimamo nobene strategije.

Že npr. v blokih (starih, novih) bi morali imeti lastno interno inštalacijo. Recimo 2 vlakni na stanovanje, zaključeno v kabinetu v kleti in zaključeno v stanovanju. Do tja pa naj vsak operater pripelje svoja vlakna in tam čara. Ne pa da je več NIK kanalov po hodnikih ipd. Skratka ni državne strategije glede tega. Kako to, da je mogoče, da imamo elektriko napeljano od vsake hiše, paric ali optike pa ne moremo potegnit. Pa je elektro kabel mnogo težje vleči. To samo dokazuje, da so poštarji pal leni in nesposobni, štromarji pa znajo.

Saj bo še zanimivo, kako bodo blokarji reševali polnilne postaje za el. avte. Vendar to je druga tema.

Tudi več optik do istega objekta je bedarija. Ne bi rekel, če se bi bila že 100 % penetracija ... Tudi 4 mobilnih operaterjev ne rabimo. Tudi 3 so preveč za moje pojme. Vendar tako je to danes.

šernk ::

infrastruktura bi mogla biti državna in dana potem v najem, ampak kaj ko bi potem verjetno vse bilo še 100x dražje pri nas.

40 let nazaj so pri nas sami domačini na roke kopali jarke za telefon. Danes pri vsej mašineriji niso sposobni v 4ih letih priklopit dveh vasi.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

starfotr ::

Glej, saj tudi železnic nismo sposobni uredit z vso mehanizacijo, včasih so pa na roke delali vse. Smo pa zapufali potomce z gradnjo zlatih AC.

damirj79 ::

šernk je izjavil:

infrastruktura bi mogla biti državna in dana potem v najem, ampak kaj ko bi potem verjetno vse bilo še 100x dražje pri nas.

40 let nazaj so pri nas sami domačini na roke kopali jarke za telefon. Danes pri vsej mašineriji niso sposobni v 4ih letih priklopit dveh vasi.


Ker se je mentaliteta ljudi spremenila. Sedaj smo veliko bolj egoisticni, nepripravljeni pomagat drugim, pa tudi sebi. Kar vprasaj se, ali bi bil pripravljen po sluzbi it se 4 ure vrtet lopato in kramp za nic. Dvomim.

starfotr ::

Egoistični smo pa tudi v drugo smer. Recimo pri vaških vodovodih. Stari so par desetletij, kakih vlaganj po izgradnji ni bilo, vzdržujejo se samo toliko, da zadeva deluje in to je to. Pa še to je bolj vprašljivo, kot ne.

Ko je pa treba naredit kak korak naprej, se pa to ne zgodi. Oziroma, če se ta star vodovod, ki je že preživel svoje preda v upravljanje kaki komunali, se pa stari prdci dvignejo in rečejo da tega pa ne bodo zastonj dali v upravljanje. Bodo "prodali" ali dali v plačljiv najem. Yeah, right.

In isto se dogaja povsod drugod. Nihče ne bi nič vlagal. Elektro pravi, da je PMO v lasti lastnika, medtem ko v svojo lastnino niti ne smeš posegat. Samo rečejo ti, da je treba dat denar. Mislim, naj imajo vse v lasti, ne pa nekaj na pol. Ko oni kaj rabijo, je zastonj, ko pa kot uporabnik kaj rabiš je pa treba plačat.

Telekom oz. PTT ima ogromno kablov. Za mnoge sploh ne vedo v kakem stanju so. In jih ne briga. Enkrat bo itak optika in se ne sekirajo kaj dosti. Tudi pri optiki - dokler dela, dela. Ko ne dela več ... se bo že uredilo.

Pri RUNE me najbolj skrbi to, kako bodo kaj odpravljali napake v nekem normalnem času. Če še izgradit ne znajo v parih letih enega odseka na eni lokaciji. To je sistem nategni-pobegni. Vmes pa kasiraj, kolikor je pač mogoče. To delajo ekonomisti, ne pa tehničen kader. Kdaj smo tehniki prepustili vse to tem pijavkam?

