Forum » Omrežja in internet » RUNE network in gradnja optičnega omrežja
RUNE network in gradnja optičnega omrežja
JebatGa ::
Živjo. Pred kratkim sem se pogovarjal z človekom, ki mi je rekel da naj bi v mojo vas pripeljali optično omrežje preko projekta RUNE network (rural network). Na njihovi spletni strani lahko preveriš naslov in pri meni piše da bodo optiko zgradili v roku enega leta. Mogoče kdo ve ali je to kakšen nateg ali je vse skupaj res možno. Namreč o optiki pri nas se je govorilo že leta, a zmeraj ni bilo dovolj denarja/ni komercialno zanimivo, da pride gor na hrib.
To optično omrežje naj bi gradil Telekom. Zanima me tudi ali to pomeni, da potem moram vzeti internetni paket pri Telekomu ali bi lahko izbiral tudi pri drugih ponudnikih? Hvala za vse odgovore.
To optično omrežje naj bi gradil Telekom. Zanima me tudi ali to pomeni, da potem moram vzeti internetni paket pri Telekomu ali bi lahko izbiral tudi pri drugih ponudnikih? Hvala za vse odgovore.
Alec999 ::
Jaz imam T2 preko Telekom, vendar je zaradi tega ponujena hitrost manjša, kot če bi bil na T2 optiki.
Ribič ::
Jaz čakam že dobesedno 10 let, da bo kdo v našem naselju napeljal optiko, pa se do sedaj še nihče ni zganil. Preko Telekoma Slovenije sem svoje čase imel ADSL povezavo 4/1M. Skozi leta sem jih klicaril kdaj nameravajo potegniti optiko na moji lokaciji, ker vem, da pelje cca 200m stran od mene glavni optični kabel, pa so se vedno zgovarjali, da letos oz. naslednje leto nimajo nobenih načrtov za vleko optike v tem naselju. Ker so se nosili tako počasi, sem jih enkrat pač imel dovolj, jih nabrcal v rit, vse njihove storitve odpovedal ter preklopil na kabelskega operaterja za internet, TV in telefon. Sedaj imam 30/2, kar je bistveno boljše, vendar še vedno želim imeti kaj več na optiki, sploh glede upload-a.
Tale RUNE ma mi tudi ni dal kakega upanja tako, da ja... bom očitno prej dobil brado in sive lase.
lp
Tale RUNE ma mi tudi ni dal kakega upanja tako, da ja... bom očitno prej dobil brado in sive lase.
lp
Vse ribe so mi pobegnile!
markasaso12 ::
Obveščamo vas, da se s 1.4.2024 zvišuje cena za izgradnjo optičnega priključka RUNE. Po aktualni ceni si tako priključek lahko zagotovite še vse do konca meseca marca.
Podrobnosti so na voljo na povezavi:
https://www.ruralnetwork.eu/sl/novice/s...
Pri Rune so mi odgovorili
Pozdravljeni
pri vas se še ne ve kdaj se bo gradilo saj status TR še ni določen - Tehnična rešitev zajema potek omrežja od razvodne omarice do posameznih priključkov. Dokler ne bomo imeli tehnične rešitve, vam žal ne moremo napovedati, kdaj bo vaš priključek lahko izveden.
Čakam že 4 leta na priključek vse je plačano in podpisano vsa pogodba kaj naj v takem primeru naredim?
Pozdravljeni
pri vas se še ne ve kdaj se bo gradilo saj status TR še ni določen - Tehnična rešitev zajema potek omrežja od razvodne omarice do posameznih priključkov. Dokler ne bomo imeli tehnične rešitve, vam žal ne moremo napovedati, kdaj bo vaš priključek lahko izveden.
Čakam že 4 leta na priključek vse je plačano in podpisano vsa pogodba kaj naj v takem primeru naredim?
starfotr ::
markasaso12 je izjavil:
Obveščamo vas, da se s 1.4.2024 zvišuje cena za izgradnjo optičnega priključka RUNE. Po aktualni ceni si tako priključek lahko zagotovite še vse do konca meseca marca.
To je piramidna shema.
Invictus ::
Kupi Starlink...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
v današnjem sporočilu bi vam želel sporočiti, da sem opazil začetek gradnje optičnega omrežja v kraju med Peklom in Dragučova. Z veseljem vas obveščam, da je optična omarica že postavljena med križiščem smer Dragučova ter Pekel, kar kaže na pozitiven napredek na tem področju.
Prav tako sem v prilogi priložil/a sliko
Zanima me, ali ima gdo kakršnekoli dodatne informacije glede tega
Prav tako sem v prilogi priložil/a sliko
Zanima me, ali ima gdo kakršnekoli dodatne informacije glede tega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markasaso12 ()
Pozdravljeni vsi,
Želim deliti nekaj vzpodbudnih novic - v naši soseski se bo kmalu pričela gradnja optičnega omrežja! ?
Slika 1
Slika 2
Želim deliti nekaj vzpodbudnih novic - v naši soseski se bo kmalu pričela gradnja optičnega omrežja! ?
Slika 1
Slika 2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markasaso12 ()
mihec87 ::
Ne veseli se prehitro. Pri nas so jo začeli že lani, pokrili najbolj strnjen del naselja sedaj pa vse skupaj stagnira... V bližnji vasi so začeli za našo(veliko so jih priklopili, ene par hiš pa še kar gleda vlakno pred hišo in čaka priklop)... Veliko se dela in nedokonča, odzivni pa slabo..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
_Denny_ ::
Enako pri meni. Tri kraje v občini so pokrili (pa še to ne celih), v ostalih 18 pa se ne dogaja nič. Je bilo prav smešno, ko sem pred nekaj meseci dobil na hišno številko naslovljeni pismi od Telekoma in T-2 s "pomembno novico" o izgradnji optičnega OŠO omrežja s kontaktnimi podatki svetovalca in časovno omejenim posebnim popustom, a Rune še sploh do našega kraja ni potegnil glavnega voda, kaj šele vlaken do posameznih hiš...lani pri začetku del so se celo hvalili kako bodo končali vse do 30.8.2024, preverjanje naslova pa že od 2022 dalje pravi "v roku enega leta".
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Omrežja in internet | 232474 (3554) | markasaso12 |
» | Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 15434 (2427) | Furbo |
» | Obstaja kakšen javen načrt za postavitev optike?Oddelek: Omrežja in internet | 6531 (2442) | majdana |
» | Evropski mobilni operaterji bi se združevali, dvigovali cene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 29746 (26310) | 71GA |
» | Evropski cilj: 30 megabitov za vsakogarOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4668 (3789) | nuclear |