Za državno komunikacijsko infrastrukturo je sedaj prepozno. Strategija bi morala biti 20 let nazaj že napisana in v uporabi. Že to veliko pove, da imamo državne firme (Stelkom, SŽ, Telekom, Delkom oz. Dars, Arnes ...), ki so si konkurenti in se tudi jebejo med sabo (Arnes-Telekom).

Nenormalno je, da se za najem kablov toliko zaračunava, da se marsikomu bolj splača potegnit svoj vod, kot pa najemat. Tega ne razumem.

šernk ::

Ker se je mentaliteta ljudi spremenila. Sedaj smo veliko bolj egoisticni, nepripravljeni pomagat drugim, pa tudi sebi. Kar vprasaj se, ali bi bil pripravljen po sluzbi it se 4 ure vrtet lopato in kramp za nic. Dvomim.

Se ni treba vprašat, ker mi to še vedno delamo. Sicer dobimo en kup nerganja iz strani ljudi kako smo neumni itd...ampak če želiš imeti kaj narejeno se organiziraš sam. Čez 20 let bom še vedno lahko rekel, poglej to smo pa sami naredili.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

damirj79 ::

Potem pa pohvalno, ampak si eden redkih.

Furbo ::

damirj79 je izjavil:

šernk je izjavil:

infrastruktura bi mogla biti državna in dana potem v najem, ampak kaj ko bi potem verjetno vse bilo še 100x dražje pri nas.

40 let nazaj so pri nas sami domačini na roke kopali jarke za telefon. Danes pri vsej mašineriji niso sposobni v 4ih letih priklopit dveh vasi.


Ker se je mentaliteta ljudi spremenila. Sedaj smo veliko bolj egoisticni, nepripravljeni pomagat drugim, pa tudi sebi. Kar vprasaj se, ali bi bil pripravljen po sluzbi it se 4 ure vrtet lopato in kramp za nic. Dvomim.

Včasih ni bilo izbire. Da meni danes tipi od vaškega vodovoda rečejo, naj grem kopat, rečem ne hvala, tu imate moj prispevek za tipčka s kopačem.
Nismo več v srednjem veku, kjer je vsakdo poprijel za vsako delo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

damirj79 ::

Tudi zdaj nekateri nimajo izbire. Ni dovolj dati prispevek za "tipčka s kopačem" če ta "tipček" niti ne ve zate niti ne ve kje si ti. Ne rabiš niti razlagat naprej, se že po odgooru vidi, da tudi ti spadaš v skupino "če se ti k riti ne prinese.."

cvalsr ::

Osvežitev informacij za eno od vasi v občini Ivančna:
Možakarji z lopatami so se v največjem snegu od nekod vrnili in položili cevi. Do vsake bajte po 3 (z besedo - tri!). Od tega dve debeli kako colo in četrt in eno pol cole (ali mogoče tri osmine). Čudežno vse 3 istočasno in v isti jarek, mašalah! S prepihom po ceveh smo zdaj opremljeni.
No, po nekaj bajtah so lopate pobrali in spet odšli. Jbg.
Baje bomo lahko izbrali kateregakoli od 4 možnih operaterjev. 3 imajo torej vsak svojo cev in bosta 2 ostali prazni. Kam bo kabel vtaknil četrti, se bodo pa menda že zmenili. Torej bo do vsi 4 vlekli vsak svoje kable do vseh razdelilnih jaškov po celi vasi ... izjemno racionalno. (Če zanemarimo, da bo eden baje gostoval na telekomovem omrežju - od tod "samo" 3 cevi?) Čestitke županu in njegovi "velestrokovni" ekipi.
Pa da ne bi kdo zlobno pomislil, da idiotsko razmetavajo naš, davkoplačevalski denar!

Furbo ::

damirj79 je izjavil:

Tudi zdaj nekateri nimajo izbire. Ni dovolj dati prispevek za "tipčka s kopačem" če ta "tipček" niti ne ve zate niti ne ve kje si ti. Ne rabiš niti razlagat naprej, se že po odgooru vidi, da tudi ti spadaš v skupino "če se ti k riti ne prinese.."

Ti bolj spadaš v skupino obupno za časom, se mi zdi. Le zakaj bi ljudje vrteli lopate in krampe, če pa obstajajo stroji.
A tudi njivo orješ z volom?
Brezveze je organizirati neke delovne akcije, če se pa lahko zbere sredstva in najame profesionalce za karkoli je že treba narediti.
Če pa kdo nima eur, naj pač krampa ali je kako drugače koristen.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

šernk ::

Brezveze je organizirati neke delovne akcije, če se pa lahko zbere sredstva in najame profesionalce za karkoli je že treba narediti.
Če pa kdo nima eur, naj pač krampa ali je kako drugače koristen.

a ti misliš, da delovne akcije so izključno kramp in lopata danes? :))
ja kar ne gre z mašinerijo delaš ročno, drugače pa z mašinami. No sej če imate dnar za metat stran me ne moti. Moti me ko delajo projekt na občini za 100.000 eur in vem, da ga sam spravim skozi z 30.000eur s popolnoma enako ali celo boljšo mašinerijo. 2 dni kopača, in par odvoz materiala s kamionom 45k eur...seveda izvajalec dobi za delo 5k eur, vse ostalo pa študije, ki so vredne en k. nič.

in z RUNE je enako, ker drugače bi imeli že pol slovenije priklopljene v treh letih. Se hvalijo kaj bodo naredili, hodijo po ogledih, se slikajo z župani, odprli so 30 front, niso sposobni pa niti ene zapreti. Delam v zelo podobnem poslu in vem kaj pomeni odpreti 20 del istočasno, če jih nisi sposoben narediti. Ne bo jih zamujalo tistih 10, ki si jih vzel dodatno v delo čeprav nisi sposoben, zamujalo bo vseh 20.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Daniel ::

To se meni zmeraj zdi zanimivo, ko kje berem, da obnavljajo kakšen navaden dvopasovni cestni most čez potok in skoraj povsod je vrednost del čez 100.000 eur... Kaj toliko stane mi enostavno ni jasno.

starfotr ::

Saj folku tudi ni jasno, kako lahko stane postavitev strežnika več 1000 ali več 10000 eur. Kaj šele vzdrževanje skozi leta.

Zadeve pač toliko stanejo. Lahko naročite storitev/izdelek ali pa pač ne.

globoko grlo ::

Dej fotr ne bluzi.

Da se vrnem v obcino Ivancna. Pr ns so povlekl cevi (ce je kabl not ne vem) do jaska na parceli. Ta tedn pride iz telesmeha dopis za prklop pri njih in oni "castijo" 150 ojrov prikljucnine, za dve let narocnine.

Zdej pa ne vem cist tocn kako naprej, oz mate kksne izkusnje h kateremu ponudniku it.

Tnx
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

šernk ::

Zanimivo bo videti, kdo bo čez par let imel ta omrežja v upravljanju :)

Do takrat je pa popolnoma vseeno pri katerem ponudniku si. Ker kdor bo omrežje upravljal bo najhitreje svoje stranke porihtal.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

xseki ::

globoko grlo je izjavil:

Dej fotr ne bluzi.

Da se vrnem v obcino Ivancna. Pr ns so povlekl cevi (ce je kabl not ne vem) do jaska na parceli. Ta tedn pride iz telesmeha dopis za prklop pri njih in oni "castijo" 150 ojrov prikljucnine, za dve let narocnine.

Zdej pa ne vem cist tocn kako naprej, oz mate kksne izkusnje h kateremu ponudniku it.

Tnx

Vsak od velikih ponudnikov ti bo častil 150€ če se boš vezal.

Mislim, da sta dva slo-tehovca pri T2ju. 1-2 strani nazaj je nekdo opisal kako je vse skupaj potekalo in, da je hitrost vredu.

Verjetno bo pri A1 še najceneje.

Ml33k ::

xseki je izjavil:


Vsak od velikih ponudnikov ti bo častil 150€ če se boš vezal.

Mislim, da sta dva slo-tehovca pri T2ju. 1-2 strani nazaj je nekdo opisal kako je vse skupaj potekalo in, da je hitrost vredu.

Verjetno bo pri A1 še najceneje.

Jaz sem pri A1 sedaj nekaj mesecev v 2 letni pogodbi in ko sem spraševal za Rune in teh 150€ so mi rekli da oni ne častijo tega, lahko pa plačuješ po obrokih pri računih. No vsaj taka je bila informacija nekaj mesecev nazaj. Upam da se bo spremenila, seveda če bo Rune sploh kdaj pripeljal optiko.

xseki ::

Na Rune spletni strani piše, da A1 lahko plača: https://www.ruralnetwork.eu/sl/novice/s...

Štirje največji ponudniki storitev v Sloveniji - Telekom, A1, Telemach in T2, so sprejeli odločitev, da nase prevzamejo plačilo zneska za izgradnjo optičnega priključka RUNE.

Znesek za izgradnjo priključka RUNE lahko plačate sami, lahko pa vam ga plača tudi izbrani ponudnik storitev. Telekom, A1, Telemach in T2 so se namreč odločili, da plačilo omenjenega zneska v vrednosti 150 eur za fizične ali 167,13 eur za pravne osebe na vašo željo plačajo oni v vašem imenu.

Ml33k ::

xseki je izjavil:

Na Rune spletni strani piše, da A1 lahko plača: https://www.ruralnetwork.eu/sl/novice/s...

Štirje največji ponudniki storitev v Sloveniji - Telekom, A1, Telemach in T2, so sprejeli odločitev, da nase prevzamejo plačilo zneska za izgradnjo optičnega priključka RUNE.

Znesek za izgradnjo priključka RUNE lahko plačate sami, lahko pa vam ga plača tudi izbrani ponudnik storitev. Telekom, A1, Telemach in T2 so se namreč odločili, da plačilo omenjenega zneska v vrednosti 150 eur za fizične ali 167,13 eur za pravne osebe na vašo željo plačajo oni v vašem imenu.

Ja A1 prevzame plačilo in to potem ti plačuješ mesečno po obrokih. Vsaj tako so mi razložili. A1 ne časti zneska.

xseki ::

Aja tega pa nisem vedel/pričakoval. Sem mislil, da A1 plača tistih 150€ in se potem v zameno moraš vezati za dve leti - brez obrokov.

Obroki + vsakoletne podražitve in se kar pozna na položnici.

cvalsr ::

Torej v ivanškem občinskem glasilu Klasje gladko LAŽEJOI?, ko pišejo, da "na vašo željo in v vašem imenu krije tudi izbrani ponudnik storitev..."
To pomeni, da plača namesto mene.
Če mi nekaj "krije" banka tako, da ji moram to odplačati, mi nič ne krije, temveč kreditira.

guano ::

opažam da redno brišejo komentarje na facebooku. le zakaj...>:D

predrzni007 ::

guano je izjavil:

opažam da redno brišejo komentarje na facebooku. le zakaj...>:D


Tukaj imajo največ zaposlenih,da se ne širi preveč resnic in dejanskega stanja !!!

globoko grlo ::

Mislm, kaj pol rijejo po parcelah, če ne bo nič iz tega?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
««
9 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OŠO hitrost (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9610342 (1135) Lightning5
»

Opticna povezava RUNE, GVO

Oddelek: Loža
133753 (2217) markasaso12
»

Obstaja kakšen javen načrt za postavitev optike?

Oddelek: Omrežja in internet
336058 (1969) majdana
»

Podpis pogodbe (OPTIKA) Rune ali Telekom

Oddelek: Omrežja in internet
295442 (3404) starfotr
»

kako se prklopit na optiko ki jo napeljuje givo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
344836 (2342) w0mbat

Več podobnih tem